Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Przegrałem

czy zwolennicy PO głoszą, że wyjaśnianie Smoleńska grozi wojną z Rosją?

Polecane posty

na jakiej wtedy byli wysokości?:) powinni taka decyzje o odlocie podjąc bedac wysoko na niebie bo juz jasnym bylo jakie są waruki, jakie okoliczności, jakie zagrożenie potencjalne i to chocby nierealne, , ze pasa nie widać ...ze mgła jak tylko rusek z wieży odradził to już powinno wystarczyć na to by leciec na inne lotnisko! bo sie wiozło, nie np pocztę tylko prezydenta!!! i generałów!!!! i wtedy się minimalizuje ryzyko.

Gość hare hare
schodzili na 100 metrów, niżej nie mogli, to była wysokość decyzyjna, niestety wciśnięcie uchoda ,zwiekszenie mocy silników z jakiegos powodu nie poskutkowało poderwaniem maszyny i nie jest prawdą jak napisał tu wczoraj jakiś przygłupi pajac, że UCHOD działa tylko z ILSem, bo zrobiono 2 eksperymenty drugą tutką na lotnisku w Powidzu koło Poznania, lotnisko nie posiada ILS a uchod zadziałał i maszyna odleciała bez najmniejszych problemów

Gość decyzję o odlocie
powinni podjąć już po informacji o odlocie na zapasowe iła z ich samochodami nawet gdyby pogoda była dobra a nie była i nie były spełnione minima to i tak już nie było sensu było tylko chciejstwo i tragicznie skończyło się niestety

hare ty nie rozuiesz o czym ja piszę... na chwile nie skupiaj sie na tym że mogli zejsc do 100m bo taka jest dozwolona wysokość, i na tym wszystkim co działo się pózniej tylko na tym okresie czasu zanim zeszli do 100 metrów ja tego nie rozumiem po co w ogóle schodzili do 100 metrów!!! każde zbliżanie się do ziemi samolotu w trudnych warunkach jest niebezpieczne!!!! katastroy samolotów odbywają sie przecież głównie podczas lądowania i startu prawda? po co schodzili do tych 100 metrów ? w jakim celu??? ruscy odradzili, wieźli głowę pańśtwa, generałów i ogólnie prawie 100 osób lecialo tym smolotem. po chuj było w ogóle schodzić na 100 metrów? że co sie tam okaze że jednak jest wporzo i mozna lądować? nie. to już było zbędne ryzyko! mowie, z ziemniakami, z pocztą ok. ale nie z prezydentem i generałami na pokładzie nad lotniskiem na terytorium odwiecznego wroga, bez ilsu, w trudnych warunkach atmosferycznych z brakiem widocznosci pasa 🖐️

Gość hare hare
" po co schodzili do tych 100 metrów ? w jakim celu??? " po to żeby spróbować wylądować?? czy masz inny pomysł?? :D:D:D:D:D ­ "tylko na tym okresie czasu zanim zeszli do 100 metrów ja tego nie rozumiem po co w ogóle schodzili do 100 metrów!!!" BO TAK SIĘ KUR­WA LATA !!!!!!! hahaha poje­bańcu !!! :D:D:D po to są określone minima i można na nie bezpiecznie schodzić, we mgle, po ciemku i we wszelkich innych warunkach, kumasz?????? i na tej wysokości pilot decyduje, czy warunki są wystarczające czy nie!!! tutaj stwierdzili, że są zbyt słabe i postanowili odlecieć!! TAK SIĘ LATA!!! wszędzie na świecie!!!! koniec dyskusji, bo z debilem nie chce mi sie gadać 🖐️

to na 200 metrach jeszcze nie widzieli? tak? jakie sa warunki?:D:D::D to co piszesz nijak nie usprawiedliwia kapitana od decyzji jaką podjąl... jak kto wyżej napisał, dezycję o odlocie na inne lotnisko mogli podjąc wcześniej bez schodzenia na sto metrów...🖐️ schodzili na 100 metrów bo chcieli wylądować jak sam żes slusznie zauwazyl:) i to był błąd. zbędne niczym nie uzasadnione ryzyko. dzięki że przynaleś mi rację przynajmniej pod względem decyzji o lądowaniu:classic_cool:

Gość hare hare
debil, no debil :o "tutaj stwierdzili, że są zbyt słabe i postanowili odlecieć!!"

i inne moje pytanie !!!!!!!!!!!!!!!!!!jaki był sens lądowania jesli IŁ z samochodami dla polskiej delegacji odleciał do Moskwy??? niech mi ktoś odpowie??????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IŁ nie chciał lądować w tych warunkach i po prostu odleciał na inne lotnisko. Tupolew pchał się na siłę do lądowania i stało się. :O

Gość hare hare
znowu kłamiesz!!!! znowu zmyślasz!!! nie znasz podstawowych faktów w tej sprawie, to po cholere zabierasz głos?? możesz to wyjaśnić??? po co robić z siebie takie posmiewisko?? 1) nieprawda, że IŁ nie chciał lądować, bo właśnie chciał!! mało tego, że chciał, po prostu lądował, wykonał manewr touch-and-go po czym odleciał do Moskwy! 2) to tupolew nie pchał się na siłe, bo piloci postanowili odlecieć nie podjemując próby lądowania!!!!!! zrozumiesz to wreszcie??? zszedł na wysokość do której było bezpiecznie i na którą pozwalało prawo, nie było co do tego żadnych przeciwwskazań, bo robi się tak wszędzie na świecie i na każdym lotnisku, nawet słabo wyposażonym, to nie ma znaczenia!! lot 100 m nad ziemią sprawnym samolotem czy to w Smoleńsku, czy na Okęciu czy na Heathrow jest tak samo bezpieczny, zarówno w dzień, w nocy jak i we mgle!!

nigdzie nie napisałem że jest to niezgodne z przepisami🖐️ ale wiedzieli z jaka jakie warunki, wiedzieli że ił poleciał do moskwy... to czemu nie polecieli za iłem do moskwy czy tam na inne poprostu lotnisko co? skoro ił trnsportował samochody... no odpowiessz mi na to? po chuj w takim razie schodzili na 100 metrów jak wiedzieli jakei są warunki i że ił poleciał na inne lotnisko z samochodami? co na piechote czy taxi by Lechu jechal do katynia? a może podstawiona przez rusich limuzyną:classic_cool: musieliby ja najpierw gruntownie przebadać borowcy z tego co wiem...to by sie lechu i tak spóźnił. w kązdym razie to nie ważne... moje pytanie nie odpowiedzialeś mi , sprytnie, jak zwykle, unikajac odpowiedziD: czemu nie polecieli za iłem na inne lotnisko skoro w iłku były smaochody dla pasażerów tupolewa? skoro wiedzieli jakei sa warunki od jaka i iła. ????

Gość Michau jaki ty głupi jesteś
to aż żal:o

Gość Łowca B
ban x2 idx ty lepiej do psychiatry, spadles na samo dno:o