Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Koniczyna79

ZACZYNAMY STARANIA 2012/2013

Polecane posty

Gość gutka27
Kochane, byłam na nieplanowanym wyjezdzie u męzula od piątku. Ale wylzuowąłam, jak nigdy. Dawno, od kiedy się staram nie miąłam dobrego humoru, był grill, piwko, inne sprawy na głowie i postaram się tak trzymac. Napisze więcej. KAnapko, bardzo smutno mi, że tak wyszło:(:(:()

Gość kanapka z serem
dzięki gutka.... Marcysia00 ja nie robiłam sobie wróżby, ale moje 2 koleżanki tak. Jednej się sprawdziło, kiedy wyjdzie za mąż i kiedy urodzi pierwsze dziecko ( wpadka ). a drugiej jeszcze nie wiadomo, bo za 2 lata jej wyszło że wyjdzie za mąż. Nie wiem czy wierzę , ale fajna zabawa :-)

czesc kochane, dzis testowalam i kolejny cykl raczej stracony;( jak zwykle smutno mi bylo przeokropnie ale w nowym cyklu zrobie sobie badania na prl i progesteron moze tam tkwi problem no i kupie sobie olej z wiesiolka bo odkad lecze tsh pogorszyl mi sie cos śluz. A teraz pozostaje mi czekac na małpiszona.. I musze wyluzowac bo faktycznie te starania staly sie juz niezdrowe dla mojej psychiki. Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki:)

Gość kafii
Od wczoraj robię testy owul. była tylko jedna kreska dzisiaj powinna być już druga trochę widoczna 31/05 owulka,i na wypadek jakby się coś miało przesunąć w czasie to pierwsza próba 01/06 , a jak się nic nie przesunie to i tak 01/06 mam jeszcze szanse na zajście w ciąże i większe na syna. tylko nadal nie wiem przez ile dni mam działać?do końca tego cyklu?

No z tego co wiem to zajść w ciążę można najwcześniej 3 dni przed owulką a najpóźniej w dzień owulki, ewentualnie jeden dzień po. Potem to już chyba nie ma żadnych szans na zapłodnienie. Niech mnie ktoś poprawi jak się mylę ale tak wyczytałam

Gość gutka27
Ale się nazbierało postów. Juz nadrobiłam, teraz duzo mąż siedzi w chacie i zero swobody na kompie, żeby na spokojnie poczytac i odpisac. Malinka0385, wyluzuj, wiem, ze to łatwo napisac, ale sama jestem w podobnej sytuacji, że psycha juz mi siada, od kiedy się staram o dziecko nie mam dobrego humoru, a najgorzej jest jak ciota przychodzi. Ale....jednak da się wyluzowac, JA na wekeend byłam na agroturystyce u mężą, tak wypoczełam, wyluzowałam i postaram się tak dalej iść:) Ale, wiadomo, że to takie łatwe nie jest. Marcysiu, nie licz tak siłe owulki, bo nie zajdziesz. odpusc sobie cykl, kochaj sie bez zabepieczenia, az zaskoczy. Ale musisz pomaszerowac do gina, tez mialam plamienia w trakcie brania lutki i moja ginka mnie uspokoiła, bo to był efekt uboczny tego leku, a zadne plamienia typu owulacyjne czy implantacyjne. U mnie ciota juz sie zbliza, bedzie za poare dni, brzuch napieprza i nie ma się zmiłuj. Od tego cyklu na luza bede sie starac, a razcej kochac. Ja po sobie widze, ze juz zle ze mna. Wczoraj w ciagu dnia z mezem sie poprzytulalismy tak przed obiadem, ale było swietnie, jednak jak sa to przytulanka w trakcie owu to inaczej seks smakuje, jest taki strankowy w głowie, a wczoraj bosko. Jak sie nie stralam seksik był piekniejszy, dlatego chce aby cały czas taki był.

