Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

!!!Alexia!!!

IDEALNA PANI DOMU...

Polecane posty

my艣l臋, 偶e spokojnie mo偶na alkoholem przeciera膰, musisz spr贸bowa膰 i zobaczysz czy bedzie dobrze

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 fioletowe irysy
kukurydzianka - My przy tej rozbudowie chcemy zrobi膰 jakie艣 dodatkowe pomieszczenia. Nie wiem jeszcze, czy uda si臋 to zrealizowa膰, ale marzy mi si臋 na parterze taka otwarta przestrze艅 kuchnia-jadalnia-salon plus ma艂a toaleta. Na parterze w tej chwili mamy kuchni臋, 艂azienk臋, du偶膮 sypialni臋, du偶y salon i ma艂y pokoik, w kt贸rym powoli powstaje m贸j warsztat - po rozbudowie obecna kuchnia i salon zostan膮 przekszta艂cone w pokoje dzieci臋ce. Mam tak膮 nadziej臋 :)

Udost臋pnij ten post

to widz臋 wielki remont si臋 szykuje..., du偶a ta rozbudowa b臋dzie. U nas na dole s膮 trzy pokoje (z czego jeden nasz, ten du偶y, go艣cinny), kuchnia (wsp贸lna), 艂azienka, a na g贸rze nasze dwa pokoje i 艂azienka ma艂a. Na g贸rze jedna nasza sypialnia i na razie taki pok贸j dzienno-dzieci臋cy, potem bedzie tylko dzieci臋cy bo puki co ma艂y spi z nami w jednym pokoju

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 vaniljjjjja
sorry, ale jak sie robi kariere tak jak ja, to nie zostaje ci zbyt wiele czasu na dom. Niedlugo jak mnie bedzie stac to bedziemy miec sprzataczka , ktora bedzie raz lub dwa raz w tygodniu przechodzic. A tak pozatym to ja mam inne prijorytety niz sprzatanie, nie jestem taka kura domowo i nigdy nie bede :)

Udost臋pnij ten post

kuchni臋 mamy wsp贸ln膮 - chodzi mi o pomieszczenie, jest to du偶a przestrze艅 (25m kwadratowych), ale mamy swoj膮 lod贸wk臋, kuchni臋, blaty, szafki, ca艂膮 "swoj膮" 艣cian臋:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fioletowe irysy
U nas problemem by艂a wsp贸lna kuchnia - przez rok go艣cinnie korzysta艂am z kuchni te艣ciowej i to jednak za ma艂o miejsca dla dw贸ch gotuj膮cych kobiet. Szczeg贸lnie, 偶e gotujemy zupe艂nie inaczej ;) Remont faktycznie zanosi si臋 na niema艂y, ale mam ogromn膮 nadziej臋 na spe艂nienie tego marzenia. U te艣ci贸w te偶 zanosi si臋 na robot臋, bo b臋d膮 musieli urz膮dzi膰 sobie 艂azienk臋 (na dole by艂o tylko wc, 艂azienka wsp贸lna by艂a na g贸rze).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 vaniljjjjja
poprostu musicie sobie znalezc jakies hobby ,jakis cel, jakas perspektywe, nie macie ambicji???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bipolarna00
Czy Wy nie macie Kobiety innych cel贸w w zyciu tylko jak usun膮膰 plame i dogodzi膰 M臋zowi?? Strach to czyta膰. SK膮d Wasze d膮偶enie do bycia idealn膮 Pani膮 Domu??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 vaniljjjjja
smutno mi jak czytam, ze odkryciem jakies kobiety jest niby jakis tam plyn do naczyn

