Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biała kartka papieru

chce sie oświadczyć facetowi :)

Polecane posty

a co Grzesiu ? w koncu jestem facetem i do tego żonatym więc chyba mogę sie udzielać ? Wiesz cienki argument, bo żonaci też piją i biją:(

Wiesz cienki argument, bo żonaci też piją i biją" Grzesiu miałem na mysli tylko i wyłacznie kwestie oświadczyn;)

Gość mireczkaa
widać nie rozumiecie:) Więc jeszcze raz- taki facet nie robi tego, bo mu "każę". Nie musze go do niczego "zaganiać". To jest właśnie męski facet :) Zrobi coś, bo ma gdzieś śmieszne konwenanse w stylu "facet poluje, a kobieta czeka w domu, zeby to obrobić" :) Nie zrozumiecie mnie bo dla Was już sam fakt, ze dziewczyna się oświadczy podważa Waszą "męskość". Musi być ona bardzo słabiutka :):) Bez urazy. Oj Regres, zdziwł byś się. Dbam o mojego męskiego faceta już 9lat. I naprawdę znam się na facetach. Wiem co zrobić, żeby podłechtać męskie ego :)

Gość bum bumek
autorko - chyba bym och..ał z wkoo..ienia... To tak jakby mi jajka uciąć. Paniała? :-(

a przez próg też go przeniesiesz ? oświadczaj się ale bądź konsekwentna

Masz mireczkaa rację, bo męskość na przeztrzeni dziejów zmienia się i dziś wykonywanie zajęć typowo babskich już nie daje ujmy dla męskości jak to było dawniej:-)

Nie zrozumiecie mnie bo dla Was już sam fakt, ze dziewczyna się oświadczy podważa Waszą "męskość". Musi być ona bardzo słabiutka" To ja ci moze powiem bo do konca nie zdajesz sobie chyba sprawy jaki to męski facet ? Meski facet to facet przy którym czujesz sie wyjątkowo To facet przy którym czujesz sie pewnie i bezpiecznie To facet który zadba o twoje dobro,stan ducha i zapewni ci takie rzeczy że poczujesz sie w pełni kobietą Zrobi tak wszystko że w jego oczac będzie tym jedynym a ty w jego tą jedyną Meski facet to taki typ który może sie wykazać jako mężczyzna z wszystkimi ku temu przesłankami ... meski facet zbuduje ci dom,zapewni finanse,utrzyma rodzinę, wychowa dzieci W końcu męski facet to taki facet który zdecyduje za was obojga i wybierze cel waszej przyszłości w taki sposób byś czuła sie szczęsliwa a własnie poczatkiem tej drogi są oświadczyny :) dziękuję za uwagę :) a teraz mozesz sobie śmiało pisać o męskich czy tez nie męskich zachowaniach o "kazaniu czegoś facetowi czy też nie kazaniu " Jesli jesteś kumatą kobietą to powinnas zrozumieć że dystans u faceta do roznych kobiecych czynnosci to wazna rzecz ale są pewne rzeczy w życiu mężczyzny które jesli traktujemy poważnie i z należytym szacunkiem to pozostawiamy je własnie temu meżczyźnie Jedną z tych kwestii sa własnie oświadczyny kobiecie która cenimy i nad życie KOCHAMY ...

Wiesz cienki argument, bo żonaci też piją i biją" Grzesiu miałem na mysli tylko i wyłacznie kwestie oświadczyn a może są faceci, którzy lubią równouprawnienie lub dominację kobiet również w tej kwestii:-)

z tym decydowaniem za "oboje" to ja jednak podziękuję, bo dla mnie męski facet to taki który potrafi negocjować. O tym czy mają być oświadczyny i ślub powinno się decydować na długo przed faktem. Jakby mnie facet wyskoczył jak filip z konopi z pierścionkiem to wcale nie jest powiedziane żebym się zgodziła. Natomiast jak już ustalimy, że trzeba się za to zabrać to kto pierwszy ten lepszy :P I ja w sumie chciałabym się oświadczyć...nawet mam pomysł jak to zrobię :D

Grzesiu są tez męzczyzni którzy kochają innych mężczyzn ;) Tylko jak to ma sie do męskości?

z tym decydowaniem za "oboje" to ja jednak podziękuję, bo dla mnie męski facet to taki który potrafi negocjować. " napisałem że dycyduje w taki sposób by kobieta była szczęsliwa !!!

Gość mireczkaa
Tak właśnie się czuję Regres jak napisałeś:) Poza jednym: "meski facet zbuduje ci dom,zapewni finanse,utrzyma rodzinę, wychowa dzieci W końcu męski facet to taki facet który zdecyduje za was obojga i wybierze cel waszej przyszłości " Jesteśmy odrębynymi jednostkami, partnerami. Razem budujemy dom, razem dbamy o zabezpieczenie finansowe, razem wychowujemy dzieci. I przede wszystkim, razem decydujemy o naszej przyszłości. Zawsze było mi żal mężczyzn, którzy mają na swoich barkach to o czym napisałeś. Długo tak nie pociągną..

Regres - czyli nie decyduje, nie można zdecydować za kogoś tak żeby był szczęśliwy. Wtedy trzeba się z tą osobą dogadać i wspólnie coś zadecydować.

I ja w sumie chciałabym się oświadczyć...nawet mam pomysł jak to zrobię" ale nikt ci nie broni Mozesz przecież także zrobić sobie wieczór kawalerski :P a on panieński

bo dla mnie samo akt oświadczyn nie jest specjalnie istotny - takie decyzje podejmuje się przed faktem, a nie w 30 sekundach jakie masz średnio na zastanowienie się czy chcesz ten pierścionek czy nie. I przynajmniej było by zabawnie. Czasem trzeba wypluć ten kij.

Razem budujemy dom, razem dbamy o zabezpieczenie finansowe, razem wychowujemy dzieci. I przede wszystkim, razem decydujemy o naszej przyszłości" nie zrozumiałaś :) z nie męskim facetem nie będziesz mogła budowac domu,zapewnić własnym dzieciom finansów,zbudowac bezpieczeństwa ... To że w małzenstwie robi sie wspólnie to chyba oczywiste i zbędnym jest nadmienianie takich zachowań

Gość biała kartka papieru
oj tez bym podziękowała za takiego co decyduje za oboje. A skąd on ma niby wiedzieć co mnie uszczęśliwi? Też stawiam na takich co nie potrzebują udowadniać męskości bo taka cecha w naszej kulturze to dla mnie zlepek negatywnych cech. Moj facet to przede wszystkim człowiek, partner, przyjaciel a nie opiekun. Wsparcie tak, ale tak ja jemu jak on mnie. Ufff dobrze że trafiłam na takiego co nie potrzebuje udawadniac swiatu kim jest za pomocą jakiś teatrzyków, naprężania się.

A po drugie nie radzę gejom odbierać męskości, bo żaden sposób nie jesteś od nich lepszy:(

To jeszcze zależy od definicji tego co to jest "męski" facet, bo obawiam się, że szybko zniszczyłabym ego takiej świątyni męskości :P

bo dla mnie samo akt oświadczyn nie jest specjalnie istotny - takie decyzje podejmuje się przed faktem" to wytłumacz mi fakt istnienia setek topików na którym kobiety skarżą sie na to iż ich partner sie nie oswiadcza? Albo setek topików na którym radość kobiet jest przeogromna bo facet im sie oświadczył spontanicznie...

biała kartka papieru - no niektórzy lubią się cały czas napinać i robić z igły widły. Z drugiej strony presja jest tak wielka, że ci biedni "męscy faceci" biegają potem wybierając złotka z przeceny z paskudnym oczkiem i jeszcze za to opieprz dostają...:P Zawsze się śmiałam, że jak kobiety wiedzą lepiej, to niech się same oświadczają. Nie można być całe życie w 100% poważnym, a swoją męskość facet może udowodnić na wiele innych sposobów (i wiele lepszych, moim zdaniem).

Aluzja mnie do geja Grzesiu ja ci żadnej aluzji nie sypnąłem :) wyluzuj

Regres - tego Ci nie wyjaśnię bo dla mnie to jest głupota. Już sam fakt, że kobieta nie zna planów faceta na następne kilka(dziesiąt) lat jego życia mnie dziwi. Jakiej logiki spodziewasz się po osobach które zamiast usiąść i porozmawiać ze swoim często wieloletnim partnerem o przyszłości wolą gdybać na forum i pisać teorie spiskowe?

Gość sauresahne
Mozna dac facetowi jakos delikatnie do zrozumienia to sam sie oswiadczy. Oswiadczajaca sie kobieta jest zalosna :O

Definicja męskości wg Regresa : facet, który w domu rządzi bzdura Grzesiu skad takie wnioski?