Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aisssssssssssolik

Mam 20.000 wycieczka czy ziemia?

Polecane posty

Gość manfanpages
rozum do glowy :-) ale jest takie powiedzenie w zyciu bedziesz bardziej zalowac tego czego nie zrobilas niz to co zrobilas, ale szczerze Cie podziwiam mao jest takich dziewczyn, ktore mysla o przyszlosci, wiekszosc wydalaby te kase szybko bez zastanawiania sie, ale wakacje tez sobie mozesz zrobic jak znasz angielski w jakim stopniu poradzisz sobie sama, takze serio nie potzreba na to w cale foruny, najlepiej znajdz jakiegos towarzysza i jedz z kims wtedy na noclegach i innych oplatach zaoszczedzisz, nocleg w dobrym hoteliku w thai kosztuje 50 zl, czyli wychodzi 25 zl na glowe, masz czysty room, lazienke, tv, wode, klime, nic wiecej Ci nie potzreba szczerze polecam nie zbankrutujesz

Gość trollo
no, to był złoty strzał. Nawet się w tym celu trochę zapożyczyłem, ale wg mnie warto bylo, chociaż w tym roku próbowałem sprzedać ze sporą przebitką i nikt się nie zainteresował ;-) ale ziemia jeść nie woła, więc się nie spieszę, a podatek gruntowy za tą działkę to ok. 100 zl na rok, więc żadne pieniądze

Gość c rauai a
aisssssssssssolik -- możemy się dogadać ja mam działkę w dolnośląskim super lokalizacja cena promocyjna 195 000 :) zainteresowana ? :)

Gość trollo
c ruai czyżbyś z L był/była? ;-)

Gość aisssssssssssolik
oj w Tajlandii to bym się nie chciała zakochać, to byłby dopiero dramat :-D zyć w ciągłej tęsknocie ;-)

Gość trollo
195k okazyjna? to chyba za 100 ha, albo w centrum Wrocławia?

Gość trollo
ja jestem zakochany w Portugalii i żyję w ciągłej tęskoncie :classic_cool:

Gość c rauai a
na granicy z Wrocławiem 2 km :) trafiłeś

Gość c rauai a
troll ile to jest 80ar w metrach kw ? dla porównania

Gość manfanpages
czy ja bylem? tak bylem rok temu 3 tygodnie, wszystko sam zorganizowalem, ale polecialem z 2 dziewczynami i jeszcze 1 chlopakiem poznalismy sie przypadkiem bo kazdy mial to samo pragnienie zobaczysz tajlandie, palnuje jeszcze tam wrocic w grudniu, teraz juz wiem co i jak pojade jeszzce tanszym kosztem, kwestia upolowania taniego biletu, ale w tym roku np w biurach podrozy mozna bylo kupic bilecik za 1200 zl na czarter w samym szczycie kiedy bilety w grudnu nie schodza z 3000 zl c rauai taka podroz z dzieckiem to jednak nie jest to dobry pomysl, za daleko a dziecko i tak nic z tego nie spamieta umeczycie sie i wy i wasze dziecko

Gość 20 tys
ja nie mam jeszcze 1100 ale ojciec splaci kredyt ktory zaciagnal na inwestycje a mi zostanie inwestycja warta min 3 mln zlotych :O wiec ciulac nie musze :O

Gość aisssssssssssolik
dzięki za propozycję, ale kasa nie na teraz jak dla mnie :-D narazie nieco mniejszy mam budżet :-D manfanpages :-) życie mnie nauczyło: Umiesz liczyć? licz na siebie! i tego się trzymam :-) byłoby cudownie jechac do Tajlandii ot tak sobie, ale ja raczej nie dam rady nikogo ze soba zabrać, wiec musze liczyć na biuro :-O znam angielski, ale sama tak daleko chyba bym się nie odważyła pojechać, co innego Europa, po Europie sama podróżowałam :-)

Gość trollo
1 ar to 100 m2, a więc 80ar to 8000 m2

Gość c rauai a
szczerze to ja też myślę że to pomysł z dupy .. trochę ja chciałam tutaj bliżej do Hiszpanii , Portugalii ja nawet nie wiem jaka jest tam w maju pogoda może pora deszczowa będzie :(

Gość c rauai a
to moja działka ma 0,9 ar taka trochę mikro w porównaniu do twojej :)

Gość c rauai a
nie no 9 ar :)

A poco odrazu Malediwy? piekne ale drogie i po tygodniu nuuuuudy!! W europie jest pelno rownie pieknych miejsc jak: Sardegna, Formentera, Minorka...pieeeeeekne morze. Zobacz fotki na google.

Gość aisssssssssssolik
trollo ja jestem zakochany w Portugalii i żyję w ciągłej tęskoncie na szczęscie Portugalia chyba nie jest poza zasięgiem? :-) Czesto tak jeździsz?

Gość manfanpages
skoro sama podrozowalas uz po Europie to dasz rade po Azjii, Tajlandia to latwy kraj bardzo fajni ludzie, nie zginiesz jest bezpiecznie, Nikt Cie nie zgwalci ani nic maja tam tyle dziewczyn ze nie musisz sie obawiac. Nie musisz nikogo zabierac, ja wiem po sobie wsrod znajomych nie znajdziesz musisz szukac ludzi, ktorzy maja podobny cel, mozna sie poznac dogadac i razem taka podroz zaplanowac wtedy jest razniej i taniej. Tutaj ludzie np szukaja kompanow travelbit.pl globtroter.pl W biurze policza sobie sporo i wyjdzie Cie duzo wiecej. Biura sa dobre na typowe wakacje hotel, plaza gdzie beda Cie za reke prowazdac. jestes mloda wiec wal w podroz na wlasna reke, wtedy zobaczysz i wiecej i wiecej doswiadczysz

Gość aisssssssssssolik
ale mnie pociąga egzotyka :-)

Gość manfanpages
ps ty jestes dziewczyna czy chlopakiem bo pisalas na poczatku w formie zenskiej a teraz meskiej ;)

Gość aisssssssssssolik
dzięki za stronę, chętnie poczytam :-) Chciałabym mieć tyle odwagi, by pojechać sama, ale zdrowy rozsądek puka mi w czoło :-D takie wczasy z wylegiwaniem się na plazy to nie dla mnie, umarłabym z nudów. Jejku, ale czuje się nakręcona i gdybym mogła to juz jutro bym wyjechała :-D

Gość aisssssssssssolik
mnie pytasz??? ciągle jestem formą żeńską, gdzie pisałam w męskiej??? ;-)

Gość manfanpages
wiesz teraz do nas zbliza sie wiosna/lato wiec w europie tanim kosztem bedzie mozna znalezc slonce, od maja zaczyna sie w Tajlandii pora deszczowa podrozowanie moze byc jak zle sie trafi troche utrudnione aczkolwiek moja kumpela byla w maju 5 tygodni i nie bylo opadow, takze teraz mozesz sobie cos blizej zrobic a np w listopadzie/grudniu/styczniu za rok zrobic taki trip,

Gość aisssssssssssolik
c rauai a a ile lat ma Wasze dziecko? Jak 3-4 to już fajnie, dacie radę

Gość manfanpages
trollo ja jestem zakochany w Portugalii i żyję w ciągłej tęskoncie na szczęscie Portugalia chyba nie jest poza zasięgiem? Czesto tak jeździsz? sorry zle zrozumialem ;-) p.s. musisz sie odwazyc, wtedy zrozumiesz, ze jest latwo i fajnie pojedziesz do hiszpanii wloch nie zobaczysz tego co zobaczysz w azji, azja jest cudowna ponadto to nic trudnego wsiadasz w samolot, lecsz, wychodzisz idzies na taxi i mowisz khao san road, please mekka ludzi z calego swiata, pelno barow, hotelikow ludzi takich jak Ty, a dalej kupujesz bilet na jakas wyspe Ko Chang, Ko Samet albo Phi Phi i jedziesz plawic sie w czysciutkiej wodzie, nurkowac z rybkami ogladajc rafe koralowa

Gość c rauai a
11 :)

Gość manfanpages
c rauai wypad z takim malym dzieckiem to zly pomysl bo przed wyjazdem (nie jest to wymagane), ale nalezy sie zaszczepic na dur, polio, zoltaczki a i b, tak profilaktycznie (wiekszosc tych szzcepien ma sie potem na reszte zycia) ale dla dziecka moze to byc pewne obciazenie, ponadto to sa tropiki nalezy chronic sie przed komarami bo rejony te sa miejscami gdzie wystepuja ogniska malarii i dengi malarone i innych prochow nie polecam, ale np profilaktyke kremy, dlugie ubrania nad rzeka i w dzungli

Gość aisssssssssssolik
manfanpages mmmmmmmm tak, dalej mi opowiadaj, to jutro nawet do pracy nie wstanę :-D jak tam musi byc pięknie . A mogę być niedyskretna i zapytać ile wydałeś na te 3 tygodnie w Tajlandii ze wszystkim? 11 lat??? :-D to przeciez wszystko zapamięta i będzie przechowywac w pamieci przez lata :-)