Udost臋pnij ten post

lec臋 do kuchni, dziecko ju偶 wsta艂o, pora "dzia艂a膰", zajrz臋 potem:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 vaniljjjjja
naprawde kobitki niezbyt bystre jestescie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bipolarna00
To smutne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fioletowe irysy
Ale z w艂asn膮 mam膮 to chyba zawsze inaczej, co? :) Ja z moj膮 mam膮 zawsze czu艂am si臋 swobodnie w kuchni, nie kr臋powa艂am si臋 pyta膰 o rady czy prosi膰 o pomoc, a z te艣ciow膮 tak nie mam... Wi臋c jestem szcz臋艣liwa, 偶e wreszcie nikt mi nie patrzy na r臋ce podczas gotowania.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fioletowe irysy
Nie rozumiem tych komentarzy... Opieka nad dzie膰mi i domem to zaj臋cia niegodne prawdziwej kobiety XXI wieku? Przecie偶 wsp贸艂czesne gospodynie domowe to kobiety, kt贸re rozwijaj膮 si臋, s膮 przedsi臋biorcze, cz臋sto 艂膮cz膮 dom z karier膮 - mam mn贸stwo takich przyk艂ad贸w w swoim najbli偶szym otoczeniu. Ja 艂膮cz臋 dom z prac膮, studiami i hobby i nie czuj臋 si臋 gorsza w zwi膮zku z tym, 偶e staram si臋 "zoptymalizowa膰" domowe obowi膮zki tak, aby sprz膮tanie zajmowa艂o jak najmniej czasu, a dawa艂o po偶膮dane efekty.

Udost臋pnij ten post

oczywi艣cie musi si臋 kto艣 wtr膮ci膰, nie b臋de si臋 nikomu t艂umaczy膰 z tego, 偶e lubi臋 sprz膮ta膰 i gotowa膰, a wszystkie osoby kt贸re ubolewaj膮 nad tym, 偶e moim celem zyciowym jest prowadzenie domu uspokajam, 偶e to takie moje hobby:) Opr贸cz tego rozwijam si臋 w innych dziedzinach, studiuj臋, pisz臋 prac臋 mgr, robi臋 mas臋 innych rzeczy. Nie mam zamiaru z nikim si臋 licytowa膰 kto jest bardziej oczytany i "艣wiatowy". Jedni wol膮 偶eby im obca baba sprz膮ta艂a, ja wol臋 sama zadba膰 o dom. To 偶e rozmawiam o prozaicznych czynno艣ciach jak mycie blat贸w nie uw艂acza mojej godno艣ci, ludzie nie dajmy si臋 zwariowa膰, nie szufladkujcie kogo艣 na podstawie post贸w na forum! Naprawd臋 dziwi mnie to po co kto艣 wypisuje te negatywne komentarze, ja nie dam si臋 sprowokowa膰. Tak na marginesie, nawet "karierowicze" myj膮 blaty czy kible to normalne 偶e skoro mam dom to o niego dbam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fioletowe irysy
Ja ostatnio z艂apa艂am si臋 na tym, 偶e oceni艂am po pozorach i by艂o mi wstyd, naprawd臋. Jedn膮 ze s艂uchaczy mojej szko艂y jest pani w wieku... ok. 55 lat. My艣la艂am na pocz膮tku, 偶e pewnie kiedy艣 zda艂a szybko matur臋, potem przysz艂y dzieci, potem praca i dopiero teraz chce uzupe艂ni膰 wykszta艂cenie. A podczas ostatniego zjazdu dowiedzia艂am si臋, 偶e ona sko艅czy艂a dwa fakultety, zna biegle dwa j臋zyki i dobrze radzi sobie z obs艂ug膮 komputera i internetu. Wstydzi艂am si臋 przed sam膮 sob膮... C贸偶, najwyra藕niej my, pisz膮ce o sprz膮taniu, jeste艣my niewykszta艂ciuchami bez ambicji i zainteresowa艅 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 vaniljjjjja
kukurdzianka----tak sobie czytam twojego posta, i wiesz chyba jednak masz racje ,troche przesadzilam , twoje argumenty sprawily ze teraz bede innaczej patrzec na panie domu . Dziekuje i jeszcze raz przepraszam

Udost臋pnij ten post

fioletowe irysy zgadzam si臋 z Tob膮, denerwuj膮 mnie te komentarze, ale nie b臋d臋 si臋 zni偶a艂a do tego poziomu. Ja te偶 studiuj臋, ju偶 na drugim kierunku (skonczy艂am psychologi臋, teraz, a w艂a艣ciwie w przysz艂ym roku koncz臋 pedagogik臋), przerwa艂am prac臋 poniewa偶 chc臋 pierwsze trzy lata sp臋dzi膰 z dzieckiem. Jesli kto艣 mysli, 偶e moim priorytetem jest sprz膮tanie i dogadzanie m臋偶owi to si臋 bardzo myli. Najlepiej zrobimy ignoruj膮c te g艂upie przytyki, nic wi臋cej na ten temat nie bed臋 pisa膰, a stwierdzenie 偶e nie jeste艣my zbyt bystre mnie po prostu rozbawi艂o, hahaha, ludzie potrafi膮 by膰 jednak bardzo zabawni:):) Moja mama teraz wzie艂a wnusia na jakie艣 p贸艂 godzinki to mog臋 jeszcze poklika膰:)

