Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurcze zastanawiam sie

SEANS SPIRYTYSTYCZNY - wiem wiem glupoty

Polecane posty

Gość rozwazna
natural bede o Tobie pamietac cieplo 🌻

Gość vivianaaaa
"Jest tylko jeden pośrednik między Bogiem a ludźmi - Jezus Chrystus" "Ja jestem DROGĄ, PRAWDĄ I ŻYCIEM. NIKT nie przychodzi do Ojca inaczej jak TYLKO przeze mnie" Wierzę w słowa Jezusa, skoro On tak powiedział to znaczy, że modlitwy do Maryi, do świętych nic nie dają, a nie wiem czy nawet nie są yy...złe i grzeszne? Allium wypowiedz się bo się bardziej znasz

Gość rozwazna
Mikikun ja sie na Biblii opieram ale to mi ostatnio sam Bog naswietlil owoce jej dzialan to nawrocenia do Boga

Gość mikikun.
maryja jest nasz matka A jak rozumiesz 12 rozdział z Apokalipsy? usłyszałam. Nie wiem. Nie przypominam sobie, żebym go czytała. Zaraz wezmę Biblię. Gdy wróciłam do telefonu przynosząc Biblię, Dave wyjaśnił: Rozdział ten mówi o czterech czołowych postaciach biorących udział w bitwie. Jeśli nawet uznamy je za symbole różnych grup ludzi, noszą one też cechy konkretnych osób. Kobieta z męźczyzną-synem to Maryja z Jezusem. Spójrzmy na werset 17: „I rozgniewał się Smok na Niewiastę, i odszedł rozpocząć walkę z resztą jej potomstwa, z tymi, co strzegą przykazań Boga i mają świadectwo Jezusa. Chyba znaczy to, że jeśli mam świadectwo Jezusa i strzegę Jego przykazań, to duchowo jest Ona moją matką. No proszę! Maryja jako dziewica-wojownik, która przez swoje macierzyństwo uczestniczy w bitwie. Z takim obrazem mogłam się zidentyfikować. Fragment ten pomógł mi zrozumieć, co stało się u stóp Krzyża w czasie agonii Jezusa, a co zapisał w swojej Ewangelii św. Jan (19,26-27): „Kiedy więc Jezus ujrzał Matkę i stojącego obok Niej ucznia, którego miłował, rzekł do Matki: Niewiasto, oto syn twój. Następnie rzekł do ucznia: 0to Matka twoja. I od tej godziny uczeń wziął Ją do siebie. Opierając się na tym fragmencie, Kościół katolicki naucza, że oddanie Maryi przez Jezusa umiłowanemu uczniowi było figurą oddania Jej każdemu z Jego umiłowanych uczniów. Ja także byłam umiłowanym uczniem. Czy więc, na wzór Jana, miałam również przyjąć Ją do swego domu jako matkę? Zamiast postrzegać Maryję jako kolosalną przeszkodę, zaczęłam widzieć Ją jako cenny dar od Pana. Jako Tą, która mnie kocha, troszczy się o mnie i modli za mnie jak matka. Przestała już być dla mnie tylko doktryną, którą musiałam przyjąć. Stała się osobą, do której mogłam przylgnąć całym sercem!

nie iwem czy sie lepije znam , ale Biblia mówi ,ze ludzie umarli - nic nie mogą , nic nie czują i są trwale oddzieleni od żjacych . Ale diabeł potrafi i to wykorzystać , potrafi robić rózne " cuda " , czasmi nawet te cuda sa dobre ale nie zapominajmy nigdy w jaki celu są robione - żeby naszą uwagę odwrócić od Boga , żebyśmy uwierzyli ,ze potrzebujemy kogoś kto sie za nami wstawi , za nami będize sie modlił - ale po co ? dlaczego ? skoro Bibli jasno mówi ,ze mozęmy sie zwracać wprost od Boga ?

Gość mikikun.
Jest tylko jeden pośrednik między Bogiem a ludźmi - Jezus Chrystus" ale Maryja jest człowiekiem nie Bogiem

ale Maryja jest człowiekiem nie Bogiem mało tego , jest matrtwym człowiekiem - to jak moze cokolwiek zrobić ?

Gość rozwazna
mikkun kupy mi sie to nie trzyma

Gość vivianaaaa
No właśnie...Maryja była człowiekiem - umarła i nie może już nic zrobić dla Nas

Gość rozwazna
Apostol wzial Marie do siebie ale to nic nie znaczy. Mog sie o nia troszczyc jak o wlasna matke rodzona.

Gość mikikun.
to chyba wiesz co sie stało na górze tabor uczniowie Jezusa chcieli postawić namioty zmarłym Bóg nie jest Bogiem umarłych, lecz żywych. Jesteście w wielkim błędzie.

Gość rozwazna
viviana ale Biblia mowi ze wierzacy przechodza ze smierci do zywota ida do nieba

owszem , wierżacy idą do nieba , ale to nie znaczy ,ze maja takak samą moc jak Bóg .

Gość rozwazna
dokladnie-i tam zyja, odpoczywaja po ziemskim zyciu

Gość rozwazna
na pewno nie maja takiej mocy, ale cos tam przeciez robia mysle ze sluza Bogu

jeśli liczyłąs ,ze nas zaszokujesz to ...... łolaboga , jestęmy zaszokowani . już ? no to leć :)

Gość rozwazna
martwa popatrz na swoj nick i mow lepiej o sobie

Gość mikikun.
to nie ja to wymyśliłem ale pastor protestancki Scott Hahn wykłada teologie na uniwersytecie teraz czytał biblie w originale czyli grece i hebrajskim tu jest jego historia http://www.youtube.com/watch?v=aI0dqLiEyHE&feature=player_embedded#! http://www.youtube.com/watch?v=xrU_FMc12bo&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=Moh4jSRgaw8&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=bFy2-snhSkU&feature=related

jeśli nawet " cos tam robią " :) to z pewnoscia nie mogą wpływać na życie ludzi na ziemi . przeciwnie niz diabeł który zna ludzike serca i ludzkie sentymenty i potrafi to wykorzystać .

Gość mikikun.
owszem , wierżacy idą do nieba , ale to nie znaczy ,ze maja takak samą moc jak Bóg . pisze w bibli ze bóg moze robic co zechce i obdarzył ja laskami już za życia łaski czyli dary

Gość rozwazna
mikkun przeciez protestanci nie uznaja Marii, modlitw do niej ani swietych... nic tylko Bog tzn 3osoby Boskie

Gość rozwazna
takze szok dla mnie...

co to znaczy ,ze nieuznajemy Marii ? :) przecież to Jego mama - ktoś kogo kochała najbardziej na świecie , zwłaszcza że był jej pierworodnym .

. pisze w bibli ze bóg moze robic co zechce ale nigdzie nie jest w Biblii napisane ,ze Maria jest Królową Pokoju .iże została wzieta za życia do nieba .

Gość rozwazna
ja tego nie powiedzialam ;) mam do niej wieeeelki szacunek kto wie czy ONA nie przyczynila sie ze ja sie nawrocilam jak mowie-nie zauwazam Jej tak jakby stala w cieniu ale wielkie cuda czyni

Gość mikikun.
i dla tego napisałem święty Paweł nie twierdził nigdzie, że jesteśmy usprawiedliwieni jedynie przez wiarę. Protestancka zasada "sola fide" jest niebiblijna Luter i Kalwin powtarzali często, że jest to artykuł wiary, od którego zależy przetrwanie lub upadek Kościoła. Dlatego właśnie, ich zdaniem, Kościół katolicki upadł, a z jego popiołów wzniósł się protestantyzm. "Sola fide" była podstawową zasadą Reformacji, a tymczasem ja dochodziłem do wniosku, że święty Paweł nigdy jej nie wyznawał. Biblia naucza w Liście św. Jakuba 2,24, że "człowiek dostępuje usprawiedliwienia na podstawie uczynków, a nie samej tylko wiary". "Także św. Paweł w Pierwszym Liście do Koryntian 13,2, powiedział: "Gdybym posiadał wszelką wiarę, tak iżbym góry przenosił, a miłości bym nie miał, byłbym niczym jeżeli pomylili sie w tej kwesti to to mogą sie myli też i w innych mylić kwestiach

Gość rozwazna
hmmmmmm...........

zarzucasz ap . Pawłowi pomyłkę ?:) czyli tk napprawdę twierdzisz ,zę Duch Św sie myli ? ogarnij sie czlowieku , bo w swoim pogaństwie zaczynasz bluźnić .

Gość rozwazna
wiara bez uczynkow jest martwa nie widze niejasnosci, to ma sens ale gdzie w tym wszystkim Maria?

Gość rozwazna
przeciez Biblia sobie nie przeczy ja rozumiem te2 wersety i dla mnie mowia to samo