Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutka12121988

Już nie mam siły!!!

Polecane posty

Gość tttttteter
Odpowiedz w końcu autorko, czy nie słyszałaś nigdy o antykoncepcji?

Gość ffgdgf
Mysle, ze cale swoje zycie wybierasz tych najgorszych. Mysle, ze masz mega kompleksy i brak szacunku do siebie. No i fakt..trojka dzieci..w tych czasach :O jak mozesz robic to swoim dzieciom ???? Kazde ma innego ojca :O Czy ty myslisz o nich w ogole ? A tekst, ze on byl prawiczkiem a ty masz przeszlosc :D hahaha, to nie wiedzial prawik, ze masz dwoje dzieci czy co ? Z kim ty sie zadajesz ??Chyba rzeczywiscie dobierasz facetow pod swoja inteligencje i wartosc. I trzaskasz dzieci.

Gość domek na prelllliiiiit
autorko, o jakim ty dlugoletnim zwiazku mowisz? jak bylas w gimnazjum? :D nie moglas byc w dlugoletnich zwiazkach, bo sama jestes mloda. ty nawet nie wiesz o czym piszesz. dziecko kazde z innym i zaslaniasz sie kolkiem poetyckim:D zamiast pisac wierszyki, idz dorabiaj, nie wiem sprzataj klatki. jaka szkole skonczylas? mature chociaz masz? ile macie miesiecznie kasy? plus minus. moze jednak zle gospodarujecie pieniedzmi i dlatego macie dlugi. mysle,ze wlazlas w niezle bagno. ciezko bedzie wyjsc i zyc z 3 dzieci. wrogowi nie zyczylabym czegos takiego...

Gość ffgdgf
Moze autoreczka z kolka poetyckiego probuje tu swoich wypocin i wymyslila to nedzne prowo. Bo nie wierze, ze istnieja takie osoby.

Noszsz przestancie z tą antykoncepcją! Jak jest się z kimś od czterech lat i szczerze się kocha to można zdecydować się na dziecko. Łatwo jest oceniać, ale czy ona zawaliła szkołę, albo poszła żebrać?! Jakby każdy wchodząc w związek nie decydował się na dziecko BO PRZECIEŻ ZWIĄZEK MOŻE SIĘ ROZPAŚĆ, to populacja by szybciutko wymarła. Źle trafiła i tyle.

Gość malutka12121988
Dzieci mają 4 lata ponad i 1,6 roku bo odeszłam w ciąży. Dzieci nie maja problemu bo sama nie jem tak żeby one miały. Nie daję im odczuć że coś jest nie tak. Ale boję się faktycznie. I nawet nie tego że zapuka pani z mops. Za każdym razem jak wjeżdża samochód na podwórko to się boję że przyszli nam wodę odciąć. On się dziwi że się załamuję. Brakuje na wszystko. Nawet na jedzeniu muszę totalnie oszczędzać gdzie to jest trudne. NA obiad zupa na 2 dni. Bez mięsa. Dzieci dostają śniadanie, kolację i między posiłkami. Ale nie mam na receptę dla siebie od lekarza, nawet na skarpetki. Zadłużenie za telefon, za mieszkanie, za prąd, za wodę. On wie że gdyby dobrze trafił to w ciągu 2 tyg może zarobić 4 tys jakieś. Żeby chociaż część spłacić. Ale nie wiem jak mu to wytłumaczyć że tak samo jak bez miłości to i bez pieniędzy nie jesteśmy w stanie żyć.

Gość 3534534
W tej historii tyle rzeczy się nie zgadza.. Napisałaś że skończyłaś szkołe i poszłaś do pracy skoro pracowałaś to jak skończyłaś na zapomogach i zasiłkach, pomocy z GOPS? Jeśli jesteś taka zadłużona, to dlaczego masz internet? A jeśli naprawdę jesteś z jakiejś patologii, to dlaczego piszesz składnie i bez błędów? Wygląda mi to na prowokację

Gość ffgdgf
Jestes skonczona i konczysz dzieci. Jak mozna wydawac na swiat kolejne w takich warunkach ???Wypierdzielaj z tym swoim nedznym kolkiem poetyckim i reszta. Jestes patologia. Powinni cie wykastrowac. Szkoda dzieciakow.

autorko twoj wybranek to chory czlowiek. przykro mi,ze nie zauwazylas wczesniej choroby psychicznej. odmawiasz sobie jedzenia,zeby maluchy mialy co ejsc, okej. ale temu co najbardziej potzrebuje, co ejst w twoim brzuchu zabierasz najwiecej. twoj maz/konkubent/ktokowiel jest budowlancem? ma jakis fach? ile teraz macie m-cznie na wydatki? nic? co z jego rodzina, nie pomaga wam?

