Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ile kosztuja chusteczki

Czy 1880 zl za wyprawke bez wozka i lozeczka to duzo?

Polecane posty

(Dwa posty wyzej to moje jakby co.) Teraz musze uciekac. Pozniej jeszcze wpadne. :) Milego dnia.

Mnie takie sumy nie dziwią, bo wiem, jakie są realia i ile to wszystko kosztuje. My wszystko kupowaliśmy sami, nikt nam nic nie dał i każda z kupionych rzeczy potem się przydała, bo czytałam wiele opinii na poszczególne rzeczy i uniknęłam nietrafionych zakupów. Sam laktator elektryczny kosztował mnie 330 zł, a był lepszy od ręcznego i sprawdził się w 100% Sporo wydałam na duperele dla siebie do szpitala typu koszule, wkładki do stanika, staniki do karmienia, porządny szlafrok, jakieś wkłady, podkłady itp. Ubranka można kupić tanio np. w Pepco, marketach, allegro, ale i tak na same ubranka wydałam około 1.000, a gdzie tu kosmetyki, kocyki, zmiany pościeli, śpiwór do wózka, kombinezon, czapka itp. Jak kogoś nie stać, to pewnie nawet w 500 zł się zamknie, ale jeżeli ktoś stawia na nówki i nie dostaje prezentów od rodziny, znajomych, to trochę to wszystko kosztuje

a mnie sie ten blog fajnie czytalo...choc wiekszosc rzeczy faktycznie niepotrzebne:) ale kazde dziecko ma indywidualne potrzeby.kazdemu co innego potrzebne,co innego pasuje:) jak np ubranka,,,dla mnie najwygodniejsze sa pajacyki:)albo zestaw body+półśpiochy...zwlaszcza do przewijania dziecka w nocy...polprzymkniete oczy i dzialasz mechanicznie,szybko i sprawnie:) nieprzemywany pepek dluzej sie goi,,ja mylam woda z mydlem i poszlo piorunem:P a to zaden problem. a patyczki wpychaja dziecku woskowine do ucha . ucho dziecka oczyszcza sie samoistnie i wacikiem usuwa sie to co wyplywa,,, patyczki polecam do czyszczenia pepka (gdy kikut juz odpadnie-w pepku mojej niuni mozna znalezc rozne skarby :P )

No wlasnie ja tez myslalam o pajacykach :) i to wlasnie glownie je uwzglednia moja lista. Poza tym, podbnie do tego co piszesz, body tyle, ze zamiast polspiochow bawelniane spodenki z pasem bezuciskowym. Z pepkiem to ponoc jest odwrotnie, ale jak sie zamoczy w kapieli to nie ma tragedii. :) Osusza sie go i po wszystkim. Bez specjalnego przemywania. Patyczki (te grube) nieczego nie sa w stanie wepchnac do ucha, bo nimi sie czysci malzowine z wierzcu. Nie grzebie sie dziecku w przewodzie sluchowym. :)

Jadem kipiaca, no masz racje, wszystko dzis kosztuje i to wcale nie malo. Ja co prawda nie przeznaczam az tyle na ubrania, bo chce kupic tylko te najpotrzebniejsze, ale ze 370 zl tak czy inaczej mi wychodzi. Licze jeszcze na jakies obnizki i promocje, to moze uda sie troche taniej.

wierzchu *

wszystko przed toba :P ja nie moge wchodzic do sklepow dzieciecych bo zaaawsze cos mnie skusi :P' a tak krotko mozna cieszyc oko tymi malymi ciuszkami :P

I dlatego jest to jeden z naprawde niewielu powodow dla ktorych ciesze sie, ze mieszkam na zadupiu i mam daleko do takich sklepow. :) Inaczej absolutnie by mi sie kasa nie trzymala.

Gość Autorko, powiedz
po co pytasz i dyskutujesz, skoro kazda odpowiedź od razu negujesz? To co używane to nieee, co za drogie tym bardziej nieee, a jak doświadczone mamy ci piszą, kup mimo wszytsko aspirator, to tez olewasz. Przeczytałam cały wątek i niektóre porady były naprawdę pomocne i bardzo praktyczne, a ty jak zwykle- nie macie racji... Po tym i wczorajszym temacie stwierdzam, ze hormony ci już konkretnie buzują...

A przeczytalas temat? Pierwszy post? :) Ja tylko o kwote pytalam (i dostalam odpowiedzi), a nie o szczegoly dot. tego co jest praktyczniejsze od czego innego. Przeciez, nie to jest tematem watku. O calej reszcie juz czytalam jakis czas temu i na podstawie tego co wyczytalam sporzadzilam liste. Chyba proste, nie. A to, ze ludzie poruszaja inne kwestie, to odpowiadam co uwazam. Traktuje to jako taka luzna konwersacje. Czasem mi sie przy okazji cos przypomni, czego nie policzylam (jak np. termometr). :) Czytac, a nie krytykowac mila pani.

