Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aisssssssssssolik

Mam 20.000 wycieczka czy ziemia?

Polecane posty

Gość manfanpages
a 11 eee to ie jest juz taki maly, mozna zabrac myslalem ze macie male dziecko 3-4 latka

Gość manfanpages
oczywiscie zaraz ci wypisze co le mnie kosztowalo

Gość c rauai a
manfanpages tak mądrze to piszesz i masz rację matko i co ja teraz wyskoczę że nie to znów będzie że się wszystkiego boję o jej....

Gość aisssssssssssolik
a moze jednak nie... :-D manfanpages był to się lepiej zna na tym. A macie mozliwość zmiany jescze?

Gość aisssssssssssolik
a jednak dobrze :-D 11 jest OK :-D

Gość c rauai a
zaliczkowałam ten wyjazd promocja na dziecko :)

Gość jestem ba bieząco
w ofertach biur podróży i na malediwy można lecieć za 20 tyś można za 60 tyś ale można też za 9 tys. jeśli nie musisz mieszkać w bungalow z przezroczystą podłogą przez którą widzisz przepływające ryby to wyjazd może zamknąć się w 10 tys. ogólnie to jeśli jesteś tzw singlem to domku na palach i tak nie wynajmiesz chyba że zapłacisz za dwie osoby. skoro nie wynajmiesz domku to możesz wyjechać za 9 tyś. też byłem napalony na malediwy ale po pewnym czasie zrozumiałem że za wyjątkiem tych fajnych domków na wodzie to straszne nudy tam i zrezygnowałem. za drugie 10 tys. wyjedz na drugą wycieczkę. na ziemię w dobrym miejscu to stanowczo zbyt mało. 20 tyś. wystarczy na wycieczkę dookoła świata z logos trawell albo logos tour(strasznie podobne nazwy nie pamiętam gdzie to widziałem). stany zjednoczone, meksyk,hawaje,singapur,nowa zelandia,australia i może coś jeszcze pominąłem. prawie miesiąc wycieczki. ja gdybym miał 20 tyś. to pojechałbym na wycieczkę ew. połowa wycieczka połowa inwestycja ale nie ziemia. w ziemie to się inwestowalo 10 lat temu a nie teraz. teraz to się ziemię sprzedaje jeleniom za 5 razy tyle.tak samo jak nieruchomości. pomijam już fakt że dobry kawałek ziemi pod budowę to koszt przynajmniej 100 tyś. za 10 tyś. to można kupić ziemię rolniczą nie nadającą się do uprawy w terenie który nigdy nie będzie przeznaczony pod budowę ze względu na swoją specyfikę. gdybyś chciała się wybrać do tajlandii lub malezji bez dopłaty za singla to możesz zostawić jakieś namiary na siebie. jest duży problem z rezerwacją wycieczki w korzystnej cenie dla jednej osoby albo dopłata 50% ceny. pod koniec marca i początku kwietnia(święta) chce wstępnie wyjechać do tajlandii chyba że trafi się jakaś super oferta na inny ciekawy kraj, a pod koniec roku czyli od 24 grudnia tajlandia i malezja (wycieczka objazdowa z rainbowtours). malediwy niestety przestaly mnie interesowac bo za wyjatkiem tych swietnych chatek na wodzie zadnych atrakcji. za tę cenę mam dwie wycieczki w inne, ale równie ciekawe miejsca. w dodatku ze zwiedzaniem, a nie ciągłym leżeniem plackiem.

