Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Koniczyna79

ZACZYNAMY STARANIA 2012/2013

Polecane posty

Gutka... Ty musisz się jakoś wyciszyć... takie wkurzanie się to jeszcze gorzej będziesz chodziła coraz bardziej sfrustrowana i nic więcej... Mąż przemęczony, Ty wściekła jak osa bo coraz gorzej będzie...;( Trzeba znaleźć jakiś wspólny mianownik zupełnie nie związany z tematem maleństwa, a reszta sama się ułoży... :) Słuchaj, a może mąż chciałby żebyś zaangażowała się bardziej w te jego sprawy, w agroturystykę, może potrzebuje Twojego wsparcia, może spróbuj wesprzeć jego jeśli możesz, nie wiem jak Twoje możliwości czy pracujesz zawodowo czy nie, ale wtedy bylibyście więcej razem, więcej rozmów, w końcu na tym to polega aby siebie wzajemnie wspierać... A Tobie Kochana zrobi to jeszcze lepiej, goście na agroturystyce, ciągle coś się dzieje, nowe twarze, nie ma czasu myśleć, zadręczać się... ;) Sądzę, że nie myślałabyś tyle o dziecku i pewnie zaszła byś w ciąże dużo szybciej... :) Przepraszam Cię za mój wywód ale martwię się o Ciebie, cały czas myślę jak Wam pomóc... Ale jak masz takie możliwości to pakuj walizkę i póki pogoda wspieraj męża na miejscu, tylko same dobre rzeczy mogą z tego być,,, ;) :) ;) Coś mi się wydaje, że on Ciebie potrzebuje bardziej niż Ci się wydaje...

gutka ksiazki relaksacja może yoga ;) -na wyciszenie no ale faktycznie może dobrze by ci zrobił pobyt z mężem razem na agroturystyce :)? no musisz sie wylyzowac jakos ;))) nieznajoma no oby coś z tego było ale w sumie jak na dziś to jestem pozytywnie nastawiona jak nie teraz to w następnym cyklu i tak z tego sama przyjemność haha .. ;) więc nie ma co sie stresowac :)

aha wlasnie ! jeszcze nie zamówiłam testów owu będę dziś ale chce zapytać jakiej czułości kupić ? 20 mlU/ml jest dobra ? jakieś inne rady odnośnie testów owu... ??

ja też miałam te testy z domowego laboratorium. Został mi jeszcze jeden i właśnie patrzyłam że ma czułość 40mIU

Gość kanapka z serem
część dziewczyny :-) Gutka ty za bardzo się przejmujesz. Ja sobie postanowiłam ( zanim nie wiedziałam, że jestem w ciąży) że w następnym miesiącu nie będę liczyć dni płodnych, owu itp. Poprostu będę kochać się z mężem kiedy będę miała ochotę i odpuszczę.Nie będę wtedy robić dziecka tyko kochać się z mężem. Może to dobra rada dla ciebie :-) Ja jestem strasznie szczęśliwa :-) jedynie martwię się o zdrowie maluszka :-) Jutro wizyta u lekarza, może się czegoś dowiem i uspokoję się. Mam koleżankę, która też stara się o dziecko (jako jedyna wie o ciąży) Zaczęłam mówić o tym, że martwię się i że strasznie czekam na lekarza. Ona na to że powinnam teraz patrzeć tylko na ładne rzeczy :-) myśleć pozytywnie, nie oglądać horrorów i jak się wystraszę nie dotykać siebie :-) Poważnie :-) Fajna z niej dziewczyna, chciała mi doradzić a ja zaczęłam się śmiać :-) i powiedziałam ze ja w takie rzeczy nie wierze. a wy wierzycie? będziecie przestrzegać? kokardka na wózku będzie? :-)

