Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Katarynka17

MonaVie - jakie są wasze opinie?

Polecane posty

Gość gość
Ja nie rozumiem tego calego zamieszania wokol MLM. przeciez to banalny biznes a plany marketingowe sa latwe do ogarniecia, a tu ciagle burzliwe dyskusje. Ehh ludzie ludzie.

Gość gość
Dlaczego nie dla mv i mlm?Dlatego,że w wiekszości tego rodzaju biznesów zarabia tylko garstka ludzi a doły kupują od Nich TYLKO marzenia.Tak naprawdę to mogłoby nie byc produktów tylko prawo na to nie pozwala.Dlatego są soczki,licencje,pakiety i inne triki żeby nie podchodziło pod piramidę.W "prawdziwym" mlm duże zyski to tylko niestety teoria bo zazwyczaj wyliczenia są brzydko mówiąc z d.....wyciągniete.Ludzie w mlm głownie kupują marzenia dlatego szkolenia polegają na manipulacji umysłem i świadomościa.Twardo stąpający ludzie od razu wyluzowują ale osobniki podatne zazwyczaj wychodza z tego tak jak nasz słynny zwycięzca Piotr Brandtford.oczywiście wygeneruje sie jescze z tego kilka % tzw średniaków ale z tego co widzę to Oni to poprostu lubia,żyja tym skaczą z jednego do drugiego mlm ale żeby tłusto zarabiali tak jak mówią to chyba tylko w ich marzeniach ;)Pozdrawiam mlmowców i monavistów oraz wszystkich anty.Wszyscy pomieścimy sie jakoś na tym Świecie tylko żebyśmy sie nie pozabijali ;)

Gość gość
ten przyklad z telewizorami totalnie nie trafiony. a co do tego "normalnego" MLM to jak w kazdym MLM chodzi o to zeby zapisujac sie, kupowac produkty dla siebie co miesiac lub 2 lub 3 oprocz tego budowac baze konsumentow czyli ludzi ktorzy takze bede kupowac te produkty dla siebie a oprocz tego jesli ktos chce moze sprzedawac te produkty oczywiscie po wyzszej cenie dzieki temu zarabiamy na marzy. proste jak budowa cepa do tego legalne proste i przyjemne i co najwazniejsze dla kazdego

Gość YGS
19.09.13 [zgłoś do usunięcia] gość Masz rację, nie ma nakazu. Jednak każdy MLM jest typowo sprzedażową firmą. Gdy nikt nie sprzeda na zewnątrz towaru zrobi się ciasno na dole. Taki efekt domina od A (start) do Z (zmierzch firmy) i tu się zaczyna rozwój kurczyć, powstaje efekt gaśnięcia od Z do A (bo nie ma sprzedaży na zewnątrz). A wiadomo co się dzieje z firmami co nie sprzedają własnego towaru. 2013-09-19 21:21:21 [zgłoś do usunięcia] gość Mądrze prawisz. W całym właśnie owym dochodzie pasywnym jest ambaras. Rozumiem że osoba mająca 5k ludzi "pod sobą" może nie sprzedawać. Bo oni kupując (wymagana aktywność/kwalifikacja) i tak mu przysporzą te cztery zera na fakturze. Ale to skomplikowany i wieloletni wysiłek może przynieść taki raj. Tak czy siak sami tacy w firmie nie mogą istnieć. 2013-09-19 21:39:38 [zgłoś do usunięcia] gość Haha :D Dobry żart na koniec dnia jest zawsze mile widziany :D

Gość gość
jaki zart. Przeciez to prawda.

Gość gość
przykład z telewizorami to świadome zastosowanie dla kontrastu bo nikt w MLM nie sprzedaje telewizorów, chodziło mi o to jak zagmatwany bywa ten model dystrybucji i jak niedorzeczny czasami.......normalny MLM tak jak najbardziej, kupuję dla siebie jak mi produkt pasuje to polecam ktoś inny kupuje z mojego polecenia i za to dostaję wynagrodzenie, ten komu poleciłem też może kupować np. taniej tak jak ja jak np. zarejestruje się jako dystrybutor i będzie miał większy rabat, ale wielkie nie dla: kosmicznie drogich pakietów startowych, kosmicznie drogich pseudo materiałów szkoleniowych, mydlenia oczu dochodami pasywnymi po dwóch miesiącach pracy, obowiązkowej aktywności czyli kupowania dla siebie bo jak nie to nie dostaniesz kasy i spadniesz w dół...... i wielkie nie dla werbowania następnych za wszelką cenę........

Gość YGS
2013-09-19 22:13:53 [zgłoś do usunięcia] gość Uznałem, za żart ;) Bo widząc poniższy przykład , gdzie załóżmy chciałbym zostać super fiołkiem czy innym tytanowym goździkiem to musiałbym zabawiać się w przeliczenia punktowe , wzorki śmieszne itd. W mojej subiektywnej ocenie to nie jest jasne i klarowne. Nie rozumiem tego w tej branży. Będąc liderem budującym grupę o charakterze sprzedażowo - rekrutacyjnym muszę się koncentrować na tym. Nie na wyliczankach. Obiecany przykład: (1) 60 000 + 60 000 = 120 000 (Perła A + Perła B) (2) 90 000 (Amarant A) (3) 120 000 (Złoto) (4) 150 000 (Diament A) (5) 60 000 = suma (5a +5b + 5c + 5d + 5e) (6) (6a) 120 000 – 50 000 = 70 000 (Perła A - Perła C) (6b) 62 000 (Perła B) (6c) 130 000 – 50 000 = 80 000 (Amarant A - Perła D) (6d) 260 000 – (140 000 + 60 000 + 50 000) = 10 000 (Złoto - (Amarant B + Perła E + Perła F)) (6a) + (6b) + (6c) + (6d) = 70 000 + 62 000 + 80 000 + 10 000 = 222 000 (7) 70 000 – 62 000 = 8 000 (21% - Perła B) Punkty skumulowane = (1) + (2) + (3) + (4) + (5) + (6) + (7) = 770 000

Gość gość
kosmicznie drogie pakiety ? o jakich cenach mowimy ? jakis akceptowalny przez ciebei przedzial cenowy ? | Ale kto mydli oczy innym o tych milionach i dochodzie pasywnym po paru miesiacach ? o tym ze nic nie trzeba robic ? tylko ci ludzie ktorzy dopiero sie zapisali i nie maja jakiejkolwiek wiedzy na temat MLM oraz ci wsyscy oszusci i naciagacze ktorzy licza na to ze zapisza duuuzo osob i one beda na nich pracowac. Zaden szanujacy sie biznesmen w MLM nie pierniczy takich glupot i nie wciska kitu nowym dystrybutorom.

Gość GHSJD
i o to chodzi odpisuje,kilka lat charowy z gory i pod gore,mozolna praca ,nawet 5 do 8 lat .ale po tym czasie sukces ktorego nie da zadna praca na etacie po 40 latach .niepowazni dystrybutorzy bombarduja mozliwosciami w kilka miesiecy a pozniej tylko lezec i nic nie robic.jestem w elitarnej randze i robie to okolo 3 lat i wiem ze przedemna jeszcze kilka lat ciezkiej pracy.nawet jak sie osiagnie szczyt to tez charowka o innym profilu ale tu nikt nie bedzie lezal i zbijal kokosy za nic nie robienie .to jest prawdziwy mlm i o nim prawda .kocham takie rozwiazanie bo rozwijam sie psychologicznie i mentalnie ,dyscyplinuje sie i motywuje bez szefa.nikt mnie nie okradnie i wielu ludzi jest zainteresowany pomoca nademna,bo to ja jestem tym zlotym statkiem dla nich .reszta rzeczy jak czytam to kogiel mogiel w wypowiedziach bez znajomosci podstaw mlm-u.wiekszosc jak domniemam to nastolatki i ludzie skrzywdzeni przez pseudo dystrybutorow,wielki zal ze sie tak wypacza mozliwosci.a co do produktow ,to kazdy jest dobry jak sie go glebjej pozna .pozdrawiam

Gość gość
Pan powyżej, wspaniała osoba do MLM. Typowy przedstawiciel tej branży. Myślę, że określenie "każdy produkt dobry jak się go bliżej pozna" podsumowuje całą wypowiedź. Pamiętaj jesteś złotym statkiem, przystanią dla tych zbłąkanych, kotwicą i portem nadziei, pamiętaj! jesteś "zfycienzco"!!!!

Gość gość
Smiejecie sie z MLM a wy do 67 roku zycia na etacie bedziecie zapierniczac. Tez jestescie zwyciezcami haha

Gość gość
Mantra monavistów: Ci co nie z nami to :zły etat,malkontent,nie rozumie mlm,nie był na szkoleniu,biznes tradycyjny to 95% wtopa itd itd.Rece opadają.Czyżby za jakis czas tylko bogaci lub klasa średnia(etat,wolny zawód,drobna działaność gospod.) bedą dzieki mlm?Oświec mnie jeden z drugim bo może cos przegapiam/przegapiłem od 50 lat?;)

Gość gość
Ale nikt nie pisze ze etat jest zly itp bzdury ktore ty wypisujesz bo cos ci sie tam wydaje w tym ciasnym umysle. Na sile sobie wmawiasz klamstwa, zreszta jak wiekszosc polaczkow.

Gość Staszek IQ 96
Na monavie się nie da zarobić ciule, nikt nie kupuje soczków wątpliwej jakości za ponad stówę. Macie łeb do interesów. :D

Gość gość
Gdyby mlmowcy i monaviści(to nie sa mlmowcy;) nie obrzucali błotem ludzi,którzy maja etat czasami tak z******ty,że mogliby tych leszczy wciagnąć nosem albo ludzi co maja swój biznes/biznesik i odcinaja wcale nie małe kupony to moze niebyłoby takiej zlej opinii o mlm.Kij ma zawsze dwa końce:) Zresztą ludzie do mlm przechodza bez jakielkolwiek rekrutacji a w normalnej firmie to niemożliwe bo mogloby rozłożyc ją na łopatki(prawo rynku,konkurencja itd)Przyklad Piotr-Zwycięzca

Gość gość
Nikt nie pisze żle o etacie,innym zajeciu itp.????To poczytaj to forum.Sarkazm i epitety (polaczki,ciasne umysły itd.) świadczy Kim jestęście byznesmeni od wujków z usa

Gość gość
W MLM rekrutacja jest potrzebna jesli sie chce byc liderem bo jesli ktos zapisuje sie do firmy tylko po to zeby kupowac produkty ktore mu sie podobaja bo rekrutacja jest zbedna. Bez rekrutacji mamy takich oszołomow jak ten caly Piotrek i pewnie znalazloby sie jeszcze w Polsce kilka tysiecy takich młotków. I przez takich ludzi MLM ma taka a nie inna opinie. Proste.

Gość gość
Zaraz jakis spamer-monavista pokaże nam kto tu jest zwycięzcą;)

Gość gość
jaki spamer monavista debilu. chyba anty mlmowiec. naucz sie ich rozrozniac bo wystawaisz sie na posmiewisko tępaku

Gość gość
A gdzie sa takie rekrutacje?Bo nigdy o takich nic mi nie wiadomo?Jaki mlm ma proces rekrutacji?Znam tylko jedną:kasa na starter i/lub dane kilku znajomych :)

Gość gość
Słownik monavistów:debil,tępak,ciasny umysł,etatowiec(czyt.frajer) same diamenty :)

Gość gość
nie jestem z MV i nie wyzywam innych tylko stwierdzam fakt. a rekrutacje powinien prowadzic kazdy sponsor, tzn nie zapisywac wszystkich jak leci ale wybierac konkretne osoby. a jesli chodzi o kase na starter to przeciez jesli ktos zapisze sie do mojej grupy i wykupi starter to ja z tego nie mam ani grosza przeciez. w MLM jest tak ze jesli ludzie z mojej grupy nie zaczna zarabiac to i ja tez nic nie zarobie dlatego moim zadaniem jest ich nauczyc w jakis sposob moga w tym biznesie zarobic, pokierowac ich itp. | widze ze chyba nie kazdy to rozumie tutaj

Gość gość
No to Cie zaskoczę wnp.w mv wystarczy żeby tylko kupił starter i juz na tym zarobisz bez znaczenia czy on wtopi czy zarobi no chyba ze wypicie nazywamy zyskiem w portfelu(nie mylic ze zdrowiem)

Gość gość
Ale szczerze mowiac to i tak jesli chodzi o jakikolwiek biznes to i tak jestesmy na szarym koncu glownie przez taka mentalnosc jaka maja wiekszosc Polakow. Poza granicami naszego kraju MLM kwitnie, ludzie sie rozwijaja a u nas ? ciagle tylko narzekanie wysmiewanie, zazdrosc i zawisc. beznadzieja.

Gość gość
Tak sobie czytalem rozne opinie o MLM ogolnie i pojedynczych firmach w internecie i to jest jakas masakra. 90% opini to jest jakis belkot ludzi ktorzy pojecia nie maja o MLM. Tacy ludzie nawet nei zadali sobie trudu zeby cos o MLM poczytac i sie dowiedziec i jeden drugiemu przekazuje nieprawdziwe informacjie. Porazka tych ludzi ogromna. A pozniej ktos to czyta i oczywiscie wyrabia sobie negatywne zdanie no bo przeciez 90 % ludzi nie moze sie mylic prawda ?

Gość gość
Nieee tylko 90% ludzi nie zarobi a tylko 10% zbije krocie :)

Gość gość
to jest jeden z mitow. Powielaj go dalej a zostaniesz zwyciazcom haha

Gość gość
Gdzie kwitnie? w Niemczech?W GB?czy w Rosji?

Gość gość
jasne,że kwitnie tam gdzie go nie było np.na wschodzie idzie najlepiej:) Nowy plankton ;)

Gość gość
gdzie kwitnie ? wszedzie. Poczytaj troche w necie a sie dowiesz jakie firmy sa i gdzie dzialaja i ile ludzi w tym siedzi. pamietaj ze nie kazdy ma takie same ambicje. Wielu ludzi zapisuje sie tylko po to ze by kupowac produkt taniej ktory im sie podoba. Inni chca sobie dorobic kilka stow a dla innych to jedyne zrodlo dochodu itp. | kazdy kto zapisuje sie do grupy startuje od zera. Ci wszyscy milionerzy MLM tez kiedys startowali od zera, Moi koledzy ktorzy teraz zarabiaja od 2 tys do 6 tys netto miesiecznie tez startowali od zera. Wiem ze ludzie tego nie rozumieja ale zawsze startuje sie od zera czy to na etacie czy we wlasnym biznesie.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować