Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinka_18

jak powiedzieć rodzicom, że jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość dla was pewnie dupodajka...
No wlasnie, czy wiek 22 lat to juz staosci emerytura? dziecko odchowane, moze isc do przedszkola, ty sobie zrobisz kursy, pojdziesz na studia, na impreze wyskoczysz... Nie potrzebnie sie zalamujesz!!!

Gość jhg7ytuy76
ja tez chwilowo mam taki czas ''zalamki'', ale niejest zle:D pracuje, ucze sie:D mieszkam z chlopakiem:D jest super:D

Gość malinka_18
a wracając do tematu to co myślicie o tym , aby na ta rozmowe z rodzicami zabrac moja przyjaciółkę,, znamy sie od zawsze i jest lubiana przez moich rodziców.. wiecie cos w stylu negocjatora...

Gość ...bez komentarza...
Przecież z nią nie jesteś w ciąży!! To bardzo zły pomysł, powinnaś pójść z ojcem dziecka.

Gość malinka_18
no tak tak... na pewno z nim pójde, tylko boje sie bardzo tej konfontacji... ale tak na zdrowy rozum, to chyba faktycznie zły pomysł....

Będziesz matka, zacznij sie zachowywać jak dorosła i dojrzała osoba a nie rozhuśtana emocjonalnie smarkula.

Gość Liliana300000
autorko a byłaś już u lekarza? który to tydzień? im wcześniej powiesz tym lepiej dla Ciebie.

Gość malinka_18
byłam .... jak już wczesniej wspomniałam 2 tydzień

Znaczy ok 6 tc. Liczy sie od dnia ostatniej miesiączki

Chcesz się zasłonić przyjaciółką to nie jest dobry pomysł , musisz powiedzieć otwarcie że sama również nie jesteś przygotowana do tej sytuacji , rodziców weź na ich autorytet powiedz im że masz świadomość tego że mogą czuć rozczarowanie ale wiesz że są mądrzejsi od ciebie i wesprą cię w tej trudnej sytuacji że zawsze mogłaś na nich liczyć , a co z ewentualnym ślubem ? będą nalegać ?

Gość malinka_18
jesli chodzi o kwestie slubu, to tutaj tez bedzie problem, bo moi rodzice są katolikami, ja tez, (tak wiem teraz bedzieci mowiły, ze jezeli jestem katoliczka to nie powinnam isc z nim do łóżka przed slubem, bo to jest grzech...) ale mój chłopak jest ateistą. zawsze jest jeszcze ślub cywilny ... ale powiem Wam szczerze, ze wole poczekać ,,, zobacze jak on będzie sie zachowywał w tej całej sytuacji, jeżeli będzie ok to być może będziemy małżeństwem ale jeżeli w pewnym momencie wymięknie, to ślub będzie złym pomysłem....

Gość mój mąż też jest ateistą
Wzięłam tzw. ślub z niewierzącym - to jest możliwe w kościele! Wszystko wygląda tak samo, tylko w przysiędze on nie mówił "Tak mi dopomóż Bóg" no i oczywiście nie przystąpił do komunii. Potem rozmawiałam ze znajomymi - nikt nie zauważył, że ślub był inny, nawet babcia, która jest ultra katoliczką! :) może gdybym ich uprzedziła to by zauważyli... porozmawiaj o tym z chłopakiem (oczywiście o ile chcecie tego ślubu). Ale z praktyki wiem, że w szpitalu bardzo źle patrzą na taką młodą i to bez męża - moja bratowa to przechodziła podczas porodu,więc jak zaszła w drugą ciążę, to wzięli ślub cywilny, mimo że byli anty, tylko dlatego, żeby w szpitalu znów nie było jaj.

Gość jagododzianka
A jak w ogóle doszło do tej wpadki? Brak zabezpieczenia, awaria zabezpieczenia czy jak? Nie miałaś szans na wzięcie tabletki awaryjnej?

