Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ile kosztuja chusteczki

Czy 1880 zl za wyprawke bez wozka i lozeczka to duzo?

Polecane posty

janka..doskonale cie rozumiem...ja tez dlugo czekalam,mimo iz jestem mloda mama ....ale ponad rok sie staralismy,, i teraz cieszy mnie kazda wydana zlotowka jak wiem ze dziecku tym sprawie radosc :) nie rzucam sie na promocje ani tez na super drogie rzeczy a tylko na to co mi sie podoba,,,cena za usmiech dziecka??? bezcenne :)

5 mu zostawiłam tak jak by co a reszte se na szmaty wzięłam , śa fajne do wycierania psa po spacerze;) czy mycia okiem ;)

A mowiac o chusteczkach postawilam na poczatek na Happy (aloesowe). Maja podobnie dobre opinie co te drozsze. Te Musteli lezaly niedawno mocno przecenione w koszach w Super-Pharmie, ale ich nie chcialam, bo male opakowania maja i zaraz by wyszly. A dozownik chce wziac z Rossmanna, bo mi sie najbardziej podoba, dlatego ze jest jasny przezroczysty i widac co jest w srodku.

JA tez miałam ten dozownik ale wkurzał mnie ;) a chusteczki to papers pomarańczowe lub huggies takie z dzidziusiem na opakowaniu dla mnie najlepszze;) fajnie bo sie po 1 wyciagaja a nie po 5 ;)

ja tez nie znosze kaftanikow..sa niepraktyczne,,, chyba ze tylko po to by zalozyc dodatkowa warstwe na spacer,,,brr.. jak juz pisalam wczesniej o tetrze,,,kup wiecej :P a ja uzywam roznych chusteczek,nadal testuje :P nie mam ulubionych :P julka lubi takie co opakowanie szeleszczy i sa dzieci usmiechniete - wtedy sie rowniez do opakowania usiecha :)

Mamo Małpki - a te Huggiesy nie uwazasz ze sa za sztywne?? mi one wlasnie takie sie wydaja...sztywne i zimne...brrr.... wole mniej nasaczone i milsze w dotyku... na dodatek brzydko pachna,,,mimo ze dobrze zbieraja zanieczyszczenia...takie mam na nie zapatrywania :)

Bambusik, stanikow jeszcze nie wliczylam do tego kosztu calkowitego. Czyli radzisz dac sobie spokoj? Tak wlasnie niesmialo myslalam, ze a nuz sa zbedne i nie ma co kupowac, ale skoro juz inne osoby potwierdzaja, to moze rzeczywiscie. Problem w tym, ze mam wszystkie fiszbinowe usztywniane i moga niezle uwierac. Bede karmic sztucznie. Planuje 2 butelki (wydaje mi sie, ze wystarcza). Uspokajacze tez 2 (2-pak) tak na wszelki wypadek. Jesli by potraktowac te reczniczki z Ikei, o ktorych wczesniej dzis wspomnialam, jako odpowiednik pieluszki tetrowej (bo praktycznie moga sluzyc do tych samych celow), to bedzie razem 16 sztuk. A z flanekami 20 szt. Mysle, ze spokojnie dadza rade. Recznikow wcale nie wliczylam. Mam w domu zapas zwyklych kapielowych. Niby bez kaptura, ale spokojne ujda. Wczesniej zauwazylam, ze wspomnialas tez o rozku, a z rozka tez rezygnuje i go nie licze, bo chce zawijac we flanelke (podpatrzylam technike na zagranicznych blogach ...fajna, prosta, oszczedna). :) A pudelko ze szpitala dostalas w zamian za ankiete moze? Jesli ktos nie udostepni danych osobowych (bo np. sobie nie zyczy) to co wtedy? Nic pewnie nie dostaje, tak?

Mama, ja wlasnie tez zdecydowalam sie na Lovi (te niebieskie Medical). :) Chce wziac 2, od razu te wieksze (250 ml), zeby pozniej nie wymieniac. Nie pomyslalam o wykorzystaniu zmywarki. Moze faktycznie przydaloby sie ich wiecej. Dobry pomysl. :) Smoczki uspok. tez z Lovi (na wypadek gdyby trzeba bylo podac). Wlasnie tez sie zastanawiam nad Roanem Marita albo Jedo Bartatina. Bardziej sklaniam sie co prawda ku Jedo, bo ma regulowana roczke, a Roan niestety nie (maks. 2 pozycje), no ale jeszcze sie zobaczy... Poza tym to bardzo bardzo podobne modele. :) Takie polskie Emmaljungi.