Udost臋pnij ten post

vaniljjjjja przyjmuj臋 przeprosiny, nie ma co si臋 boczy膰 i 艂adowa膰 negatywn膮 energi膮:) Ale czemu Ty taka nerwowa jeste艣? A mo偶e przy艂aczysz si臋 do nas?

Udost臋pnij ten post

fioletowe irysy masz racj臋 z mam膮 w kuchni jest na pewno inaczej ni偶 z te艣ciow膮, ale ka偶da z nas ma swoje "zabawki", swoj膮 kuchni臋, lod贸wk臋 itd., bo obie jeste艣my uparte i nie chcemy konflikt贸w, te偶 gotujemy co innego, ale przewa偶nie w tym samym czasie wi臋c bez swojej cz臋艣ci pomieszczenia (takiej swojej kuchni w kuchni) by艂oby trudno si臋 dogada膰:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fioletowe irysy
Oooo to my troch臋 kole偶anki po fachu. Ja zrobi艂am mgr z socjologii, a w tym samym czasie na innym wydziale zrobi艂am licencjat z pedagogiki rewalidacyjnej. Teraz robi臋 technika BHP - troch臋 z innej beczki, ale chcia艂am mie膰 jaki艣 konkretny fach w r臋ku. A potem my艣l臋 o podyplom贸wce z oligofrenopedagogiki albo pedagogiki opieku艅czo-wychowawczej. Ale w najbli偶szym czasie chcia艂abym zaj艣膰 w ci膮偶臋, wi臋c to wszystko mo偶e troch臋 przesun膮膰 si臋 w czasie, cho膰 jak dot膮d wci膮偶 mam ochot臋 dalej si臋 uczy膰 i mam nadziej臋, 偶e b臋dzie tak dalej :) A w jakim mie艣cie studiowa艂a艣?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 vaniljjjjja
bo wiesz kukurydzianko ta moja nerwowosc wynika chyba z tego ,ze poprostu jak wieczorami przychodze do domu z pracy i sie patrze na moj balagan w domu to sobie mysle, ze albo bede siedziala caly dzien w domu ,ale jestem skazana na ten balagan. A tak pozatym to tyle sie tu na kafie czyta o kobietach siedzacych w domu ,ktore nawet nie maja jeszcze dzieci , a juz sa na utrzymaniu meza i to mnie dobija. Wiadomo ze taka kobieta ma czas na sprzatnie. Ja niestety tego czas nie zawsze mam, a jak juz mam to wole porobic cos na co mam ochote rozumiesz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fioletowe irysy
Te艣ciowa ma ma艂膮 kuchni臋, tak膮 w艂a艣nie dla jednej gospodyni z m臋偶em. Jako艣 przez rok da艂y艣my rad臋, ale czu艂am, 偶e to nie tylko dla niej jest m臋cz膮ce - wiadomo, to by艂o jej kr贸lestwo, rozumiem to. Obecn膮 kuchni臋 t臋 mam ma艂膮, ale w艂asn膮, a w przysz艂o艣ci mo偶e spe艂ni si臋 moje marzenie o du偶ej, bia艂ej kuchni :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fioletowe irysy
vaniljjjjja - Ja Ci臋 doskonale rozumiem, bo mam podobnie, ale naprawd臋 s膮 pewne drobiazgi, ma艂e nawyki, kt贸rych nauczenie si臋 pozwala troch臋 ujarzmi膰 ba艂agan :) Ja nie mam idealnie czysto, ale - tak jak napisa艂am na pocz膮tku - na tyle, 偶e nie b臋d臋 si臋 wstydzi膰 przed niezapowiedzianymi go艣膰mi. Ja np. staram si臋 my膰 na bie偶膮co, ale oczywi艣cie nie zawsze si臋 to udaje, szczeg贸lnie teraz, gdy poza standardowymi obowi膮zkami domowymi mam te偶 remont - ale codziennie wieczorem, ju偶 po kolacji, doprowadzam kuchni臋 do porz膮dku, nawet je艣li padam ju偶 na twarz. I wiem, 偶e rano zjem 艣niadanie w czystym pomieszczeniu. Ci臋偶ko jest wszystko pogodzi膰, czasem z czego艣 trzeba zrezygnowa膰, ale jako艣 daje si臋 to ogarn膮膰. Cho膰 ja nie z tych, kt贸re codziennie myj膮 pod艂ogi i 艣cieraj膮 kurze... ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 vaniljjjjja
ja tez staram sie przynajmniej kuchnie wieczorem doprowadzic do porzadku ,ale czasami sie ciezko, a pomagaja wam partnerzy??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fioletowe irysy
Pomagaj膮? To z艂e okre艣lenie :) My razem zajmujemy si臋 domem. Obydwoje pracujemy, wi臋c obydwoje zajmujemy si臋 domem. M贸j m膮偶 potrafi sprz膮ta膰, pra膰, prasowa膰, gotowa膰, ch臋tnie sam kupuje i wiesza firanki, podlewa te偶 kwiaty. Wi臋c na szcz臋艣cie nie ma problemu z podzia艂em obowi膮zk贸w.

