Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰

Dieta 500-600 kcal do wakacji.

Polecane posty

Go艣膰
Anafka : tak to zdecydowanie najlepsza dieta, ale ja bym postawila na 5 posilkow. :) ja jem 300 kcal dziennie, ale nie wiem czy to zdrowe czy nie, nie zwracam na to uwagi. Samopoczucie mam tysiac razy lepssze jak nie jem lub jem malo, tak mi sie psychika zmienila w ciagu tych 3 miesiecy.. ja niestety moge jesc jedynie dwa razy dziennie i od 15.00 nic nie jem, bo chodzac do szkoly jdlam przed szkola i po szkole, teraz na wakacjach pewnie tez bede jadla rano i gdzies kolo 15.00 i tyle :):) ja teraz nie wiem ile juz wa偶e, zwaze sie rano. Po wpadkach ostatnio bylo tak 60.5 po tym tygodniu co odpuscilam, bo pilam i przez to jadlam, ale powriclam do diety do mojego zycia mozna tak powiedziec i czuje sie o niebo lepiej niz jedzac. Lubie diete, lubie takie zycie, moje samopoczucie psychiczne jest wtedy takie spokojne..wyciszone..jak jem to jestem nerwowa, zla i lepiej nie wchodzic mi w droge ;d a spadlam z wagui 73 kg. przed tym tygodniem wpadek wazylam 58 kg. wiec duzy spadek byl. Mam zamair tak do sierpnia schudn膮 jeszcze z 10 kg. chce wazyc tak 50 kg wstepnie, uda mi sie bo znam siebie :):) I tak po艂owa drogi juz za mn膮. :):):)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Pewnie, zale偶y od kogo, ile 5 czy 4. Mnie wystarcza 4, bo po prostu... Ja mam tak膮 przypad艂o艣膰, 偶e rzadko kiedy czuj臋 g艂贸d. Wbrew pozorom to nie jest takie proste, bo potem jak nic nie jem ca艂y dzie艅, to np. wychodzi mi to w okropnym b贸lu g艂owy. Ach, a jak nie chcecie w czasie dnia du偶o je艣膰, to pijcie na czczo kaw臋. To wam pomo偶e zabi膰 g艂贸d, w przypadku naprawd臋 300 kcal ta rada si臋 przydaje.

Udost臋pnij ten post

No ja juz dzi艣 dziewczynki niewiele ponad 66 :) Super sprawa, lece teraz do szko艂y napisze wieczorkiem co i jak ;) buziki

Udost臋pnij ten post

Zjad艂am na 艣niadanie jajecznic臋 z dw贸ch jajek i kawa艂ka kie艂basy.. :O Musia艂am niestety, bo inaczej bym na testach nie my艣la艂a, a nic innego w lod贸wce nie by艂o. Zjem dzi艣 jeszcze tylko jaki艣 jogurt i opr贸cz tego ju偶 nic raczej. Zaplanowa艂am sobie, 偶e od jutra b臋d臋 robi膰 tak,偶e w dni kiedy biegam b臋d臋 zjada膰 1 jogurt + serek wiejski a w dni kiedy nie biegam sam jogurt. Powinno by膰 ok. ;) Trzymajcie si臋 dziewczyny :)

Udost臋pnij ten post

Zaczynanie od jutra to nie zaczynanie. Ja mam jutro egzamin, ale jem i 膰wicz臋 normalnie, bez dodawania kalorii... My艣lenie to kwestia nastawienia. A wym贸wka si臋 zawsze znajdzie... Unikajcie wym贸wek. Po prostu chudnijcie.. Je艣li NAPRAWD臉 tego chcecie.

