Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lelumpolelum25

mojemu facetowi kompletnie odbiło jak z nim postepowac??

Polecane posty

Gość lelumpolelum25
boze wiesz co cos w tym musi byc... on ma 2 braci, jest tym srednim, zawsze mowil ze nikt go nie przytulal, ze byl na ost miejscu hmmm tylko wiesz ja go olewalam i on nic ma o to pretensje ale zeby zaczac sie starac to jakos nie zauwazylam ;/

Gość on tobą manipuluje, biedna
widodcznie nie olewałaś go tak bardzo, jak powinnaś. jeśli chcesz wywołać w nim ten efekt, po prostu się nie krępuj: nie odbieraj telefonów, odwołuj spotkania, każ mu robić różne rzeczy. no i ignoruj go. to niełatwe, jeśli coś czujesz, ale to jedyny sposób, żebyś się przekonała, że jest tak jak mówię. najpierw będzie zły, agresywny, z pretensjami, ale szybko się zmieni i zacznie tańczyć jak mu grasz. pytanie, czy chcesz się w to bawić? odpowiedz sama sobie, tak na 100%. ja chciałam, żeby się odegrać na nim. czy masz w sobie taką urazę do niego?

Gość urabura
Szukaj innego faceta, z kimś takim nie może wyjść nic dobrego, wiem po sobie... niestety

bazuj na tym, co on mówi: nie przytulali go? ty też nie przytulaj. był tym ostatnim, jego zdanie się nie liczyło? niech liczy się tylko Twoje zdanie. po prostu rób to, do czego był przyzwyczajony w dzieciństwie.

Gość daje dobre rady
moja przyjaciolka tez miala takiego meza jak twoj facet po latach ponizania, wyzwisk i przemocy fizycznej porzucil ja z dzieckiem- wczesniej zloty czlowiek, choc od czasu do czasu jakies jazdy, wtedy biedna nie pojmowala dlaczego??!!!, bo mu sie wydawalo, ze inne laski beda tak dobre jak jego zonka, nic bardziej omylnego!! :D po paru latach wrocil z podkulona kita w nadziei, ze zonka dobra przyjmnie go, a majac dziecko, wiec juz w ogole.. niestety, zonka zmienil asie w tym czasie i teraz on tanczy jak jemu zagraja, bo jak nie to wypad, biedny boi sie i nie ryzykuje juz :P w koncu moze sobie znow pogorszyc.. hahahaha wniosek jest jeden: JAK MASZ MIEKKE SERCE TO MUSISZ MIEC TWARDA DU***!!!!

Gość kladia007
oj no nie wiem szybko moze dac sie [poprzytulac innej

Gość lelumpolelum25
dziekuje wam za rady jestewm wykonczona ta syt

teoretycznie może, w praktyce nie. tak jak teoretycznie żona przemocowca może się pocieszyć z innym, a w praktyce to się prawie nie zdarza (wiernie trwa u boku psychola). to kwestia m.in. specyficznej psychiki, ale także zjawisk psychologicznych. w każdym razie, im bardziej taka osoba jest poniżona, tym bardziej będzie lgnąć.

Gość lelumpolelum25
hm do skad jego sklonnosc do smsowania z innymi, kiedtys mi powiedzial ze musi ze mam to zaakceptowac i nie byc zazdrosna ze on sie z nimi nie spotyka tylko czasem chce pogadac, czy to tez zdrowy objaw?

po pierwsze, nic nie musisz. pamiętaj o tym. i nie, to nie jest zdrowy objaw. to jest jedna z metod zdobywania nad Tobą przewagi (poprzez umniejszenie Twojej wartości jako partnerki, kobiety oraz poprzez ignorowanie Twoich uczuć). jak zareagowałaś? gdybyś tego samego dnia poesemesowała z kilkoma kolegami nie ukrywając tego za bardzo, a na jego pretensje odpowiedziała dokładnie tymi samymi słowami, co on, wpadłby w panikę.

zrozum, on musi czuć nad sobą bat. ciągle. odpowiada Ci życie klawisza więziennego?

