Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala MIMIMI

Polka z Algierczykiem, mam pytania i wątpliwosci.

Polecane posty

Gość gość
Nie kazdy algierczyk jest taki sam sa ok i sa ci gorsi tak samo jak polacy anglicy itd niema to znaczenia zalezy na kogo sie trafi

Gość gość
Moje drogie musicie się ze oni mają na boku inne. I będą wolec muzułmanki. jeżeli wasz mężczyzna ma pracę i jest ogarnięty to możecie być pewne ze Algierki mają go na oku. Mój znajomość była taka sama poznanie przez internet...gadki szmatki tylko że ja sama jestem muzulnka i gdy widziałam ze on taki wierzący tylko ze słowa to po ogromnej kłótni sam się przyznał co ma na sumieniu i blagal o przebaczenie. Przyjechał do Polski x3 aby mnie wyglądać o drugą szansę (wiza francuska turystyczna wiec nie musicie im dawać zaproszenia ) mieszkał w hotelu bo go nie przyjęłam do siebie. Był gotowy na małżeństwo ale tylko w Algierii bo rodzice muszą was znać. Im bardziej oni pokazują ze dla was rzucą wszystko to ściema. Mamusia musi was zaakceptować. Im bardziej go ignorowalam to faktycznie biegał za mną jak chciałam. Oni niestety muszą czuć bata....Algierki nie dają sobie wejść na głowę dlatego czułe półki łatwiej nakłonić do małżeństwa...bo tam oni pracują na kobietę a tu wy biegacie w ramach miłości. Są wyjątki ale facet który tam ma pracę i jest ogarnięty ma też sznureczek Algierek za nim ....tam nie jest łatwo o pracę i godne życie wiec miejcie to na uwadze. Pozdrawiam

Gość gość
Chciałabym przestrzec dziewczyny przed Algierczykami, znam osobiście kilku, ponieważ byłam w Algerii. Poznałam też kilku Algierczyków przez internet. Prowadzą taki sam schemat: uwodzą, gadają ciągle o Islamie, wybielając wszystko, czasami co bogatszy wsiada w samolot i przylatuje na seksik, a w ciągu dnia tylko spędzają czas tylko przed komputerem, nic nie robią, nie mają hobby, nic, bo przecież nic nie może być ważniejsze od Allaha. Podchodziłam sceptycznie do znajomości z A. , dzwonił codziennie, co godzinę, co minutę, osaczył, bo byłam głupia i się dałam, zaborczość, nieuzasadniona zazdrość i posądzanie o kłamstwa... to tylko w skrocie, przylatywał do Polski, ale jak potem się okazało nie tylko do Polski, do Litwy, Słowenii , Niemiec, do kobiet, które poznał i traktował w ten sam sposób... Kłamał, ze jest na wysokim stanowisku w korporacji, a był zwykłym fizycznym pracownikiem, chwalił sie autem, które było służbowe... Miał dziesiątki nowych nr Skype (łatwo było zwerfikować, bo dał mi dużo adresów mail, których uzywał) , kilkanaście facebooków, konta na różnych portalach społecznościowych... szukał kobiet na sex i ewentualny biznes, wszystkie prosił o to samo, pomoc w sprzedaży jego produktów lub znalezienie mu współpracy z polskimi sklepami. owszem, nam wszystkim obiecywał to samo, stosował ten sam schemat... Byłyśmy tajemnicą dla jego rodziny. Gdy jedna z nim zrywała to uporczywie szukał z nią kontaków, potem tak było i ze mną. On ma 44, najmłodsza jego zdobycz to Niemka 17 letnia... Udało mi się nawiązać kontakt z trzema dziewczynami z Litwy, Niemiec. Przeżyły z nim to samo piekło, bo przeciez on - Muzułanin miał prawo krzywdzić "niewierne". Algierczycy reprezentują inną kulturę, tam mężczyzna jest nieskalany, a wszystkiemu winna jest kobieta, kobieta ma ograniczone prawa, wie to kazda , która tam jest. Moja przyjaciółka jest Algierką , nie wyszła za mąż, nie nosi hijabu i ma doktorat. Znam dużo opwieści z jej ust, jacy potrafią być mężczyźni z Algerii. W stosunku do nas "niewiernych" nie łudźcie się, ze was bardzo kochają oni mogą poślubić tylko taka, którą rodzice zaakceptują. Ostrzegam przed muzułmanami ogólnie. Ponieważ interesuję się religiami, czytałam Koran kilkakrotnie, obejrzałam bardzo dużo filmów dokumentlnych, zbierałam informacje od samych imamów i muzułmanów, jedno jest pewne, oni mają za zadanie upadlac "niewiernych", wielekrotnie usłyszałam od muzułmanów, że takie jak ja powinny umrzeć, dosłownie. Po swoich osobistych, jak równiez innych historiach przestrzegam was przed Algierczykami i nie tylko...

Gość gość
Ja tez uważam i znam to z autopsji że nie warto. Byłam w związku dwa lata z takim. A z Konstantyny....klamstwa manipulacje...oglądanie się za innymi Algierkami....a jak już chciałam zerwać kontakt to tragedia. No i w końcu rodzina znalazła mu inną to z dnia na dzień koniec cisza....zero miłości.

Gość gość2016
Witam.Jak część z was dziewczyny też jestem z Algierczykiem.To co piszecie o ,,myśliwych,, na dziewczyny z europy,o procesie jaki się przechodzi gdy Cię wytropi i całej reszcie z małżeństwem,rodziną itp jest prawdą.Są pewne różnice ale efekt ma być ten sam-szybka kasa. To o czym piszecie wiem od nikogo innego jak od swojego mężczyzny.Na szczęście z teorii nie z autopsji.Trafiłam może na tego lepszego(chociaż to nadal muzułmanin).Nasza relacja miała opierać się na zwykłej znajomości.Poznania kogoś innego,wymianie poglądów itp a od czasu do czasu na czymś w rodzaju ,,przyjaciela,, któremu możesz powiedzieć coś czego nie powiesz ,,swoim,,.Jednak z biegiem czasu wymknęło się to spod kontroli-wiecie co mam na myśli.Mimo iż nie czuję się okłamywana, zdradzana, wykorzystywana, zniewolona itp jestem zmęczona. Oboje jesteśmy.Czytając kilka wypowiedzi rozumie co miał na myśli mówiąc ,że w Algierii bardzo dużo muzułmanów i arabów nienawidzi czyjegoś szczęścia.W Polsce tez tak jest.Na obecną chwilę nie wiemy jak mamy ,,nas,, i to wszystko ułożyć.Dlatego na razie on jest tam a ja w Polsce. Miłość dziewczyny boli i wymaga wielu poświęceń.Nie wierzcie w pierdoły.My nie mamy planu ale mamy wspólne marzenia.Czekamy na chwilę która da nam możliwość je spełnić.Pozdrawiam i życzę Wam mądrych wyborów.

Gość gość
No dobrze wszystko fajnie uważać trzeba lecz w ich kulturze sypianie z kobietami przed slubem to grzech

Gość gość
A w religii katolickiej seks przed ślubem to niby nie grzech?

Gość gość
Tez byłam z Algierczykiem. Nie polecam. Od poznania akceptowal wszystko potem gdy już planowaliśmy ślub to wyszły i kłamstwa i prawdziwy charakter gdzie ja mam wszystkiego słuchać. On mógł siedzieć pół nocy z kolegami a ja nie mogłam po zmroku wyjść do koleżanki. Sa typy kobiet które lubią jak ich mąż stawia je po kontach jak na wsiach. Teraz jestem z Polakiem gdzie mam wszystko czego szukałam.

Gość gość
11:29 mam nadzieję że ten obecny facet wie o tym arabie czy jednak się nie chwalisz?

Gość gość
tyle idiotek na tym świecie..., a na ulicach Warszawy potem widuje czarno-śniadych z Polkami, a potem samotne Polki z ciapatymi, które są w szkołach szykanowane

Gość realityyy
Pracuję w takim miejscu, gdzie kolorowych nie brakuję. Jak widzę młodego Algierczyka z żoną Polką nieciekawej urody (przeważnie gruba blondynka) i starszą od niego o jakieś 10 lat, to się zastanawiam, co ich łączy? Po jakimś czasie widzę jak taki przystojny i wierny mąż ugania się za innymi dziewczynami, to mogę stwierdzić, że niektóre Polki są ślepe idiotki. A później narzekania, że mąż Algierczyk był taki fantastyczny do ślubu, a potem nagle wszystko się zmieniło. Drogie Panie, patrzcie uważnie i nie ściągajcie byle co do Polski. Oni i tak wolą swoje piękne Algierki.