Udost臋pnij ten post

Heja:)a u mnie leje od rana....,chyba mam zastoj na tym 69:( tysiac nerwow w pracy wrrrr:: na sniadanko bylo jajo na twardo,kromka razowego,rzodkiewki,salata,kawa przed praca tez jezcze cos [przekasze pewnie jogurt naturalny ,z sosem chilii serekkiem jakims. a w pracy tylko jablko i kawa,nie wime ile to kcal ale mysle ze ok

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
Anafka : no ja te偶 w艂asnie, 偶adko kiedy czuje g艂贸d..ja dieytuje ju偶 d艂ugo..pierwsyz tydzien diety by艂 najgorszy..potem 2 miesiace szlo jak z p艂atka..wogole nic zulam g艂odu, nie chcialo mi sie jwesc..mialam wrecz obrzydzenie do jedzenia..w ostatnim tygodniu wrocil mi g艂贸d, wydaje mi sie ze to dlatego ze organizm sie domagal wkoncu czegos wiecej niz 300 kcal, na szczescie nie bylo jo-jo, tylko 2 kg poszly wgore, wiec i tak schud艂am 13. :) Ja kawy na czczo nie moge pi, zreszta niepotrzebne mi to jest :) bo ja mam silnawol臋 ;p jak wypije kawe na czczo to mnie mdli... ;p wole zapic glod zielona herbatka lub litrem wody :D albo zapalic papierosa tak szczerze :) kazdy ma wyprobowane swoje sposoby :* Kingucha : cieszy mnie to ! widzisz nawet 1 kg cieszy :):) 艣wietne uczucie jak sie widzi na wadze mniej :) CzarnyOgr贸d : czyli nie jesz juz tych kefir贸w ? Moim zdaniem za szybko zmieniasz zdanie co do produkt贸w i ilosci, musisz sie nastawic na jeden plan i go nie zmieniac zbyt czesto, bo musisz sie przyzwyczaic do tkiego truby zycia. :) Anafka : U ka偶dego jest z tym inaczej. Oczywi艣cie, 偶e my艣lenie to kwestia nastawienia, ale kazdy cz艂owiek jet inny ina wszystko reaguje inaczej. Takie ju偶 jest 偶ycie. :) ja sie juz dobrze trzymam :) I tak bardzo d艂ugo juz dietuje..dla mnie to s膮 wieki, mimo ze czas bardzo szybko leci jak sie dietuje. Ale pierwszy raz wytrzymalam na diecie d艂u偶ej ni偶 3 dni :)bo to ju偶 ponad 3 miesiace ! :):) Jak powiedzia艂am tak zrobi艂am :) Bilans : jogurt 0 % tluszczu = 160 kcal. + potem gdzie艣 tak o 14.00 albo 15.00 zjem serek bia艂y ziarnisty (140 kcal) co mnie razem wyniesie r贸wne 300 :) Chce dzisiaj cwiczyc, a mam wolne w szkole, wiec chyba bede cwiczyc teraz, bo wiem ze potem nie bede mia艂a si艂y, bo przez te upa艂y na noc to tylko marze o snie...:)

Udost臋pnij ten post

To ja na 艣niadanie zjad艂am kromk臋 chleba 偶ytniego pokruszon膮 z mlekiem... No i kawa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
pistacia : moze zast贸j wagi bo jesz zdrowo, jednak i tak du偶o ? :) jak chcesz oblicza kalorie dobrze to podam ci taka stronke :) przydatna jest :) ja juz wiem ile co ma kalorii, praktycznie wszytsko znam juz na pami臋 :):) http://www.ilewazy.pl/szklanka-napoju-owsiano-waniliowego tutaj link do tej stronki :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
Anafka : no to 艂adny bilansik :):) Wogole ile Ty masz lat ? i sk膮d jestes ? :) Wczesniej byly tu dziewczyny inne i wiedzialysmy o sobie co nieco, nawet zdiecia przesylalysmy chociazby twarzy zeby latwiej sie rozmawialo, bo lepiej jestjak sie wie choc troche z kim sie rozmawia :) Wlasnie, w艂asnie ! Kulturalna co sie z Tob膮 dzieje ? :) I ayanami rei ? :) mam nadzieje, 偶e sie nie podda艂y艣cie kobietki, bo d艂ugo tutaj ze mn膮 by艂yscie :* ja sie czuje bardzo najedzona tym jogurtem i jakos tak mnie nawet mdli.. moze taki dzien poprostu, ale mam juz samopoczucie takie fajne ze jem malo, a nie ze sie obzeram czy cos ;p uwielbiam to w diecie najbardziej, samoocena sie podnosi :)

