Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarna06

Co robić mężowi do pracy?? Zdrowe, syte i proste.

Polecane posty

Gość oikn0i
mozesz nagotowac bigosow i w sloiki poklasc:o a bedzie sobie mogl brac do pracy to ze ty nie jesz nic nie znaczy

Gość oikn0i
leczo pulpety w sosie bigos igos po cygansku w sloiki i bedziesz miec duzy zapas konkretne jedzenie a nie salatki:o

Gość czytam bo lubię
Nie ma to jak zmiana nicka i dalsze czepianie.

Piszac, ze ja nie jem mialam na mysli, ze dla nas 2 bym narobila bigosu, a ze ja nie jem ( dietka :P ) to nie opalaca mi sie stac i robic tyle czasu bigos. Zrobie, jak ede miala troche wolnego :)

Gość last paradise
"widac, feminizm sie szerzy! a pach nie golicie tez?" Ty chyba nie wiesz co oznacze ten termin, więc proszę Cię, nie używaj go :o Gdyby nie feminizm to nawet nie wiem czy umiałabyś naskrobać zdanie. "a obiady w ogole robicie dla meza, czy tylko dla siebie i zjadacie na szybcika w kaciku, spogladajac czujnie, czy sie wasza hiena nie skrada chcaca nikczemnie porwac wam takerz i zjesc, WLASNORECZNIE zrobiony obiadek????" Raz robię ja, raz on. PROSTE? "nie wszyscy lubia siedzieć w kuchni - ale wszyscy musza jeść i jak to zrozumiesz to znaczy ,ze nareszcie dorosłaś" Dlatego każdy powinien umieć zrobić sobie CHOCIAŻ kanapkę, jeżeli ktoś ma ręce to musi być naprawde ciotą, żeby nie umieć sobie ukroić chleba, posmarować masłem i przełożyć wędliną.

Gość last paradise
acadalfoooooooooooo- Nie wiem o co ci chodzi, mój pierwszy post w tym temacie dotyczył seksu i kanapek :D

last - ty masz chyba problem ze wzrokiem to raz , a dwa problem z czytaniem ze zrozumieniem . Pisze kobieta ,zę facet ciężko pacuje , na 2 etaty i nie podejrzewam żeby pierdział w stołek - to kiedy twoim zdaniem powinien te obiady gotować - raz ona - raz on ?

To na wtorek bedzie spaghetti z pulpetami a na piatek z tunczykiem :) Potem swieta, wiec MAZ zrobi barszcz bialy, upiecze sernik i upiecze kaczke :D wiec porobimy zapasow na kolejny tydzien, a potem to co na 1 stronie z przepisów :D

Gość oikn0i
tępaku narobisz gar bigosu-wsadzisz w kilka sloikow, zagotujesz i sie nie psuje wsadzasz w szafke wyjmujesz za pare tyg i mezowi sloik do pracy co jakis czas maz ze sloika na talerz i do mikrofali :o Boze ochron mezow przed takimi zonami:o dzieci tez takie bystre?

Gość Co ma zarcie wspolnego
z feminizmem? Jestem feministką. Umiem gotować. Ba! Nawet gotuję i piekę facetowi (on mi też). W takim razie pewnie zdziwi Cię to, że mam długie włosy? :P

ciekawa też jestem ile z was pociągnełoby długo na kanapkach . Ale pewnie to tylko umiecie zrobić , to mnie nie dizwi , że tak isę przed kuchna bronicie :D

Gość last paradise
"last - ty masz chyba problem ze wzrokiem to raz , a dwa problem z czytaniem ze zrozumieniem . Pisze kobieta ,zę facet ciężko pacuje , na 2 etaty i nie podejrzewam żeby pierdział w stołek - to kiedy twoim zdaniem powinien te obiady gotować - raz ona - raz on ?" Ale ja nie pisałam o jej konkretnego przypadku, przeczytaj to co zacytowałam i na co odpowiadałam.

golabki tez sa dobre do odrzewania, ale wtedy z pieczywem najlepiej. dobry tez kurczak w sosie winno-smietanowym z estragonem i grzybami. fiety z kurczaka podsmazasz. wyjmujesz. podsmazasz cebule z czosnkiem, dodajesz grzyby, smazysz chwile, zalewasz szklanka wina , dodajesz kurczakmi i gotujesz az troche sie zredukuje. potem dodajesz smietane i jeszcze grzejesz, duzo czarnego pieprzu, swiezego estragonu i sol. podajesz z ryzem.