Gość lelumpolelum25
nie mam dosc konkretnie

więc wiesz, co robić. odciąć się od niego całkowicie. będzie oczywiście wyzywał, groził, potem przyjdzie etap próśb i błagań, potem tzw. "racjonalnego przekonywania", potem znów groźby :D najlepsze na to wszystko jest milczenie. jeżeli wdasz się z nim w emocjonalną dyskusję (czy w ogóle jakąkolwiek), tylko na tym stracisz. nerwy, samoocena, cierpienie. mój pajac jakieś 2 miesiące temu wysłał maila z wielce wzruszającymi słowami, że byłam i jestem najważniejszą kobietą jego życia. a pisze tak, bo go olałam i zniknęłam bez wyjaśnienia. gdybym przy nim trwała, dawała ciepło i miłość, on by znikał, wyłączał komórkę, krzyczał. zabawny paradoks. chyba zmienię maila.

Gość lelumpolelum25
sluchajcie nagle sprawa sie wyjasnila. siedze sobie na fejsie i czytalam tablice jego brata a tam jakas malpa pisze do niego ze wlasnie tomek robi u niej tosty, tomek to wlasnie moj facet. tzn tak sie nazywa weszlam na jej profil a tam z Tomeczkiem*** sms:*** czyli wszystko jasne poznal 5 lat mlodsza i ja bzyka. napislaam mu nagle wpis zniknal z jej tablicy hehehe a on wylaczyl tel

Gość przeciez to bylo jasne
i sprawa sie wyjasnila

Gość fajną zasłonę dymną zbudował
a na koniec chciał Ci zrobić wodę z mózgu że to ty jesteś ta niedobra i masz się zastanawiać co zrobiłaś nie tak

Gość lelumpolelum25
no porazka jakas jestem w szoku tota;lnym czuje ze umre zaraz bo chyba umre

Gość lelumpolelum25
a najlepsze jest to ze ona jest 5 lat mlodsza ode mnie8 od niego i ma male dziecko

Gość Jdjtjgitjfj
To jest twoj facet? Z tego co piszesz to nie wydaje mi sie ;/

Gość lelumpolelum25
no juz nie

Gość danuskaZ
Przeczytalam dzis caly topik.Jestes bardzo fajna dziewczyna. On to jakis dupek naprawde,taki pustak,nie masz co zalowac,a raczej ciesz sie,ze teraz przejrzalas na oczy ! Wydaje mi sie,ze chlopak jest niedojrzaly emocjonalnie,napewno nie zachowuje sie jak dorosly i odpowiedzialny mezczyzna.

Gość mój były jak się potem
okazało chory na schizofrenie miał okresy identycznych zachowań , okresy gdzie zachowywał sie normalnie i nagle odb..... mu jakby był inna osobą , tu masz dokładnie te same reakcje , twój facet powinien iść po diagnoze do psychiatry moim zdaniem to poczatki schizofrenii

Gość danuskaZ
Ona ma inna,przeciez autorka pisala....To niedowartosciowany Dupek !

Gość danuskaZ
tzn.on ma inna.

Gość dobro dziej ka
autorko, bierz sie za siebie i zapomnij o smieciu:) teraz wiesz,dlaczego mowil ci,ze spotyka sie z kims i ,ze jest w ciazy:) nie zdziwie sie,jak to jego dziecko;) powodzenia!

czyli prawda okazała się o wiele bardziej prozaiczna... tak czy owak, nie trać na niego więcej czasu. zero kontaktu! bo pewnie jeszcze będzie próbował się kontaktować. nie odpisuj, nie odbieraj, udawaj, że on przestał istnieć. żadnych awantur, wyrzutów- konsekwentne milczenie. to go dotknie najbardziej :)

Panowie w tym wieku tak mają przynajmniej ja tego doświadczyłam ale pośrednio bo z żadnym nie byłam związana,ale uciekałabym od takich bo każdego dnia mogą zafundować nową niespodzankę ,być może chce zwrócić na siebie swoją uwagę tylko zły sposób obrał.