Udost臋pnij ten post

Mam 21 lat... Wiesz, nie bardzo mam czasu anga偶owa膰 si臋 w ten topik, dopiero wczoraj napisa艂am pierwszy raz.... Dzi艣 si臋 ucz臋 bo jutro mam egzamin ostatni w sesji. Jestem ze 艣l膮ska... :) Naprawd臋 jestem wiarygodna, nie wiem, co jeszcze. :P Zdj臋膰 za bardzo nie mam, bo nie mog臋 na siebie patrze膰. ;

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
Hm ja we wrzesniu 18stka :) do kt贸rej wogole mi sie nie spieszy.. -_- :) drobiazg :) zycze powodzenia :):) ja ide cwiczyc cos bo potem ani tyle mi sie nie bedzie chcialo :) a troche sie rozleniwilam ostatnio :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
m贸j dzisiejszy bilans : p贸艂 kromki ciemnego chleba = 50 kcal. p贸艂 serka bia艂ego = 70 kcal. jogurt 0 % t艂uszczu = 160 kcal. Razem : 280 kcal. Dzie艅 zaliczony na + :) By艂o p贸艂 kromki razowca, ale na samym bia艂ku ci臋偶ko ;p ale i tak jest du偶a przewaga bia艂ka :)

Udost臋pnij ten post

Macie racj臋, zaczynam od teraz. Wr贸ci艂am do kefir贸w w tej chwili :P Tylko jest problem. Na kefirach cholernie kr臋ci艂o mi si臋 w g艂owie, dlatego zastanawiam si臋 czy nie doda膰 serka wiejskiego albo jogurtu jakiego艣. Ale mo偶e lepiej nie jogurt, bo je uwielbiam i zaczn臋 poch艂ania膰 wielkie ilo艣ci. W艂a艣nie moim problemem jest to, 偶e nie potrafi臋 wytrwa膰 do ko艅ca w jakim艣 postanowieniu tylko co chwila zmieniam zdanie. Stale. Co radzicie mi na to zrobi膰? :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
ja dzisiaj jednak 450 kcal, nie 300 :) ale nie jest zle :)bo to wkoncu i tak dieta dalej xd zauwazylam ze brzuch mi sie znow sp艂aszczy艂 i ko艣ci zn贸w zacz臋艂y troszke wystawa. :) Ale dalej jestem spa艣lakiem :) CzarnyOgr贸d : na samych kefirach wytrzymasz chwile, potem napad g艂odu bedzie, wiem po sobie, kiedys tez nie sluchalam jak inni mi cos tlumaczyli robilam swoje, teraz wiem ze trzeba sobie postawic cel np ja jem 300 kcal. I stawiam glownie na bialko, jak nie zjem samego bialka to przeciez nic sie nie dzieje bo i tak bede chudla :) wiadomo w jeden dzien mozna zjesc sam kefir ale na drugi juz nie np..zalezy od dnia. :) Mi wlasnie tez dzisiaj sie slabo zrobilo na jogurtach wiec zjadlam cos jeszcze dlatego :) Kobieto, przeciez serek bia艂y i jogurt to tez bialko, co sie tak tych kefir贸w uczepi艂as :):) hmm postaw na szynke drobiowa 1 plasterek okragly maly ma 10 kcal, serki wiejskie, jogurty, kefiry i wase :) i trzymaj sie 500 kcal napewno bd chudla :) A jesli chcesz koniecznie jesc ciagle samo bialko to nie jedz jednostajnie ze sam kefir, tylko dodaj tez serek bialy, lub szynke, lub jogurt. :) ja ciagle mam ten schemat w glwoie zeby jesc same jogurty i serki biale..i wstaje z mysla rano ze przez caly dzien zjem tylko jogurt i serek, jak nie zjem samego bialka tylko np pol kromki razowca albo pomidora czy cos, to przeciez nie jest zle, bo na tym tez sie chudnie, tylko ze wydaje mi sie ze na bialku szybciej :) zreszt膮 :) kazdy musi robic pod siebie :):) Popatrz tez na to ja jestem na 300 kcal. Ale zamiast np 1 serka i 1 jogurtu na dzien, mogla bym zjesc np 15 was xd bo jedna wasa ta co ja kupywalam ma 20 kcla, na to smao by wyszlo, i jak jadlam wase, szynke itepe to szlo mi lepiej :):) bo jak chce jesc bialko to moge jedynie 2 bialkowe rzeczy zjesc, i wtedy wydaje mi sie ze jem mniej :) ja chyba jutro kupie tez wase i szynke drobiow膮, bo lepiej mi szla dieta i mniej kalorii jadlam jak z wasa tez jechalam :):) ale u mnie roznie, w jeden dzien zjem samo bialko w drugi nie :):)