Tak może i śa trochę sztywne ale bardzo mokre i na rozmazaną kupę biegającego dziecka są idealne;) A do czyszczenia buzi to pampers pomarańczowe są miłe i delikatne i super pachną ;) Warto ge ankiety wypełnić , potem sie dostaje jakies próbki łyżeczki A te reczniczki to sa sztywne strasznie i takie szorstkie chyba ze mówimy o innych ja mówie o takich pop złotówkę ;) Susze na nich butelki ;) Pamietaj o szczotce do butelek ;)

Ale chyba marity nie da sie bez gondoli kupic hmmm ja bym sie zdecydowala na wozek z montazem fotelika na stalezu bardzo ułatwia

Mama, ja mam cicha nadzieje ze nie bede miala ulewacza. ;) W razie co narazie mam pieluchowy zapas w postaci sztuk 20. Mysle, ze na poczatek to styka, a dalej to sie juz zobaczy co i jak. Jestes juz druga osoba odradzajaca staniki. :) No dobra, czyli sobie na nich zaoszczedze. A co bylo nie tak z dozownikiem z Ross.? Czemu cie wkurzal? :)

Takie maluchy non stop robia kupy i sikiają;) I jak miałam znieniac te pudełko co chwilę i napełniać ........ to potem juz w kazdym miejscu miałam paczkę chusteczek i brałam , one nie zdążyły wysychać zeby musiały w pudełku byc;)

Bambusik, ja zaczne testowanie chusteczek i innych rzeczy dopiero pozniej, jak dziecie "zmeznieje" ;) a poki male, to nie chce eksperymentowac. Na poczatek same sprawdzone zrecenzowane biore. Slyszalam, ze rossmannowe sa strasznie suche, dlatego chce kupic tylko 1 paczke dla pudelka i przelozyc do niego te Happy.

Mama, no teoretycznie warto, ale potem bezustannie dostajesz poczta materialy reklamowe, a ja nie cierpie takiego nachalnego marketingu, od ktorego nie mozna sie potem latami uwolnic. :P Te reczniki to sie nazywaja Krama, czy jakos tak... Takie kwadratowe z kolorowymi pentelkami. Widzialam recenzje w necie, ponoc sa calkiem fajne. A pralas z plynem zmiekczajacym? I nadal byly szorstkie? Szczotke wlasnie planuje odpuscic, bo butelki beda mialy szerokie szyjki i do nich chyba spokojnie zmywak wejdzie. A jak zaczne korzystac ze zmywarki to juz w ogole szczotka pojdzie w zapomnienie. Ty z niej korzystasz mimo zmywarki? Czesto? Marity i Jedo niby nie da sie kupic bez gondol, ale sprobuje przekrecic do porducentow i zagadac. A nuz sie uda... Bo w gruncie rzeczy te gondole sa mi zupelnie nie na reke i bardzo zawyzaja cene. To samo torby na akcesoria i takie tam rozne bajery..

Swoje reczniki tez dadza rade,,s taniki tez..naprawde zbedny wydatek,,choc dobrze miec jeden z kapturkiem... ja nie stosuje dozownika do chusteczek i daje rade... w roznych miejscach mam porozkladane opakowania chusteczek,,i tetry tez zawsze w pogotowiu :P a wkladki laktacyjne dobre sa tylko na wychodne,,ja w domu sobie pieluszke podkladalam pod kapiaca piers... dluzej noszona wkladka mnie ziebila...i podrazniala...a tak musialabym wymieniac co pol godziny... tetra znow niezawodna :P

Nie wiem jak sie nazywaja były po złotówkę ;) No używam czasem , albo jak małego podrzucam to daję ta szczotkę też , jedynie z picia butelkę czesto myje szczotka bo nie zawsze mam umyte butelki heh ;)

ja sobie sama uszyłam takie wkłądki z tetry własnie heh ;) no ja używałam kapturkowego reczniczka przez 3 mce;) A dobrze miec 2 bo czasem dziecko moze zrobic kupke;)