Gość gość
Jak czytam niektóre komentarze, to aż niedowierzam, że istnieją tak głupi ludzie. Co znaczy "muzułmanin to zawsze muzułmanin"? Czyli że chrześcijanin to zawsze chrześcijanin?! Taki sam jak lata temu, kiedy to mordowali, kobiety traktowali gorzej niż psy? Poczytajcie trochę, ludzie i pomyślcie sami. A przede wszystkim nie wypowiadajcie sie jeśli osobiście nie macie kontaktu z muzułmaninem. Jest taka dobra zasada "jak nie mam o czymś pojęcia, to się nie wypowiadam". Prawda jest taka, że to właśnie w Islamie kobieta zawsze miała prawa i była traktowana z szacunkiem. Niektôrzy powiedzą "mężowie każą im się zasłaniać!". Nie mężowie, a wiara i nikt nie każe, a radzi. Te kobiety robią to bo chcą, bo nie zależy im na uznaniu innych mężczyzn i na ich zaczepkach. Tutaj jest inaczej, kobita założy mini i jest przeszczesliwa, że ktoś gwizda na nią na ulicy. Żenada i znak braku jakiegoś dowartoścowania, zainteresowania. Oczywiście tam trafiają się mężczyźni którzy myślą, że są panami i władcami ale to już inna sprawa. To tak jak wszędzie, mało jest polaków terroryzujacych swoje żony i dzieci, alkoholików i narkomanów? Jednak nie wrzuca się ludzi do jednego worka. Ja jestem żoną algierczyka, poznaliśmy się w polsce. Miał kartę stałego pobytu, więc absolutnie niczego ode mnie nie potrzebował. Praktykuje islam i w niczym mi to nie przeszkadza. Nigdy nie czułam się ograniczana, studiowałam i pracowałam. Chodziłam na zakupy i widywałam się z koleżankami. Ja rządzę pieniędzmi, decyzje życiowe omawiamy i podejmujemy razem. Jest troskliwym i opiekuńczym mężem, a od niedawna również tatą. Nigdy nie daje mi zapomnieć jak bardzo mnie kocha. Czuję się dowartościowana i nie potrzebuję uznania od innych. Poza tym żaden polak nie dałby mi tyle szczęścia, uwagi i miłości. Co do znajomości na odległość, to prawda, że trzeba uważać. Wystarczy wyjechać do jakiegoś kurortu tureckiego czy egipskiego, a poerwszego dnia ktoś Wam wyzna jak bardzo was kocha. Oczywiste są wtedy zamiary takiego habisia ale to już kwestia własnego rozumu. Chociaż znam kilkuletnie małżeństwa, które tak się poznawały lub też internetowo. A jeśli o rozwody chodzi, to jest ich niewiele, a jeśli już to zauważyłam, że najczęściej wine ponosi kobieta niestety. Także ludzie, nie wszyscy są jednakowi, a oceniając kogoś lub czyjąś religie spójrzmy na siebie.

Gość gość
kobiety są głupie, aż tak,że wybierają arabusów i czarnych, niekoniecznie brzydkie, ale koniecznie tępe. Szkoda słów...

Gość gość
Głupie to jest Twoje myślenie. Głupie kobiety to te, które poznają swoje love na inprezie, szybko zachodzą w ciąże, szybko biorą ślub i równie szybko się rozwodzą, niszcząc sobie całe życie. Kobieta, która się zakochuje, wychodzi za mąż, rodzi dziecko i jest szczęśliwa i spełniona ma do tego prawo nawet z murzynem, arabem czy chinczykiem jak zechce! Wypraszam sobie, że jestem tępa bo mam męża cudzoziemca. Jestem matematykiem z inteligencją na pewno przewyższającą Twoją.

Gość zonaarabatak
Do gość 2017.01.05 Jak sama mówisz poznałaś męża jak już był Polsce na karcie stałego pobytu , a skąd miał tą kartę przepraszam bardzo ? Wykorzystał jakąś Polkę przed Tobą typowo dla papierów, gdy pierwsza żona w końcu przejrzała na oczy, nie dała sobą rządzić i go w d... kopnęła jak była w miarę inteligentna to nie ma z nim dzieci, dlatego pobiegł do Ciebie i zrobił Ci dziecko zapewne jeszcze przed ślubem, pewnie pierwszą żonę już zdradzał z Tobą. Ja sama mam męża araba od 11 lat, nie zamieniłabym go na innego, ale nie mogę zdzierżyć sytuacji w której mąż arab przyjeżdża do żony Polki a potem ją zostawia dla rzekomej polskiej muzumanki od miesiąca, która komuś rozbija małżeństwo a własnie z opisanym przypadkiem (ślubu z arabem poznanym w Polsce na stałym pobycie) spotkałam się już kilka razy w ostatnich 3 latach. Żal, pomyśl jedna z drugą czy gdyby facet był dobry to ta Polka po przebrniętych tonach papierów by go zostawiała po 4 czy 5 latach małżeństwa?

