Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maja maj haj

co wiecie o islamie ?

Polecane posty

masz na myśli filmy odciski stworzenia i młody wiek ziemi wraz z rozwojem nauki niedługo zostanie potwierdzone ze to ewolucja to mit a nie biblia Sensacyjne opowieści o tym, że w „pierwotnej zupie pod wpływem wyładowań elektrycznych mogły pojawić się molekuły, z których potem powstało życie, zaprzeczają rzetelnej wiedzy naukowej. Profesor Crick jednoznacznie stwierdza: „Zdecydowana większość sekwencji w ogóle nigdy nie mogła powstać na drodze syntezy, w jakimkolwiek czasie. Chodzi o to, że aminokwasy tworzą łańcuchy życia jedynie w obecności enzymów a enzymy nie powstają samoczynnie poza organizmami żywymi. Bez życia nie ma życia. Odkrycia biologii molekularnej zdumiewają naukowców precyzją, która jest niemożliwa bez udziału inteligentnej siły stwórczej, Biochemik Albert Szent-Gyór- gyi von Nagyrapolt, noblista w dziedzinie medycyny, tak mówił o funkcjonowaniu organizmów żywych: „Aby móc wzajemnie oddziaływać na siebie w łańcuchu, dokładnie zbudowane molekuły muszą być do siebie idealnie dopasowane, tak jak kółka zębate w szwajcarskim zegarku. Skoro tak to wygiąda, jak „taki system może się w ogóle rozwinąć? Przecież jeżeli którekolwiek z poszczególnych kół zębatych w tym łańcuchu zostanie zmienione, wtedy cały system po prostu stanie się niezdatny do działania, Mniemanie, iż można go ulepszyć poprzez przypadkową mutację pojedynczego ogniwa, (...) jest jak twierdzenie, że można udoskonalić szwajcarski zegarek, rzucając nim o ziemię i powodując wygięcie jednego z jego kół lub osi. Aby uzyskać lepszy zegarek, musielibyśmy wszystkie kola wymienić jednocześnie, żeby znowu dobrze do siebie pasowaly. [W organizmach żywych również] wszystko musiało być rozwinięte jednocześnie, co, jako przypadkowa mutacja, ma zerowe prawdopodobieństwo.

O ty, który wierzysz! Nie bierz Żydów ni Chrześcijan za swych przyjaciół ani obrońców; nie są dla ciebie ani przyjaciółmi ani obrońcami. A ten spośród was, który zwraca się ku nim [po przyjaźń] jest jako i oni. Zaprawdę, to Bóg prowadzi, nie niewierni. Jednakże, najbardziej niepokojący ustęp Koranu dotyczy charakteru proroka Mahometa we własnej osobie. Zgodnie z Surą (33:37), Bóg zaaprobował jego pragnienie poślubienia byłej żony własnego pasierba „aby [w przyszłości] nie było dla wiernych żadnej przeszkody w poślubieniu żon ich adoptowanych synów, gdy ci oddalą je od siebie [ wraz z niezbędnymi formalnościami]. A Boży nakaz musi być wypełniany. Pamiętam wyraźnie kiedy studiując Koran po raz pierwszy natrafiłem na ten werset. Zacząłem szlochać z wielkiego żalu i wstydu. Przez całe życie powtarzano mi, że Mahomet jest najdoskonalszym i najbardziej idealnym przykładem dla ludzkości, a jednak Koran zawiera znaczącą ilość przykładów na to, jak „objawienia mogły służyć samemu prorokowi w dbaniu o własne interesy! Muzułmanin się nawraca Pośród tych wszystkich niespokojnych myśli, pewnego ranka obudziłem się i nagle uderzyło mnie znaczenie wersetu w dziewiątym rozdziale Księgi Izajasza. Przeczytałem go kilka tygodni wcześniej, lecz do tamtego dnia nie rozumiałem jego znaczenia. Oto on (Iz 7:14): „Dlatego Pan sam da wam znak: Oto Panna pocznie dziecko i porodzi Syna, i nada mu imię Emmanuel. Izajasz w rozdziale 9 kontynuuje: „(...) w przyszłości chwałą okryje drogę do morza, wiodącą przez Jordan, krainę pogańską. Naród kroczący w ciemnościach ujrzał światłość wielką; nad mieszkańcami kraju mroków światło zabłysło. (...) Albowiem Dziecię nam się narodziło, Syn został nam dany, na Jego barkach spoczęła władza. Nazwano Go imieniem: Przedziwny Doradca, Bóg Mocny, Odwieczny Ojciec, Książę Pokoju. Wielkie będzie Jego panowanie w pokoju bez granic na tronie Dawida (...) odtąd i na wieki. Nie mogłem w to uwierzyć! Fakt, że Mesjasz nie miał być jedynie prorokiem, lecz Wszechmocnym Bogiem we własnej osobie, był zatem prawdą i został przepowiedziany w Starym Testamencie siedemset lat przed narodzeniem Chrystusa. Nie zostało to wymyślone przez chrześcijan żyjących wiele lat lub stuleci po Chrystusie! Była to obietnica dana przez samego Boga, który obiecał, że stanie się ciałem (Emmanuel = Bóg z nami) i ustanowi królestwo, które trwać będzie na wieki. Czym różni się nauka Jezusa od innych religii świata? http://www.kazdystudent.pl/a/roznica.html