ja mam testy 30U-ml, zamowilam na allegro i pokazaly owu dzis, tzn Lh skoczyl dzis, a owu mam teraz bo ledwo chodze tak boli podbrzusze, ale na razie jeszcze nie staramy sie i ie wiadomo kiedy niestety. mialo byc w przyszlym cyklu, ale bylam u dentystki i roblam zdjecia rentgenowskie i niestety wyszlo ze ktos mi spartolil kanaly w zebie lata temu i przez te pare lat rozwinelo sie zapalenie kosci pod zebami. masakra normalnie. siedzialam godzine na fotelu i ledwo udalo sie wyczyscic 2 kanaly, 3ci bedzie mi szukala za 2 tygodnie. na razie antybiotyk w kanalach i liczymy na cud zeby te bakterie umarly w okosnej bo z tamtad nie da sie ich wykurzyc. jak sie nie uda to wyrywanie zeba, ale tez trzeba bedzie robic kolejne zdjecia wiec nie wiem czy bede cos dzialac w nastepny cyklu... tak mi smutno... a zuchwa mnie cala boli od wczoraj nie do wytrzymania, moze to dobra oznaka, moze sie leczy...

dziewczyny a jeszcze szybkie pyt. bo z tel. pisze ile testow kupic owu 25 starczy czy z 50 ?ile tego idzie na cykl ? ile kupilyscie i wtedy jakiej czulosci brac 20- 30- 40 ? a czulosc im wyzszy numer tym lepiej ? sory za tyle pytan ale nie znam sie .. ;) na kompie jak bede to sie bardziej rozpisze co i jak ? ;)

Gość mysiulkaaaaa
Dziewczyny czyutałam Wasza I strone i jestem ciekawe czy wasze starania doszły do skutku, w końcu mineły juz prawie 3 mięsiące :)

Gość kanapka z serem
mysulka to cofnij się do tabelki ostatniej, najbardziej aktualnej i będziesz wiedziała jak wyglądają nasze staranie :-) pozdrawiam.

idzie kolo 5 szt na miesiac, 20 jest najczulsza , wiec wg mnie wystarczy stanowczo 25 nawet mniej

ja miałam w opakowaniu 5 szt o czułości 40 a zużyłam tylko 4 w tamtym cyklu

Gość gutka27
Wczoraj nie miałąm neta, więc nadrabiam. Kanapka z serem, nie słuchaj tej koleżanki, bo jeszcze ztego wszytskiego okaże się, że na nic nie mozesz patzec i jesc:):) Są przesądy, owszem ale bez przesady, ona jest pewnie zazrosna i chce Cię zdenerwowac. Wiem co mówie, bo mam znajomą, która ma 32 lata stara się o pierwsze dziecko i jak tylko któraż z otoczenia zaciązy to przygaduje jej. Mówi o przesądach itp. Ja tylko słyszałam, że lepiej się nie sparzyc, np goraca woda lub żelazkiem, bo wtedy maleństwo możliwe, że będzie miało tez plamke tam gdzie my mamy. Ale reszta to banialuki!!!!!! Wyluzuj kochana i ciesz się ciążą:):):) Kanapko, wierzę, że się martiwsz, tylko duren by miał gdzies, taka natura kobiety, że mysli i martwi się na zapas. Najpierw, aby szczęsliwie zajsc w ciąze, a potem przez cała ciąże........Ale wyluzuj, wszystko bedzie dobrze:):) Niedługo lekarz, za kilnascie dni uslyszysz serduszko:):):) Mysl pozytywnie, dbaj o siebie, wysypiaj się i ciesz dniem:):):) Przyszła mamusia musi byc zadowolona, zeby maluszek nie odczuwał Twoich nastrojow:):):) Kochane, dzięki za wsparcie, ale i za postawienie do pionu. Fakt, trzebA SIĘ WYCISZYC, WIEM ZE JAK BEDE TAK PODCHODZIC NIE ZAJDE W CIĄŻE, MIMO OWULKI, KOCHANIA W DNI PŁODNE, BO PRZYSADKA mózgowa ZASZWANKUJE. kIEDYS COS MOJA GINKA MOWILA, ZE WLASNIE TA PRZYSADKA ZA TO ODPOWIADA I ONA DECYDUJE CZY KOBIETA ZAJDZIE CZY NIE, A WIEC Psycha tu odgrywa bardzo wazna rolę. I Tobie Marcysiu, mowie to samo...Za bardzo sie starasz, na pewno nie masz żadnej choroby, złych wyników, ale Twoja psycha...Oj, jak nie wyluzujesz to bedzie kiepsko. Spróbój w tym cyklu bez mysli o dzecku, tak jakbys się nie starała, ale oczywiscie kochała bez zabezpieczenia. Wyrzuc mysli i pomysl;, ze za misiac starania zaczynasz. Ja zrobie tak w nastepnym cyklu. teraz wiem, ze stracony, ale coż... Pogadałam z mężem, jest padnięty, mysli o rachunkach, wszelkich opłatach, nasze auta trzeba dac do przegladu, powiedziałam mu, że wykanczają mnie te starania, że lepiej było jak było bez tego, on powiedział, że dziecko, to nie piekarnia, że idzie się i kupuję i od razu ma się bułkę:):) Od razu nam ulżyło. I stawiamy, bedzie kiedys, predzej czy pożniej, poczekamy, ale nie bedziemy liczyc dni płodnych itp. No i wcvzoraj śiętowalismy nasza 7 miesięcznicę slubu:):) Nieznajoma, mas zracje, on oczekuje, ze go wesprzę:) Na weekend jade się wyciszyc, wystarczy, ze jestem obok, a mu lżej:):) Moze nie pomagam, bo to ciężka praca, ja tu mam swoją, ale moja obecnosc duzo mu daje. Kochane, a wracjac do owulki, ona wcALE CHYBA NIE JEST WEDŁUG WYLICZEN KALKUlatora płodnosci. Jakie macie cykle i kiedy(jaki dzien cyklu) wam testy owu pokazały jajeczkowanie?????? koniczynka, to masz z zębami, nic miłego, ale najwazniejsze, ze leczenie trwa. Sorrki za błedy, pisze jak z karabinu, zaraz znowu net moze sie zaciac, a tak chociaz cos naskrobane:):)

