Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aisssssssssssolik

Mam 20.000 wycieczka czy ziemia?

Polecane posty

Gość trollo
dobra, kończę pracę i spadam do domu. Życzę miłego wieczoru, a jutro poczytam co tu napłodziłyście/napłodziliście. I ponakręcam się Tajlandią razem z Wami. Na marginesie polecam też Nową Zelandię. To jest dopiero czad, choć może nie raj jak z reklamy Bounty :) jak w przypadku Tajlandii

Gość aisssssssssssolik
manfanpages jasne, ze się nie powtórzy :-D i może lepiej dla ludzkości :-P

Gość aisssssssssssolik
trollo więc co by się musiało stać, żebyś umiał podjąć odpowiednią decyzję? żebyś umiał zadbać o siebie? zapraszam, wpadnij do nas jutro :-) a może kiedyś w przyszłosci wszyscy spotkamy się w Tajlandii??? :-D ale byłby czad :-D

Gość manfanpages
nie bede sie pytal czemu ich nie masz po tak dlugim okresie bycia ze soba, ale dzieci sa takim wiezadlem w zwiazku no ale mam rodzne, ktora ma dzieci juz dorosle, a jednak po blisko 30 latach bycia rezem rozwodza sie przyczyna podroze, zly ruch wyszlo nie tak jak mialo byc

Gość co do tych gruntow
ta dzialka nie jest budowlana "teren zabudowy mieszkaniowej rekreacyjnej" - mozna stawiac cos co nie jest trwale zwiazane z podlozem czyli namiot lub jakis smieszny domek na narzedzia. problem prawny z droga dojazdowa, ma wielu wlascicieli ktos sie nie zgodzi nie bedzie jak dojechac. teren wyglada na podmokly,zdjecie moze pochodzic z lata a wiosna tam moze byc bagno. nie ma dzialek budowlanych za 40 000zl. ktos wyzej dobrze napisal ze tania dzialke mozna znalezc ale nie w dzialkach i nie za tyle. moze chodzilo mu o licytacje z zastawow i sledzenie komunikatow i ogloszen.

Gość manfanpages
nie wszyscy sie nie spotkamy, wirtaulnie wszystko jest proste podroze to takie samo zycie jak codziennie, jadac z kims tez nalezy sie dobrac, rozni ludzie sa i z igly potrafia robic widly, raz mialem taka przygode

Gość aisssssssssssolik
manfanpages zły ruch, w sensie zdrada? jejku, jakie to jest przykre, kiedy ludzie po tylu latach rozwalają coś, na co pracowali prawie całe życie :-( trollo chyba nie jest w związku małżeńskim, przynajmniej tak to odczytałam.

Gość co do tych gruntow
pisalem o tej drugiej od gory. tylko te ogladalem bo wygladala zachecajaco.

Gość aisssssssssssolik
mi nie zalezy na działce budowlanej, tylko na inwestycji w ziemię. Narazie nie mam zamiaru stawiac domu, chodziło mi jedynie o inwestycję w coś ;-)

Gość aisssssssssssolik
no włąśnie tez ta druga zwróciła moją uwagę. Czy uważasz, ze mogli tak podzielić grunt, aby sprowokowac potencjalny konflikt z dojazdem do działki?

Gość manfanpages
czy to byla zdrada to tego nie wiem, mial byc jakis wypad na narty czy cos takiego z innymi znajomymi, ale moja ciocia sie rozmyslila, a wujek nie chcac marnowac kasy za to co juz zostalo zarezerwowane i oplacone potajemnie wzial sobie kolezanke co potem wyszlo na jaw. Ale mysle, ze to nie jest glowna przyczyna, facet kochal swoja zone i mysle ze nie pozwolilby sobie na taki ruch, problemem sa pewne sprawy w rodzinie, ktore nie ukladaja sie tak jak powinny jest to przykre bo o tyle ze nie dziwie sie mlodym ludziom, to dziwie sie osobom, ktore spedzily ze soba pol zycia albo i wiecej fajna rodzinka szkoda, ze sobie tak komplikuja zycie no ale coz ja nieczego nie zmienie

Gość aisssssssssssolik
manfanpages nie wszyscy sie nie spotkamy, wirtaulnie wszystko jest proste podroze to takie samo zycie jak codziennie, jadac z kims tez nalezy sie dobrac, rozni ludzie sa i z igly potrafia robic widly, raz mialem taka przygode tak, to prawda, ale w większości relacji międzyludzkich wystarczy odrobina dobrej woli ;-) A powiedz, trzydziestolatku, jak mija Ci życie? Masz już doła wiekowego czy wręcz przeciwnie? :-D

Gość co do tych gruntow
inwestycja znaczy cos sie ma oplacac. skoro nie bylaby budowalna to sie nie oplaca. zwykla ziemie mozesz kupic za 10% tego a na scianie wschodzniej to hektar kosztuje 5 000. podzial podzialem ale te dzialki moga byc z jednej strony a z drugiej strony drogi moze miec dzialke ktos inny. droga wczesniej moze do kogos nalezec i moze byc z tym wiele problemow. dla mnie takie cos to niejesna sytuacja i unikalbym. do tego to sprzedaje jakas agencja skoro ma 20 dzialek wiec interesu na tym nie zrobisz gdyby sie dalo to oni by zrobili. pomijam juz ze to bardzo maly teren ktos kto chce wybudowac dom nad jeziorem wybiera duzy teren. ktos kogo stac na maly skromny domek nie bedzie placil za dobra lokalizacje na uboczu.

Gość manfanpages
ja mam dalsza rodzine, ktora miala dzialke, ciotka podzielila na male budowlane, sprzedala potem z dyzum zyskiem ustawiajac siebie i dzieci, ale ktos potem mial pewien problem bo byla jakas dziwna droga a dokladnej jej chyba brak i wyszlo tak, ze ktos chcial cos robic ale nie mial jak sie ruszyc bo sasiedzi nie pozwalali i ten ktos byl w kropce, ale nie wiem jak to sie w koncu skonczylo

Gość aisssssssssssolik
jasne, że Ty niczego w tej sprawie nie zmienisz, co nie zmienia faktu, ze bywają takie sytuacje, ze człowiek naprawdę chciałby pomóc i coolwiek by nie zrobił, pomóc nie moze. Takie rozstania ludzi po wielu latach wywołują we mnie jakies przerazenie, ze nagle po wielu latach okaże się, ze wszytsko to było niczym dla tej drugiej osoby, z ete wszystkie lata nic nie znaczyły bo dana osoba umiała je tak łatwo pzrekreslić jednym, bezmyślnym ruchem (bez znaczenia mężczyzna czy kobieta)

Gość aisssssssssssolik
co do tych gruntów - dziekuję za Twoja opinię, nigdy tak o tym nie myslałam.

Gość manfanpages
tak, to prawda, ale w większości relacji międzyludzkich wystarczy odrobina dobrej woli tak ale nie wszyscy potrafia rozwiazywac problemy jak dorosli ludzie glowa i dialogiem, takze z dziecmi lepiej nie jezdzic albo ludzmi nieodpowiedzialnymi, dlatego mowie chcac jechac z kims nieznajomym w swiat lepiej sie poznac wczesniej, zaprzyjaznic i dogadac plan aby nie bylo zgrzytow Czy mam dola wiekowego. Oczyswiscie czuje ten dyskomfort ze lata uciekaja i czlowiek sie starzeje, dlatego staram sie zyc tak aby myslec o przyszlosci, ale tez i brac cos od zycia. Jednak na razie nie mam zamiaru sie zenic ani nic z tych rzeczy.

Gość aisssssssssssolik
pewnie, nie ma się co spieszyć do małżeństwa. Zresztą i tak przeciez nie każdy musi miec męża czy żonę ;-)

Gość manfanpages
jak chcesz zainwestowac w ziemie to niedaleko mnie jest domaniow, kilkanascie lat temu wybudowali sztuczny zbiornik wodny, ziemia tu poszla strasznie w gore, sa jeszcze ciekawe kawalki na sprzedaz i ktos kto ma 100 czy 200 tys zl to sie to oplaca pomimo, ze ziema tyle kosztuje bowiem caly ten zbiornik i tereny nie sa dobrze zagospodarowane, ale z biegiem czasu jak wszystko sie tu rozwinie (powstaje teraz hotel) tereny beda warte znaczne wiecej. Kiedy zaczynali ziemia kosztowala 10 X mniej przez 10 lat ceny poszly o 1000%

Gość aisssssssssssolik
domaniow? gdzie to jest? gdybym miała tyle kasy to pewnie, może kiedyś... a takie okazje sa rzeczywiście warte swojej ceny, skoro jest tam taka porządna inwestycja , to i będa inwestowac w okolicy

Gość manfanpages
domaniów tj kolo radomia wlasnie w domaniowei jest ten zbiornik, na mapach mozna to zobaczyc jest to duzy zbiornik 26-650 Wólka Domaniowska, radomski, Mazowieckie czasami jezdzac tam przychodzily mi do glowy mysli, ze fajnie byloby miec taki kawalek i postawic tam dom na lato (wiele osob z miasta ma takie lepsze domki w laskach nad woda), ale z drugiej strony ja mam inne plany, na swoj dom mam dzialke ale czy tam kiedys cos postawie to nie wiem

Gość aisssssssssssolik
wiesz, własnie sobie uświadomiłam, że zazdroszczę Ci, ze masz jakies plany, ze wiesz czego chcesz. Ja tak jakoś od dłuższego czasu żyję bezplanowo i tak z dnia na dzień.

Gość manfanpages
hmmm a masz jakies pragnienie jak chcialabys aby wygladalo Twoje zycie albo aby nie wiem cos sie w nim zmienlo?

Gość manfanpages
dobrze musze juz znikac. Przemysl sobie wszystko za i przeciw wypadow na wlasna reke, do jesieni masz kupe czasu moze kogos nakrecisz na taki wypad na koniec swiata, ewentualnie jest jeszcze marzec kwiecien maj do wykorzystania ;) Nie pozalujesz, uwazaj tylko ASIA uzaleznia ;) p.s. organizujac sie w 2 albo np 4 mieszane towarzystwo mysle, ze lepiej na tym wyjdziesz niz jakiekolwiek wakacje z biurem podrozy

Gość aisssssssssssolik
no własnie nie wiem, co bym chciałam zmienić, bo uważam, ze moje życie wygląda całkiem fajnie, ale jednak ... nie umiem tego nazwać. Moje dylematy mają zapewne swoje źródło w mojej przeszłosci i na dzień dzisiejszy jakos tak czuję się zobojętniała na świat, na zycie. Wiem jednak, że nie tędy droga i czas znów zacząć żyć :-) Poza tym, na co dzień stoję trochę na uboczu i z dystansem obserwuję ludzi, ich życie, decyzje, poglądy i jestem coraz bardziej przerazona, że ten świat ie idzie w dobrym kierunku, że coraz mniej szacunku między ludźmi, prawdziwej miłości, że ludziom tał łatwo ranić innych, ze liczy się tylko chęć zysku, zadowolenia siebie kosztem innych... nie wiem, jakies takie mam ostatnio przemyslenia

Gość aisssssssssssolik
:-D tak, to prawda :-D ASIA uzależnia :-D

Gość aisssssssssssolik
ok. dzieki, ze wpadłeś dziś :-) pa!

Gość aisssssssssssolik
co do wyjazdu, jestem zdecydowana na 100%. Umawiam się z kolegą, który był tutaj wczoraj. mam nadzieje, ze wszytsko wypali. Planuję pierwszy raz wyjechać z biurem, zeby poczuć się pewnie i nie stresować się niepotrzebnie formalnosciami itp. A skoro ASIA uzależnia to podejrzewam, ze kolejne razy już będą bez biura ;-)