Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wciąż jestem głodna

Ssanie w brzuchu, chyba zbyt częste....POMOCY!

Polecane posty

Gość wciąż jestem głodna

Hej, mam 18 lat, więc w tym roku piszę maturę. Moim problemem jest głód w szkole. Rano zawsze staram się zjeść sycące śniadanie- zazwyczaj gotuję owsiankę (szklanka mleka, 2 łyżki płatków owsianych, na oko troszkę otrąb + rodzynki jabłko w zależności na co mam ochotę) i niestety po takim śniadaniu, które jem zwykle koło 7 rano, na 2-3 lekcji jestem głodna. przypada to na godzinę zwykle 10. Zwykle do domu wracam koło godziny 3 więc do szkoły biorę jabłko + jakiś serek, ale np jak muszę zostać w szkole do 5 to mój żołądek nie daje mi spokoju. Co zrobić by złagodzić ten głód? Dodam że w weekend kiedy jestem w domu, albo idę na jakieś zakupy mój żołądek po sniadaniu może długo przetrwać bez jedzenia.

Gość wciąż jestem głodna
jeszcze dodam że przez to korcą mnie zapiekanki szkolne itd, nawet jeżeli zjem to jabłko to żołądek chce coś jeszcze.

Gość trawiasta
może zjedź kanapkę w tej szkole, od 1 kanapki raczej nie przytyjesz

Gość jonia______________
Proponuje zjesc owsianke z 4 lyzek platkow, nie 2. Do tego wrzuc orzechy. Do szkoly banan, jablko, kanapka z chleba razowego i jogurt. Uczysz sie i wegle sa Ci potrzebne. A poprzez wysilek umyslowy takze sporo kalorii spalasz, wiec od takiego drugiego sniadania rozciagnietego w czasie do godz. 15 czy 17 nie utyjesz. Wazne, abys w domu zjadla jakis obiad czy obiadkolacje z bialkiem.

Gość mlk
co z tego że rano zjesz sobie śniadanie skoro potem przez 8 godzin jesteś na jabłku i serku. nic dziwnego że jesteś głodna. na pustym baku to i samochód nie pojedzie.

Gość jesz za mało w szkole
serki to sam cukier, sycą na krótko dobrze ktoś napisał, potrzebujesz węgli złożonych, kanapka z razowego chleba byłaby optymalna tak więc kanapka, banan, jogurt

Gość jonia______________
w serku sa glownie curky? To zalezy jakie serki masz na mysli- jesli homogenizowany danone, to pewnie tak, jest tam sporo cukru. Ale w serku wiejskim jest glownie bialko.

Gość wciąż jestem głodna
hm akurat moja owsianka jest dosyć bogata w migdały, suszone śliwki, żyrawinę, pestki dyni słonecznika, więc licząc ma ona około 500 kcal. Jeszcze niedawno brałam jedną kanapkę do szkoły ale chciałam troszkę schudnąć (5 kg) i zamiast kanapki biorę serek zwykle wiejski, ewentualnie Danio waniliowe ale rzadziej i oczywiście od zawsze jabłko. Może faktycznie powinnam jednak brać tą kanapkę jedną, tylko w takim razie jak tu schudnąć.

Gość wciąż jestem głodna
hm akurat moja owsianka jest dosyć bogata w migdały, suszone śliwki, żyrawinę, pestki dyni słonecznika, więc licząc ma ona około 500 kcal. Jeszcze niedawno brałam jedną kanapkę do szkoły ale chciałam troszkę schudnąć (5 kg) i zamiast kanapki biorę serek zwykle wiejski, ewentualnie Danio waniliowe ale rzadziej i oczywiście od zawsze jabłko. Może faktycznie powinnam jednak brać tą kanapkę jedną, tylko w takim razie jak tu schudnąć.

Gość jonia______________
Jesli myslisz, ze tyjesz wlasnie od tej kanapki to chyba nie mamy tutaj o czym rozmawiac 🖐️

Jestem trochę starsza od Ciebie, ale moje dopołudnie wygląda jak u Ciebie i tez mnie sssie. Niestety. Znalazłam dla siebie dobry sposób, chociaż niezbyt zdrowy, ale pomaga. Kupuję gorący kubek - ten w torebkach - rosół z knorra i zalewam wrzątkiem. Nie tyje się - uwierz, jest ciepłe, rozgrzewa, więc minimalizuje głód. Ew. może Cię ssać z tego powodu,że chce Ci się pić albo po prostu z nerwów - i to lezy w Twojej psychice. Jedz mniej na sniadanie- bo i tak będzie cię ssać. @ łyżki płatków i łyżeczka rodzynek Ci wystarczą:) a do szkoły ew. zabierz sobie wasę.

Gość kot w bloku to jeszcze
owsianka to nie jest sycace sniadanie weglowodany szybko znikaja zjedz choc troche bialka i tluszczu np. kanapke z kielbachą

Gość ekler22
mnie tez tak ssalo jak chodzilam do szkoly nie wiem czy nie sluylo mi zbyt dlugie siedzenie w ławce... :) ale znalazłam na to sosob goraca herbata w malutkim termsie rozgrzała mój zoładek i ssanie ustapilo wydaje mi sie ze masz to samo bo jablko i serek to niestety nie sa gorace dania a zoladek zwłaszcza w zimie potrzebuje czegos cieplego