Macie racje...mam dość. A zrobiliśmy badania Nasienia męża -są takie średnie. Ale ok. Nie trzeba jakichś specyfików tylko dalej ogólne witaminy. Ilość w ml 2 ph 8 ilość plemników w i ml 46 000 000 Całkowita l plemników 92 000 000 Ruchliwość 65% 40% w rucho prawidłowym 25% w ruchy oscylacyjnym Barwienie eozyną -5% martwych Leukocyty 0-1 w polu widzenia Komórki okrągłe 1-3 w polu widzenia Aglutrynacja nie stwierdzono HOS żywych plemników 72% po pół godziny Nasienie badano w laboratorium po pół godziny , ostatni stosunek przed 3 dniami. Mam 3 dc bo okres przyszedł w niedziele w południe. Mam dość troche. Chociaż te badania nie są złe....dodam że maż nie pił żadnej kawy ani coli rano. Poszedł ot tak wyszedł z pracy i zrobił badanie. Pani powiedziała że 2ml to w dolnej granicy ale jak jej powiedziałam że kochaliśmy się 3 razy w sobote i 2 razy w piątek(przestał mnie boleć brzuch a mąż to już prawie mnie by chyba zgwałcił po tym pobycie w szpitalu tak za mną łaził :D ) to powiedziała że ok :D Wyluzować chce troche. W czwartek ide do gin . Na usg zobaczymy co powie. Nie pisałam bo też nie chce tu smęcić.

witajcie dziewczyny w ten piekny sloneczny dzien :) leal no witaj spowrotem !! ciesze sie ze sie odezwalasw koncu ;), i widze ze tak czy siak praca wre ;) hihi :), a ty jak tam sie czujesz co z torbielem ? wchlonal sie? gutka milo czytac ze wyluzowalas z mezem i sie juz tak nie denerwujesz :), gratuluje 7 miesiecznicy hihi, ja tez sie staram luzowac - chociaz mi sie wydaje ze mialam wczoraj owu a nic nie dzialalismy wiec tez lipa a z drugiej strony moze to i lepiej jak na teraz bo z kregoslupem znow problem ;/ justa27a dzieki za info o testach owu poczytalam na necie troche , zamowie na poczatek 25 od razu ;) ale tutaj mnie alex pocieszyla ze z 5 uzyla tylko 4-y heheh :))) kanapka ja w zadne przesady nie wierze moze i kokardka bedzie na wozku ale do celow ozdobnych - ale moja rodzinka wierzy w takie rzeczy wiec pewnie jak cos beda mi wmuszac haha, koniczynka kurde to nie ciekawie u ciebie z zebami trzeba byc ostroznym bo to w koncu glowa ah zawsze cos.. ;/, lecz cholerstwo byle szybko i skutecznie:), ale powiem ci ze u mnie tez nie lepiej... ;/ , dobrze ze w tym cyklu nie zaszlam i mam nadzieje ze nie ma dzidzi bo ze tak powiem "pekl" mi kregoslup i chyba przeswietlenie mnie czeka wiec najpierw zajme sie tym a potem dzieckiem, nie poszlam dzis do pracy- zastrzela mnie tam za to!,ale nie moge skrecic glowy ani nic... i chodze jak bym polknela kij od szczotki ;/, ze schylaniem tez nie zbytnio ;/, dzieki bogu ze mialam umowiona juz wizyte i tak bo bymmusiala czekac a tak to pojde tylko z innym problemem masakra jakas...., a najgorsze jest to ze jak ten lekarz da mi nastepne przeciwbolowe tabletki to go chyba tam "przeswiece" bo ile mozna sie faszerowac, i ja musze duzo brac bo 2 tabletki nie daja nic

juz mniej boli, mam nadzieje ze bedzie dobrze. z tym zebem to wyszlo dopiero na zdjeciu panoramicznym bo to pod zebami gleboko. i to na takim dokladnym co widac daleko poza korzeniem dziasla i kosc zuchwowa. normalie nic nie bolal, jak dentystka ogladala zeby to wszystko bylo ok na oko i na lusterko. dopiero wyszlo na tym zdjeciu i mnie zaalarmowala ze mam natychmiast przychodzic i ze bedziemy leczyc. takze nigdy nic nie wiadomo dopoki sie czlowiek nie przeswietli. ach, szkoda gadac.

Gość kanapka z serem
cześć dziewczyny :-) byłam u lekarza, ale nadal nic nie wiem bo usg będę miała za tydzień. Za to wyniki, które wsześniej robiłam wyszły syper :-) Pani doktor powiedziała, że mam morfologię jak u drwala :-)że taka dobra :-) Jestem pozytywnie nastawiona i wierzę, że będzie dobrze :-) Kolejny dzięn nie palę :-)

Gość kanapka z serem
justa mam nadzieję że tak będzie :-) najgorszy był pierwszy dzień, cały dzień chyba w każdej minucie myślałam,że chce mi się zapalić. A dziś tylko kilka razy pomyślałam o papierosie.Mam nadzieję ,że za jakiś czas wogóle przestane o tym myśleć. :-)

gutka27 przepraszam że dopiero dziś odp ale nie było mnie wczesniej, ja testów owu nie robiłam nigdy :D śluzu zazwyczaj miałam więcej w tym okresie ale ja sie nigdy połapać nie mogłam w którym dniu śluzu występuje owu... :) w tym cyklu staraliśmy sie mniej więcej tak jak zawsze i jakoś specjalnie nie spodziewałam sie 2 kreseczek :) Leal super że sie odezwałaś, najważniejsze że sie lepiej czujesz i możesz cieszyć sie z bliskości z mężem :) a maleństwo przyjdzie w odpowiednim moencie, nawet sie nie spostrzeżesz kiedy :) Mi też przybyło troszkę w biuście, mój mąż mówi że zrobiły sie takie ciężkie, ale staników narazie zmieniać chyba nie będę musiała bo sie mieszczę :) za to brzuszek mi trochę wysadziło, mąż twierdzi że juz widać ze to brzuszek ciążowy :P ale ja poprostu widzę że jest większy i nie da sie już go wciągnąć :D My jedziemy teraz w piątek na weekend z męzem i znajomymi do Polanicy Zdrój, mam nadzieje że sobie troszkę odpocznę bo ciągle tylko praca i praca... :)

u mnie też już trochę widać i tak generalnie się zaokrągliłam. Spotkałam się dziś z koleżankami z liceum. Nie widziałyśmy się od lutego i jak im powiedziałam że jestem w ciąży to powiedziały że tak podejrzewały bo jak tylko mnie zobaczyły to zauważyły ze się trochę zaokrągliłam na buzi i w biodrach i brzuszek delikatnie. A że ja zawsze przeraźliwie chuda byłam no to rzeczywiście od razu rzuca się to w oczy. Wczoraj przymierzałam sobie wszystkie moje spodnie i są takie w których jest mi już ciasno. Zastanawiam się właśnie czy nie dać ich do krawcowej żeby sobie wszyć taki pas ciążowy bo jednak te ubrania ciążowe mimo iż w rozmiarze S to są jakieś takie strasznie duże i na mnie która nosi normalnie XS to pewnie będzie problem znaleźć. A koleżanka mojej postury jak była w ciąży to właśnie tak zrobiła. Jak myślicie?

Gość kafii
hej dziewczyny mogę się do was przyłączyć? w czerwcu pierwsza próba :)

Gość gutka27
Leal, fajnie, że sie odezwałas. Wypocznij, wycisz się, ciesz się wolna chwilą, pokochaj z mezulem, pomaluj paznokcie, cos typowo babskiego zrób....I Moja jedyna rada. otóz: miałąm w zyciu wiele przypadkow u kolezanek i nic mnie nie zdziwi(jednej mowili, ze nie zajdzie, bo ma pcos, jedenj, ze z długiego czasu braku okresu to tyle zmian sie narobilo, ze nie nadrobi nawet leczeniem itp, itd, mogłaby,tak wypisywac i wypisywac),i jakoś zaszły w ciąze:):) I to bez pomocy gina. Ale warunek jest jeden: musisz przestac o tym myslec, kochac się bez mysli o dziecku, zapomniec, ze w ogole się starasz, zajac się przyjemnymi rzeczmi, tylko nie tym......Ja w tym cyklu tak spróboje, choć wiem, ze to łatwo mowic, inaczej w praktyce. Ale Leal, damy radę;):) Ja to wiem:):) Myslisz, ze mam tak ciekawie? Okres mam w sumie dzięki dupkowi, bo inaczej byłby baaaaardzo nieregularnymi, jesli by sam w ogole przyłaził, tez miałam kiedys badania h,. i co, w normie i nie wiadomo skąd to. Tu najwazniejsza jest psycha. I od niej wiele zalezy. Tak wiec ostatni raz: wylzuuj, bo inaczej dzidziusia nie bedzie. Ja na ten cykl co będzie, bo w tym niewypał, staram się nie myslec, ze w ogole się staram. Zajme się innymi sprawami i już:) Ty Marcysiu, również, dobra postawa, cos mi się wydaje, że u ciebie na 99% wina psychiki, za bardzo myslisz, i przysadka Ci się buntuje. Równiez odpusc starnia psychicznie. A zobaczysz, zaskoczy, predzej czy pozniej. Jak tam w pracy i jakie plany na weekendzior? ALex, szczuplasku....Ja tez jestem szczuplak, ciąza troche nam przynajmnije zaokrągli drobne ciałka. Ja to najbardziej bede się cieszyła z wiekszych cycek:)::) Ach, w Krotku jets tyle fajnych sklepów, na pewno cos kupisz za rozsadną cenę albo nawet na targu. Czasami warto wybrac się do Ostrowa na wyprzedaze, bo wiadomo, kazda kobietka chce ładnie wygladac, nawet z brzusiem:). U mnie w miesice są fajne sklepy dla mam, nawet moda angielska uzywana, ale tam ciuchy rewelka, w ogole nie widac, ze uzywane. Bo co tu duzo mowic, na ciąze nie warto kupowac w H&M czy Reserved. To tylko rzeczy przejsciowe. I jak ogolnie samopoczucie ciazowe przyszłej mamusi:)????? Violu, fajnie, ze jedziesz z mezulem do Polanicy Zdrój, wypoczniesz, zmienisz klimat i o to chodzi:):):) Kanapeczko, fajnie, ze wyniki dobre:) Wypoczywaj, a niedlugo usłyszysz serduszko maluszka. Dobrze, ze mialas taka postawe przy starankach, to teraz masz nagrode:):) Na pewno cos w tym jest, ze jak czlowiek cos chce na raz lub dwa, natychmiast, to idzie jak po grudize. A jak sie odpusci to sie ma:)

