Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsdsdsds77777

Jak nazywa się ta choroba skóry?

Polecane posty

Gość dsdsdsds77777

Od pewnego czasu pojawiają mi się na ciele w różnych miejscach dziwne zmiany skórne. Ciężko mi je opisać (kiedyś pokazywałam dermatologowi, przepisał maść, ale nie pomogła). Mają różną wielkość, średnica nie większa niż jakieś 5-6mm. Pokryte są taką jakby białą łuską (nie równomiernie). Mam je pewien czas w danym miejscu, potem znikają, pojawiają się w kolejnym. Jednorazowo mam ich ok 5 (na obu łokciach, na wewnętrznej stronie uda, na plecach, na kostce). Czy ktoś z Was kojarzy o co chodzi?

Gość dsdsdsds77777
Może to łuszczyca...?

Gość i jeszcze liczy, że mu ktoś
Łuszczyca albo alergia kontaktowa - w miejscu, które uciskasz ubraniem pranym w niedobrym dla Ciebie proszku, powstaje reakcja uczuleniowa. Od razu, profilaktycznie przejdź na proszek Biały Jeleń, zacznij używać profilaktycznie kosmetyków bez parfumu, bez konserwantów i parabenów, np. AA Help skóra atopowa Oceanic SA albo Bobini skóra atopowa i wrażliwa albo Babydream - seria bez parfumu albo Eucerin (te ostatnie bardzo drogie kosmetyki). A w międzyczasie zrób sobie testy kontaktowe i wyjdzie na jaki składnik kosmetyków jesteś uczulona, na jaki metal jesteś uczulona i na jakie leki jesteś uczulona. Zrób sobie też testy pokarmowe i od razu wziewne, ale najważniejsze są kontaktowe - u alergologa, czeka się ok. pół roku albo prywatnie w terminie tygodnia się dostyaniesz i wydasz ok. 140zł. Powodzenia!!!!

Gość i jeszcze liczy, że mu ktoś
Może to być też egzema potnicowa........

Gość lenka_31
w leczeniu chorób skówrnych świetnie sparwadza sie olej kokoswy i glinka zielona.

Gość Jakiszielarz2
Przy okazji ja powiem że mi przy takiej chorobie pomogły mieszanki ziołowe do kąpieli które kupiłem na http://zielarzradzi.pl/ i powiem wam że ziołolecznictwo czyni cuda