Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abat

czy związek bez dzieci ma sens

Polecane posty

Gość abat

jak sądzicie?

Gość wiele par nie
ma dzieci i sa szczęśliwi

Gość abat
jaki jest sens żyć bez dzieci, dorabiać się po to by nie mieć komu tego przekazać? czy taki związek ma szanse przetrwać?

Gość abat
kilka lat przetrwa a co dalej?

Gość 45u7rg
bez dzieci to dopiero ma sens !!!

Gość abat
ja chciałbym mieć dzieci, nie wyobrażam sobie bez nich życia:)

Gość lajla90
Ja bym chciała stworzyc taki związek, póki co spotykamy się z chłopakiem 6 lat i ani myślę rodzic dzieci.

Gość el viento
Ale czy dorabianie sie musi byc jakims sensem, elementem? Nie mozna zamiast tzw. Dorabiania sie, czyli gromadzenia dorabiac sie doswiadczen, np. poznawac odlegle miejsca, innych ludzi. Doswiadczenia w pewnym stopniu, w roznych formach mozna przekazywac wielu osobom. Albo i nie. Wszystko zalezy od konkretnych ludzi. Dla jednych ma sens dla innych nie.

Gość bez dzieci ani rusz
nie za bradzo ma sens

Gość abat
wszystko w życiu ma swój sens a przynajmniej powinno mieć można podróżować i zwiedzać odległe kraje mając dzieci,które nadają życiu sens, spajaja związek, dają radość szkoda, że nie ma kobiet, które myśla jak ja:(

Gość abat
a nie jedna jest:)

Gość el viento
Oczywiscie ze mozna. Jak i mozna bez. To sprawa tylko tych konkretnych dwojga.

Gość abat
a ile związek bez dzieci przetrwa?

Gość a czy każdy musi
w życiu dokonywac wielkich czynów? Czy jest wzór na szczęście? Ja myśłę że każdy sam wie co dla niego miłe.

Gość pojemnosc umyslu
precz z bachorami

Gość niekonieczny
Media uczą dziś rozwiązłości i egoizmu, nie ma co sie dziwić, że zapatrzeni w telewizor młodzi chcą żyć sami i korzystać z życia w otoczeniu chłamu. Ale z czasem przychodzi dojrzałość i wtedy już posiadanie dzieci jest zupełnie oczywiste. :P

Gość el viento
To pytanie z nurtu - po ilu latach zepsuje sie czerwony samochod? Znam ludzi ktorzy sa razem dziesiatki lat, a nie maja dzieci. Sa tez tacy, ktorzy maja i rozeszli sie ledwie sie dziecko urodzilo. Nie ma zadnej reguly.

Gość a czy każdy musi
Prawda jest taka że jak nie masz dzieci z wyboru to dajesz sobie bez nich radę bo wiesz co robić żeby czuć się szczęśliwą. Jak masz choć nie chciałaś to też dajesz radę tylko że już nie koniecznie wiesz wszystko bo wiadomo nie marzyłaś i nie planowałaś ale radość masz tylko stłumioną poczuciem winy że jednak tamta co marzyła wypada lepiej od ciebie w roli rodzica. Kiedy marzysz i masz dzzieci to tak samo jak w pierwszym przypadku odnajdujesz sie w roli wiesz co robić i jesteś panią losu. W życiu chodzi o to by mieć to o czym się marzy i to daje szczęście io siłę.

Gość a czy każdy musi
Najgorzej nie wiedzieć czego się chce i myślę że właśnie typowe dla ludzi w dzisiejszych czasach-mam na myśli młodych ludzi. Taka niewiedza to poczucie zagubienia bezradność poczucie bezsensu i depresje.

Gość abat
ja nie mogę mieć dzieci a bardzo bym chciał mieć swoje, więc nie rozumiem egoizmu i głupoty dzisiejszych panien, którre mogą a nie chcą

zawsze jak się coś chce, a nie można tego mieć to ciężko zrozumieć ludzi którzy mogą, a nie chcą. Przy czym nie rozumiem czemu nie zaadaptujesz dziecka.

Gość oczywiście ze ma
Nie mamy dzieci z własnego wyboru, taką podjęliśmy decyzję życiową :) Nasz związek ma się świetnie. A celem życia nie jest rozród, trzeba być bardzo ubogim wewnętrznie człowiekiem, zeby tak myśleć :O Celem życia jest szczęśliwe życie, po prostu :) Lubię mój święty spokój, mój związek, moją swobodę, moją kasę też (robiąc sobie dziecko płacisz już tylko na nie, niestety ale materialna strona życia też jest ważna). Nie pragnę mieć dziecka, więc dlaczego mam je mieć?

Gość pomyśl dziewczę
wiecie to jest tak, jesli ktos żyje na kocią lape czy w dziwacznym zwiazku to zauważcie że ci do dzieci odniosa sie ''po co bachory'' allbo że jest im super bez , przeciez non czy ona nie maja wyjścia :)Owszem dla mnie ludzie bez dzieci sa wyrachowani i bezlitośni, niedojrzali, mówie o tych którzy tacy są.

Gość oczywiście ze ma
Nie żyjemy na żadną kocią łapę, a decyzja jest przemyślana. Jesteśmy małżeństwem, jesteśmy po 30-tce, czyli jesteśmy dorosłymi ludźmi i wiemy, czego chcemy. Dzieci nie są tym czymś 🖐️

Gość tak sobiem myslem
do czasu kretynko, ty jestes właśnie z tych wyżej wyrachowanych.Normalna kochająca rodzina pragnie dzieci ,a tym bardziej kobieta je pragnie a może ty chłopobaba

Gość tak sobiem myslem
idiotko , do ''oczywiście że ma '' nie widzisz że to nie do ciebie

Gość oczywiście ze ma
Nie zalewaj się żółcią, bo dostaniesz niestrawności :D Nie jestem winna twoich problemów życiowych, sfrustrowana osobo (niepłodność, czy samotność? a może coś jeszcze innego?). Szanuj cudze wybory życiowe, to inni uszanują twoje.

Gość oczywiście ze ma
Nie, nie widzę. Precyzuj do kogo piszesz, żałosna osóbko :) (nieszczęście aż z ciebie bije, współczuję).

Gość egoizm bo dzieci nie chca ?
To paranoja .Egoizmem jest miec dzieci .I tak na to patrzcie .Powolujecie nastepne pokolenia z wlasnego egoizmu .Bo ja chce miec "dzidzie ". I nie zrozumiecie ze mozna w zwiazku byc szczesliwym bez dzieci .Bo zwierze jest tylko zwierzem i musi sie rozmnazac !!! Ps .mam dzieci ( nie dzidzie ) i kocham je .Ale gdybum nie miala tez bylabym szczesliwa . Czlowiek realizuje sie na rozne sposoby .Niekoniecznie przez dzieci .I szczesliwy moze byc jezeli akceptuje siebie .