czesc dziewczyny ja sie tez dołącze, niedlugo bo w poniedzialek bede juz testowac, staramy sie o drugiego bobasa, juz nasty cykl ale dopiero teraz hormon mam uregulowany wiec moze ktorys z najblizszych cykli bedzie ten szczesliwy:))) narazie nie czuje nic nadzwyczajnego w tym cyklu niz w poprzednich, ale podobno te wlasnie cykle w ktorych czujemy sie jak zawsze przed @ moga byc te z fasolka;) dziewczyny ja tez bardzo o tym mysle ale nie da sie inaczej bo u nas to naprawde mega juz dlugo trwaja te starania a z pierwszym dzieckiem zaszlam za pierwszym podejsciem i dlatego mi trudno teraz ze to tak dlugo trwa ale nie poddalam sie jeszcze i czekam z utesknieniem na 2 krechy;) pozdrawiam

dołączajcie dziewczynki, żebym sama juz nie zostala, bo wiele z nas juz po staraniach bo zaciazylo. ja tez od czerwca albo od lipca zalezy jak bedzie z moim zebem i jak cytologia wyszla

och dzisiaj dużo gorzej:( w pracy dyrektorka uparła się żebym z dziećmi poćwiczyła układy taneczne na festyn no i po 40 minutach źle się poczułam:/ żadnego plamienia nie było ale nagle taka strasznie wyczerpana byłam i mi się słabo zrobiło. Wiem, że nie powinnam skakać w tym stanie i dyrektorka też wie o ciąży a jednak się uparła i głupio było powiedzieć nie. Teraz jestem sama na siebie zła że to zrobiłam bo się boję, czy to nie zaszkodziło dziecku:( byłam po południu u lekarza rodzinnego bo mój ginekolog z ostrowa i niestety nie mogę się do niego dodzwonić. A że nie mam jeszcze karty ciąży to był problem z L4. Na razie dostałam zwolnienie do wtorku i mam odpoczywać.

dopisuje sie kobietki pseudo...............wiek...mc staran....tydzien ciazy..... plec... poród Koniczyna79.........33.........0................0........ .........0..........0 alex20120............26..........2...............8...... ............0.......2.01.2013 LealPrice-CH.........22.........2................0....... ..........0.........0 Juustaaa..............24.........2................8...... ...........0........3.01.2013 melinda32.............31.........1................0...... ...........0.........0 OrzeszeK76..........35.........3................0........ .........0.........1 justaa27a............32.........23...............0....... ..........0.........1 kamilka@.............29.........3(sz.c.)........ok.5..... ........0.........0 Lisaveta_............19..........1................0...... ...........0.........0 zalamka34...........37..........7................0....... ..........0.........1 Nayeli................20..........1................0..... ............0..........0 Elizabet1204........34..........3................0....... ..........0.........0 viola150..............26..........8..............ok 5..... ...........0..........0 wczorajsza_........25..........1................0........ ........0..........0 muszelka122........26..........1..............ok5........ .......0..........0 jestem pewna29 ...29..........5................0................0.......... 0 Marcysia00..........25.........2.................0.......... .....0...........0 Joaanna_23..........23........5..................0....... ........0...........0 gutka27..............27.........2..................0..... .. ........0...........0 Nieznajoma77.......35.........1..................0....... .........0...........1 kanapka z serem....27.........1...............ok5................0... ........0 Malinka0385......27...........ponad rok.......0.................0.........0

utkwila mi bardzo historia kanapki z serem mam troche podobnie bo ja nie wytrzymalam i dzis zrobilam test bo zaczely juz mnie bolec piersi jak na okres ale tylko troche wiec juz test ale jestem glupia bo mam dlugie cykle 34-38 dni wiec dopiero termin @ wypada 28-31 maj wiec nie wiem po co dzis test stracilam musze czekac jeszcze z pare dni ale jak sie ma te dlugie cykle to czekanie jest wyczerpujace. alex kurcze jak ja pamietam z pierwszej ciazy to mialam plamienia bylam w szpitalu i jak nie chcesz przezyc tego co ja to nie wykonuj takiej pracy bo moze to zaszkodzic. Pozdrawiam zycze milego dnia:)