Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czego.

Czy po 30. można w ogóle jeszcze schudnąc i wyglądać laskowato???

Polecane posty

Gość czego.

Do idealnej wagi brakuje mi jakichś 7 kg. Postanowiłam je zrzucić, zaczęłam więc ćwiczyć, zwracac uwagę na to, co, ile i kiedy jem. Odwaliłam całkiem białe pieczywo, kluchy, ziemniaki jem max raz w tygodniu i to niewiele. Śniadania to musli z mlekiem, uwielbiam to, zresztą tak jadłam już przed dietą. Kanapek tez mało jem, jakos ze 2 kromki razowca, ewentualnie chrupkie pieczywo. Dużo warzyw, owoce. Ze słodyczy to czasami miód lub serek waniliowy. Cwiczę co drugi dzień, ponad godzinę, rozciaganie, cwiczenia modelujące, 30 minut na stepperze... Waga zaczeła nieznacznie spadać, w sumie w ciagu miesiaca drgnęła do 2 kg max, ale dzisiaj rano patrzę, ze właściwie jest jak było. Może fakt ze jestem przed okresem, woda się zatrzymuje czy jak, ale dla mnie to porażka normalnie.... Jak zrzucić te cholerne 7 kg??????????????

Gość widocznnie nadal jesz za dużo
2 kg w miesiac ? to mało

Gość czego.
wiem, ze mało, zwłaszcza że dzisiaj waga jest praktycznie jak w dniu rozpoczynania diety :-( Co mam zrobić??? Czy duzo jem? Wydaje mi sie, że nie...

Gość hitsezonu
co ty. po 30 to już się jest babcią... najlepiej nakryć się prześcieradłem i czołgać w stronę najbliższego cmentarza... :O

Gość ja mam 32 i kiedy chce
to potrafie chudnac 4-5 kg na miesiac,ale zazwyczaj jestem łasuchem,wiec moja waga skacze co kilka miesiecy. ale da sie.

mi do szczescia brakuje 5 kg Moim problemem jest brzuch Duzy i wystajacy:p ćwicze i malo jem ale nadrabiam slodyczami poprostu nie moge sie powstrzymac

Gość hasiabasiasiasia
Przede wszystkim tuczy cię musseli i chleb (nawet wasa i razowiec). Musisz całkowicie zrezygnować z typowych węglowodanów, a schudniesz baaardzo baaardzo dużo. Wiem, że to niełatwe, ale po kilku dniach bez nich przestaniesz odczuwać braki. Zwyczjnie nie jedz chleba, ryżu, makaronu, kaszy, żadnych płatków, słodyczy, sł. napojów, unikaj cukruw kawie i herbacie itd. Za to możesz jeść wszelkie mięsa- nawet tłuste, warzywa gotowane i surowe, owoce -z wyjątkiem bananów, nabiał- z wyjątkiem sera zółtego... Gwarantuje Ci, że jęsli tak będziesz jadła to połowa Ciebie zniknie w miesiąc- zwłaszcza, że ćwiczysz. Pamiętaj tuczą tylko i wyłącznie węglowodany, a nie tłuszcze, czy białko.

Gość czego.
no z muesli to niełatwo bedzie mi zrezygnowac... ale nad chlebem sie zastanowię... :-) tylko co mam jesc zamiast powidzmy kanapki z wedlina? sama wędlinę? bo jak bede na kazdy posilek robic salatki, to tez szybko sie przejedzą :-O

Gość hasiabasiasiasia
ja tam jem parówki takie najdroższe ze sklepu, jabłka, marchewki surowe, jogurty naturalne tylko i wyłącznie, jajka ugotowane na twardo, tuńczyka z musztardą i z ogórkiem kiszonym, na obiad mięsa różne, pieczone smażone gotowane, tłuste i chude i do tego jakieś warzywo

Gość hasiabasiasiasia
dodam, że przez 3 tygodnie schudłam około 5 kilo, ubrania luźniejsze o wiele:)

Gość leksy
mnie tylko zastanawia, dlaczego zadajesz takie pytania na forum Ciąża, poród, macierzyństwo i wychowanie dzieci? Chyba na dietach szybciej ci ktos poradzi, a może i znajdziesz grupe wsparcia.

Gość odpowiadam autorce
:) po 30 można zeszczupleć i wyglądać "laskowato" tzn. tak jak napisałaś,,wyglądać tak można też około 40--szczupło i młodo i uwierz, że to żaden wyczyn taki wygląd wiem z autopsji.

Gość no chyba żartujesz sobie
po 30-ce należy się położyć do trumny i czekać aż się umrze:P a tak poważnie, to ja po dwóch porodach w wieku 33 lat ważyłam tyle co przed, czyli 50 kg przy 170 cm wzrostu więc raczej do najgrubszych nie należałam;)

każdy organizm inaczej reaguje. Ale faktycznie z wiekiem spada metabolizm i tyjemy szybciej. Na mnie się to sprawdza. Kiedys byłam w stanie dużo więcej jeść i zawsze ważyłam poniżej 60 kg, a teraz jem znacznie mniej i za cholerę ponizej 60 kg zejść nie mogę. Po ciąży spokojnie wróciłam do swojej wagi sprzed ciaży (63 kg), ale bardziej schudnać mi sie nie udalo mimo, ze nie jadłam słodyczy i ogólnie odzywiałam sie zdrowo. Aż do teraz :-) Postanowiłam zrobic sobie dietę warzywno-owocową wedłg Ewy Dąbrowskiej - chociaz głównie dla oczyszczenia organizmu przed wiosna, a nie dla schudniecia. No, ale chudnei się przy tym też super. Zjechałam juz z 4 kg i waga znowu popkazuje 5 na poczatku :-) Tyle, że po takiej diecie nie wolno się rzucic z powrotem na żarcie, bo efekt jojo jak w banku.

Gość no chyba jednak można
popatrzcie tutaj: http://zyciegwiazd.onet.pl/311110,14,ma-44-lata-urodzila-piecioro-dzieci-co-za-figura,fotonews_detail.html i to po 40-ce;)

Gość no chyba jednak można
niemniej wypadałoby ruszyć tyłek ;)