Gość manfanpages
3 tygodnie zjechalem ja prawie cala oprocz polnocy bilet 1600 zl wawa, helsinki, bangkok 2500 zl na miejscu (wydalbym i mnej ale w iektorych miejsach bylem troche rozrzutny ;( ubezpieczenie 100 zl =4200 ale tak na wyprawe kupilem sobie maly aparacik cyfrowy przydaje mi sie teraz, klapki chodze caly czas, plecak, szczepienia z okolo 500 zl (dur wazny jest na 3 lata), ale polio juz na 10 lat, wzw a i b na 20-25 lat, takze przydaje sie nawet do zabiegow w szpitalach. ubezpieczenie 100 zl takze sama wyprawa kosztowalaby mnie te 4200, z tymi dodatkami jak buty, plecak szcepieia, ktore mam juz na inne wyprawy wyszlo mnie 5300 z dziewczyna jedna kiedys rozmawialem byla w tajlandii przez biuro 2 tygodnie zaplacila 7000 zl, do tego musiala jeszce wziac swoje pieniadze wyszlo ja 8000 minimum, takze widzisz jaka jest roznica za polowe ceny masz i dluzej i wiecej

Gość aisssssssssssolik
jestem ba bieząco 20 tyś. dookoła świata??? fajnie! Ja właśnie myślałam o wycieczcie październik-grudzień i tez patrzyłam na oferty rainbowtours

Gość aisssssssssssolik
manfanpages wow to super cena, nawet jakbym wydała 6000 to zostanie mi całkiem sporo ;-) A w klapeczkach chodziśz też teraz? :-P

Gość manfanpages
ja Wam radze jak znacie angielski to sobie poradzicie, takze dogadac sie razem i jechac samemu. Przez biuro i tak dorzuca Wam kogos do pokoju takze moze byc tak, ze zle traficie i bedzie lipa, a tak poznacie sie odgadacie i pojedziecie razem. A jak tak chcecie aby ktos Wam pomagal i sie Wami opiekowal to na takich portalach jak globtroter sa ludzie, ktorzy prowadza takie swoje male biura podrozy i oni organziuja dla ludzi takie wypady. Wiedza gdzie sa dobre hotele, ktore nie maja 4-5 gwiazdek, ale maja ten sam standard jak te drogie wiec wychodzi, ze oszczedzicie bo za drogie hotele nie bedzie rzeba placic kupe kasy

Gość aisssssssssssolik
uważam, ze w szczepienia można zainwestować, koszt jest jednorazowy i nie jest drastycznie duży, a potem przynajmniej jest pretekst do wyjazdów, bo szkoda marnowac szczepionek ;-)

Gość manfanpages
tzn nie nie chodze teraz w klapkach, ale mam je na lato i pewnie pochodze jeszcze kilka lat, ale teraz z doswiadczenia wiem, ze nie warto sie pakowac pojedziesz w trampkach, a tam na plaze sobie kupisz japonki za 9 zl, tak zrobily dziewczyny z ktorymi jechalem zabraly minimum rzeczy a buty, jakies sukienki pokupowaly sobie juz na miejscu

Gość aisssssssssssolik
jestem ba bieząco połowa wycieczka połowa inwestycja ale nie ziemia. nie ziemia, więc co masz na myśli? A Ty byłes już kiedyś w Tajlandii?

Gość manfanpages
szczepienia i tak musisz sobie zorbic nawet jak jedziesz z biurem podrozy, oczywiscie nie jest to wymagane, ale zalecane. W niektorych krajach np wymagaja ksiazeczki szczepien na niektore choroby, takze robisz je raz a potem sa aktualne na dluzszy czas.

Gość aisssssssssssolik
manfanpages to bardzo cenna rada, dziękuję

Gość jestem ba bieząco
dokładnie to kosztuje ten wyjazd dookoła świata 16 tyś. ale trzeba doliczyć napiwki, bilety itp no więc z rainbow jest taka wycieczka malezja i tajlandia w jednym(objazdowa). jej cena teraz to pewnie ok. 8 tyś. ale można ją nabyć za 6-6,6 tyś. ponieważ mają bardzo zmienne ceny i masę ukrytych opłat. w żadnym innym biurze nie znalazłem takiej łączonej objazdowej wycieczki. można też wykupić wycieczkę na phuket za 4,6 tyś./osoby i na miejscu wykupić wycieczki u rezydenta tego biura po tajlandii wychodzi za wszystkie ok. tysiąc.

