Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurcze zastanawiam sie

SEANS SPIRYTYSTYCZNY - wiem wiem glupoty

Polecane posty

a nigdzie :) mikun lubuje siew takich wklejkach ni przypiął ni wypiął :)

Gość rozwazna
i to jest spisane dla nas-do nauki o Bogu wiara bez uczynkow jest martwa ale samymi uczynkami nie zbawimy sie-musimy miec wiare

Gość mikikun.
gdy by istniał grób to by były pielgrzymki ale jest tylko dom gdzie mieszkała po śmierci Jezusa czyli w efezie Św. Jan zabrał z sobą Maryję i zamieszkali w Efezie, na wybrzeżu Morza Egejskiego, na terenie dzisiejszej Turcji a czy jest opisanie w bibli jak został wzięty Mojżesz do nieba

jak zaczniesz cześciej toczyć rozmowy o Bogu to zobaczysz ,zę on / ona przybierjac różne niki zawsze wkleja to samo :) Po wklejkach go pozancie :)

a czy jest opisanie w bibli jak został wzięty Mojżesz do nieba i na tej podstawie i że nogdy nie odaleziono grobu Mojżesza wnioskujesz ,ze i Marię wzie odo nieba ?:) a wiesz ,zę 1950 kk oficjalnie uznawał ,ze Maria po prosu zmarła ? czyli dopiero od 62 lat Maria została " wniebowzieta " :)

Gość rozwazna
tak daleko to jeszcze nie zaszlam ale wiem ze nie ma grobu Marii a co z apostolami? gdzie oni sa pochowani?

Gość rozwazna
eeech papieze rozne rzeczy ustanawiali, nie zawsze dobre, dlatego ja wole byc ostrozna z wierzeniem w takie rzeczy

jest grób Mari , tka samo jak każdego innego czlowka , ktory urodził sie to i umarł , no opróćz Jezusa .:) w tamtych czasch kobiety chowwano anonimowo , tak samo jak anonimowo żyły ,a gdzy zmarł Jezus to Jego uczniów i naśladowców bylo ok 30 . kto niby miał te pielgrzymki robić ? :) i w jakim celu ?

Gość rozwazna
wracajac do Marii - pielgrzymki sa do miejsc w ktorych sie objawia jej postac ale tez nie do konca wiadomo czy oby to nie matactwa diabla

Gość rozwazna
ale ludzie sie nawracaja do Boga po takich pielgrzymkach... tak mysle

Gość rozwazna
ja mam jednego sasiada krtory odbywa pielgrzymki na jasna gore co roku, ale to chyba tylko na pokaz

Gość mikikun.
Podczas gdy oni szli i rozmawiali, oto [zjawił się] wóz ognisty wraz z rumakami ognistymi i rozdzielił obydwóch: a Eliasz wśród wichru wstąpił do niebios. ( 2 Krl 2, 11 ) Żył więc Henoch w przyjaźni z Bogiem, a następnie znikł, bo zabrał go Bóg. - Rdz 5, 24) juz w 2 połowie 4 wieku zastanawiano sie nad ta kwestia wniebowzięcie matki Jezusa

Gość rozwazna
jak ktos sie chce nawrocic to pielgrzymka nie bedzie mu potrzebna

Gość rozwazna
chociaz nie wiem... moze sa tacy ktorym jest potrzebna pielgrzymka...

zastanawiano - ale Biblia w ani jednym słowe sieo tym nie zająka . a przecież tak wązna ostać jak Matka Jezusa zasługiwałaby przecież na wspomnienie o tym ,ze została zabrana do nieba jak Eliasz czy Henoch ?

Gość rozwazna
czemu Biblia tak niewiele podaje o Marii????

Gość rozwazna
no wlasnie-czemu tak malo jest o Maii i skad mam wiedziec komu wierzyc a komu nie????

nikomu nie wierz . Tylko Pismu . tak edize najłatwiej i najprościej ,

Gość rozwazna
wlasnie to-czemu nie ma za wiele o Marii skoro ma takie laski i zostala wniebowzieta itd... czemu Biblia o tym nie wspomina

Gość rozwazna
allium sklaniam sie ku temu wlasnie dla wlasnego dobra by Boga nie obrazac

Gość mikikun.
juz w 6 wieku zaczeto obchodzi to swiento wniebowziencie a nie czyli dzie narodzi dla nieba a nie jak sugerują ze dopiero w latach 60 ten dogmat został ogłoszony w 1950 1 listopada jeszcze czeka kolejny dogmat do zatwierdzenia współodkupicielką ale chyba nie będziemy czeka tak długo jak na 4 dogmat

Gość rozwazna
i nie bladzic po omacku

Gość rozwazna
nie wiem... zyje z Bogiem na tyle blisko ze mi to sam wyjasni czlowiekowi nie zaufam ;)

zainteresowalam sie tematem, bo jako dziecko jak wiekszosc chyba bawilam sie w wywolywanie duchow:P Do pewnego momentu niestety, ale bylam wtedy gowniara wiec sie wystraszylam i potem juz sie balam. tak czy siak liczylam, ze poczytam tutaj jakies fajne historie, ale to co wy piszecie jest wrecz zabawane:D Wciaz trabicie o Bogu, Jezusie i innych gorszych bzdurach, a juz tekst, ze po chrzscie bedzie sie bardziej cierpialo w piekle to mnie powalil, podobnie jak ktos tam jest w czysciu i stad te sny:D Co pijecie badz palicie? Bo tez tak chce:P

Gość rozwazna
ewelinko niech Bog dotknie twojego serca i nie bedziesz miala wiecej zadnych pytan

Gość rozwazna
chyba ze te o Marii ;)

mikun - ty wiesz o czym ty piszesz ? ty wiesz co ozncza dogmat o tym że Maria jest współodkupicielką naszych grzechów ? wiesz choć co to oznacza ? pogaństwo jakie szerzysz jest przerażajace , i ty jeszcze śmiesz twierdzić ,zę wierzysz w Boga ? w jakiego boga ty mozesz wierzyć skoro tak lekcewżysz Jezusa i Jego krew ?

ja wierze w Boga, ale chyba nie w takie bzdury jak wy:O Mojego serca nikt dotykac nie musi, za to waszego rozumu owszem. przydaloby sie:P