Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dellicje

Jestem niegospodarna- za 100 zł nie kupiłam prawie nic

Polecane posty

Gość netar >>>
Rafinko:D:D:D:D buziaki od netar

woda to jest dla psów :D córka lubi i pija, ale woli soki pewno, kranówę też mozna pić, taniej wyjdzie i pijało się kiedyś, jak kasy nie było...

netar!!!!! dziewczyno gdzieś się podziewała!!!! tęskniłam za Tobą :D

Gość _cynamonka_
Zastanawia mnie tylko skad u ciebie takie klapki na oczach ktore każa ci widziec albo nieograniczony dostep do owocow (drogich-o czym nie omieszkalas napisac z 5 razy) albo z drugiej strony zwykla bula do łapy zeby sie napchac i nieplakac ze jest sie glodnym ... wspolczuje:O

Gość gatta!!!
Kurwa, Rafinka jak lubie twoje wpisy tak mnie dzisiaj wkurwiasz! Serio, wez sie zastanow co piszesz!Ja piernicze no wielka owocowa damesa sie odezwala!

Gość netar >>>
jak sie ciesze

no bo normalnie na śniadanie je się pieczywo nie? + wedlina, ser czy co tam innego a moje dzieci zamiast pieczywa jedzą owoce przelicz sobie tradycyjne śniadanie na kalorie i zobacz ile owoców z tego wyjdzie, 6 mandarynek to mały pikuś wtedy, to jest mniej niż kromka chleba a o ile lepiej i szybciej przyswajalne

Gość _cynamonka_
Aha, no wydalo sie wreszcie ze chodzi o kase:D:D Trzeba bylo to od razu napisac,zaraz po tym jak wspomnialas ile to wydajesz na te twoje mandarynki:D bez odbioru kasiasty pustaku:D

Gość netar >>>
nie byłam tu 123 lata i nie pamietam hasła do czarnego nicka ❤️ Rafinko

hahahahh gatta no bo mnie wkurwiają no! :D noż kurde owoce złe? no od kiedy? lepiej chipsa i kromala? owocowa damesa o jak ładnie brzmi :) ale to moja córka raczej bo to ona tak wcina przyznam z zażenowaniem, że wózek miałam używany, wbrew standardom kafe, ale owoców kupuję dużo :) nudzi mi się, ot co..

Gość netar >>>
u mnie mandarynki zjadane zimą moge przeliczac na dziesiatki kilogramów

cynamonka co ty chrzanisz, jaka kasę idź spać dziewczyno... pewno zwykłe śniadanie kosztuje tyle samo co 6 mandarynek czy 2 banany o zdrowie chodzi pustaku... jak ci lepiej polepszacze w chlebie jeść i chemię w wędlinach no to jedz, a i kalorii mpewno 2 razy tyle w tym ale czy ja bronię? jedz ja nic nie mam przeciwko Twojemu odżywianiu, to Tobie się mandarynki nie podobaja..

netar, no i pewno tłusta jak świnia jesteś, nie? bo mandarynki to tyle cholesterolu mają, że aż.. :D

Gość netar >>>
chuda nie jestem:D:D:D:D:D:D:D ale moje dziewczyny owszem twoj rafik ma juz 6 lat??? ja tu nie byłam chyba z piec lat

no Raf 7 prawie a Pata 20 :D no wieki Cię nie było gdzieś do Ciebie gg zagubiłam odezwij się jak masz\

a Twoje dziewczyny to już w ogóle wielkie nie? a mały?

Gość netar >>>
a Ty tu czesto zagladasz>? i widze walczysz z wiatrakami :D:D:D:D:D gdzie Cie jeszcecz mozna spotkac by pogadac w normalnych warunkach:D

no jak zwykle, zawsze komuś mąż nie dogodzi albo co i z głupich mandarynek można aferę zrobić ;) jestem na topiku matki nieciumkające, tam mnie znajdziesz :) teraz spadam, bo mąż mnie zgarnia :D a 5.30 pobudka

Gość netar >>>
natalia 23 kaja 20 młody prawie 11 nie mam gg mam skype

Gość W ciąży w ciąży...............
teraz to mnie rozbawiłaś ludzie a zwłaszcza dzieci potrzebują węglowodanów, białka i różnych innych składników odżywczych np wapnia - zwłaszcza na śniadanie, które jet podstawą. Więc brzydko mówiąc nie pier... że mandarynki są zdrowsze niż pełnoziarniste płatki z mlekiem albo kanapka z żółtym serem czy w sezonie z rzodkiewką, sałatą i pomidorem. Mandarynki i inne owoce je się jako przegryzki lub dodatki a nie jako najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Poza tym duża ilość surowych owoców i warzyw jest ciężka dla przewodu pokarmowego z powodu pektyn, błonnika itd i dlatego twoje dzieci są chude jak tyczki jak to ujęłaś, dając im zamiast normalnych posiłku same owoce rozwalasz im wątroby. Poczytaj trochę o żywieniu i nie chwal się że wydajesz niewiadomi ile na owoce to to jest mało zbilansowana dieta.

o matko, to babcią będziesz zaraz :D:D:D ja nie mam skype wpadnij na mój topik, tam fajne dziewczyny są, pogadamy

Gość netar >>>
ach ci niedogadzajacy mezowie :D:D:D:D potem takie kobitki maja problemy z powodu braku meżowskiego zainteresowania:D

Gość netar >>>
poszukam Cie tam

mało wiesz dziewczyno wapń z owoców jest jedynym w zasadzie w pełni przyswajalnym wapniem bo jest organiczny, ten z mleka mozesz sobie w d.. wsadzić, bo kości ci nie zbuduje a wręcz przeciwnie, i jedyne co się z niego dorobisz, to kamienie na nerkach no chyba, że pijesz mleko prosto od krowy :) ale nie chce mi się tłumaczyć, jedz jak lubisz :)

Gość o matko kocham kafe
:D:D:D wszyscy tu samo pieką mięsa, robią majonezy, masła, wszystko:D tylko że jak widze znajomych(i siebie) którzy poza domem są po 12 godzin (praca, dojazd) to jakoś wieczorem mało kto marzy o ubijaniu masła:D a najlepsze jak się rzuciły wszystkie na biedną babeczkę bo kupuje owoce:D o matko, 6 mandarynek to faktycznie wyczyn toż to na pół roku powinno wystarczyć:D chciałabym zobaczyć żołądek tej pani co to zje 2 mandarynki (sama woda przeciez) i więcej nie może w siebie wcisnąć:D pewnie na obiad je ćwierć ziemniaka i liśc sałaty, a kotleta to tylko powącha i już się najada:classic_cool: ech, zazdrość że niektórych stac i nie napychają dzieci samym chlebem;)

Gość Agegege
A dzieciom wylicza po 2 cząstki na dzień.. :P Bo im od tego dupy urosną :D

Gość W ciąży w ciąży...............
Sama ze sobą piszesz kobieto? Zamiast przesiadywać godzinami na kafe można zrobić coś w domu...

Gość odpowiedz na bardzo wazne
pytanie oszczedzacie i nie mozesz sobie pozwolic na masło a twój maz na piwsko to juz tak ? tłumaczenie ze nalezy mu sie bo juz takie tutaj od ciebie padło to tłumaczenie patologicznych rodzin tobie nie nalezy sie porzadne masło ale jemu alkohol tak ? sama wybrałas takie zycie ,takiego meza to teraz cierp i ucz sie na błedach bieduj i dziaduj bo tylko dziady twierdza ze alkohol nalezy im sie od zycia

Jak lubię wypowiedzi Rafinki, tak w tym temacie wyjątkowo pierniczy. Do niej nie trafia jedno - dla niej albo od rana do nocy wpiernicza się owoce albo chleb. Nie rozumie, że normalnie ludzie jedza a nie żrą i nie są w stanie pomieścić w brzuchu takiej ilości jedzenia bez względu na to czy są to owoce czy chleb. A ona w kółko, że ludzie nie zjadają dziennie po 2 kg owoców, bo ich nie stać i zazdrosczą. :o W końcu istnieje takie powiedzenie "Co za dużo to niezdrowo". No, ale jak ktoś woli żyć w przekonaniu, że zdrowo odżywia dzieci, bo jedzą tonami wyłącznie owoce i mają porozciągane żołądki, to jego sprawa.