Gość wiec czemu
skoro tych dzieci nie macie za co utrzymac nie stosowalas antykoncepcji? myslisz ze czym nakarmisz trzecie dziecko? miloscia? sory ale jestes bardzo dziwna bo jestes swiadoma swojej sytuacji materialnej a mimo to sie nie zabezpieczasz

Autorko on doskonale wiedział z kim się wiąże- z mamą dwójki dzieci. Mimo to zdecydowaliście się na związek, na wspólne dziecko. Wszyscy odbierają to tak, jakbyś nagle teraz powiadomiła go, że masz jeszcze dwójkę dzieci z poprzednich związków. ALE ON DOSKONALE WIEDZIAŁ, na co się decyduje. I masz prawo oczekiwać, że zamiast się użalać zatroszczy się o CAŁĄ Waszą rodzinę.

Gość wiec czemu
a masz w ogole alimenty na dzieci z poprzednich zwiazkow?

Gość ffgdgf
Tragedia. Uwazam, ze to prowokacja. Na 100 %

Gość malutka12121988
Proszę bardzo. Jestem na urlopie dziekańskim więc zawód mam. Nie mogę pójść teraz do pracy bo jestem w ciąży. Dorabiałam jako statystka, pracowałam wcześniej gdy miałam pierwsze dziecko niecały rok. Kiedy już potrzebowałam pieniędzy robiłam na nocnej zmianie na sprzątaniu hal w zakładzie mięsnym. Nie jestem leniwa ani nie liczę na czyjeś. Pieniędzy niby jest dużo wychodzi że do 2,5 tys. Ale długów jest tyle że nic to nie daje. koło 20 zł dziennie idzie na jedzenie. Do 30 maks. Niestety on dużo pali i wychodzi 400 zł za papierosy. Nie wiem. I jeszcze ma pretensje do mnie że to moja wina gdzie wszystkie rachunki ma i może zobaczyć co było kupione.

Gość vgggdgdfdgffddg
Nie ma takich głupich kobiet, nie wierzę w to.

czemu zdecydowałaś się na dziecko nie radząc sobei z utrzyamniem dwóch dotychczasowych? to jest skrajna głupota, kazda myslaca kobieta by sie zabezpieczala

Gość wiec czemu
odpowiesz na moje pytanie?

Autorko musisz postawić sprawę jasno- nawet ze względu na maluszka, którego on będzie ojcem. Ale ma obowiązek zadbać również o starsze dzieci i przede wszystkim o Ciebie, bo jeśli zdecydował się na związek z Tobą to również z nimi. Chce wyliczeń- spisz wszystko, na co wydajesz i przedstaw mu, że na jedzenie wychodzi mniej niż np. na jego papierosy

macie 2,5tys zl i nie placicie za nic??????????? takie kity wciskaj ludziom swojego pokroju,ze slamsow. za net placisz,ale czynszu pewnie 300zl juz nie. zyjecie ponad stan! macie problem i sama sie w niego z nim wpadkolwalas. nawet mi ciebie zal sie robilo, ale teraz wiem,ze rozwlaacie pieniadze na prawo i lewo. 2,5 tys nie ejst malo. jak sie chce to mozna sie utrzymac, aprzynamnjiej nie zadluzajac na takie sumy, ze boisz sie,ze pradu i wody nie bedzie! co pier dolisz, teraz juz wiem,ze to prowokacja. powiem tyle-nie wywoluj wilka z lasu...

Gość pabloo
Nie ma co dziewczyny dołować i tak ma trudną sytuacje z która będzie musiała sobie poradzić.

Polly facet nie ma obowiązku zająć sie autorką i jej gromadką, ma obowiązek zająć sie swoim dzieckiem, tylko tyle

