Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paula675474252

Można zrobić spagetti bez sera??

Polecane posty

Gość paula675474252
A makaron będę gotowac dokładnie tyle ile jest napisane na opakowaniu (7 minut) ze stoperem w ręku, zeby czegoś nie zepsuć.

Gość paula675474252
I jeszcze 2 pytania o makaron. Trzeba go mieszać w garnku cały czas? I jak będę wlewać do sitka, to trzeba polac wodą z kranu, zimną czy ciepłą? Wydaje mi się, ze zimną, ale wolę się upewnić.

Gość paula675474252
Umiem kroic, ale nie drobno, a nie chce dużych kawałków czosnku w makaronie.

Gość Berbec
makaron gotujesz we wrzącej wodzie solisz ją dolewasz trochę oleju do wody wsyp makaron i często mieszaj żeby nie przylepił się do dna po ok.7 minutach powinien być gotowy później wlewasz do niego zimnej wody żeby się nie skleil w wlewasz do sita specjalnego z dziurkami do makaronu mięso smaż na oleju aż się zrumieni później dolewasz wody i fix

Gość paula675474252
Dziękuję:) A ile soli i oleju do makarony?

Gość paula675474252
I trzeba mięso mieszać?

Gość No cóż, mnie tez mama
gotować nie nauczyła, bo sama nie była wyśmienitą kucharką, a mnie się uczyc nie chciało. Za to jak juz zaczęłam sama gotować to poszło jak z płatka:D Wystarczy nieco intelektu :P I trzeba lubic jeść smaczne rzeczy. Jesli lubisz jeść byle co-nigdy nie nauczysz sie dobrze gotować. Makaronu nie da się ugotować ze stoperem w dłoni, bo tempo gotowania zależy od wielu czynników. A Ty sobie daruj ten fix w proszku, bo widac ewidentnie że nawet to Cie przerasta, a eksperymentowac nie potrafisz i kup gotowca w słiku. Sos z mięsem. W smaku róznica będzie żadna, więc jak sie ma chłop nabrac na proszkowy sos to i pewnie w ten słoikowy uwierzy:O Czasami w chwilach kompletnego braku czasu zdażało mi sie robić taki fix, ale on bez morza przypraw jest niejadalny, a Ciebie przerasta porkojenie czosnku:O

Gość paula675474252
Ale pisałam, że mam do sklepu daleko, poza tym u nas nie ma sosu z mięsem w słoiku, sa tylko takie bez mięsa. Nawet chciałam kupić, ale w końcu wzięłam fix, bo tańszy.

Gość dodaj czosnek granulowany
jak boisz się pokroić

Bzdura. Zalanie makaronu zimną woda powoduje dalsze rozmiekanie:O Co za róznica, jaka woda? Makaron nie klei się po dodaniu oliwy, ale wtedy nie wchłonie sosu. Jedyna metoda na niesklejony makaron jest dodanie go do sosu bezpośrednio po ugotowaniu. Wiódł ślepy kulawego?:O

Gość i co z tego ze mama
jesteś rasowym tepakiem ,ja uczyłam się sama , myslisz ze nie da się ? jak ktos ma mózg wielkosci łebka od zapałki to moze nie , włącz filmiki bez mózgu na youtube tam nawet widzisz co zrobic nie trzeba czytac i tak nie rozumiesz

Gość paula675474252
A co to jest czosnek granulowany? Poza tym i tak go nie mam w domu na pewno.

Gość Berbec
do smaku możesz dodać jakieś zioła ale na sam początek to wystarczy nie bój się napewno wyjdzie z czasem się nauczysz jak chcesz to podam ci maila i mogę ci wysłać bardzo proste przepisy lub pomoc ci jak będziesz miała problem z gotowaniem

Gość figiel45674577
mamy 21 wiek kobiety nie musza umiec gotować,a bez bazyli i czosnku mega badziew Ci wyjdzie,lepiej zmaów cos na wynos i odpuść sobie gotowanie,bo widać że nie masz powołania

Gość mieszaj ten makaron
cały czas non stop jak bedziesz go gotowała . koniecznie!!!

Gość paula675474252
Jak byś mogła to poproszę maila:) Zamówić nic nie moge, bo nie mam juz kasy:o Rodzice wyjechali na cały tydzien i zostawili mi tylko 70zł:o jak zamówię jedzenie z restauracji to połowę z tego wydam, a już wydałam 15zł na to spagetti:o

Gość Berbec
idioci makaron po gotowaniu jak jest jeszcze w garnku zalewa się zimna woda mam matkę zawodową kucharke więc wiem a do makaronu wystarczy po łyżeczce soli i łyżce oleju i po 7 min wyciągnij kawałek makaronu i próboj czy jest ok

Gość figiel jak ona
ma cos zamówic jak pisała ze wzieła fix zamiast słoika bo TAAAANIEJ ja pierdole współczuje chłopakowi wyboru partnerki bedzie to rzarł 2 dni bo autorka wyczytała ze na cztery porcje aaaaaaaa

Buahahaha. 24 lata i od rodziców dostajesz kieszonkowe:D Samodzielnie gotujesz obiad tzn.mieszasz wodę z proszkiem:D Tylko uprzedx faceta wcześniej, jaki to 'samodzielny' obiad przygotowałas, bo się udałwi ze smiechu:D A bez pomocy mamy pewnie nie wiesz co robić w takiej sytuacji:)

Gość Berbec
basia20x @wp.pl

Gość figiel jak ona
jakim cudem na to gówno wydałaś 15 zł ? makaron 4 zł fix 3 zł jaka suma nam wychodzi autorko ?

Berbec Twoja mama taka komunistyczna kuchara pewnie:D tylkow Polsce stare kucharki zalewaja makaron zimną wodą rozciapciując go na maksa i pozbawając wszelkiego smaku:) Dokształcić sie powinna:P

Gość paula675474252
Ale tam naprawde są 4 porcje, tak pisze na opakowaniu. Ja studiuję dziennie i pracuję tylko dorywczo. Akurat osttanio nie mogłam nic znalezc i od miesiąca nic nie zarobiłam. Nie czepiajcie się tak. Nie każdy ma stałą pracę mając 24 lata.

Gość paula675474252
Makaron 3,00zł, fix 3,50zł, mięso prawie 9zł, bo musiałam kupić pół kilo, bo tylko paczkowane było w sklepie. I wydałam 15zł. Z mięsem nie będzie problemu bo mamy wagę kuchenną, więc zważe sobie 300g tak jak każe przepis.

Gość MartaKrakow
autorko - polecam filmiki w internecie, gdzie gotują różne potrawy, nie da się w tym zgubić, bo tam jest wszystko pokazane, wchodzisz na youtube.com, wpisujesz spagetti i wyskakują Ci filmiki :) tam jest wszystko

Gość MartaKrakow
tak samo z innymi potrawami - polecam uczyć się gotować z filmików

Gość figiel jak ona
no to zwracam honor , kupiłas do tego mięso łooł na wypasie bedzie

Gość paula675474252
O co ci chodzi z napojem z biedronki?

Gość Berbec
Ja mam na jedzenie ok. 500 zł miesięcznie na 6 osób w rodzinie i Uwierz że da się gotować dobrze tanio i prosto przy strasznie wybrednych dzieciach w domu. Czyli zostało ci 55 zł no to na jakieś cztery nawet pięć obiadów da się z tego dużo wykombinować

Gość paula675474252
No a jak bez mięsa jak pisze na opakowaniu, żeby dodać? Tylko sera nie kupiłam, bo myślałam, ze jest w domu, a się okazało, że nie ma jednak:o