Gutka cieszę się że u Ciebie humorek lepszy. Gdybym Cię zobaczyła na żywo to pewnie powiedziałabym że promieniejesz a tak to Twoje wpisy promienieją :)

alex no ja mam rakie same wiadomosci jak ty 3 dni przed i max 1 dzien po owu no chyba ze we dwie jestesmy w bledzie :) gutka dalam sobie spokoj z wyliczeniami owu itd. to nie ma sensu jesli mam krwawienie co 2 tyg. a luteiny juz nie biore wiec to napewno jakies problemy hormonalne , jutro lekarz wiec sie pozale ;) malinka moze tez potrzebujesz odskoczni zeby nie myslec, pojechac gdzies napic piwka i wyluzowac :)

ps. gutka ja dopiero czekam na zamowione testy owu w sumie to zaszalalam bo kupilam 25 owu i 25 ciazowych wiec bedzie zapas :) no i mam nadz. ze tez nie zuzyjei wszystkich zanim zaciaze bo to by bylo za dlugo ale bardziej sie oplacalo kupic tyle, wiem ze troche przesadzilam ale trudno ;)..

ja zakupilam na razie 15 testow i zuzylam 6 w tym cyklu ale w nastepnym zyzyje wiecej bo teraz widze ze mialam 2 razy skok LH. najpierw spadek tempki skok lh i wzrost tempki, ale na krotko wiec to jeszcze nie byla owu(po owu musza byc 3 dni wyzszej tempki) i za dzien mialam znowu spadek tempki i wzrost wiec pewnie lh tez bylo ale juz myslalam ze nie musze sprawdzac lh bo myslalam ze juz owu byla, a tu raczej byla za tym drugim razem i do teraz juz tempka wyzsza, mam 22 dzien cyklu i czekam na @ ale tym razem raczej bedzie cykl dluzszy niz te 25 dni bo owu byla pozniej. takze 25 testow owu to wcale nie duzo, 25 ciazowych to duzo chyba ze chcesz czesto testowac. mysle ze ma sens testowanie od 22 dnia cyklu ale tymi testami o czulosci 10 bo one wykrywaja tez wczesna ciaze, testowanie wtedy co drugi lub co trzeci dzien, codziennie nie ma sensu a normalny test o czulosci 25 lub wiecej warto zrobic w dniu spodziewanej miesiaczki i kilka dni po i potem tydzien po zeby potwierdzic. tak wiec ja tez bede dokupywac testy na allegro po kilka owu, po kilka ciazowych o czulosci 10 i dwa razy mniej tych o czulosci 25. caly zakup tak na 3 mce zeby starczylo bo chce zaciazyc do konca lata. Mam nadzieje ze bozia da dzieciatko wtedy tak zeby juz nie bylo narazone na wirusy na poczatku ciazy.

testy owu robi sie codziennie kilka dni przed planowana owu az do wykrycia najmocniejszego wyniku testu i dla potwierdzenia test robiony nastepnego dnia powinien byc slabszy. ale i tak to jeszcze nie potwierdza owu a dopiero 3 dni wyzszej tempki wiec dobrze tez mierzyc temperature i przestac robic testy lh dopiero 3dnia wyzszej tempki. tempke mierzymy jeszcze przed wstaniem z lozka o tej samej porze codziennie a testy LH na owu robimy miedzy godzina 10ta a 18ta (20ta) , zalezy od testu.

ale nie kazda musi robic testy, ja robie bo celuje w chlopca, poprzednio wlasnie dzieki testom i przytulankom dopiero w dniu owu i dzien po owu udalo sie i mam chlopca, teraz plan na drugiego chlopca. dziewczynke juz mam:)

koniczynka pytanie bo widze ze znasz sie na temp. mialam @ sobota niedziela i pol pn. i wieczorem jak sobie zmietzylam temp. bylo 37.00 a zawsze mam 36.6 -36.7 o co chodzi z ta tem nie powinna byc niska ? w sensie normalna a nie podwyzszona ?

Gość kanapka z serem
a dla mnie jest obojętne jakiej będzie płci :-) abym tylko doczekała się potomka. Bardzo się boj, że nie będę mogła mieć dzieci . ...staram się myśleć pozytywnie, ale to nie zawsze jest łatwe :-)

a moze mi cos polecicie o jakie badania mam prosic lekarza , T3 T4, TSH , Prolaktynaco jeszcze radzicie ?

