Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

soft&cream

Baby Blues- depresja poporodowa

Polecane posty

witam. czy ktoras z Was przeszla depresje poporodowa? Troche malo sie o tym mowi, a kobieta ktora po porodzie nie opiekuje sie dzidziusiem tylko placze zaraz nazywana jest wyrodna matka. Bo narodzenie dziecka musi byc najszczesliwszym dniem w zyciu. A jesli jest inaczej? W kim szukac pomocy? Czy sa jakies objawy, ktore juz w ciazy wskazuja ze po porodzie bedzie cos nie tak? prosze o opinie.

Tu masz informacje na ten temat: http://www.rodzicpoludzku.pl/Po-porodzie/Zostalas-mama-emocje-po-porodzie.html Baby blues to inaczej depresja dnia trzeciego natomiast depresja to już coś znacznie poważniejszego. Ja przeżyłam baby blues dokładnie 3 i 4 dnia po porodzie. Siedziałam i płakałam. Gdy waga dziecka spadała, a z powodu żółtaczki ciągle spał i nie mogłam go wybudzić do karmienia. Gdy okazało się ze doszło do zakażenia dziecka paciorkowcem, którego nie miałam mieć według badań robionych przed ciążą i nie podano mi przed porodem odpowiedniego antybiotyku i w rezultacie zamiast wyjść do domu dziecko musiało ze mną zostać w szpitalu i dostać antybiotyk. Trwało to dokładnie 2 dni i tak jak samo przyszło, tak samo minęło.