Gość gość
wiesz, najpirw mogą się wkurzyc mówi nie miłe rzeczy, ale wiesz że cię kochają i nie zostawią cię w takiej chwili. ja miałam gorzej bo zaszłam w wieku 16 lat a w dodatku mam tylko mamę. Zdenerwowała się ale jak zobaczyła USG i to że jestem w rozpaczy zaczęła mnie wspierac. mój chłopak (teraz mąż) miał wtedy 18 lat i znalazł do brze płatną pracę. jego mama razem z moją opiekowały się małym gdy ja byłam w szkole a mój chłopak w pracy. Krzyś ma teraz 5 lat, jest szczęśliwym dzieckiem i ten kto go najbardziej kocha to jego babcia. :D BĘDZIE DOBRZE!NIE MA SIĘ CO ZAŁAMYWA, STAŁO SIĘ. BYLIŚCIE NIEODPOWIEDZIALNI ALE NIESTETY.A MOŻE STETY? ZOBACZYSZ SAMA TO TYLKO SZCZĘŚCIE! POZDRAWIAM :D

Gość gość
Ty chyba nie zdajesz sobie sprawy co to jest dziecko miec..taka mloda i glupia.Z czego je wyzywisz, ubierzesz, halo gdzie kasa na dziecko.Myslisz ze to lalka?

Gość gość
ludzie, przecież w 2 tygodniu dopiero powinno się czekac na okres. Nigdy nie słyszałam żeby w drugim tygodniu ktoś juz wiedział o ciąży!!! A jakas mądra lala napisała że autorka jest w 6tc, bo tak się liczy. hehe. Jeśli już o tym mowa to o ciążę 2 tygodnie po zapłodnieniu określa się na 4 tydzień. Prowokacja czy skrajna niewiedza? Autorko kto ci potwierdził tę ciążę? Test wyszedł tak wcześnie czy co? Skąd masz pewność?

Gość gość
nie wczuwajcie się, żaden lekarz w drugim tygodniu by nie potwierdził ciąży. A gdyby nawet to na pewno by jej powiedział że jest w 4 tygodniu a nie drugim, prowokacja jest denna, nawet dzieciak nie pomyślał czy to się trzyma kupy. Na usg widać jakąkolwiek kropkę dopiero w 6 tc czasem w 5.

Gość gość
Po prostu porozmawiaj z rodzicami Znam faceta który dowiedział się że jego syn będzie miał dziecko z dziewczyną, 3 dni się do niego nie odzywał... potem to przetrawił a teraz jest zakochany w swoim wnuku :) Na pocieszenie powiem Ci jeszcze że dziewczyna tego chłopaka powiedziała o ciąży rodzicom... trzy dni później jej siostra przyszła do rodziców z tą samą wieścią (również wpadka) i też bardzo kochają swoje wnuki:)

Gość halllo luuudzie
Czy wy nie patrzycie na daty? Jesli laska byla faktycznie w ciazy to juz daaaaaawno urodzila. Hehe

Gość gość
Czesc rodzice jestem w ciazy. Z d**a nie ma żartów:o

Gość gość
z chuiem nie ma żartów :)

Gość daty ludzie daty
temat stary a wy się jaracie :P

Gość gość
a ty stary i zadna juz sie nie jara

Gość Werka 0831
Słuchaj powiedz tak: Mamo,tato ja i mój chłopak , którego tak nienawidzicie mamy wam coś do powiedzenia!************Jestem w ciąży !!!!!!!!! jestem pełonoletnia i sama rządzę w swoim życiu a jeżeli macie jakieś problemy to zachowajcie je dla siebie kocham was i te dziecko będzie małą osóbkom która was również pokocha tak jak ja was i (imię chłopaka) a (imię chłopaka) mnie!!! nie złoście się! PROSZĘ

Gość gość
Ja nie miałam takiego problemu bo moja babcia powiedziała za mnie

Gość gość
Wiesz co , mialam podobny problem , mam 19 lat w sumie za dwa mies. 20. :) jestem teraz w 14 tc. O ciazy mamie powiedzialam dopiero w 2 miesiacu , robilam takie mega podchody , czailam sie , az w koncu powiedzial mojej mamie moj narzeczony , mama tam cos swoje pogadala ale generalnie sie cieszyla , to po prostu ja bardziej wyolbrzymialam niz moi rodzice. nie boj sie bo nie ma czego;))

Gość gość
heh tez mialam tyle lat jak zaszlam w ciaze.ojciec nic nie powiedzial a matka wyzwala mnie od dz....to bylo 10 lat temu.mama byla najlepsza babcia na swiecie.niestety zmarla 2 lata po narodzinach wnuka ale cieszyla sie ze mogla go poznac i byc babcia chociaz te 2 lata...

Gość gość
jestem ciekawa jak potoczyly sie losy tej dziewczyny;)

Gość gość
Czesc mam 20lat i 2letnia coreczke 3dni temu zrobilam sb test i jestem w ciazy. Mieszkam z rodzicami i chlopakiem wiadomo mamy swuj pokuj. Nie wiemy jak powiedziec rodzica o 2ciazy

Gość gooooosc
Masakra... tak jak przy pierwszej