Udost臋pnij ten post

I powiem wam co艣 jeszcze. M贸j organizm kiepsko funkcjonuje po "normalnym" 偶arciu. Bardzo boli mnie brzuch, mdli mnie i w og贸le. Wracam do moich umi艂owanych kefir贸w, jogurt贸w w ramach deseru raz na tydzie艅 i serk贸w wiejskich w dni biegania :) Czyli wygl膮da to tak: 21.06 - kefir 400g + serek wiejski +bieganie 22. 06- kefir 400g + serek wiejski +bieganie 23.06- kefir 400g + serek wiejski +bieganie 24.06 -kefir 400g + serek wiejski +bieganie 25.06- kefir 400g + serek wiejski +bieganie 26.06 -kefir 400g + serek wiejski +bieganie 27.06 -kefir 400g + jogurt owocowy+serek wiejski+bieganie 28.06- kefir 400g + serek wiejski +bieganie 29.06- kefir 400g + serek wiejski +bieganie 30.06- kefir 400g + serek wiejski +bieganie 1.07- kefir 400g + serek wiejski +bieganie 2.07- kefir 400g + serek wiejski +bieganie 3.07- kefir 400g + serek wiejski +bieganie 4.07-kefir 400g + jogurt owocowy+serek wiejski+bieganie 5.07- kefir 400g + serek wiejski +bieganie 6.07- kefir 400g + serek wiejski +bieganie 7.07- kefir 400g + serek wiejski +bieganie 8.07- kefir 400g + serek wiejski +bieganie 9.07- kefir 400g + serek wiejski +bieganie 10.07- kefir 400g + serek wiejski +bieganie 11.07-kefir 400g + jogurt owocowy+serek wiejski+bieganie 12.07-kefir 400g + serek wiejski +bieganie 13.07-kefir 400g + serek wiejski +bieganie 14.07-kefir 400g + serek wiejski +bieganie 15.07-kefir 400g + serek wiejski +bieganie I tak do momentu a偶 b臋d臋 wa偶y膰 55 kg, nie wiem ile b臋dzie to trwa艂o :) Od tej chwili jestem najbardziej konsekwentna na tym forum! (cii, wiem, 偶e nie jest tak do ko艅ca,ale jak tak sobie napisz臋 to w to uwierz臋 i si臋 zawezm臋! :D :D :D :D :D) A poza tym dzisiaj zjem sobie jeszcze jogurt owocowy bo jestem przed @ (tak, wiem zn贸w wym贸wka :P ale jogurt jest w ko艅cu zdrowy) i dokupi臋 kefiry bo zosta艂y mi ju偶 tylko na 2 dni. Tak. JESTEM KONSEKWENTNA! :)

Udost臋pnij ten post

W sumie masz racj臋 diomendi. Ale by艂oby idealnie gdybym na tych kefirach wytrzyma艂a, ale znowu witamin ma艂o, dorzuc臋 do tego jaki艣 owoc od czasu do czasu. Czemu si臋 kefir贸w uczepi艂am?:D Bo na jakim艣 forum babki pisa艂y 偶e w ten spos贸b chud艂y :D :D :D

