Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cvdsljrft4983nhf

Mój mąż pobił synka...

Polecane posty

Gość popieram kaszsze
ewiedentnie to co opisala autorka ,w tym jakie obrazenia na ciele od pasa powstaly, to jest pobiciem dziecka i jest to sprawa bezdyskusyjna.Jeszcze raz powtorze.Jestem ostatecznie za skarceniem cielesnym ale w zadnym wypadku nie maja prawa powstac takie urazy jak u tego dziecka powstaly,a tym bardziej jeszce na pleckach-przesada.Jak sie wali na oslep bez wyczucia sily to odradzam zabierania sie do tego typu kar,jelsi ktos nie umie to wykonac ,niech lepiej nie berze sie za to dla dobra obydwoch stron.

Jezu, to powinno isc na policje. To dopiero poczatek masakry! Jak mozna pozwolic na katowanie takiego maluszka pasem, az mi sie plakac chce. Ty jestes obrzydliwa baba a nie matka, zabilabym kazdego gnoja ktory by nawet probowal dotknac mojego syna! Gdzies to trzeba zglosic!

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA -mój komentarz. a nie czekajcie, jeszcze : HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. policja?? obdukcje?? odbieranie dzieci??? stuknijcie sie w łeb kretynki nie wiecie co to jest patologia w domu. nawet jak ojciec raz sie wkurwil i wpieprzyl bachorowi to od patoli tutaj BARDZO DALEKO, może jak jesteście takie społeczniary zacznijscie dzialac spolecznie tam gdzie dzieciom NAPRAWDE dzieje sie krzywda, bród, alkohol, ubóstwo, gwałcenie matki i napierdalanie regularne dziecka czym popadnie.

Gość Maaatuullaa
A co autorko zrobisz jak panie w przedszkolu by zauwazyly sine slady o pasa na cieel dziecka??eee to juz przesada,bic pasem tak aby na drugi dzien pozostaly slady na pupie a tym bardziej na plecach rowniez moim zdaniem jest to przegiecie .Facet nie zapanowal nad soba , nie mial wyczucia w sile uderzenia stąd te slady dzisiaj widoczne. Zawsze swtierdzam ze bicie tak aby bolalo a tym bardziej zostawilo dlugotrwale wybruzdy,siniaki to jest glupota i nie rozumiem dlaczego takie osoby zabieraja sie do rękoczyn(lub w tym wypadku byl pas) Ja zdzielilam kiedys scierką,bólu zadnego nie sprawilo ale postawilo na nogi odrazu.,odlos scierki zrobil swoje, a na skorze nic nie pojawilo sie,ani nie zabolalo. Kategorycznie nie popieram karcenia dziecka do takiego stopnia aby slady pozostaly a tym bardziej na drugi dzien jeszcze widoczne.Gdybym zobaczyla w piaskownicy 4 letnie dziecko ktore ma na pleckach,nozkach siniaki po pasie to no przepraszam ,moim zdaniem jest to zdecydowane pobicie dziecka i nie da sie temu zaprzeczyc.Pas ktory pzoostawia slady kilku dnioiwe to jest akt znecania sie, w prosze sobie dopowiedziec co by panstwo sobie pomyslalo jaky zobaczylo paroletnie dziecko z ewidentnymi sladami od pasa na drobnych pleckach czy nozkach.Przyslo by mi na myslz edziecko jest martretowane

Gość dobrze mąż zrobił
a gdzie podziała sie autorka? Pewnie nas podpusciła i poszła sobie

Gość Maaatuullaa
Ivalia ,poniekąd prawda, wpieprzyc mozna , ale zadne obrazenia cieelsne zwlaszcza kilkudniowe nie powinny po tym byc ,takie moje zdanie.To juz przesada..

Gość BARDZO DOBRZE ZROBIL
JAK SIE BEDZIE POZWALALO GOWNIARZOWI NA PYSTKOWANIE I ROBIENIE CO MU SIE PODOBA TO POZNIEJ BEDZIE JUZ TYLKO GORZEJ, JESTEM PRZECIWNIKIEM 'bezstresowego wychowania', WYSTARCZY POPATRZEC JAK SIE TERAZ TA CALA MLODZIEZ ROZBESTWILA

Gość Maaatuullaa
a ja tez jestem przeciwnikiem beztr.wych. ale wdlug mojej opini nie mozna czlowieka, tym bardziej dziecka lac by pozostawaly slady a tym bardziej dlugotrwale, wten czas jest to pobicie, a nawet znecanie sie.Ja jakbym wówczas male dziecko z takimi sladami jak autorka napisala mysle ze odpowiednio bym zareagowala.Wedle mojej opni panie w przedszkolu gdy zobacza u dziecka z zasninieniami po pasie (plecy,nogi, rece) trzeba reagowac i wrecz mają obowiązek to zglosic .Nie trzeba dziecku bolu zadac ani tym bardziej urazow na ciele porobic aby przywolac jej doporzadku ,kto tego nie rozumie niech nie bierze sie za karcenie

Gość brednie i tyle
Takie solidne lanie dobrze zrobi Twojemu synowi. Każde tak niesforne dziecko powinno raz w życiu poczuć na dupie smak pasa. I nie nazywajcie tego patologią, jeszcze 30 lat temu 80% dzieci wiedziało jak to jest dostać pasem po tyłku, dziś nawet krzyknąć na dziecko nie można. Jesteście chore.