Udost臋pnij ten post

szorowalam sobie blaty i zlew...Kochane...a tu widze jakies MALPY nam uwlaczaja...twierdzac..ze jestesmy gorsze...bo niby sie zajmujemy sprzataniem...kilka lat temu pewnie tez bylabym ta malpa ..ale zycie tak mi sie ulozylo...ze dzis,,,zajmuje sie corka i domem..i masz racje...nie bede przekonywac...nikogo ze znam sie na wielu innych rzeczach i nie interesuje mnie tylko plyn do naczyn:) Ciesze sie ze mmoj topik stal sie popularny:) i ze kukurydzianka z irysem sobie fajnie gadaja..,,TYM SAMYM ZAPOWIADAM...ZE W WYNIKU SPRZATANIA STRACILAM TIPSA...do mycia naczyn zakladam rekawiczki...mam na twarzy pelny makijaz z blyszczykiem wlacznie.....i sprzatajac mysle o wielu innych rzeczach:):):P NIE BEDZIEMY TUTAJ GADAC TYLKO O SPRZATANIU...drogie wredne szydzace malpy:) Chce zebysmy ...pogadaly o urzadzaniu wnetrz niejednokrotnie ,..bo to..jest cos co uwielbiam a dobrze urzadzone wnetrze musi byc tez dobrze posprzatane:)

Udost臋pnij ten post

musze odkurzyc i umyc podlogi na dole....pomysle..tez nad dodawaniem fotek kochane,..to byloby fajne...irys..moglby pokazac nam swoje prace:) a kukurydzianka...cos co upichcila:) a ja cos co zmienilam...nawet foty z ulozonymi...ubraniami nie beda zabronione,,, SWOJA DROGA WIDZIALYSCIE DOM...TEJ ROZENEK CO BEDZIE U NAS W POLSCE IDEALNA PANIA DOMU.. NO PO PROSTU....BLYSK...I BARDZO DOPRACOWANY STYL...do tego piekna i zadbana kobieta...i na pewno nie glupia:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fioletowe irysy
Wn臋trza? Ja uwielbiam jasne wn臋trza i takie w艂a艣nie powoli sobie urz膮dzam - po艂膮czenie stylu prowansalskiego ze skandynawskim. W mojej opinii jasne kolory nigdy si臋 nie nudz膮 i mo偶na je urozmaica膰 dowolnymi dodatkami, dlatego postawi艂am na biel, be偶, krem, ecru, latte itp. W艂a艣nie wczoraj przenie艣li艣my si臋 do d艂ugo wyczekiwanej nowej sypialni i mam nadziej臋, 偶e do ko艅ca tygodnia uda nam si臋 zako艅czy膰 remont salonu i wstawi膰 nowe meble, kt贸re ju偶 czekaj膮... :)

Udost臋pnij ten post