Gość aisssssssssssolik
a jesli chodzi o szczepienia... naprawdę zauważalne jest tam zagrożenie, jest brudno Twoim zdaniem? Tak teoretycznie pytam, bo wiadomo, zę nie warto ryzykowac, bo bakterii nie widać

Gość aisssssssssssolik
Jesli chodzi o rainbow to maja atrakcyjne ceny w last minute i jakoś 2 miesiące temu przeglądałam oferty wyjazdu do tajlandii i cena last minute była naprawdę bardzo korzystna

Gość manfanpages
ale wycieczka 6,6 zl to pewnie na jakies 14 dni, do tego musisz sobie wziac ze soba troche kasy np 1500 zl, wyjdzie Cie 8100 za 2 tygodie jak dobrze sie zagra (glownie chodzi aby kupic tani bilet) to spokojnie zmiescisz sie nawet ponizej 4000 zl a to jest roznica

Gość aisssssssssssolik
phuket - trochę się naczytałam o tym i nie jestem przekonana, ze mieści się to w mojej sferze zainteresowań. manfanpages byłeś tam? ponoć tam nie ma nic innego tylko erotyczne rozkosze duszy i ciała ;-) prawda to?

Gość aisssssssssssolik
manfanpages kurcze różnica bije po oczach, czyli widać, ze 50% ceny zarabia biuro hmmm

Gość jestem ba bieząco
nie chcę doradzać w kwestiach finansowych bo nie mam do tego uprawnień i tylko kłopot moge z tego mieć jeśli się pomylę :D mogę dac jednak radę, że z perspektywy czasu widać że zysku nie przynosi to w co wszyscy inwestują. w ziemie niewielu inwestowało 10 lat temu za to wielu w latach 2006-2008 i widać do czego to doprowadziło. kupuje się to czego nikt nie kupuje, a sprzedaje to co chcą wszyscy. ziemię i nieruchomości mamy bardzo drogie jak na europę. w porównaniu do dochodów to kosmicznie drogie. kto to będzie kupował za 2 czy 3 razy tyle ? nie jesteśmy malediwami aby cały świat tu ziemię nabywał, więc jestem sceptyczny. moim zdaniem poziom cen jest sztuczny, przyjdzie niż demograficzny to ceny spadną. teraz napędzały ceny 30 letnie kredyty. kredyty się skończyły wyż demograficzny też powoli się kończy. zresztą dobra działka budowlana to koszt minimum 100 tyś. więc nie ma się co martwić :D za 20 to można kupić kawałek ugoru na którym nic nie rośnie i który ze względu na swoje cechy nigdy nie będzie kawałkiem budowlanym. nie nie byłem dlatego chcę się wybrać. nic nie mogę powiedzieć w tym temacie. mam tylko rozeznanie w ofertach biur podróży przeglądnąłem gdzieś z tysiąc :D i zdecydowałem się na tajlandię.

Gość manfanpages
nie cos ty Bangkok to nowoczesniejsze miasto niz Warszawa, ludzie sa zadbani i nie ma zadnych zagrozen. Mowilem o malarii i dendze bo to rejony, na ktorych wystepuja siedliska tych chorob (ale to glownie busz i dzungle), ogolnie sa to sporadyczne przypadki, w bangkoku widzialem tylko jednego komara, w pokojach masz moskitery na oknach, wiatraki, klime, lazienki bardzo czyste, nie ma zadnych bakterii. Mi nic nie bylo i nie mialem zadnych problemow zaladkowych. Chodzi o to aby sie zaszcepila bo np dur to choroba wywolywana przez brudna wode (tam wode do pica kupuje sie butelkowana), takze teraz kiedy byla ta powodz w iektorych miejscach chodzi glownie o polnoc woda moze byc zabrudzona, wiec dla twojego bezpieczenstwa warto sie chronic bo nawet jak gdzies napijesz sie tej brudnej wody to bakterie nic Ci nie zrobia. Woda w morzu jest czysta nic Ci nie bedzie.

