Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bordeline

Czy ktoś ma bordeline

Polecane posty

Gość bordeline

Czy ktoś ma bordeline . Szukam informacji o chorobie, leczeniu, wg opisów w necie mam ksiązkowe objawy idealne. Musze coś z tym wkońcu zrobić bo nie daje sobie rady sama ze sobą :(

Gość cosmophobia
ja mam borderline

Gość cosmophobia
i nie bordeline tylko borderline i nie diagnozuj siebie sama

Gość bordeline
mam wszystkie książkowe objawy co do jednego dokładnie wszytsko co jest w tym opisie Szybko się złości, w jednej chwili jest wesoła, żeby za moment wpaść w apatię. Często myślimy o takiej osobie, że to cechy charakteru decydują o tym, że jest histeryczna, egoistyczna i chimeryczna. Tymczasem borderline to poważna choroba psychiczna, a nieleczona może doprowadzić do samobójstwa. W życiu chorych na borderline nie ma nic stabilnego. To koszmar nie tylko dla osoby dotkniętej zaburzeniem osobowości. Dlatego często zmieniają partnerów i grono przyjaciół.Problemy wynikają z tego, że osoby z borderline są niezrównoważone emocjonalnie, miewają częste zmiany nastroju, szybko się irytują i wpadają w lęki, mają nieadekwatne do sytuacji i niekontrolowane wybuchy gniewu. Objawy choroby zwykle ustępują po kilku godzinach, ale też wciąż powracają. Poza tym mają problemy z tożsamością, co wyraża się niestabilnym obrazem samego siebie - raz im się wydaje, że są wspaniali, żeby za chwilę myśleć o sobie jak o osobach nic niewartych.Większość miewa też impulsywne zachowania autodestrukcyjne,Zdarza się też, że wiążą się z agresywnymi partnerami, albo prowokują agresję. W związkach osób cierpiących na pograniczne zaburzenie osobowości, przemoc występuje bardzo często. Bywa, że osoba jest na przemian sprawcą i ofiarą przemocy psychicznej, fizycznej lub seksualnej. Przy tym nieustannie towarzyszy im poczucie wewnętrznej pustki, lęk przed opuszczeniem. Dlatego często sami prowokują odrzucenie, bo oczekiwanie na tę chwilę staje się nie do wytrzymania albo opuszczają bliskie osoby, bo w ich przekonaniu tylko uprzedzili ruch. I wciąż chcą z tym skończyć, więc samookaleczenia i próby samobójcze są im dobrze znane.

Gość uppp
up