Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość e.r

Jak często pijecie alkohol?

Polecane posty

Gość a ja sie przygladam
gdzie go czytałes ? w prasie brukowej ? jakies naukowe pimo ?? czy pisał to poprostu ktos na kaffe np ten stary waligruch hmmm jak mu tam prawik 91 czy cos.

Gość a ja sie przygladam
hmm centralnie chyba nawet te 3 piwka dzialaja na nia jak woda bo nie widze roznicy. to spokojna, umiarkowana osoba. po piwku robi sie nawet potulniejsza spokojniejsza jakby zapaliła blanta

Udowodnione jest rowniez ze alkoholicy to ludzie wrazliwi. Alkoholizm to choroba emocji....ja tam sie do tego przyznaje

Gość emilianna
pijałam w weekendy a teraz ,prawie codziennie ,piwo,lampka wina ,czy drinka z męzem wieczorem, nie myślę,że to jakiś problem ,pewnie żadna pijąca osoba nie myśli hahaha ale poważnie ,alko jest dla ludzi jedni lubia czekoladę inni mięcho a ja lubię lampkę wina wieczorem

psycholodzy uwazaja ze alkoholicy to osoby nieswiadome ze maja z tym problem, oni nie mowia ze nie maja problemu bo chca nas glupio oszukac, tylko oni na prawde tego nie widza. To taki system obronny mozgu, ktory bardzo potrzebuje tego 'znieczulenia' zapomnienia o problemach i bezradnosci pijak natomiast wie co go sklania do naduzywania alkoholu, jednak ten w przeciwienstwoe do pierwszego ma nad tym kontrole, podczas gdy pierwszy wywraca sie a na drugi dzien spala ze wstydu tak jestem pijakiem i to jak cholera :D ale to moja swiadoma decyzja

Gość a ja sie przygladam
mam kumpele jej matka popija tak jak moja zona tyle ze ta kobieta ma okolo 48 lat a wyglada na 60, mysle ze browar tak niszczty człowieka ... poprostu szkodzi, niszczy skórę jak czaste solarium.

Gość oppkkkkkkkkkkkaaaal
ja mam tak niską samoocenę ze wszyscy terapeucii rozkładają ręce.. oni swoje ja swoje.. u mnie wszystko jest albo czarne albo białe... nie wiem czy to kiedykolwiek ulegnie zmianie

a ja sie przygladam po prostuy uwierz, jako osoba dojrzala i znajaca sie nieco na emocjach, widze po tym co ktos pisze z kim mam do cz\ynienia:) mam dobra intuicje :) umiem odroznic dobry art od belkotu szmatlawcow

opppkkkk po prostu badz dla siebie dobra, bo na to zaslugujesz i naucz sie sobie przebaczac i innym codziennie jak mantre powtarzaj ze przebaczasz sobie krzywe akcje bo to wynik twoich slabosci i nikt nie ma prawa cie oceniac, bo nikt nie jest idealny zycze Ci jak najlepiej ja bym chciala zeby wszyscy ludzie siebie szanowali i byla harmonia :)

Gość gość
Piję raz w tygodniu, a moja matka ma o to do mnie pretensje, chociaż jestem dorosła...