Gość gutka27
Marcysiu, widzę, że juz szykujesz się na fest. pogadaj jutro szczerze z ginem, on Ci powie czy robic te badania czy nie. Moze uzna, ze potrzeba na wspomoge duphaston? A że kupiłas te testy, rozumiem Cię. NA pewno się przydadzą:):):) Ja jak byłam u swojej gin, to ona mnie uspokoiła, zarówno z tymi plamieniami, i w ogóle ze staraniami, madry z niej człowiek:) Zobaczysz po wizycie będzie spokojniejsza. a DZIS TO NA MĘZa JESTEM zła, chodzi o kase. Skąpy się robi i zaczyna mnie to wkurzac, zaraz dziad przyjedzie z działki i bedzie gadka, och jak ja lubie takie rozmowy, cięzko sie przybrac, ale miarka się przebrała. Kanapko, nie mysl tak, na pewno się uda:):):) Terqz trochę odpocznij, wycisz się, ale na Boga, nie zasmiecaj swojej głowy taka myslą:) Niedługo będziemy pisały jako przyszłe mamy:)

Gość gutka27
Fajnie Alex, ze troche ciałka przybywa, najfajniejsze to wieksze piersi. Ja bym się bardzo cieszyła gdybym zaszła, tez jetsem za szczupła i ciaza by pomogła:) Jak Twoje samopoczucie? Kanapko, kazdy ma gorsze, lepsze dni. Jutro zaświeci słonce.

kanapka - Tak myśleć nie wolno:( Grunt to pozytywne podejście. Ja sobie też dawno temu ubzdurałam że pewnie dzieci mieć nie będę mogła. I teraz się mama i mąż ze mnie śmieją, że taka panikara jestem a tak szybko się udało. Oczywiście ja już w międzyczasie zdążyłam się postresować, że coś może być nie tak ale już tak nie myślę:)

gutka - Jeszcze nadal wymioty męczą ale nie pojawiają się często więc nie ma problemu większego. Z tym zmęczeniem to bywa różnie. W niedzielę całe popołudnie przespałam a dziś na przykład jest ok. Zauważyłam tez że piersi bardziej bolą wieczorem niż rano. Apetyt wrócił. Jem większość produktów, które do tej pory jadłam ale nie tyję. To znaczy wydaje mi się, że ciałka przybyło trochę ale waga pokazuje tylko 0,5kg na plusie. Nie wiem czy to dobrze czy źle. Niby powinien być kg na miesiąc więc może trochę za mało:( Ja nadal jeszcze pracuję ale myślę, że na następnej wizycie czyli 12.06 poproszę o zwolnienie. Bo po pierwsze między dziećmi duże prawdopodobieństwo złapania jakiegoś chorubska a po drugie mam umowę do końca sierpnia tylko. Wiem już, że mi przedłużą bo dostałam przydział godzin na następny rok ale kilka osób poradziło mi żeby jednak jak najwcześniej iść na L4. Teraz już końcówka, wszystko zrealizowane będzie, więc nie ma kłopotu z zastępstwem a do września kogoś znajdą. A powiedzcie mi z tym zwolnieniem to tak bez problemu? Bo ja nigdy nie brałam jeśli lekarz sam mi nie kazał i tak mi teraz głupio pewnie będzie. No bo co jeśli ja poproszę a on odmówi?

alex mysle ze jak porosisz i powiesz co i jak to nie bedzie problemu,,, chociaz moja koleznaka jest nauczycielką i chciala na poczatku ciazy zwolnienie to gin jej powiedzial ze ciaza to nie choroba wiec wskazana poki ma sie silę jest praca i wyjscie do ludzi . w 4 miesiacu bez problemu juz jej dal

Gość kanapka z serem
dzięki dziewczyny za pocieszenia. No właśnie ja mam dziś chyba gorszy dzień :-( Wczoraj tak dobrze się trzymałam, a dziś zupełnie się rozkleiłam i popłakałam sobie nawet nad moi losem :-( ale jutro też jest dzień....będzie lepiej....musi być.... Gutka mam nadzieję, że to co do mnie napisałaś będzie prorocze dla nas wszystkich :-)

kanapka nie martw sie dasz rade,, nie ma co sie dolowac wiadomo ma sie gorsze dni ale jeszcze przyjda lepsze czasy zobaczysz :). ja taka sfrustrowana wczoraj chodzilam dxis roche lepiej ale martwie sie z tymi moimi problemami .troche. a ty wszystko masz w normie ? robilas wyniki ? my kobitki chyba zawsze bedziemy sie martwic ahh ;) gutka problem w tym ze tutaj musze isc do ogolnego lekarza i jak cos on mnie pozniej wysle gdzie trzeba ale powiem jutro jaka mam sytuacje i zobaczymy...

Gość kafii
hej dziewczyny wczoraj 2 dzień testów jak się dobrze przyjrzałam to leciutko widać drugą kreskę :) owulka 31/05. Koniczynka widzę że masz dużą wiedzę na temat testów ja dopiero się uczę i też celujesz w chłopca, bolały mnie przedwczoraj i wczoraj jajniki 31 planowana owulacja jak wyjdą 2 kreski nawet jak sprawdzająca wyjdzie jaśniejsza od kontrolnej to działamy, a jak 01/06 pokarze się już bledsza to też działamy :)??? nie znam się na mierzeniu tempki, a to by mi pomogło w tropieniu ;), i tak naprawdę to dochodzę do wniosku, że jak testy pokarzą bledszą kreskę zaraz po tej mocniejszej to wtedy można stwierdzić że owulacja była! Mam stresa i sama już nie wiem co myśleć :( mam 33 lata 13-letnią córkę drugi związek, myślę że nie zdecyduję się na więcej dzieci najważniejsze żeby było zdrowe i wogóle było, ale też radość gdyby było to chłopczyk dlatego tak mi zależy.

Gość gutka27
Napisałam duzo, i ciach, wyrzuciło mnie, szkoda, że nie skopiowałam swego listu. Może da się troche go odtworzyc. Alex, fajnie, że apetyt powraca:) Ale jak sa mdłości i inne tego typu doległiwości, to dobry znak, bo oznacza, że ciąza rozwija się prawidłowo:) No, ale teraz lato, więc lody, truskawki, samymi smacznymi rzeczmi będziesz karmiła swojego bebika:) Kanapko, mam nadzieję, że humorek juz masz lepszy:) Wiadomo, nieraz nie da się dołka wyrzucic, do tego pogoda tak szara i nijaka, gdyby chociaz więcej słonca było.. Marcysiu, tak więc w tym cyklu działamy na luzaka, i Tobie Kanapeczko, tez radze wyluzowac. A tak do tych humorków wracając, ja mam taki sobie. Nad ranem pokłociłam się z mężem, o kase ogólnie...Nie odzywam się do niego, nie wiem czy obiad mu zrobię. Jak ja nie lubie się z nim kłócić, jestem wtedy taka nijaka, do tego parę dni temu miałąm dośc mocny, przez chwilę ból z lewej strony podbrzusza, i do dzis troche cmi, mam nadzieje, że to ciota tak się szykuje, bo już się martwię, że to jakaś torbiel i czeka mnie to co Leal:(:(:(:( Jak objawiaja się torbiele? Może wiecie cos na ten temat, i czy się wchlaniają podczas okresu? Cos czuje, że jakas mi się wytworzyła:( Do tego nawcinałam sie jak świniak na upas, fakt, że szczupła jestem, ale nie chce zrobic z siebie pączusia:). Zrobiłam sobie wolny dzien, siedze w chacie, pojechałam tylko do sklepu po słodkosci. CZy Wy przed okresem zawsze macie pociąg do słodyczy, bo ja zawsze!!!! MArcysiu, zapomniałam spytac, jak Twój kręgosłup? Justa27, w jakim dc jesteś? Violu i Justaa, co u Was, jak samopoczucia brzuszkowe?

Hej dziewczyny troszkie późno chce do was dołączyć czy można jeszcze? My z mężem tez staramy sie o dzidziusia prawdopodobnie powinnam miec teraz owulacje ale nic mnie nie boli:( i sluzu nie mam duzo...

jesli chodzi o wróżbę to mi z obraczki wyszlo chlopak dziewczyna chlopak. Wczoraj bylam sama i nie moglam spac i mimo ze nie wierze we wróżki to napisalam bo w tv lecialo powiedziala mi ze dziecko poczne w lipcu i bede miala dwóch chłopców i dziewczynke wiec tak jak z obraczki nie wiem co mnie podkusiło żeby napisac mam teraz metlik i załuje ze o to pytałam wrózke...

u mnie dzis 28dc wiec rano powinna byc @ ale... jakos nie daje znac o sobie ... dziwne bo 28 to zawsze byl jej dniem a teraz brak..cisza przed burza ;)

w kupię zawsze raźniej ... wiec przyszła_ mamusia zapraszamy... juz nie mam zludzen, w poniedzialek robilam escik i wyszla grupa krecha ale tylko jedna ;(