Lodowata Lady 0 Napisano Wrzesień 24, 2012 Wlasnie trzeba umiec rozroznic bicie od klapsa...Za biciem tez nie jestem absolutnie,chociaz niekiedy lansko paskiem jest zbawienne dla niektorych ;) Ale nie wiem co musialo by sie stac bym swoje dzieci pasem zbila.Zreszta nie mam takiego paska :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anaa 8 Napisano Kwiecień 8, 2019 Ja tez w dzieciństwie dostawałam klapsy. Najczęściej od ojca. Jak byłam starsza to było rózgą i kilka razy pasem, zawsze na ubranie. Najgorsze dla mnie było gdy wykręcał mi ucho przy koleżankach, np gdy rozrabiałam na mszy mówiąc ze w domu będzie kara. I kara była wtedy nieunikniona. A ja wracałam do domu w strachu bo nigdy nie wiedziałam jaka karę wymyśli mój ojciec. Ale nigdy nie karał mnie bez powodu. Za ucho potrafił tez wytargać w sklepie gdy biegałam i mu sie gubiłam. Ale i tak wolałam lanie bo dało sie je jakoś wytrzymać niż różne inne kary które zawsze trwały dłużej i były bardziej dotkliwe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lalalal Napisano Grudzień 21, 2019 dostawalam klapsy a jak przegielam to dostawalam pasem od ojca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mcm 3 Napisano Wrzesień 14, 2021 Lanie pasem dostawałam za nieposłuszeństwo, pyskowanie, przekleństwa, kłamstwa zawsze przed laniem ojciec kazał iść do kąta z gołym dupskiem ponieważ przed stałam w kącie. Gdy ojciec szedł na wywiadówkę to ja w połowie trwania wywiadówki szlam do kąta z gołym dupskiem ponieważ przed każdym laniem stałam w kącie. Jak ojciec wrócił po wywiadówce to szlam do pokoju i dostawałam klapsy i potem lanie na oparciu fotela. Ojciec wychowywał mnie surowo, dostawałam za: kłamstwa, pyskowanie, palenie papierosów w wieku szkolnym, nieposłuszeństwo, wagary, złe oceny. U mnie jeden pasek wisiał w przedpokoju na wieszaku a dostawałam paskiem który ojciec wyjmował ze spodni. Dostawałam za złe zachowanie w kościele klapsa czasami tato pociągnął za ucho, dostałam klapsy w sklepie za upieranie się i było pociągnięcie za ucho a w domu oczywiście majtki w dół i lanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Małasuka94 64 Napisano Październik 5, 2021 Dostawałam, a teraz oddaję. Wszystko musi się wyrównać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach