Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wstyd na całą Europę

Polska znowu musiała się ośmieszyć - tym razem żałosnym hymnem na EURO 2012

Polecane posty

chyba nie przeczytałaś za dobrze tego artykułu który mi podesłałaś. owszem w polsce jest dużo "magistrów" ale tylko dlatego że taka jest polska specyfika. u nas człowiek z tytułem licencjata (bachelor) to w powszechnej opinii ktoś z "niekompletnym" wyższym wykształceniem podczas gdy na zachodzie to jest właśnie wyższe wykształcenie natomiast "master's degree" to już jest stopień naukowy więc jeżeli ktoś nie planuje kariery na uczelni to nie robi na zachodzie "magistra" a tylko właśnie "licencjat". dlatego właśnie u nas jest "najwięcej magistrów". jednak z tego artykułu dalej widać że, cytuję: "Łączny odsetek osób z wyższym wykształceniem w Polsce wynosi 20 proc. i jest niższy od średniej OECD na poziomie 28 proc." więc jednak wciąż mamy osób z wyższym wykształceniem mniej niż wynosi ŚREDNIA OECD. tam jednak znajduje się dla nich praca, dlaczego zatem w polsce tylko o tuska juniora firmy walczą jak lwy? szczególnie że dalej w artykule który podesłałaś jest napisane "jak byk": "Co ciekawe, tylko 25 proc. absolwentów w Polsce to humaniści (humanities and arts) czyli dokładnie tyle, ile wynosi średnia w 30 krajach OECD, , które zostały zbadane, a jest dużo niższy niż np. w Niemczech i Irlandii, gdzie ok. 30 proc. absolwentów stanowią humaniści." to co, "humaniści" w niemczech znajdują zatrudnienie a u nas są "śmieciowi" i cytując ciebie "pieniądze mu z nieba nie spadną"? powód jest prozaiczny - kapitalizm kompradorski - władza w rękach "mira rysia i zbysia" i innych "równiejszych" a przeciętny człowiek żeby założyć firmę bez znajomości w rozmaitych urzędach to musi być ciężkim przypadkiem samobójcy a szanse takiej firmy na sukces są doprawdy minimalne bo o równej konkurencji z "mirem rysiem i zbysiem" nie ma co nawet marzyć.

!offerma "tylko że u nas wygląda to tak: "Od półtora roku kuszono mnie tą propozycją. W końcu się zgodziłem - mówi nam krótko syn premiera." to jedno zdanie wystarczająco dobrze charakteryzuje sytuację w polsce." A tu to się nie popisałeś, jakie 'u nas'? Uważasz, że nepotyzm to domena Polski? Że syn premiera innego kraju siedziałby na bezrobociu i rozsyłał bezskutecznie swoje CV? Naprawdę?

"Że syn premiera innego kraju siedziałby na bezrobociu i rozsyłał bezskutecznie swoje CV? " nie, ale tylko w polsce opowiada się młodym bezrobotnym że dlatego są bezrobotni bo są głupi, leniwi i się do niczego nie nadają, kończą "śmieciowe" studia i nic nie umieją. to jest kolejna odsłona tej pedagogiki wstydu którą ty tak ochoczo wspierasz: "Bo jak by Polakom się coś udało to by było wręcz podejrzane."

21:33 21:46 21:58 00:47 Posty w których się odniosłeś do tej jednej wypowiedzi, a to i tak tylko pobieżnie sprawdzałam. Nie wiem czemu myślisz, że uważam Polskę za wiochę? Piosenka na Euro mi się nie podoba, ponadto uważam, że nie jest za grosz oryginalna, bo Polacy zmałpowali ten pomysł od Ruskich i ich Buranowskich babuszek, którymi do niedawna się tak zachwycano. Ok, nie jestem patriotką, ale bez przesady. A tego zdania "Bo jak by Polakom się coś udało to by było wręcz podejrzane" nie napisałam bez powodu, ale już nie chcę wchodzić w szczegóły. Zresztą zauważyłam, że lubisz mi wmawiać jakieś pierdoły, które nie wiem gdzie wyczytałeś, chyba w 'Trybunie ludu', zresztą nieważne, do wstrieczi/до встречи.

"Posty w których się odniosłeś do tej jednej wypowiedzi" no ale to była twoja wypowiedź, prawda? a może ktoś się pod ciebie podszył? skoro była twoja to co mi masz teraz za złe? tym bardziej że ty to samo powtarzasz co chwilę. piszesz np o "śmieciowych studiach" tak jakby na zachodzie wszyscy kończyli tylko renomowane uczelnie. piszesz "że to nic dziwnego, że pracodawcy przebierają w CV jak w ulęgałkach" bo ci od "pedagogiki, socjologii czy jakiejś filozofii" (twoje słowa) to wg propagandy której słuchasz są nic nie warci. tymczasem z artykułu który przysłałaś wynika że wcale ilością absolwentów kierunków humanistycznych nie odbiegamy od średniej za to ludzi z wyższym wykształceniem jest u nas 40 procent mniej niż średnia. (u nas 20 proc, średnio 28) i jakoś dziwnie tam pracodawcy nie "przebierają jak w ulęgałkach" a jeżeli pojawia się wysokie bezrobocie to nikt nie próbuje wmawiać młodym ludziom że to oni są winni bo mogli lepsze studia kończyć. no ale u nas to oczywiście wspaniały rząd przychyla nam nieba (choćby przez to że będziemy pracować do 67 lat) a problemem są tylko "nieudolni obywatele". za głupi, za słabo wykształceni, za wiele wymagający itd itd. tylko jak wyjeżdżają za granicę to już nie są ani za głupi, ani za słabo wykształceni ani za wiele wymagający.

Gość mmLena07
wy myślicie, że ktoś się interesuje za granicą tą piosenką? nikogo to nie obchodzi. Pytanie za 100punktów - jakie dwie piosenki były hymnem EURO 2008? Przypominam, że EURO 2008 odbyło się w Austrii oraz Szwajcarii.

Gość mmLena07
i śmieszy mnie porównanie tego wybranego hymnu na EURO 2012 do Waka Waka Shakiry, gdzie chodziło o oficjalną piosenka mudialu w RPA 2010. Znana jest zresztą tylko dlatego, że właśnie Shakira ją wykonywała - gwiazda światowego formatu. To jedyny wyjątek. Naprawdę myślicie, że ta polska piosenka będzie gdziekolwiek puszczana poza Polską (i ew. za granicą przez Polaków)?

Gość dalfOlkaTolka
Zobaczycie, że przyjadą Niemcy i będą się super bawić przy takiej piosence. Weźcie się kiedyś wybierzcie na Octoberfest, to sami się przekonacie, że muzyka też taka ludowa i każdy się bawi, a nie wali smuty, jak wy tutaj. Pewnie byście przyjechali, zadarli nosy i z pogardą się dziwili, jak oni mogą się przy takiej wiejskiej muzyce bawić.:D Jakieś kompleksy macie, a gdzie zabawa? To nie jest jakiś egzamin międzynarodowy, to ma być właśnie zabawa ludzie! :) Trochę więcej luzu i radości wam życzę! :)

Gość tak to widze
no to gdyby to german organizowało tą impreze ciekawe czy dali by piosenke z octoberfest --------mocno w to wątpię ...........to jest impreza międzynarodowa a nie jakiś picnik --------podaję kolejność ---Polska niestety nie wyjdzie z grupy ,mistrzem zostanie Ukraina ..............druga będzie Francja trzecia Holandia .............

Gość a ja widze ze ten wyzej
jest głu pi i ma wszy na pępku !:D :D