Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masz google?

ile dla księdza? Zarządał ode mnie 900 zł... czy to nie przesada?

Polecane posty

Gość masz google?

Tłumaczylam, że nie mam tyle. Nawet wesela nie robimy, tylko obiad dla najbliższych. Powiedzial, ze taki jest "cennik". A ja zawsze myślałam, że co łaska.... Ile wy zapłaciliście księdzu? Jestem z okolic Lublina.

Gość to jest skandal
napisz do biskupa. Slub Ci sie nalezy jak psu buda i to tylko Twoja dobra wola, czy dasz na tace

Gość Miraculum5
Skoro taki jest cennik, to poproś o paragon :D Jak nie załapie aluzji, powiedz, że spytasz w odpowiednim urzędzie o cenniki kościelne :P

MY DAMY 200ZŁ, już za wszystko, u nasjest fajny ksiądz to nawet tej kwoty nie weźmie, dopiero jak się mu mówi że to ofiara na kościól, u mnie w parafii też taki ksiądz zachłanny jest dlatego ślub bierzemy w parafii męża powiedz temu księdzu że jak taki cennik jest to niech ci da fakturę ps idź do innego księdza

Gość makatka03
u nas jest co łaska; postanowiliśmy, że damy 300 zł

Gość te 900zł to
PRZESADA !!! Poproś o paragon skoro taki cennik

Gość enncea
dokladnie, to popros o paragon. slub nalezy sie jak psu buda, za sakramenty sie NIE PLACI tylko tak sie przyjelo, ze ksiedzu sie placi. ja to nawet slyszalam, ze komus ksiadz powiedzial, ze to za wynajecie kosciola. no blagam. generalnie zmienilabym ksiedza.

Gość enncea
nie ksiedza a kosciol ;)

Gość my 500 dalismy plus
za wystrój kościoła dla kościelnego

Gość my 500 dalismy plus
tzn. w tym wystrój kościoła chciałem napisać

Z tym cennikiem to spotkałam się tylko na kafe i innych forach. Zastanawiam się czy to czasem nie jest wyssane z palca. Ani ja,ani moja rodzina,znajomi,przyjaciele którzy są porozrzucani po całej PL nie mieli takich sytuacji!!!!! U nas ksiądz nie chciał koperty.Więc tak naprawdę daliśmy jemu na chama a raczej położyliśmy na biurku.

ja np napiszę że ksiadz z mojej parafii jest strasznie pazerny na pieniądze, potrafi odmówić sakramentu chrztu czy komuni, u mnie przykładów mozna pisac i pisać, dlatego poszliśmy do ksiedza z parafii męża, tam jest całkowicie inaczej, ale pamietam jak robiliśmy kursy przedmałzeńskie, że ksiadz wtedy jakos mówił ze tylko w mniejszych wsiach czy miastach nei ma cennikow, a w duzych miastach są lub powstają,

Gość ciekaweeeeeeeee
900? u mnie jest 1200 podobno!!!! to już jakiś skandal normalnie a w najtańszej parafii w mieście jest 700 :/

Gość takaPrawda
w parafii we Wrocławiu ksiadz na pierwszej komunii zazyczyl sobie od dzieci polowy pieniedzy, ktore dostaly w prezentach:)))

Gość 900 ...
to i tak mało, my ślub mieliśmy ponad 7 lat temu i ksiądz sobie 1200 zażyczył,w cenie ślub kościelny i organista. Dostał 500,a reszty nie zobaczył do dziś. A księżulek znany i ceniony na całą Polskę,zwykła świnia i tyle. Ale są też i ci dobrzy,ostatnio zmarł mój teść i ksiądz powiedział że 900,ale jeśli nas nie stać to można dać tyle ile uważamy.Daliśmy te 900,za to że nie zdzierał na siłę,że zachował się jak człowiek a nie poborca w sutannie.

Gość jsjbncwuqhdfaiuodskxjc
u nas bierze 1700 plus 150 zapowiedzi, to sie nazywa biznes.

Gość koplkn
Nieźle....chyba pośle syna do seminarium

Gość yahhhy
rozumiem ze 900 zl za wszystko? ksiadz, koscielny, organista... niestety, zdecydowalas sie na slub koscielny to zaplac za oplaty w kosciele. czemu ludziom jakos nie szkoda dac 1000 zl za wystroj kosciola, kilkadziesiat tysiecy na inne rzeczy.... czemu innym przemyslowcom slubnym nie wyliczacie? a ksiedzu tak? to wez tylko cywilny

Gość masz google?
To cena za samego księdza jakbym robiła wielkie wesele to pewnie by było mnie stać na to by mu zapłacić i 1000. A stać mnie tylko na to by wydać na obiad dla 11 osób. Mógłby wsiąść to pod uwagę.

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nic nie płaciłam, tak samo moja siostra, za nic nie dałabym 900 zł

Gość yaaaa
faktycznie, zmien parafie. 300-400 zl max wiecej bym nie dala

Popros od niego paragon skoro ma taki cennik....rzekomo w parafi u mego narzeczonego ksiezulek tez ma cennik i czekam na moment jak bedzie wyciagal lapska za zapowiedzi,bo w zyciu nie dostanie a cennikiem niech sobie podetrze......ech szkoda slow 900zl....

Gość masz google?
wiecie co? byłam w sąsiedniej parafii i ksiądz wycenił swoją usługę na 950 zł, bo, jak stwierdził, jesteśmy z miasta z innej parafii no i kościół wymaga remontu... Chyba pojadę do biskupa bo nie mieści mi się to wszystko w głowie. Co za pazerność..

My dalismy 500zł, ale nie pasowało mu że mamy wszystko zalatwione (nauki i poradnia) choc do slubu jeszcze cztery miesiace i wymyslil sobie dzien skupienia mowiac " A jesli sie nie uda zrobic to jakos to bedzie... " Na zlosc postaramy sie zrobic te "dni skupienia" :)

Gość awa85
ja płaciłam 500zł - Sosnowiec, a mój brat 300zł- Dąbrowa Górnicza

kurwa tylko czekac jak zrobia cennik na spowiedz i Komunie swieta... bezczelne chamidło a nie Kapłan, ot co!

Jak tak mówicie o płaceniu za ślub to mi się przypomina jak u nas na naukach ksiądz powiedział, że jego to śmieszy jak ktoś mówi że to ksiądz udziela ślubu, bo "to przecież młodzi sami sobie ślubują, a Bóg poprzez księdza to błogosławi". I ja zawsze teraz mówię narzeczonemu że jak przyjdzie do płacenia i ksiądz zechce dużo to mu chyba przypomnę ten tekst i zapytam się w takim razie za co mamy płacić ;)