Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edy27

socjalne na dziecko w Anglii- ile wynosi??

Polecane posty

Gość czy wy ludzie w ogole
poza tym Polacu akurat wydaja ta kase co dostaja czesciowo tez w Polsce a tym samym dodatkowo przyczyniaja sie do upadku UK.

do wypowiedzi powyzej: nie porownuj sytuacji autorki do osoby ktora zyje z benefitow. bo dziecko wiecznie male nie jest a do tego jej facet pracuje i placi podatki. benefity sa wlasnie po to zeby ci nie bylo tak zle jak w polsce. uk inwestuje w dzieci bo potem te dzieci beda zarabialy na emerytury. to jest takie wlasnie kolo: my ci pomozemy z kosztami na dzieci a potem te dzieci beda placily podatki i tak sie gospodarka nakreca. w polsce rzad zabierze ile wlezie a potem sie ludzie dziwia jak to mozliwe ze kilka milionow zdolnych do pracy ludzi wyemigrowalo i teraz nie ma kto lozyc na emerytury. tusk rozklada rece, eksperci mowia ze za kilka lat dopiero odczzujemy z tego pwodu tragedie i jedyne co wymyslil to podwyzszenie wieku emerytalnego, dla kobiet o cale 7 lat. przeciez to jakas paranoja. benefity nie sa tworzone bez powodu.

Czesc autorko tematu! Ja jestem samotna matka w Anglii. Mieszkam z synem (lat 9) sama. Dostaje child benefit w wysokosci 20GBP tygodniowo. Inne zasilki mi nie przysluguja a domu socjalnego ani dofinansowania housing benefit nie chce bo wlasnie sie staram o obywatelstwo brytyjskie i to by tylko mi zaszkodzilo. Jesli bedziesz mieszkala z partnerem to wiedz, ze nie jestes samotna matka. Na mieszkanie socjalne (z councilu) ludzie czekaja latami. W pierwszej kolejnosci mieszkania takie przyznawane sa osobom najbardziej potrzebujacym.

Gość zaczarowany olowek1000
zona, ale autorce poki co nie nalezy sie nic. Jej narzeczonemu, byc moze. Jej nic

Nie wiem jak teraz ale ja skoladalam wniosek o child benefit 2 lata temu (w sumie to dopiero po paru latach mojego pobytu w Anglii bo wczesniej nie chcialam) i faktycznie prawie rok czekalam na decyzje z HM Revenue. Zasilek faktycznie panstwo splaca tylko za pare miesiecy a nie jak bylo kiedys lata temu, ze od chwili zlozenia wniosku.

Gość yyyyyyyyyyyyy
jesli pracuje to im sie nalezy fjucie a ty moze pod sklepem stoisz i szie madzysz dupku

Gość gość
nalezy sie wystarczy nogi rozszeszyc

Gość gość
dobre sa te nasze rodaczki hmmm tu pisza ze mezowie pracuja i za to maja benefity polki a same skladaja na samotne matki i pobieraja benefity wszystkie jakie sie da smieszne jestescie rodaczki nie zapomnijcie chowac ciuchów swoich facetów bo jak na kontrole woadna to macie przesrane i po benefitach hmmm bogaczki sie znalazły

Gość gość
Wstyd ....ogromny. Mieszkalam w Angli przez 23 lata zanim holota prowincjonalna sie najechala z Polski. Anglicy byli moimi przyjacielami zawsze .Jak widze polaka to przechodze na druga strone ulicy. Tylko picie i przeklinanie. Nie trzeba sie dziwic ze nikt Polakow nie lubi. Hamstwo