Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dellicje

Jestem niegospodarna- za 100 zł nie kupiłam prawie nic

Polecane posty

Gość dellicje

wracam z zakupów załamana, nie umiem kupowac, oszczędzać za 100 zł udalo mi sie kupic tylko pare rzeczy na kanapki .Nie wiem jak mam wydawac te pieniadze, zeby cos z nich bylo, zostało :(:(

Gość Tak sobie myślę,,,
że to nie kwestia tego, ze nie umiesz robić zakupów, ale może nie wiesz gdzie je robić? Idź do biedronki, tam za 100zł zrobisz zakupy na parę dni. Gdziekolwiek będziesz sie jednak wybierac na zakupy zrób sobie plan obiadów i z tego listę zakupów, a w sklepie się jej trzymaj nie kupuj za dużo produktów spoza niej (w sklepie okaże się, ze milion rzeczy jest ci potzrebnych do domu). No i nie kupuj na "głodniaka", wtedy wszystko wyglada w slepie taaak pysznie;)

no ale co takiego nieprzydatnego kupiłaś>? swoją drogą jest wszystko drogie niestety, ja w biedronce kupuję za 100 zła nie nie kupuje dzieciom mleka czy pieluch całkiem sporo mam w koszu

Gość dellicje
dziekuje, ze odpisałaś tak, masz racje.Zawsze chodze do biedronki, tam wiem co gdzie jest, za ile i robie lepsze zakupy Dzisiaj bylam w Kauflandzie, bo z moja matka, która mnie prosiła o podwiezienie i kupilam kilka rzeczy a w kasie 100 zł.:(

Gość Delienaa
gardzę biedakami robiącymi zakupy w biedronce, kaflandzie. lidlu i innych śmietnikach... 🖐️

Gość takie tam duperele nic więcej
W Kauflandzie tanie są tylko kajzerki oraz artykuły chemiczne :( Poza tym ten sklep ma masę urozmaiconego towaru i zawsze coś człowieka skusi....

Gość Tak sobie myślę,,,
Ha, odpisałam dlatego własnie, ze ostatnio byłam w kauflandzie- po Goudę w promocji, a ze sklepu wylazłam jeszcze z bagietkami, warzywami na patelnie, cilitem i czymś jeszcze i zapłaciłam 60zł. Byłam w szoku, ale wszyustko sie niestety zgadzało. Niby tu tylko złotóweczka drożej, tam 5zł i w rzeczywistości ta gouda kosztowała pewnie z 2razy tyle;)

Gość dellicje
karmę dla psów. starczy na obiady do niedzieli. na weekend kupię cos lżejszego np. karmę dla kotów

Gość napisz co kupiłas
ja 100 zł ma na 3 dni

Gość Van Zann
tylko największa biedota kupuje w dyskontach :O

Gość py ta ją ca...
tak to jest, jak się chodzi do sklepów dla bezdomnych :O

Gość dellicje
Kupiłam - dżem z łowicza za 4 zł - polędwice na kanapki za 11 zł- i to była najdroższa rzecz, bo zawsze kupuje byle jaką wedline to teraz chcialam kupic lepsza. A sa przeciez jeszcze lepsze i drozsze :) - ser żółty w kostce za 7 zł - dwa serki wiejskie po 1.50 -żel pod prysznic- za 1.70, specjalnie jak najtanszy -zel do higieny intymnje, bo mi sie skonczył, 3.50 ( sa przeciez lepsze jak AA , ale kosztuja ponad 10 zł ). - majonez- z tanszych po 3 zł - krem chrzanowy na kanapki, 2 zł -oliwa z oliwek - 10 zł - dla synka, bo zamiast masła smaruje mu kanapki oliwą.Sami smażymy i uzywamy juz gorszego oleju - sos do spaghetti - 3.50 ( moglam zrobic sama wiem ) - kuskus- 3.50 ( moglam kupic makaron durum albo ryz, zle coagle oszczedzamy i coagle to jemy, wiec dla odmiany). -margaryna do smarowania delma z jogurte, - jakies 3 zl (kiedys jadalismy masło ). - chleb - 2.30 woda niegazowana dla synka- 3 zł gazowana dla nas - 1 zł piwo dla męza - extra wydatek, niepotrzebny wiem ale raz na miesiac chyba moze - 10 zł. dwa banany i mandarynki- razem 3 zł cukier- 3.5- smioetanka do kawy - 2 pasztecik- 2 zł

Gość dellicje
dobra dobra, bogatym i jedzacym lepiej dziekuje tutaj o biedocie kupujacej i kochajacej biedronki :P

Gość dellicje
aha... był też krowi placek o zajęcze bobki. (2,19/kg)

Gość yogi_bear
10pln dla męża na piwo - biedny chłop :O

Gość lg-lg
to co kupilas to nie jest pare rzeczy na kanapki tylko normalne zakupy:O ile chcialas wydac na tyle rzeczy? 20 zł? ciesz sie ze wydalas tylko 100:O

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
żel pod prysznic za1.70zł? Nie widziałam nigdy.

Gość Tak sobie myślę,,,
No to przesadziłaś trochę z tymi "paroma rzeczami na kanapki"

Gość dellicje
byc moze po prostu mialam pustki w lodówce , jak włopzyłam te zakupy do niej teraz to nadal swieci pustkami

Gość dellicje
używam takiego za 1.70pln bo i tak myję sie tylko w soboty

Gość napisz co kupiłas
dokładnie- tam masz nawet obiad i oliwa na dłuzszy czas

Gość dellicje
tak jest taki w Kauflandzie, Alia chyba sie nazywa leje sie pewnie jak woda :(

Gość lg-lg
piszac pare rzeczy na kanapki to mialabym na mysli codzienne male zakupy: chleb,2-3 pomidorki,pare deko wedliny,moze cos slodkiego...i tyle....

Gość dellicje
moze moze, moze ja juz wariuje od tego oszczędzania bo na wszytskim juz oszczędzam, patrze na dzial ze "smarowaniem " i wiem, ze dla mnie sa margaryny delma i podobne a nie masło np. Chodzi mi o to, ze maslo to juz dla mnie luksus, to jest chore nie sadzicie ?? bo jakbym kupila dobra wedline, dobry ser, maslo, dobry majonez i wiecej tych owocow to juz byloby 50 dych

Gość kajdjkw
wcale duzo nie wydalas jak na tyle rzeczy.. tak to juz mamy ze nic nie kupisz a stowy nie ma, znam to... a co dopiero jakbys chciala zrobic jakis fajny obiad :o niestety w polsce ludzi nie stac na normalne obiady..

Gość dellicje
poszlam na dzial z makaronami, 4 wielkie regały a ja patrze tylko gdzie najtaniej . na żele pod prysznic, Nivea za droga , Palmolive za drogie

Gość kajdjkw
rozumiem Cie, ja uwielbiam maslo.. i co z tego.. kupuje margaryne z biedronki, 1kg za jakies 3zl... chleb kupuj w biedronce, tam jest chyba najtaniej, 1.50 ogolnie biedronka jest najtansza ze znanych mi sklepow..

Gość riczi ricz
jaki wstyd robić zakupy w "bezdomce" :O🖐️