Gość mały odkrywca
Chyba go pojebało! Usiądź z nim i zapytaj jak wg niego wygląda miłość. Gdzieś czytałam że kiedy facet mówi: "kocham cię" rozumie przez to zobowiązania, dom na kredyt, walkę o byt itp. Z tego co piszesz on nie rozumie co to miłość, ma jakieś pokaleczone pojęcie miłości. Moim zdaniem jeśli się kocha drugą osobę stara się dać jej to co najlepsze, również pod względem materialnym. Skoro kocha Ciebie i Twoje dzieci jak może patrzeć na to jak jedzą jakieś nędzne zupy na rosołku? Jak może patrzeć na Ciebie noszącą jego dziecko, kiedy oddajesz dzieciom własny talerz zupy? Chociaż naprawdę nie wiem czy taka rozmowa ma jakikolwiek sens. Mam wrażenie że jesteście ze sobą z braku laku. On chciał zaruchać za przeproszeniem, Ty czułaś się samotna a potem żadne z was nie miało odwagi sie z tego wyplątać. Ja rozumiem że każdy związek ma problemy ale jeśli dwie osoby nie są zawsze i wszędzie razem* to nie ma on najmniejszego sensu. On nawet nie gwarantuje Ci utrzymania. Dlaczego z nim jesteś? Zastanów się czy to co czujesz to faktycznie jest miłość. Albo lepiej-zastanów się czy to co on robi jest miłością i czy warto być z kimś kto najwidoczniej Twojej miłości odwzajemnia. PS. pisząc razem* mam na myśli jedność w działaniu i myśleniu dwojga osób. Staranie się a wręcz wyprzedzanie jednego przed drugim w zaspokajaniu wzajemnym swoich potrzeb. Czy tak jest u Was? Czy on liczy się z jakąkolwiek Twoją potrzebą? Z tego co piszesz nie. Jest małym człowieczkiem który potrzebuje nieustannie zapewnień o Twojej miłości. Ale to jest jego problem że on nie czuje Twojej miłości a nie Twój. Ty, z tego co piszesz, oddajesz siebie całą. To Ty robisz za faceta w tym związku i Ty idziesz na ustępstwa. Warto?

i jeszcze niby urlop dziekanski? hahaha pewnie zaraz doktorat bedziesz robila. jak pracowalas jak dziecko mialo rok, to kto sie nimi zajmowal w tym czasie? marna prowokacja!!!!!! z takich zreczy sie nie zartuje.

Gość malutka12121988
Pochodzę z domu gdzie nie było patologii żadnej. Dlatego piszę składnie. Kolejny raz piszę że antykoncepcji używałam. Stwierdziłam że zadba o nas bez problemu ponieważ kiedyś zajmował się całą rodziną gdy ojciec umarł na raka. Faktycznie mój pierwszy związek trwał od 15 roku życia, ale są i takie które od młodego i do końca. Jestem faktycznie głupia, że w ten sposób chciałam mu udowodnić, że mi zależy. Skończyła mi się umowa i nie mogłam znaleźć pracy, dlatego skończyło się tak. Internet mam na jego laptopie i na jego karcie orange free którą doładował i dostał darmowe gb a zostawia w domu. Otrzymuję alimenty i starsza córka widuje się z ojcem bo młodszej ojciec w sumie od czasu ciąży się wyrzekał. I także uważam, że to że dzieci są nie z krwi to jedno, ale jeśli ktoś decyduje sie na bycie z taką kobietą to musi zadbać o wszystkich a nie tylko o syna kiedy się urodzi. On jest budowlańcem i to dobrym. Ma ofert o pęczki. Dzwonią do niego. I on mógłby bez problemu zarobić, żebyśmy wyszli z długu, ale uważa że jak wyjedzie na miesiąc i tylko niedziela zostanie to dzieci o nim zapomną a on przestanie mnie kochać.

domek na...: Dla Ciebie 2,5 tys na czteroosobową rodzinę + dziecko w drodze to jest dużo... ?!

Gość brudopiss
"Kolejny raz piszę że antykoncepcji używałam. " To jak Ty jej używałaś, skoro ciągle zachodziłaś w ciążę?

Polly - 2,5 tysiąca to jest dużo, na pewno wystarczajaco an potrzeby rodziny jeśli sie rozsądnie gospodaruje

fiku miku: Co Ty piszesz?! Świadomie związał się z mamą dwójki dzieci- razem tworzą rodzinę. Mnóstwo ludzi wychowuje dzieci z poprzednich związków, jeśli partner by ich nie akceptował i nie traktował jak swoje to dla mnie nie ma o czym mówić.

polly84 nie ejst duzo, ale ludzie radza sobie lepiej majac mniej. rozumiesz? zadluzyli sie na tyle,ze odetna im i prad i wode z czasem, zaraz komornik wejdzie za nieplacenie czynszu, dopiero bedzie wtedy lament. autorko, skoro twoja rodzina to zadna patologia, to czemu nie mas zod nich pomocy? a co z rodizna twojego chloptasia jakze zakochanego w rodzinie, o ktora nie dba? i tez mnie zastanawia-jak uzywala antykoncepcji, jak 3jke bachorow ma kolo siebie... listosci!

Gość Pati2434546
Ludzie nie odpisujcie na tą nedzną prowokacje, bo tylko pokazujecie,, że daliscie się nabrac takiemu d.....