Udost臋pnij ten post

Jak co艣, to wyznacz sobie jak膮艣 super nagrod臋 za wytrwanie... Nie wiem, nowy ciuch, fryzura... Dzi艣 jad艂am sporo kefiru w艂a艣nie. Ale i 膰wiczy艂am 1,5h... Jestem padni臋ta. By艂a burza i jest parno teraz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
CzarnyOgr贸d : z艂y pomys艂, 偶eby ci膮gle jesc tak jednostajnie, jesli juz sie upar艂as, to chociaz 艂ykaj jakies witaminy :):) ja sobie nie stawiam zadnych celow juz co bede jadla jutro czy cos, bo to wychodzi tak naprawde w praniu ;p ja juz dlugo dietuje , juz znamswoj roganizm, siebie i to na co moge sobie pozwolic i wg :) ale i tak wole byc na 300 kcal :) tak mi lepiej psychicznie ^^ anafka : ja nie moge cwiczyc jak jest tak gor膮co, bo to masakra..kreci mi sie w glowie dorazu, tak to tylko jakies brzuskzi i tyle..czekam na chlodniejsze dni :)

Udost臋pnij ten post

Dobra wym贸wka. :P Mo偶na potem wzi膮膰 prysznic i ju偶...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
Anafka : sory ale wez troche wyluzuj ! przed kim mam miec wym贸wki ? Raczej niz przed Toba czy przed kims, to moge miec jedynie przed sob膮 - ale nie mam, bo jaki w tym bylby moj cel. Jakos odchudzam si臋 ju偶 d艂ugo, wiec wym贸wki tu sa niepotrzebne bo i tak duzo schud艂am, poza tym nawet jak nie cwicze i tak chudn臋. ? sory ale to ja ustalam sobie kiedy cwicze, a kiedy nie, kiedy mi sie chce a kiedy mi sie nie chce..kiedy mi przeszkadza pogoda a kiedy nie. Takze wyluzuj troche, bo wydaje mi sie ze troche zlosliwa jestes. I nie wiem skad ta zlosliwosc sie bierze ^ ^ Poza tym mi nie przeszkadza to, 偶e si臋 spoce, tylko poprostu jest mi duszno i mnie s艂abi, chyba na si艂e nic nie b臋de robic jelsi nie czuje sie na si艂ach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
mamy sobie chyba tutaj pomagac a nie nawzajem do艂ki kopa. I karcic i opieprzac tylko wteyd kiedy to potrzebne...a nie ze ja pisze ze mnie s艂abi a ty o prysznicu wyjezdzasz, to troche nijak ma sie do tego. Poza tym to odbiegaj膮, schud艂am po tych 2 dniach ju偶 i wa偶e 58.5 :) bo po ostatnim tygodniu co sobie odpuscilam i pi艂am piwo i jadlam , przytylam tak do 60-61 kg. Wiec teraz juz gitarka :):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 serdeczna rada dla autorki :)
