Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarna06

Co robić mężowi do pracy?? Zdrowe, syte i proste.

Polecane posty

Gość czarna06

Witajcie! Co robić mężowi do pracy ( pracuje codziennie od pon. do sob. po 8-12 h). Robiłam kanapki, takie siakie i owakie,ale mąż już ma ich serdecznie dość. Chodzi zmęczony, pewnie mało witamin itd. Chciałabym robić mu jakieś obiadowe dania, które sobie podgrzeje w mikrofali ( kuchenki nie mają), ale żeby to nie były: zupy, bigosy, fasolki po bret. bo ja tego nie jem, nie robię i byłoby zbyt dużo roboty, żey zrobić 1 porcję. Zupy odpadają, bo niestety mąż nie zje. Myślałam o pożywnych sałatkach, prostych i sycących daniach jednogarnkowych, ew. kanapkach które raz na jakiś czas dam mu di pracy. Wolałabym zrezygnować z dań typu kotlet, ziemniaki, sałatka bo ja też pracuję i nie mam czasu stać przy garach o robić dłuższe dania. Narazie wymyśliłam: - dziś i jutro ma domowe hamburgery z mielonym mięsem, sałata, ser, bułka - sałatka z piersi kurczaka, ryżem i ananasem - sałatka z ryżem, brokułami, prażonymi migdałami - spaghetti bolognese - leczo z pieczywem - gulasz z kaszą, ryżem lub ziemniakami Tyle pomysłów. Liczę na Waszą pomoc :)

Gość jak facet pracuje po 12h
to nie dziwota, że zmęczony :( do tego gulaszu dawaj grubo krojone ziemniaki, myślę że trzeba je ugotować osobno, pokroić i dodać na sam koniec aby się nie rozpadły, będzie bardziej syto rób sałatki z ziemniaków, na przykład z dodatkiem rzodkiewki, trochę majonezu albo majonezu z jogurtem jeśli mężowi tłuste nie szkodzi, szczypior, możesz też dodać mięso z kurczaka, które dodawałabyś do sałatki z ryżem

Gość emileczka123321
Jak robisz te spaghettii czy inne takie to rob duuuuuzo i do zamrazalki. Tak samo jak gulasz - w wielkim garu i zamroz. I potem wyciagaj mu. Zaoszczedzisz na czasie

ziemniaki ogolnie nie polecam - po podgrzaniu sa niesmaczne! dania z ryzem.. ja robie kotleciki z kurczaka z jajkiem, maka itd z ryzem na ostro, curry z wolowina lub kurczakiem i ryzem, chilli con carne, rybe w sosie smietanowym..

Gość użytkownik_testowy
Ja do pracy robię sobie naleśniki, dania z makaronami (nie znoszę ziemniaków podgrzewanych w mikrofalówce), różnego rodzaju sałatki. Dodatkowo ponieważ mam możliwość to czasami zamawiam do firmy różnego rodzaju domowe obiady, chińczyka, czasami kebab. Ogólnie, jeżeli jest taka możliwość to polecam tą opcję - nie tracisz czasu na przygotowanie a można jeść codziennie coś innego i wcale nie wychodzi jakoś bardzo drogo (10-16zł obiad, warszawa)

jak przeczytałam temat, to pierwsza myśl - kopa w d.. zdrowego, sytego i prostego :) no, ale jak facet jest w porządku, to sałatki na bazie makaronu, można z majonezem :)

ryz z kurczakiem i warzywami w sosie curry makaron z kurczakiem, pieczarkami, brokulem,ostra papryczka i serkiem philadelfhia makarom szpiankowy z warzywami i lososiem. garnek chlopski

Mężowi zdarza się zamówić coś do pracy, ale niestety nie trafił jeszcze na nic smacznego :) Gdyby mąż nie zasługiwał na moje gotowanie i troskę, to na bank bym tu nie pytała o pomysły :D

Dlatego rzadko zamawia, a chciałabym żeby to było danie smaczne i zdrowe, bo ewidentnie brak mu witamin, pogoda nie dopisuje, zmęczenie więc niech sobie chłopina poje :)

Gość lopae
zrób mu lachę. oczywiście z połykiem :classic_cool:

To podam Ci 2 przepisy na te sałatki z ryżem. O! Przypomniał mi się jeszcze 1 przepis na sałatke z tortelinkami.

Gość ile zarabia twój
mąż że tak dbasz o niego ?

Sałatka ryżowa z ananasem i piersią z kurczaka Ryż pierś z kurczaka ugotowana z np. kostką rosołową ananas z puszki kukurydza konserwowa majonez lub majonez z jogurtem sól, pieprz Ryż gotujemy, pierś również jak napisałam wyżej. Ryż, pierś pokrojoną w kostkę, kukurydzę z puszki, ananas kilka plastrów ( zależy jak kto lubi) pokroić w kostkę. Wymieszać z majonezem, sól pieprz. Pyszne :)

Przepis 2 sałatka z ryżem, piersią i brokułami Brokuł gotujemy Ryż gotujemy pierś z kuraka przyprawiamy sola, pieprzem, papryką, czosnkiem u smażymy pokrojoną w kostki prażymy płatki migdałowe wszystko mieszamy i polewamy sosem czosnkowym ( czosnek, jogurt, przyprawy). Mix miekkiego i chrupkich migdałow, extra :)

Nie no, śmieszna jesteś :o nie dość że szykujesz mężowi śniadanie to pracy to jeszcze wybrzydza że mu sie znudziło :o niech sobie sam szykuje, zobaczysz jakie cuda wymyśli :p

Gość Apasz24.,
Nie do pracy ale przed pracą ...LODA !

Nie wybrzydza, ale po 2 latatch codziennych kanapek, to chyba może sie znudzic co?? Przepis 3. Salatka z tortelinkami. Toretelinki z biedronki ( polecam!), te do gotowania, suche albo takie gotowe z pomidoram i serem i ze szpinakiem. Szynka lub miesko a'la gyros, ser zólty w kostke, pieczarki i mieszamy wszystko + majonez lub jogurt.

Gość już zleciały się sfrustrowane
stare panny, którym żal dupsko ściska, że one nie mają o kogo dbać

Gość fdg4ty32t34r4
:-D jestem młoda, męża mam. ale on sobie do pracy robi sam co chce

Gość już zleciały się sfrustrowane
a jak zepsuje ci się samochód/masz coś do remontu/musisz wnieść ciężkie zakupy, to mąż też ci mówi: "sama se to zrób"? :P

Gość o jsssssu chce
mu robic to niech mu robi a wam uj do tego :classic_cool: