Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zszokowana pacjentka

Leki "refundowane" i inne badziewia.

Polecane posty

Dzisiaj poszłam do apteki wykupić receptę na leki przeciwko astmie (ostatni raz kupowałam je jeszcze przed początkiem roku). W tamtym roku płaciłam za zestaw dwóch leków, które muszę brać codziennie (starczają na miesiąc) niewiele ponad 11 zł. Trochę mnie zaskoczyło, kiedy dzisiejszego dnia uprzejma aptekarka poprosiła za ten sam zestaw leków.. 75 zł... O mojej reakcji chyba nie muszę nikogo uświadamiać. Próbuję teraz wyobrazić sobie, co poczuli po nowym roku ludzie znacznie bardziej chorzy ode mnie, którzy w związku z nową ustawą muszą wydawać na swoje leki znacznie więcej pieniędzy. I aż mnie ciarki przechodzą... :O Tylko mnie jedna rzecz zastanawia, skoro są to leki dla przewlekle chorych, to wiadomo, że wielu ludziom są niezbędne i muszą być wykupowane regularnie, no to chyba powinno się takim ludziom pomagać, a nie dodatkowo utrudniać... :O Chociażby te moje 65 zł różnicy, które najwidoczniej będę musiała co miesiąc dodatkowo wydawać... Naprawdę, nie mogę się doczekać, kiedy po skończonych studiach znajdę pracę za 1500 zł, z czego 1200 wydam na czynsz i opłaty (+ziemniaki z keczupem, żeby przeżyć), a za pozostałe 300 zł będę mogła zaszaleć z lekami. A później zdziwieni, że ludzi nie stać na kino i inną "kulturę" i dlatego muszą ściągać filmy z internetu.

Gość swsowslw
to jest paranoja, zwłaszcza że przewlekle chorzy muszą wydawać kasę na to przez całe życie. To jest zwykła spekulacja i naciąganie, to nie jest tyle warte. Tak jak plomba u dentysty ,materiał kosztuje 10 zł a ty musisz dać 150

A trzeba było pilniej przykładać się do nauki angielskiego.

Ktoś jeszcze miał tego typu nieprzyjemności ostatnio?