Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankietere

jaki macie telewizor lcd,led badz plazme?

Polecane posty

nie chce mi sie sprawdzac ile moj bierze ale z tego co pamietam duzo mniej niz lcd

Gość Ja nie mam wcale telewizora...
A na co Ci telewizor? Nie ma w nim nic, czego nie zastąpi literatura.

Gość nnnjjfhkrg
to, że nie ma się tv z wyboru, to dobrze świadczy o człowieku, że ma się parę książek też, ale chyba o bibliotece w "" pisałaś

Ty w ogóle wiesz, co to biblioteka???? W telewizji nie przytoczyli definicji biblioteki? Bo wydaje mi się, że wg Ciebie biblioteka to taki dom z napisem biblioteka. :D :P

Gość NEPTUN M7
jeszcze gdyby coś w tym było wartościowego. niestety nie widzę

Ja mam piękną bibliotekę w gabinecie. :) Meble z XVIII wieku.

Gość tak to widze
nie mam tvc tylko komp ,karta tvc kablówka upc do niej projektor philips i na scianie ekran bardzo dobrej jakosci zwijany,a obraz wyswietlany tez jest super panorama ok 300 '' ,koszt całosci ok 2000 zł ale efekt to niech sie wasze lcd,ledy i plazmy schowają !!!

Biedni mają wielkie telewizory, bogaci wielkie biblioteki! Mam wielki telewizor i wielką bibliotekę (parę tysięcy tytułów). Zatem..?

Oooo, tez uwielbiam książki :) i osobiście wolę zasięgnąć właśnie po nie zamiast oglądać filmy.

Gość widać rozgarnięcie
Schowa się twój portwelik jak przyjdzie lampe zmienić :o

Damascenka Biedni mają wielkie telewizory, bogaci wielkie biblioteki! Mam wielki telewizor i wielką bibliotekę (parę tysięcy tytułów). Zatem..?" Masz wielką bibliotekę i musisz zadawać takie pytania?? Chyba, że tylko ją masz dla samego posiadania? Wtedy mam odpowiedz - skąd takie pytanie... W innym przypadku... oznacza to, że jednak masz za małą tą bibliotekę.

wtrącę się. ''masz za małą tą bibliotekę. '' widać, że Ty równiesz TĘ bibliotekę masz niewielką :) I napisała to osoba mieszkająca 13 lat za granicami kraju, nie uczęszczająca do polskiej szkoły ;)

**Mychol - napisała co wiedziała. Długo musiałam czekać na zabłyśnięcie? :D

**Mychol a ja mialam caly czas zwykly led 42" ale zmienilam na led 3D 55" i ma jeszcze lepsza jakos obrazu niz poprzedni." A to dlatego tak zabolało... :D Skoro już taka jesteś "bogata", to jakość ma na końcu ć. Chyba, że seplenisz. :P

Gość tak to widze
widac- lampa starcza na ok 4000 godz ,mam DO wykorzystania jeszcze 3264 godz ,koszt lampy obecnie 400 zł ,projektor prąd pobiera ok 180 W ,komp ok 50 W WIĘC KOSZT raczej niski a mozliwosci sporo sam tvc tego nike da oczywiscie mam tez monitor lcd 22' do compa lub lapka .

Gość Chunh Tzong
Plazma 51cali - 133W LCD 50cali 210W LED 47cali 77W - trudno mi bylo znaleźc model 50cali z podanymi paramentrami Wieć LED pobobiera jednak zdecydowanie mnie proądu niż LCD, zatem poprawiam się, moja ocen awynikala z oceny rozwiązania paneli laptopow, w TV LCD świetlowek jest jednak przynajmniej cztery, pasków z diodami nie wiem ile jest ale możliwe że nie więcej niż dwa co jak widac daje sporą różnice, coz sam sie poduczylem :D

Gość kjittydc
Plazmy biora najwięcej prądu, te 133 W to jakaś bajka

Gość poziom gimnazjalny
od dawna wiadomo że LEDy ciągnął najmniej a ten się jeszcze wykłócał :P

no wybacz, nie mam w zwyczaju odswiezac topiku co sekunde, zwlaszcza wtedy gdy mnie zbytnio nie interesuje. Widac moja uwaga poruszyla, ze az nie omieszkalas sie dzielnie przeszukac moje posty w poszukiwaniu bledow, gratulacje - wpadlas AZ na literowke, brawo. :)

Gość tak to widze
technologia obecnie produkcji sprzetu na calym swiecie jest taka ze poprzez dobór odpowiednich elementów elektronicznych ,tyczy sie to wszystkich firm mozna doslownie zaprogramowac awarie sprzetu po okresie gwarancyjnym a poniewaz naprawy sa drogie to kupuje sie drugi i o to chodzi producentom !!!!!!

**Mychol - mylna dedukcja. Przejrzałam tylko pierwszy Twój post, z ciekawości dlaczego tak bardzo Cię zabolał mój tekst. I wszystko stało się jasne. Literówki nie szukałam... ale mogę poszukać. Telewizji nie oglądam, to mam czas... Zatem powiadasz, że bardzo tutaj się udzielałaś? Nie omieszkam rozczytać się w tych mądrościach.. :D

Gość kjittydc
Samsung UN55C8000 --- LCD LED --- 55" --- 129,46 W Samsung LN52B750 --- LCD --- 52" --- 191,15 W Panasonic TC-P54G10 --- Plazma --- 54" --- 282,85 W LG 47LE8500 --- LCD LED --- 47" --- 90,01 W Sony KDL-46VE5 --- LCD --- 46" --- 125,31 W Panasonic TC-P46G10 --- Plazma --- 46" --- 168,78 W tak wyglądają realia 🖐️

Gość widać rozgarnięcie
Realnie to za pranie i prasowanie zapłacisz więcej jak oglądanie ryśka z klanu 🖐️ :D

**Mychol a ja mialam caly czas zwykly led 42" ale zmienilam na led 3D 55" i ma jeszcze lepsza jakos obrazu niz poprzedni. plasma odbija mocniej swiatlo (np lampa lub slonce) ale nie znam sie na tym i nie wiem co ostatecznie ma byc ''lepsze''. Ze swojego starszego bylam zadowolona caly czas, teral powedrowal do sypialni" O znaki interpunkcyjne i styl pisania nie jest Twoją domeną. :D

Gość Chunh Tzong
żadna sciema, jesteś zacofany Przyjmijmy w że wybieramy najtańszy LCD i najtańszy LED 47cali, minimalna różnica jaką udało mi się znaleźć to powiedzmy 500zł, jeśli róznica pomiędzy nimi to 100W i dziennie TV leci 10h to zwróca się nam te koszty po 2,5 roku jeśli ktoś patrzy średnio 5h dziennie to po 5latach, o ile dobrze policzyłem, jak źle poprawcie cena za 1kwh - 55gr nawet może się opłacić jak ktos dużo patrzy, jak mało nie ma sensu przepłacac z powodu prądu

Szczerze? Ja to mam gdzieś co ile prądu bierze.... Temat dotyczy TV, napisałam jaki mam, ale ile to prądu bierze to właściwie mnie nie interesuje...

Gość widać rozgarnięcie
No raptem się ekologiczni zrobili, a suszarki to mają po 1000W ;D wtedy w dupie mają ekologie hahahaha :D

**Mychol - cóż trudno powiedzieć, że Twój styl wypowiedzi sugeruje jakąkolwiek kompetencję językową.