Mama, no ja z kolei nie planuje podawac herbatek ze wzgledu na zawarty w nich cukier, jesli juz to zwykla woda bede przepajac w razie potrzeby z normalnej duzej butelki do mleka. Hehe. :) Z chusteczkami to ja pomyslalam odwrotnie, czyli ze nie bedzie mi sie chcialo wkolo odklejac i zaklejac tych jednorazowych opakowan i dlatego raz zerwe tasme, przeloze do dozownika i heja. Ale zobaczymy jak pojdzie w praktyce. Ty je zostawialas takie niepozaklejane po uzyciu, czy bawilas sie z tasma? :) Nie uwieraly cie te normalne staniki? Nie spuchly ci piersi? Wkladki wliczylam oczywiscie (zwykle rossmannowe, 1 opakowanie). :)

sa butelki juz ze szczotka w zestawie,,nie pamietam nazwy ale sa np. w smykolandzie. pudelko kazda dostaje w szpitalu,,,drugie dostajesz po wypelnieniu ankiety,,i teraz nic nie przychodzi poczta a np mozna na maila zaznaczyc i sa tam naprawde fajne materialy i promocje :) polecam :) my tu tak pitolimy i pitolimy a i tak ide o zaklad ze duuuzo rzeczy dokupisz jak juz maluch bedzie w domu bo beda ci niezbedne - choc teraz wydaja sie calkiem niepotrzebne :):):)

no ja pod koniec ciazy kupiłam troszke wieksze ;) i nic mi nie uwierało ;) No do tej pory mam poodklejane ;) i nie schną ;) Ale wiesz takie pudełko nie kosztuje dużo więc sama sprawdzisz;) czy Ci pasuje czy nie . No ja sama herbatki robiłam wiesz rumianek taki cieńki i dawałam ;) Do tej pory raz w tygodniu dostaje herbatke z cukrem a tak wode dostaje niegazowana. Bo babcioa marudzi ze bd miał anemie bo pije wode to dla spokoju zeby marudzenia nie sluchac i zeby serce jej nie bolało to dostaje herbatke

nie no zaklejalam chusteczki,,ale co to za problem szybko to zakleic? pol sekundy... zwykle staniki sa lepsze niz te do karmienia,,,nic mnie nie uwieralo,,nie spuchly mi piersi,,,wszystko ok,,,zamiast wkladek tetra,,,wkladki jak juz mowilam- jak bys musila np na zakupy jechac albo ogolnie z domu wyjsc.. tetra lepiej chroni i wchlania,,,i nie podraznia...

Bambusik, tak wlasnie chce tylko 1 paczke tych wkladek - tak jak piszesz na sam poczatek. Pozniej pewnie zaczniemy butelkowanie i nie beda potrzebne. Nie mam nawet pewnosci czy zuzyje do konca to jedno opakowanie...

Mama, mnie chodzi o te za dyszke bez grosza (10 sztuk): http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40054538/ Slyszalam, ze fajne. A zmywak nie wchodzi do Lovi? Taki zwykly zmywak z gabki? (Mam jeszcze w razie co w kuchni szczotke do zmywania. Takie cos: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30151479/ To moze chyba robic za ta profesjonalna od biedy..?) :)

Nie nie takie mam ;) Tych nie widziałam jeszcze nigdy ;) No niewiem ja bym nie uzywała tej samej szczoty do garów i butelki jakoś tak dziwnie ;) A no ale moze nie bd Ci potrzebna;) Fajne są przypinki do smoczków z tommee tippe dzieciak nie umie ich tak łatwo urwać jak innych , a smoczki się lubią gubić ;) Ale to jak maluch bd starszy .

Bambusik, zastanowie sie w takim razie nad tymi ankietami. :) Smykolandu niestety nie kojarze. Nie ma go w mojej okolicy. A butle wybralam Lovi. A gdzie tam... :D takie spontaniczne zakupy raczj mi nie groza, bo musialabym grzac w tym celu spory kawal drogi do duzego miasta. Nie wiem, czy bedzie mi sie chcialo, tym bardziej z malym dzieckiem. Dlatego caly czas weryfikuje liste. Teraz jeszcze mi sie np. przypomnialo, ze nie policzylam szczotki do wlosow, kosza z pokrywa na wielkorazowki i olejku eterycznego (do wielorazowek). Czy przydala wam sie szczotka do wlosow od razu, czy dopiero pozniej? Co jesli maluch ma po urodzeniu wytarte wlosy i nie ma tak na dobra sprawe czego czesac?

Tfu, nie eterycznego, tylko sanityzujacego. *

od razu się przydała , bo ciemieniuszka sie robi ;) po co ci olejki i kosz na pieluchy ?nie mpożesz normalnego wyrzucac;> A co do gąbki do zmywania , nie doczyszcza dna butelek ;)