Gość gość
trzeba być kompletnym zerem ty brać się za muzułmanina i to czarnego

Gość gość
Nie polecam straszne *****cze

Gość gość
trzeba być kompletnym zerem ty brać się za muzułmanina i to czarnego

Gość gość
nie doceniacie Polaków a prawda jest taka, że bycie żoną Polaka jest super!

Gość gość
każdy algierczyk to bydle to taka kultura jak u nas otwieranie drzwi kobiecie

Gość gość
Do zonaarabatak. Wydaje mi się że jest kilka sposobów żeby dostać się do europy j mieć stały pobyt. Chociażby studia czy praca. Może jej mąż tutaj studiował? Po 5 latach mógł się nawet uniegać o obywatelstwo. Spotkałam się z takimi przypadkami. A tak nawiasem skąd taka agresja w Tobie? Twój mąż skacze w bok? Wypowiadasz się trochę jak znudzona życiem stara kwoka. Na świecie jest mnóstwo rozwodów i to w większości z winy kobiet. Może to np była żona go zdradzała? Już też z góry masz wyrobioną opinię że to na pewno jego wina. Lepiej pilnuj swego męża. Ja tam jestem w związku z algierczykiem od lat i na nikogo innego bym go nie zamieniła. A! I przyjechał do polski na studia.

Gość Ruda1991
Do gość 7:57 Bydle to Ty skoro tak dzielisz ludzi na rasę. Do żonaarabatak Jak można tak w ogóle pisać będąc żoną araba? Piszesz jakby każda polka tylko czychała żeby Ci go odbić. Jeśli kocha to na inna nawet nie spojrzy i to obojętnie czy arab czy polak

Gość zonaarabatak
Czy ja mówię coś o Polakach, wszędzie są dobrzy i źli ludzie moje obie siostry mają świetnych Polaków, wszystko zależy od charakteru człowieka. Mój Algierczyk cały czas otwiera mi drzwi więc pisanie że drzwi otwierają tylko Polacy jest przereklamowane, tak jak wspomniałam wcześniej wszystko zależy od człowieka. Hhhh nie wiem czy skacze w bok, oby nie, chociaż pewności nie ma nigdy, jesteśmy jednak szczęśliwym małżeństwem , dzięki za troskę. Nie ma we mnie agresji tylko racjonalne podejście do życia, Pani powyżej podała mnóstwo danych i wiem z opowiadań kim jest, a pierwsza żona tegoż Algierczyka to moja przyjaciółka i wiem dokładnie co tam między nimi miało miejsce, bo mąż ją bezprecedensowo zdradzał. Tak jak wspomniałam wyżej znam już 3 takie przypadki w których to mężczyzna okazał się nic nie wart i mnie cholera bierze na coś takiego, bo sama mam męża z Algierii, a potem przez kilku drani całość jest postrzegana jak napisano w komentarzu powyżej „każdy Algierczyk to bydle…” a takowe „bydle” znajdzie się w każdej kulturze. Rozumiem doskonale że dla sporej ilości młodych kobiet Arabowie wydają się bardzo przystojni ale rzeczą dla mnie niepojętą jest to że na Boga chłop ma żonę, wielokrotnie dzieci a one się lepią jak muchy do miodu, przecież trochę kultury osobistej, świetnie pasuje tutaj puenta „jak su.. nie da to pies nie bierze”. Co do pilnowania mojego męża ufam mu i nie muszę go pilnować to jest człowiek który ma swój własny rozum i nie oszukujmy się nie mamy po 20 lat, ale to co się teraz dzieje między młodymi ludźmi jest niesamowite, znam aż 4 związki polsko-arabskie w których tylko w jednym zdradziła żona. I bardzo proszę drogie Panie to że wam się w sypialni nie układa to nie znaczy zaraz żeby tu pluć jadem z samego rana , pozdrawiam.

Gość gośćiowaka
Byłam z muzułmaninem niepraktykującym, byłam dwudziestoletnia i naiwna. Skromny, inteligentny, wykształcony, lekarz. Nawet nie wiem kiedy, ale niepostrzeżenie zaczęło się okazywać, że nie znosi, kiedy wiem więcej niż on i wypowiadam się na jakiś temat z dziedziny chemii, wyśmiewał mnie wtedy ku mojemu osłupieniu. Wiele było przykładów. Poczucie humoru miał tylko dla swoich znajomków, dla mnie powaga, brak reakcji na wesołość. Że seks z nimi jest dobry?ha ha, Pierwsze słysze i szczerze mówiąc nie chce mi się wierzyć, żeby ci mężczyźni byli w stanie pragnąć sprawić rozkosz kobiecie, po pierwsze to niemoralne babe sprowadzać na takie szerokie wody, a po drugie w ogóle niewskazane, ważni są oni, tylko mężczyzni! Jak gdzieś jechałam to tłumaczył mi jak niedorozwojowi, że mam nie sypiać tam z innymi, przygodnymi mężczyznami. Śmiałam się. Do czasu. Potem zrozumiałam, że to nie jest żart, że on jest po prostu na serio taki denny. Zrozumiałam, że on widzi we mnie białą puszczalską, bo tak mają od dziecka wbijane w głowę- białe=łatwe, nierwierne, godne pogardy. I coś w tym jest. Białe kobiety są zbyt dla nich łatwe, dobroduszne, pełne dobrej woli, wiary, że się je bedzie szanowało, bo nie miały nigdy w naszej kulturze do czynienia z tym, co czeka na nie w kulturze muzułmanów i nie wierzą, dopóki się nie przekonają. A że Polki są takie chętne na przygody, to proszę bardzo! Rodzcie im dzieci i przeżywajcie wiele mocnych przygód. Ja doceniam teraz naszych mężczyzn, Polaków. Nie ma im równych, wspaniała nacja.

Gość gość
Moje panie myślę że wszystkie macie rację są arabowie dobrzy i źli to zalerzy jakim jest człowiekiem taksamo jak kobiety Polskie które są muzulmankami w głowie mi się nie mieści to że potrafią zamotac w głowie zonatemu arabowi do takiego stopnia że po 5 latach malrzestwa bierze rozwód z żoną która cieszko pracuje żeby coś kolwiek mieli a wybiera ją bo mu dobrze zrobiła nie stety znam takie małżeństwo dziewczyna rozbiła fajna rodzinę Dla własnych potrzeb bo się okazało że jest w ciąży pytanie tylko czy to jest jego dziecko głupi jest bo powinien zrobić test ojcostwa a później brać rozwód z żoną

Gość gość
problem w tym przyglupia lewaczko, ze dobry muzulmanin to zly czlowiek gwalcacy kobiety i dzieci oraz ucinajacy glowy niewiernym. Taka jest kultura muzulmanow. Muzulmanie nie sa dobrymi ludzmi!

Gość gość
Gość 22:43 Troche bardzo pojechałaś. A wszystkiego dowiedziałaś się skąd proszę? Z telewizji? To gratuluję głupoty

Gość gość
Zonaarabatak Nie udawaj, że wiesz kim jestem i generalnie wszystko wiesz o moim życiu. Nikomu męża nie odbijałam, żadnego związku nie rozwaliłam. Myślę, że każdy powinien się zająć swoim życiem a nie pluć tu jadem

Gość zonaarabatak
Dziewczyno Ty nie masz wstydu, chwalisz się na forum że Twój mąż jest tatą, przecież on został ojcem zanim otrzymał rozwód więc to jest raczej powód do wstydu, że rozkładałaś nogi przed żonatym mężczyzną a nie powód do chwalenia się na forum, zrobiłaś co zrobiłaś i to Ty z tym musisz żyć. Ale powinnaś wiedzieć jedno człowiek który zdradził, zdradzał będzie, mało tego "najlepszym muzułmaninem jest muzułmanin dobry dla swojej żony" muzułmanin który się modli lecz zdradza, muzułmaninem nie jest. Nie buduje się szczęścia na nieszczęściu innych bo z takim podejściem daleko się nie zajdzie, karma zawsze wraca, a gdyby Twój mąż był człowiekiem uczciwym nie proponowałby swojej żonie pieniędzy w zamian za nie wzięcie z nim rozwodu. Mówisz że jesteś inteligentna więc pomyśl logicznie, obcokrajowiec który bierze rozwód w pierwszych dwóch latach stałego pobytu jest narażony na wydalenie z kraju. Ponadto uważam że żeby się wypowiadać na jakikolwiek temat trzeba mieć jakiś bagaż doświadczeń, więc najpierw pożyj z muzułmaninem kilka lat, poznaj jego rodzinę i nie mam tu na myśli skypa, wybierz się do Algierii chociaż raz a potem się udzielaj.

Gość gość
Hahaha zonaarabatak Ze zwykłaj przyzwoitości powinnaś się upewnić o kim piszesz zanim zaczniesz kogoś oczerniać. A najlepiej przejedź się do kobiety o którą Ci chodzi i powiedz jej to prosto w oczy. Co za patologia..