Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zla ze mnie matka??

9letnia corka placze bo nie chce jej kupic komorki....

Polecane posty

Gość zla ze mnie matka??

mieszkamy w bardzo spokojnej wsi. nie chce zeby moja corka wkrecila sie w caly ten swiat technologii- nie pozwalam jej miec komorki, nk czy jakichs tam innych profili , wiele stron na internecie jest zablokowanych np.youtube. dlaczego? bo po prostu nie widze powodow zeby male dziecko musialo korzystac tych wszystjkich ''rozrywek''. na szczescie moja sasiadka ma blizniaczki w tym samym wieku co corka wiec ma sie ona z kim bawic ( spedzaja duzo czasu na zewnatrz) a jak jest brzydko no to mamy wiele gier planszowych. jak sie nudzi to moze poczytac ksiazki, poogladac tv, pobawic sie z psem, pomalowac itd. niestety od kilku miesiecy corka marudzi i jeczy bo nie ma komorki.wczoraj znowy sie rozplakala z tego powodu, bo wszyscy w klasie maja tylko ona nie. poddac sie ?

a faktycznie wszyscy w klasie mają oprócz niej?jeśli tak to pomyśl jak ona się musi czuć ...

Gość rerenbnb
moja ma 3 latka i juz ma swoja komorke - moja starą dzownie do niej z pracy ja na twoim miejscu bym dala jej ten telefon ale nie pzowalłaa nosic do szkoły

Gość zrób wywiad_
wszyscy ? a może raptem połowa

co z ciebie za matka ja w wieku 9lat miałem komórkę i do tego internet jej blokujesz ty chyba zrytą masz psychikę tv gorzej niszczy mózgi małych dzieci

jesteś pojebana. Odcinasz dziecko od "technologii" w imię własnego widzimisię i tym samym je krzywdzisz. Ona jest na pewno wyśmiewana i wyszydzana, chyba nie wiesz jakie dzieci potrafią byc okrutne, zwłaszcza te 'z dobrych domów'. Nie umiesz normalnie wychowywać dziecka, zachować umiaru w korzystaniu z komputera i czytaniu książek?

Gość zla ze mnie matka??
czy wszyscy? tego nie wiem? i trudno bedzie mi sprawdzic. wiem ze jest tam 2 uczniow pochodzacych z bardzo biednych domow wiec wydaje mi sie ze te dzieci nie maja kom. . pytalam sie blizniaczek sasiadki to powiedzialy mi ze ''tak w sumie no to wszyscy maja, my tez mamy ale nie nosimy bo zapominamy i leza w domu,ale mamy komorki''. wydaje mi sie corka chce miec komorke dla samego faktu posiadania jej.

Gość a co w tym złego
że będzie mogła sie z toba kontaktować. Sa specjalne programy wykrywające miejsce pobytu, nie zalezy ci na jej bezpieczeństwie???

" wiele stron na internecie jest zablokowanych np.youtube" rozumiem, że w takim razie kupujesz jej każdą oryginalną płytę, której chciałaby posłuchać?

Gość zrób wywiad_
wytłumacz jej dlaczego uważasz ,że nie dostanie jeszcze komórki Jak to było ? jedź gówno-miliony much nie może sie mylić ?

Gość zla ze mnie matka??
w TV oglada tylko bajki.a co 9latek ma do szukania w internecie???? poza tym ja tez z nia spedzam czas. robimy np. ozdoby na swieta itd. corka chodzic tez na kolko taneczne bo lubi. jak ja bylam mala to nie bylo ani kom. ani komputerow i jakos fajnie sie zylo,jak dziecko a nie jak maly dorosly czlowiek.

ale teraz są komórki, i trzeba sie z tym pogodzić !

Gość ereerererbvbvb
9 latka oglada bajki? matko boska

Gość a co w tym złego
biedne dziecko :(

Gość muska:)
nie kupuj jej bo pomysli ze jej wszystko wolno ja 1 kom mialam w wieku 14 lat

Gość ereerererbvbvb
9 latka oglada bajki? matko boska

Gość lkjdfh
ale czasy sie zmienily, nie ma nic zlego w posiadaniu telefonu moja corka bedzie miala komorke nawet jesli ja jej nie posiadalam-tutaj uwazam trzeba isc z duchem czasu jest jej przykro, bo inne dziewczyny maja a ona nie ma

znam problem bo mam 9letnią siostrę... komórkę ma już od roku, bo właśnie 'wszystkie koleżanki mają' (chociaż ostatnio płakała bo wszystkie psiapsióły mają dotykowe tel a ona tylko taki wysuwany). rodzice zgodzili się na telefon bo to też dla nich wygoda, zawsze mogą do niej zadzwonic itp, ale jeżeli chodzi o internet to ja ją pilnuję, może korzystac z komputera ale tylko pod moim nadzorem (mam 19 lat) a wszelkie nasze klasy czy inne facebooki może sobie narazie wybic z głowy, też uważam że dzieciaki w jej wieku nie potrzebują takich rozrywek, jak się jej nudzi to wypad na podwórko :P

Gość takie życie... :(
ja mam z siedem komórek wolno zalegających a syn nie jest zaintsresowany ( 13 letni chłop dodam)

Gość ereerererbvbvb
9 latka jeszcze bajki ogalda?

Gość zla ze mnie matka??
jezeli chodzi o muzyke to albo kupuje jej Cd albo ona mi mowi co jej sie podoba i jej sciagam- ma mp3. podejrzewam ze kom. nosilabym do szkoly przez pierwsze kilka dni a potem rzucilaby w kat. i tak samo jak bliznaiczki- komorke ma,ale nie nosi... wiec jaki sens? co do kontaktowania sie- ona albo jest w domu, albo na podworku( gdzie ja widze),albo u kolezanki- przewaznie sasiadki, jak jest u kogos innego to mam numery tel. rodzicow. jak juz pisalam jest to bardzo spokojna wies.sama sie tutaj wychowalam i to bez posiadania komorki.

Gość clumas ty wiedzmo
zalozylas temat i z niego zniklas!!!! tak sie nie robi

moze powiedz jej, zeby napisala na kartce 10 powodów, dla których powinna miec swoja komorke. Niech przemysli i zobaczy, czy da rade wymyslec tyle powodow:P

dobrze ktoś napisał, nie blokuj, nie zabraniaj - ale odpowiednio dawkuj. I kup dzieciakowi tę komórkę !

Gość zla ze mnie matka??
moze macie racje. chyba skapituluje-a telefon tez nie moze byc byle jaki- tylko dotykowy.

ja założyłam temat i z niego uciekłam ?! pomarańczko coś zmyślasz

Gość no tak w dzisiejszych
czasach jest_masz pieniądze ( a nawet jak nie masz) musisz zaspokajać zachcianki swojego dziecka ,bo inaczej jesteś złym rodzicem

a ja mysle ze dobrze robisz po jakiemu 9latce te wszystkie nowosci? po co jej to? bo inni maja? patrzac na to co sie teraz dzieje z dzieciakami sama bym swojemu tych rzeczy nie kupila wszystko chca a szaunku zero

Gość clumas ty wiedzmo
sorki clumas pomylilam cie z kims mamuska zachec ja np niech wiecej pomaga w domu to dostanie ;) cokolwiek jesli z nia rozmawiasz to na pewno jej wytlumaczysz do czego sluzy telefon albo niech to bedzie prezent :)

Gość mentaI cut
A moja 9 letnia siostra płacze, bo jej koleżanki ubierają miniówy i ona też chce... ;)