Gość lipokitka
Merkaba Ty jestes chrzescijanien ktory byl muzulmaninem czy jak?

mie jednak zastanawia księżyc jest na flagach wielu panst muzułmańskich a Maryja stoi na księżycu i wężu ,szatanie Stary Testament nieustannie ganił oddawanie czci bogu księżycowemu (vide Pwt.4,19; Pwt.17,3; 2Krl.21:3 i 2Krl.21:5; 2Krl.23:5; Jer.8:12; Jer.19:13; Sof.1:5). Kiedy izraelici popadali w praktyki bałwochwalcze, był to najczęściej kult księżyca. W czasach starotestamentowych Nabonidus (555-539 prz. Chr.), ostatni król babiloński zbudował Tayma w Arabii jako centrum kultu boga księżyca. Stwierdza Segall "Gwiezdna religia południowej Arabii zawsze była zdominowana Księżycem-bogiem w różnych odmianach." Wielu uczonych zauważa, że imię księżycowego boga "Sin" obecne jest w arabskich nazwach takich jak góra Synaj, pustynia Synaj itd. Kiedy gdzie indziej popularność boga księżyca zmalała, Arabowie pozostali wierni swemu przekonaniu, że księżyc-bóg jest największym ze wszystkich bogów. Mimo że oddawali cześć 360 bożkom w Kabbie, księżyc-bóg nadal pozostawał ich najważniejszym bóstwem. Ostatecznie Mekka została zbudowana jako sanktuarium dla boga-księżyca. To ona właśnie sprawiła, że Mekka była najświętszym miejscem pogańskiej Arabii. W 1944 roku G. Caton Thompson w swojej książce Groby i Księżycowe świątynie Hureidhy przedstawiła swoje odkrycie świątyni boga-księżyca w południowej Arabii. Znaleziono symbole półksiężyca i nie mniej jak 21 inskrypcji z imieniem Sin w ruinach świątyni. Znaleziono również posąg, który być może jest właśnie owym księżycowym bożkiem. Inni znani archeologowie później potwierdzili to. Materiał zebrany na miejscu wykopaliska potwierdza, że świątynia była czynna w czasach chrześcijańskich. Dowody pochodzące zarówno z północnej i południowej Arabii pokazują, że kult księżyca-boga był nie tylko aktywny w czasie Mahometa, ale że był to główny kult religijny. Według rozlicznych inskrypcji imię boga-księżyca było Sin, jednak jego tytuł al-ilah oznaczający bóstwo sugerował, że był on głównym bóstwem wśród wielu bogów. Jak zauważył Coon "Bóg Il albo Ilah początkowo był fazą Księżyca-boga." Księżycowy bóg zwany al-ilah, bóg, został skrócony do formy Allah już w przed-islamskich czasach. Pogańscy Arabowie dawali imię Allah swoim dzieciom. Tak było na przykład z ojcem Mohameta i jego wujem. Fakt ten dowodzi, że Allah był tytułem boga-księżyca już w czasach Mahometa. Profesor Coon kontynuuje: "Podobnie, pod wpływem Mahometa, mało znany Ilah staje się Al-Ilahem, Bogiem czy jak kto woli Allahem, Najwyższym Bytem." Fakt ten jest odpowiedzią na następujące pytania: "Dlaczego Allah nie jest zdefiniowany w Koranie?" oraz "Dlaczego Mohamet zakładał, że pogańscy Arabowie wiedzieli już kim był Allah?" Mohamet został wychowany w religii księżycowego boga Allaha. Jednak posuną się on o krok dalej niż jego pogańscy współplemieńcy arabscy. Podczas gdy wszyscy oni wiedzieli że Allah (bóg-księżyc) jest największy ze wszystkich bóstw w ich panteonie, Mohamet zdecydował, że Allach był nie tylko największym, ale jedynym bogiem.

Gość facet 32
Ja nie jestem wyznawcą żadnej wiary więc również nie wyznaję teorii stworzenia świata przez boską istotę,według mnie to ludzie stworzyli boga ale według ciebie który bóg stworzył to wszystko,bo obecnie na ziemi wierzy się w kilka tyś bogów?

nie zajmowałem się tylko magia tarotem numerologia radestezja duchami czyli ezoteryka i wiara dalekiego wschodu jak i Egiptu a teraz poznaje nasza wiare i nauki Jezusa a wiecie ze słynny film sekret lub prawo przyciągania to pochodzi od nauk Jezusa oni tylko dodali tam wizualizacji i ine pierdoły a wystarczy sama wiara czyli wzbogacili sie na naukach Jezusa

Gość dinkaih j
hmm a tutaj zakazany film o islamie koranie.

Gość no no no4564+64+6
podnosze temattt

Gość ona890
"Islam traktuje kobietę jako obiekt seksualny, nic ponadto, i uważa ją za nieczystą jak odchody. Właśnie jak odchody! Mężczyźni muszą się przecież oczyścić po stosunku z kobietą. Koran posuwa się nawet do wyliczenia niebezpieczeństw związanych z jej dotknięciem." "Kobiety w islamie są nieczyste i skażone podczas menstruacji. Nie wolno im się wtedy modlić do Allaha ani pościć podczas Ramadanu czy dotykać Koranu. Mężczyznom nie wolno mieć stosunku z kobietą przechodzącą okres."

Gość ona890
"Kobiety, które umrą, a które zadowalały swojego męża, pójdą do nieba. Żona nigdy nie powinna odmawiać siebie mężowi, nawet gdyby właśnie znajdowała się na grzbiecie wielbłąda albo na rozżarzonym palenisku." :D :D

Gość ona890
mariolka niezly zbiorek, chetnie przejrze, bo tez mnie ten temat interesuje...

Gość jaja hghvgfvd
dziekuje za ciekawe linki pani z uk . bardzo ciekawe napewno obejrze wszystko

Gość ona890
sluchajcie mam ciarki na calym ciele gdy to ogladam: http://www.youtube.com/watch?v=N2GEl3rLGos&fe ature=results_main&playnext=1&list=PL68920FC746C2581F ktos wrzucil powyzej ta scena z taksowka... na sile laduja dziewczyne do taxi a ona ucieka od faceta , przeciez gdy oni dojechali do domu to on ja chyba na miejscu zabil... pieklo pieklo...

Gość bdyrttse
a kim jest barack obama

Gość bdyrttse
Przypomnijmy, że holenderski reżyser Theo van Gogh został zabity na ulicy w Amsterdamie przez islamskiego ekstremistę w 2004 roku. Wcześniej stał się celem ataków radykalnych muzułmanów po nakręceniu krótkiego filmu krytykującego podejście do kobiet w islamie.

Gość mkhgcsghhg
podnosze ja

Gość nierfassa
Takkija to jest w tej religii najciekwsze co to oznacza .