Gość wannika1
zbij dupsko bo zasluzyl smark jeden

Gość zglaszam to do abuse.o2
tak, to jest pobicie dziecka, ,i to do takiego stopnia ze na drugi dzien slady dziecko nosi, wiec w tym momencie zglaszam to do adminitratorow abuse.o2 i niech cos z tym zrobia.Laac PASEM do takiego stopnia 4 letnie dziecko z taka silą w tym po plecach to nie jest kara ale jest znecanie sie

Gość zglaszam to do abuse.o2
gdy sparwa Szymonka rok temu zostala naglosniona dopiero cos zaczeli z tym rbic ,moze u ciebie po naglosnieniu sprawy cos sie zmieni i dziecku juz wiecej nie dozna takiego bolu i sladow po biciu. Napisz autorko lepiej jak rozmowa z mezme przebiegla jesli chcesz zalagodzic sprawe

Gość wątpie ze to provo
wąpie aby to bylo provo, 10 lat temu moj sasiad identycznie wlasne dzieci traktowal gdy nerwy mu puscily az wkoncu na policje trafily dzieci z obrazeniami ciala

Gość wątpie ze to provo
Ten teks wszystko za siebie mowi jakie obrazenia dziecko musialo miec ze matka swojego ukochanego, zaniast interweniowac po stronie dziecka.Moim zdaniem to powinno jak najszybciej zostac zglososzne, ja rowniez do modernizacji abuse i na maila policji wysle im ten topik .A ten tekst "bo nie chce aby ktos zobaczył..." powalil mnie doslownie cyt wpis autorki "Dlatego dzisiaj nie poszedł do przedszkola, bo nie chcę, żeby ktoś to zobaczył. Wzięłam wolne w pracy i siedzę z nim w domu do końca tygodnia."

Gość hrjyflkiu;ioh;
4 lata 4 razy paskiem, brak szacunku do rodzica, to nie pobicie to lekcja wychowawcza, drugi raz już tak nie zrobi, a wy głupie na policje chcecie iść, spotykam często studentów, którzy byli wychowywani bezstresowo, czasem mam ochotę takiego wyciągnąć i przeciągnąć, przez ławkę, zero szacunku, dla innych, którzy chcą się czegoś nauczyć, wierci się, śmieje, rozmawia nie potrafi nad sobą zapanować, to skutki wychowania bez bicia!!!

Gość wątpie ze to provo
a skad ty wiesz ze to bylo 4 razy paskiem? gdyby tak bylo to chlopczyk by nie mial sladow na drugi dzien i to takich ze autorka go NIE puscila fo przedszkola tylko wolen sobiue wziela z pracy do konca tyg by w domu sdziecko siedzialo bo jak sama pisala bala sie ze ktos w przedszkolu zauwazy sklady od pasa.Wiec jednoznacznie mozna stwierdzic ze to nie byly 4 pasy .Autorka jasno opisala jak to wygladala i dlaczego dziecka nie puslala do przedszkola, a no z powodow wczorajszych sladow

Gość hrjyflkiu;ioh;
Moim zdaniem, dobrze zrobił i tyle.

Gość dobrze zrobil
rozpieszczonemu bahorowi nalezalo sie bo inaczej wejdzie ojcu na łeb i nasra

Gość Maaatuullaa
//////Dlatego dzisiaj nie poszedł do przedszkola, bo nie chcę, żeby ktoś to zobaczył. Wzięłam wolne w pracy i siedzę z nim w domu do końca tygodnia.".... No przyznam szczerze ze ten wpis autorki rownez mnie poraził.Nieźle musial facet natrzaskac malemu w takim razie jak autorka postanowila do konca tyg siebie i dziecko w domu zakluczykowac

Gość ło matkooooooo
już nie przesadzajcie ..młodemu nic nie będzie. Kiedyś nie raz człowiek dostał paskiem przed dupę i żyje i mam się dobrze... zresztą jak połowa znajomych z mojego osiedla:)

Gość Maaatuullaa
przez dupe jak dupę ale pas na plecy niespelna 4 latkowi tak aby nosił kilkudniowe slady to jest zdecydowanie przesada. Hallo? tam są nerki, uszkodzenie moze byc nieodzwarcalne poprzez obicie nerek, to jest niespelna 4 latejk a nie nastolatek,Ja widząc dziecko ktore ma na plecach sine pasy bym zainterweniowala

Gość wątpie ze to provo
jaksne, tak nic nie bedzie ze az jego wlasna matka w obawie o dostrzezenie sladow pobicia dziecka nie puscila do przedszkola i wziela sobie wolne do konca tyg czekjkając az slady bedą mniej widoczne .Zalosna postawa autorki. Reagowac trzeba.Rowniez przypomniala mi sie sprawa z Szymonkiem rok temu

Gość avenna
"każde po dupie nieraz dostały, wszystkie grzeczne i ulozone, wszystkie po studiach. Rodziców po rekach całują wrecz" To nie smieszne, to straszne. Tez nieraz dostalam, tez pasem, tez jestem po studiach. Grzeczna. Moje matka tez uwaza, ze powinnam ja po rekach calowac. Tylko ja wiem, ile czasu zabralo mi i jak bylo to bolesne aby uporac sie z taka przeszloscia. Rozumiem autorke watku, moze dlatego, ze mam takie doswiadczenia nigdy nie pozwolilabym, aby ktokolwiek uderzyl moje dziecko. Nasi patrnerzy tez czasem popelniaja bledy pod wplywem emocji (co dopiero czterolatek), ale nie karzemy ich biciem. Bijac dzieci, nie nauczymy je panowania radzenia sobie z emocjami. Jesli nie potrafi tego Twoj maz, to co dopiero Twoj syn. Masz caly watek rad, ale mysle, ze najsensowniej gdybys skonsultowala to z psychologiem (nawet na jednym spotkaniu), bo zakladam (moze blednie), ze Twoj maz nie bedzie chcial nad tym pracowac. Najwazniejsze to nie udawac, ze nic sie nie stalo, szukac profesjonalnej pomocy.Oboje kochacie swoje dziecko A MILOSC TO NIE PRZEMOC. Nie mozna powiedziec bije Cie, bo Cie kocham. Milosc to zaufanie, poczucie bezpieczenstwa szczegolnie dla dziecka. Jesli dorosly - wiekszy i silniejszy od malucha siega po pas to pedagogiczna i emocjonalna kleska. Do tej pory pamietam sine pregi na udach a nigdy nie powiedzialam do mojej matki nawet "glupia". Teraz ma z nia poprawne relacje, ale czasami mialabym ochote powiedziec jej, ze jej WSPOLCZUJE, ze byla wtedy taka glupia i mnie bila - mysle, ze by tego nie zrozumiala :(, bo dorosli maja swoje glupie wytlumaczenia na ten temat.

Gość Maaatuullaa
Autorko gdzie jestes? z twojego wpisu wyczytalam prosbe o pomoc, czy mamy w twoim imieniu anonimowo powiadomic odpowioednie sluzby jesli jak psialas męzowi nie umiesz przemowic do rozsadku i on uwaza ze nic zlego nie zrobil, czy jednak jakos doszliscie do porozumienia? Odpisz bo tu sie tyczy los malego dziecka.Ukrywasz pobite dziecko w domu ze strachu ze ktos ujrzy obite cialo, z męzem nie potrafisz sie porozumiec w tym temacie, a tak nie moze być.Zwracasz sie do nas o pomoc, więc chcesz tej pomocy czy co ? zamilklas a chce naprawde pomoc, i tobie i dziecku.Żyjesz? mam nadziej ze ciebie mąż nie pobił ten rzekomo pierwszr raz :o

Gość To jest znecanie sie
moj maz jest aspirantem i gdy to przeczytal to powiedzial ze gdyby takie zgloszenie otrzymali ,to natychmiast by zareagowali .Sam mowil ze jesli chodzilo by to o klaps to by palcem nie kwinąl ale nie lanie pasem niespelna 4 letnie dziecko do obrazen cielesnych ze jego matka nie posyla go do przedszkola w obawie i ujrzenie sladow .Tu cos nie gra

Gość szczerze powiem.............
masz meza gliniarza? :O Huuuujoooowooo :O Musi byc strasznie glupi.....

no faktycznie jest taki glupi ze wedlug ustawy i paragrafu autorki zachowanie męza jest karalne i zalicza sie do naduzycia.Boi sie ze sprawa wyjdzie na jaw ,dlatego dziecko do przedszkola nie poslala, to ja jzu wten czas smiem twiedzic ze ona broni wlasnego meza a nie dziecko

a no strasznie glupi jest rowniez dlatego ze nie leje pasem do sladow wlasne dzieci i przez 14 lat zycia naszej corki nigdy na niej reki nie podniósł a mimo to wzorowa uczennica na ktora nit sie nigdy nie poskarzyl .Faktycznie mam tak glupiego męza , że nigdy bym na innego nie wymienila

co za bzdury tutaj wypisujecie , czytać sie nie chce kazde zachowanie dorosłego względem dziecka demonizujecie kazde złe zachowanie dziecka usprawiedliwiacie

Gość pisze że dostał kilka razy
a nie mąż ze katował dziecko - durne baby i ta wasza wyobrażnia!!!