Gość aisssssssssssolik
no ta działka koło jeziora, na którą się napaliłam była budowlana, ale to prawda, nie sprawdziłam tej oferty i pewnie sa inne pułapki. Chciałes powiedzieć giełda? :-D odpadam, kompletnei się na tym nie znam.

Gość aisssssssssssolik
manfanpages dziękuję Ci za te cenne uwagi, naprawdę otwierasz mi oczy.

Gość manfanpages
na pukecie tez bylem celem przedostania sie na PHI PHI, ale tym glownym miejscem oplywajacym sexem jest PATTAYA jednak Ty mozesz sobie pojechac np z phuket na phi phi potem na krabi i wrocisz do bangkoku, albo z bangkoku na Ko Samet albo Ko Chang 4-5 godzin jazdy na te wyspy Albo na plnoc Chang Mai sex jest wszedzie czy to tajladnia czy polska tylko w niektorych miejscach mniej go widac, ale w tajlandi wcale nie oznacza, ze kazda dziewczyna tak zyje jak opisuja to niektore strony to normalny kraj (prawo jest tylko surowe i glupoie jesli chodzi o narkotyki) normalni ludzie pozytywnie nstawieni nie jak polacy np. do murzynow, ze ktos ma inny kolor skory nie onacza ze jest gorszy albo zly, mamy wyrobione dziwne stereotypy

Gość jestem ba bieząco
nie mieli atrakcyjnych cen tylko łapiesz się na ich reklamę jak ja kiedyś :D tam jest taki trick że podają cenę za wycieczkę objazdową i jej koszt to np. 4,8 tyś. ale do wycieczki musisz dokupić 3 dni leżenia na plaży bo w przeciwnym razie nie da się wrócić i nie wyceni ci oferty do końca. leżenie będzie kosztowało dla jednej osoby 1,8 tyś. a dla dwóch po tysiąc do tego 450zł opłata lotniskowa i ubezpieczenie. najtańsza wycieczka objazdowa po tajlandii z tego biura to w last minute było 5,4 tyś. (baśniowa tajlandia). to była całkowita opłata a nie ta z reklamy, w reklamie to było 4,8 tyś. :D warunek parzysta liczba osób. jedynka to dopłata od 800zł do 1,8 tyś. jak widzisz tam jakąś ofertę kliknij na szczegóły wybierz liczbę osób i pojawi się przedłużenie oraz inne rzeczy, a na końcu zobaczysz właściwą cenę nie reklamę. zwłaszcza jeśli chcesz jechać sama. nieprawda że 50% zarabia biuro do tajlandii można lecieć na 14 dni za 3 tysiące znalazłem takie oferty mogę się podzielić. to taniej niż na własną rękę gdy ktoś leci liniami innymi niż aeroflot. na phuket 14 dni z biura tui to koszt 4 tyś. warunek to rezerwacja dla parzystej liczby osób. zresztą wyjazdami na własną rękę się nie interesowałem być może uda się jechać taniej jednak za 3 tyś. to żaden rarytas moim zdaniem. wolałbym dopłacić kilkaset złotych i nich ktoś się martwi formalnościami za mnie. wycieczki objazdowe są niestety znacznie droższe ale mniej się na nich wydaje bo nie ma kiedy :D

Gość aisssssssssssolik
a jakim środekiem transportu tam się poruszaliście?

Gość manfanpages
co do dzialki jesli budowlana mysle ze warto zainwestowac moze sama sie kiedys postawisz, albo sprzedasz za jakis czas, ale nie ma sensu kupowania kazdej dzalki w kazdym miejscu bo na zysk przez cale zycie nie bedziesz czekac, cos od zycia Ci sie tez nalezy, takze tak jak pisze odloz 5000 zl na wakacje, a te 15000 zainwestuj w ziemie, dogadaj sie z tata mam, bratem siostra niech dorzuca te 5000 zl, na wspolna inwestycje