Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to z wami jest

ściągacie filmy i muze czy już się boicie?

Polecane posty

Gość zabbadooo
Jak wejdzie akta to wszystkich torrentowiczów wyłapią, bo wtedy providerzy internetu będą musieli udostępnić dane userów :D

Gość jak to z wami jest
no tak, ale nie porownuj Niemiec które w ogóle są swietnie zorganizowane itd. do Polski- tutaj w każdej dziedzinie prawa jest burdel

Gość zabbadooo
niby wszyscy sciagaja i nie moga was namierzyc, a jakos jakims cudem w Niemczech- gdzie jeszcze nie ma acty- moja siostra dostala kilka listow z nakazem zaplaty za sciagniecie piosenek. jedna piosenka chyba 300 euro, dalej jakies tam dwie za 200 euro, kolejna za 150. chyba w sumie 4 lub 5 listow dostala. i dokladnie w tym liscie bylo IP komputera, tytul piosenki, czas i data sciagniecia... ;;; to znaczy że dostawca internetu musiał ujawnić jej dane, bo skąd by znali?

Gość jak to z wami jest
ale prawo nie działa wstecz wiec dopiero od momentu ratyfikacji. tutaj jestem pewna

jak to co masz zrobic? Nic:D ja tam sie nie boje nikt mi nie udowodni, ze sciagalam przez torrenty:P

Gość jak to z wami jest
Ewelina da się to jakos przekłamać? czyli ściągała ale nie wiadomo skąd? prosze powiedz coś :(

co przeklamac? przeciez nikt cie nie ukara za cos co sciagalas kiedys:D ACTA jeszcze nie dziala, a nawet jak zacznie to wtedy nie bedziesz sciagac.

Gość zabbadooo
prawo wstecz nie działa, ale acta nie działa w ten sposób, że karze za ściąganie tylko umożliwia podanie danych osób ściągających a skoro popełniacie przestępstwo (udostępnianie) to ona już od długiego czasu jest przestępstwem Namierzonych jest mnóstwo komputerów, ale providerzy nie podadzą teraz danych dopiero acta to umożliwi więc co ma do tego działanie prawa wstecz?

Gość jak to z wami jest
ale i bez acta torrenty są nielegalne ( tutaj się dowiedziałam) i boję się ze mogę miec konsekwencje....:(

Gość jak to z wami jest
moim zdaniem to co było przed wejściem prawa go nie obowiazuje, ale jak uważasz. zresztą to udostępnianie danych jest ponoć nie zgodne z prawami człowieka i nie przejdzie. nie może być tak ze handluja Twoimi danymi

torrenty od zawsze byly nielegalne, a wszyscy jakos sciagali. To po prostu ryzyko, ale nikt sie tym nie przejmowal wczesniej.

Gość zabbadooo
torrenty to udostępnianie - podlega karze wiele firm, które na tym tracą ma własny monitoring zarejestrowany pewnie w drastyczniejszych przypadkach zwracają się do providerów o podanie danych, ale ci na mocy prawa nie muszą jak wejdzie acta - będą musieli

Gość jak to z wami jest
no niby tak....to mówisz żeby sie nie przejmować?

jasne, ze sie nie przejmowac:D Sama zobacz ile ludzi sciaga z torrentow, wszystkich ludzi nie wylapia. Takze badz spokojna nikt za jeden film scigac nie bedzie:D

Gość blablable bla
a jak to z wami jest- sorry, ale zrob sobie podwojna melise albo łyknij rellanium, bo az sie nie chce czytac Twojego panikowania. sciagnelas to sciagnelas, trudno, nie cofniesz tego. czekaj na rozwoj wypadkow. i skoncz juz te twoje panikarskie posty...

Gość Poradnik młodego ściągacza
jak to z wami jest => jeśli nie ściągałaś przez torrenty jakiejś polskiej muzyki, np. disco-polo, to spoko, nie panikuj. Ale od dzis o torrentach to zapomnij :)

Gość jak to z wami jest
zabbadooo to co mam teraz zrobić? boję się:(

Gość jak to z wami jest
a co ma do tego polska muzyka? !

Gość zabbadooo
jakiego prawa? udostępnainie JEST karalne - TERAZ za to mogą cię ukarać, ale cię jeszcze nie złapali, bo nie mieli mozliwości jak cię złapią będą mieli acta pomoże nie chodzi o to, że przepisy o karaniu mają wejść w życie w życie mają wejść te które umożliwią zlapanie

Gość jak to z wami jest
no to co teraz robić?:( da się zrobić cokolwiek?

Gość zabbadooo
jak to z wami jest a co ma do tego polska muzyka? ! nosz w morde! dziewucho! co za cymbał z ciebie to wszystko są wartości intelektualne i do kogoś należą choćby do zaiksu i oni mają prawo na tym zarabiać ściągając odbierasz im wpływy kpw?

Gość jak to z wami jest
Ty jesteś cymbał! on napisał że JESLI NIE ŚCIĄGAM polskiej muzyki to nie mam sie co martwić. a ja polskiej nie sciągam dlatego pytałam co ona ma do tego? tylko za polską grozi kara? w tym sensie! i nie wyzywaj mnie bo normalnie tu gadamy!

Gość zabbadooo
wiesz co? mam cię dość jak się w życiu coś robi, to zawsze trzeba mieś w sobie tę myśl, że może stoją za tym jakieś konsekwencje nie wiem jakie jest prawdopodobieństwo że cię zlapią więc nie mogę cię uspokoić a o to się dopominasz

autorko to prowo?:D przestan panikowac i nie wiem co ty chcesz zrobic. Nikt cie nie ukarze za to co sciagalas wczesniej

Gość Poradnik młodego ściągacza
Polska muzyka ma to, że jakiś zespól, piosenkarz albo jego przedstawiciel może w w miarę łatwy sposób zgłosić wobec Ciebie pretensje.

Gość zabbadooo
polska piosenka - bo polacy są bliżej i na tym tracą dlatego rozedrą mordy

Gość werf
prowokacja? przecież to ta panikara założyła ten topic

Gość jak to z wami jest
tak, jestem panikarą i nic nie poradzę Ewelina nie prowo bo ten cały śmieszny zabbadooo twierdzi że nawet za to co wcześniej ściagaliśmy przez torrenty mozemy miec przerąbane