nawet jak schudniesz do 50 w tak niezdrowy sposob, to i tak waga ci wroci jak tylko zaczniesz normalnie jesc. sama widzisz, co bylo w zeszlym tygodniu .... a jak nie zaczniesz normalnie jesc, do zlapia cie wszystkie mozliwe choroby i w koncu umrzesz, bo nie dostarczasz organizmowi nic, procz bialka, ktore w koncu zakwasi ci organizm, a zakwaszenie organizmu to smierc. nie umrzesz od razu, najpierw zaczna ci wysiadac wszystkie organy, poczawszy od nerek. jadlabys chociaz jakies witaminy - owoce, szczypior, kalafior, no i troche tluszczu, bo meztluszczowy nabial nie dostarcza organizmowi zadnych witamin.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
nieprawda, ja bede z diety stopniowo wychodzic i napewno nie zaczne normalnie jesc :):):) bo ja sie juz odzwyczailam od wielu wielu rzeczy i po 700 kcal jestem juz najedzona, a wtym tygodniu sobie pozwolilam i wcale duzo nie utylam..logiczne ze jak jem 300 kcal i jak jadlam przez tydzien odrazu bez wychdozenia stopniowego duzo duzo duzo to przytylam, bo innej opcji nie ma. Ale co z tego jak w dwa dni to zgubilam, to i tak pewnie byla woda ktora sie zatrzymala bo duzo slonego jadlam ;p Tak, tak juz to gdzies slyszalam.. jakos jestem zdrowa i nic mi sie nie dzieje. Jem witaminy, jak nie w jezeniu to w kapsu艂kach. Poza tym nie jem samego bia艂ka..teraz dopiero zaczelam jesc wiekrzosc bialka..tak to jadlam warzywa na patelnie, szynke drobiowa, owoce jadlam przez pierwszy miesiac itepe, wiec nic mi nie grozi. :) t艂uszcz jest nawet w bia艂ku ^ ^ i chociazby w mleku nawet xd dziekuje juz za takie rady. Wszystko na kazdego czlowieka dziala inaczej. Jakos dziewzyny inne sie glodza, nawet robiac glodowki itepe, i jakos nie umieraj膮. Poza tym to jest moje zycie i ja o nim decyduje... i tak jeszcze tylko 8 kg mi zosta艂o do zrzucenia. :) co innego jakbym byla na 300 kcal rok, albo p贸l... a jestem dopiero 3.5 miesiaca, w tym 2 tygodnie z tego to nie byla dieta tlyko razem zliczajac 2 tygodnie wpadek..czyli 3 miesiace dietuje. i to jest zbyt krotki czas zeby cos powaznego stalo mi sie ze zdrowiem. :) i zamierzam jeszcze tylko z 3 tygodnie dietowa :) moze 4.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
Poza tym przyszlo mi 2 kg tylko w ciagu calego tygodnia. a jadlam chipsy, pilam piwo, wiec to i tak ma艂o. jak na to ze jadam 300 kcal a w ciagu tygodnia jadlam jakies 3000 pewnie na dzien. wiec logiczne ze przytylam to 2 kg, a i tak moglam przytyc 15 czyli tyle ile schudlam albo i wiecje jak juz mowimy o jo-jo :) ja sie bede pilnowac po diecie, i nie zaprzepaszcze tego napewno.

Udost臋pnij ten post

jestem, jestem :) mam sesj臋 i to taki najgorszy tydzie艅 jest, tak po 4 h sypiam ostatnio, strasznie jestem zm臋czona i dlatego czasem zapominam napisa膰, ale po pi膮tku obiecuj臋 cz臋sciej bywa膰 ^^ u mnie z diet膮 jest teraz tak 偶e staram si臋 je艣膰 zdrowo tzn g艂贸wnie bia艂ko i warzywka ale troch臋 wi臋cej kcal bo bym chyba nie by艂a w stanie si臋 wyrobi膰 :( dzisiaj zjad艂am ser bia艂y z pomidorem 90 kcal warzywka chi艅skie na wodzie 100 kcal jogurt z 3 艂y偶kami p艂atk贸w 150 kcal p贸艂 tu艅czyka z sa艂at膮 100 kcal jogurt naturalny ok 90 lampka wina 60 wi臋c strasznie du偶o ma艂ych porcji, kcal oko艂o 600, nie jestem w og贸le g艂odna ale mam nadziej臋 偶e schudn臋 cho膰 troch臋 przez ten tydzie艅, wczoraj troch臋 mniej zjad艂am

Udost臋pnij ten post

pewnie, ze to twoje zycie i ty o nim decydujesz, ale dabra rada pozostaje dobra rada :) jezeli uwazasz, ze jestes madrzejsza od naukowcow i swoim zyciem zaprzeczysz faktom naukowym, to jestes niezla fantastka ;) od razy nic ci sie nie stanie, tym bardziej, ze obecnie masz mlody, silny organizm. ale problemy zdrowotne wywolane nieprawidlowym odzywianiem pojawiaja sie czesto dopiero po kilku, a nawet kilkunastu latach. w nute przyslowia "czym kuba za mlody nasiaknie, tym na starosc traci" ;) jesli jesz nabial odtluszczony, to nie ma w nim tluszczu, a tluszcz jest niezbedny dla prawidlowego przyswajania witamin. czyli chocbys jadla owocoe i warzywa, ale bez tluszczu, to pojda te witaminy w duzej mierze na marne. z witaminy w kapsulkach to zwykly zart. poczytaj sobie najnowsze wyniki badan naukowych o witaminach i suplementach, zebys chociaz wiedziala, na co wydajesz pieniadze. zrobisz jak bedziesz chciala, ale nawet jesli chcesz tkwic przy swoich postanowieniach, otworz sie na informacje, bo to wcale nie oznacza, ze masz zrezygnowac z ograniczen zywnosciowych, tylko moze je troche zmodyfikowac :) a przede wszzystkim czytac informacje naukowe na temat tego, co takie czy inne sposoby odzywiania powoduja (pozytywnie lub negatywnie) w organizmie.

Udost臋pnij ten post

Diomendi mi te偶 ten "pi艂karski" weekend zrujnowa艂 diet臋 ale nawet nie mam czasu o tym my艣le膰 teraz, jak b臋dzie 62,5 pod koniec tygodnia znowu to b臋dzie ok serdeczna rada dla autorki nie kwestionuj臋 wszystkiego, co napisa艂a艣 ale po pierwsze ludzie jednak w wi臋kszo艣ci rujnuj膮 sobie zdrowie poprzez zbyt t艂uste od偶ywianie, chyba lepeij ich "nawraca膰". Je艣li ju偶 si臋 czuje tak膮 potrzeb臋.... T艂uszcz jest potrzebny do wch艂aniania witamin, prawda, lecz to jest naprawd臋 niewielka ilo艣膰 potrzebna, jak si臋 je np serek wiejski to tam jest troch臋 t艂uszczu. A suplementy to wspania艂a sprawa, koncerny farmaceutyczne i lekarze musz膮 jednak na czym艣 zarabia膰, wi臋c to oczywiste 偶e oczerniaj膮 je :P Jendak trzeba mie膰 swoje zdanie, mi np trudno mi tak 艣lepo wierzy膰 naukowcom, kt贸rzy co miesi膮c co innego twierdz膮 na jeden temat Poza tym nieprawid艂owe od偶ywianie. Od偶ywianie to jednak co艣 d艂ugotrwa艂ego, a nie dieta, kt贸ra trwa jaki艣 okres czasu.

Udost臋pnij ten post

koncerny farmaceutyczne i lekarze to akurat suplementy produkuja i polecaja, chyba, ze masz na mysli cos innego ;) naukowcom nie wierzy sie slepo, bo naukowcy wyjasniaja wszystko w bardzo dokladny sposob i lopatologicznie. nie zmieniaja tez zdania co tydzien, ale nauka jest z ciaglym stadium postepu, dla ludzkiego dobra zreszta. co do tluszczu, to zabija on ludzi, jesli jemy go straszne ilosci i jesli sa to niezdrowe tluszcze, a do tego nie jemy warzyw i zieloniny. zastanow sie, dlaczego najzdrowsze nacje na swiecie sa takie zdrowe, mimo, ze tluszczem bynajmniej nie gardza, nawet zwierzecym? bo jedza go w umiarze i maja bardzo urozmaicona diete, czego wy jestescie srogimi przeciwniczkami ;) napisalas: "Poza tym nieprawid艂owe od偶ywianie. Od偶ywianie to jednak co艣 d艂ugotrwa艂ego, a nie dieta, kt贸ra trwa jaki艣 okres czasu." diety z reguly musza byc powtarzane, bo nie sa zdrowym i skutecznym sposobem na utrate wagi :) stad jest tyle tych diet i tyle grubych ludzi .... niekogo nie chce nawracac, ale otworzyc oczy na proste fakty :) moejmy nadzieje, ze same wiecie, lub dowiecie sie wiecej niz widac na kartach tego topiku, bo z tego co widac tylko po wpisach, to musialybyscie byc dosc odpornymi na wiedze fantastkami. ale wierze, ze tak nie jest :)

Udost臋pnij ten post