Gość pieluszek poszukaj
na ebay.com Ja kupiłam 10 pieluch i 20 wkładów za 52 $ i do tego jeszcze 5 wkładó za jakieś grosze. W Polsce ceny są duuuuużo wyższe, a na ebay możn ai po 0,99$ za sztukę znaleźć na licytacjach. chustę jak ktoś doradzał warto, ale możn a z allegro ja kupiłam tkaną za 70 zł i noszę prawie roczniaka :)

O aspiratorze czytalam. Byly to wypowiedzi matek. Jedne chwalily, a inne uwazaly ze lepiej radzily sobie gruszka. Gruszka jest tansza, ale czemu mam z gory zakladac, ze zla? Tyle lat jest na rynku i nadal sie dobrze sprzedaje, wiec nie wiem w czym problem? Jak bedzie niedobra to wymienie. Co za filozofia? No i zarejestruj, ze sa ludzie ktorzy nie kupuja uzywanych rzeczy, bo nie chca i jest to sprawa ich wlasnego wyboru. Nie mam zamiaru przyklaskiwac kazdemu postowi jesli sie z czyms nie zgadzam - to sie nazywa asertywnosc i szczerosc, a nie buzujace hormony. :) Ochlon.

Gość namaaa
Jeśli trafi Ci się dziecko, które lubi ruch i nie zaśnie w statycznym foteliku, wózek rozwiąże sprawę. Bez niego się zamęczysz. Lepiej przygotuj się na taką ewentualność.

Na razie mam inne wydatki. Wozek nie jest najpilniejszy, moze poczekac. Nie ma co z gory zakladac jakie bedzie dziecko. :) Najpierw musimy je poznac.

O chuscie myslalam, ale nie mam pewnosci czy bysmy jej uzywali. Ide do pracy, a babc z chusta jakos sobie nie umiem wyobrazic... :)

Gość Graco sa nie najgorsze i tanie
A ja uważam, że nie ma co wariować. Nawet dzieci lubiące ruch, da się pobujać z foteliku nawet go nie unosząc. Tyle samo się można tym zmęczyć co bujaniem wózka. Gdyby zresztą było tak masakrycznie jak jej tu zapowiadacie, to wszystkie łóżka w sprzedaży miałyby płozy albo koła. :o Na Kafe jak zwykle siedzi masa wredziochów i zaciera grace, komu by tu dosrać. Autorko nie słuchaj chamskich bab. One po prostu nie mogą znieść że nie chcesz przyznać im w czymś racji, bo nie mogą się poczuć autorytetem. :o Zwykła dziecinna próba dowartościowania się. Zlej je!

Ok, dzieki. Wezme je pod uwage. Szkoda tylko, ze maja tak maly wybor tkanin. A ile placilas za shipping? Bo darmowy widze nie uwzglednia Polski, a moze na to samo wychodzi co koszt zakupionych lokalnie?

Graco, spokojnie :) ja sie nimi absolutnie nie przejmuje. Czasem mozna sie czegos pozytecznego dowiedziec, innym razem mniej, ale po to wlasnie sa fora, zeby swobodnie podyskutowac.

Gość namaaa
Nie chodzi o to, żeby coś zakładać, lecz żeby się przygotować na każdą ewentualność. Osoby bezdzietne mają mylne wyobrażenia o codzienności z noworodkiem - zakładają właśnie z góry różne rzeczy, nie mając kompletnie doświadczenia. Wózek ZIMĄ jest akurat przedmiotem pierwszej potrzeby i z całą pewnością kupna nie należy odkładać na bliżej nieokreśloną przyszłość. Ale o tym oczywiście przekonasz się dopiero na własnej skórze :)

Gość namaaa
"nie ma co wariować" ? "masakrycznie"? Gdzie ktoś napisał coś takiego? Nie zauważyłam, też żeby ktoś próbował "dosrać" ;) (używając eleganckiego słownictwa autorki ww.)w temacie wózka.. ;) Więcej wnikliwości.. :P

Teraz policzylam, ze te 10 szt. + 20 wkladow z eBaya kosztowaloby 215 zl bez dostawy. Identyczny zestaw zamowiony w Polsce to 300 zl bez dostawy. Ale koszt wysylki z Chin moze zrownac cene tych z Polski. Ile tobie policzono?

Gość Autorko, powiedz
Przecież ci nie wciskam używanych ubrań, czy wózków itp, tylko podałam to za przykład. Nie będe sie dalej ścierać bo widzę, ześ taka oczytana, że nie pogadam;) Pozdrówka!

Druga część wypowiedzi nie była do ciebie tylko do postu z godz. 18.06. Jeśli byłaś to ty, to jest do ciebie, jeśli nie do do jakiejś innej mądralińskiej aka 'zjadłam wszystkie rozumy; oddajcie mi pokłon'. I założę się na 200% ze jest to któraś z tych co to pisały wcześniej jako te niby 'mile i pomocne'. Grrr :o Nie cierpię takich dwulicowych.

Och i o wilku mowa. :o 🖐️

Gość kaskaada
bardzo dużo. To coś ty takiego kupiła>??/ 880 zł spokojnie by starczyło....

Gość Autorko, powiedz
A z której to części mojej wypowiedzi wnioskujesz, ze jestem dwulicowa i pozjadałam wszystkie rozumy? To był mój pierwszy wpis, wcześniej tylko czytałam i postanowiłam tez coś dodać do "luźnej konwersacji", bo wiem, jak myślałam przed pierwszą ciążą i wiem jakie błędy "zakupowe" popełniłam. Mając troje dzieci ma się już pewne doswiadczenie. I nie oczekuję wcale przyklaskiwania i nie zabraniam autorce bycia asertywną, nie musimy przeciez wszystkie tutaj być jednego zdania, nie sądzisz?