Gość last paradise
"ciekawa też jestem ile z was pociągnełoby długo na kanapkach . Ale pewnie to tylko umiecie zrobić , to mnie nie dizwi , że tak isę przed kuchna bronicie" Ja pakuje wszystko do swoich kanapek więc nie uważam, żebym miała ubogą dietę, kanapki mogą być bardzo pożywne, a kiedy mam ochotę na coś poważniejszego to sobie coś ugotuję z różnym efektem.

Kurcze blade, jak ma ochote autorka robic zarcie mezowi, niech robi. Poki on jej batem nie pogania, mnie, feministce, nic do tego :P

Feministki, nie feministki co za roznica. Chce robic mezowi kanapki to robie i pytam o proste i szybkie dania, a tu mi ktos wyskakuje z bigosem. Pisze, ze nie mam czasu na bigosy, fasolki itd. Feministki wywalczyly rozne prawa, mniej lub bardziej dla kobiet dobre. Kobiety chca byc samodzielne, niezalezne, chca pracowac, zarabiac a jednoczesnie chca chlipac na meskim ramieniu, chca byc przepuszczane przez drzwi, kwiaty itd. Nie widze niczego niestosownego w robieniu kanapek facetowi, skoro chce :D

Gość oikn0i
jesli raz ugotujesz w chwili czasu wiecej potem ci sie to oplaci;( jezuu

Ale jestes upierdliwa, przeca pisze, ze w wolnej chwili zrobie, a pytam o rady na szybkie i na juz. zdesperowana - fajny przepis, fajny. Zrobie na bank :)

Dla mnie fasolka jest bardzo szybka. Niekoniecznie jednak zdrowa. Ta co ja mam na mysli, robisz ja z fasolki konserwowej - w mig jest miekka. Golabki z kolei sa dla mnie bardzo pracochlonne. Nalesniki uwielbiam - ze szpinakiem, serem, miesem, pieczrkami, parowka. Parowka w kupnym ciescie francuskim + jakies warzywa.

Gość do czarnej 06
jakbym ja tez była jak Ty opiekunką to może tez musiałabym nadskakiwać męzuśkowi, aby mnie nie kopnął w zadek! Do tego masz nadwagę. Widać, że nie przelewa się u was skoro was stać tylko na partycypację w TBS! Do tego łazi po domu strasznie zaniedbana o czym można poczytać tu: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5051029&start=30 biedna na walentynki musi mówić męzuśkowi, że jej kupił kartkę!: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4737434 o 6stej wstaje zapierdalać w chałupie: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4593410 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4551184

Skoro juz o kurczaku mowa - kurczak w cebuli. Kroisz cebule - ja lubie duzo. Mozna dodac pieczarki.Dodac oliwe, przyprawy do kurczaka jakie zazwyczaj uzywacie i... niech sie dusi :)

Gość Grota Alibaby
Spróbujcie tak....jato sama robię dla Niego i dla siebie ( w pojemniczki): http://tnijurl.com/b177a6017212/ to jest smaczne a prócz tego można stracić brzuszek...........!!!!!

Ale z ciebie detektyw. Wyciagnelas stare tematy sprzed roku czy 2 lat. Od tego czasu wiele sie zmienilo, procz tego, ze maz dalej jest szefem a ja wstaje o 6, porobic w domu czyli wlasnie kanapki. Nie wiem jaki problem jest w byciu niania?? A dla twojej informacji, mieszkamy w domu i mamy mieszkanie w tbsie :) a na walentynki wtedy maz nie kupil mi kartki, ale bukiet kwiatów :)

Moje sniadanko do pracy: salata lodowa + tymianek + pieprz bialy, smietana, oliwa z oliwek, podmidor, ogorek najlepiej kiszony, opcjonalnie rzodkiewka. Ser feta / lub kozi lub zoty wedzony + szynka.

Gość czarna jest gruba
bo żre za dużo słoniny. Jest opiekunka do dzieci i ja współczuję, bo jak takie dziecko ucieknie to przecież to cielsko go nie dogoni