Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katarynka17

MonaVie - jakie są wasze opinie?

Polecane posty

Gość gość
Faktycznie nazwa wątku została zmieniona. NIEZŁE CHAMSTWO. Jednak firma M. ma coś na sumieniu i zaczęła dbać o wizerunek ;)

Gość gość
Wiele razy już było udowadniane w tym wątku jakim kantują dystrybutorzy więc musza zacząć działąć, żeby poprawić swój wizerunek. Niestety monavie w Polsce już zaczęło upadać. Jakby było tak kolorowo to nie odchodziliby dystrybutorzy, którzy pracują tam już ładnych pare lat, a odchodzi ich coraz więcej.

Gość gość
O podatkach też już mówiliśmy kiedyś. Tak to własnie wygląda, wszyscy zadowoleni, bo pracuja bez ubezpieczenia, bez świadczeń i nie odprowadzając większości podatków. Oni się oczywiście cieszą, bo na szkoleniach powiedzieli im, że ZUS to zło, służba zdrowia to też zło, a rząd to juz zupełne zło i nie można im oddawać podatkó więc owieczki posłuchały szamana i rozpowiadają to dalej. Kwestia tego, że gdyby odliczyć jeszcze od tego odkładanie na emeryturę (nawet do skarpety, ale przecież na zwykłych etatach to równiez się wlicza w pensję) odkładanie na prywatne leczenie (również się wlicza w etatach) to wyszłoby, że taki dystrybutor, który dostaje 4tys tak w rzeczywistości zarabia jakieś 1800zł maks... a ilu tam jest takich w skali całego biznesu, którzy 4 tys wyciągają... :P Niestety osoba, która zostaje dystrybutorem musi miec specyficzne cechy aby dać sobie to wszytsko wmówic, dlatego wyobrażam juz sobie co musi się dziac na takich szkoleniach :D podejrzewam, że większość ludzi jest podobna do tego zwycięzcy z filmu :D

Gość zapłacilizazmianętytułu
OOOO, widzę że firma zapłaciła za zmianę tytułu wątku! Przypomnę, że oryginalnie brzmiał: "Monavie - kto został oszukany?" Nic dodać, nic ująć....

Gość gość
Co do zarobków. Byłem w dwóch firmach MLM i tak się składało, że miałem podgląd sporej grupy pode mną. W grupie tej byli zazwyczaj dwaj lub trzej liderzy (znani w regionie lub kraju). Bardzo mi przykro, ale zarobki tych panów i pani oszałamiające nie były. Śmiem twierdzić, że po odliczeniu miesięcznego haraczu dla firmy, czyli miesięcznego minimalnego zakupu "na własny użytek", po odliczeniu podatku 18% oraz w jednym przypadku kosztu prowadzenia działalności, autentyczna wypłata była NIŻSZA niż pensja kasjerki z marketu. I teraz nasuwa się pytanie. Czy w firmach tych tak dobrze się zarabia, czy tak dobrze się kantuje? Na podstawie dowodów wybieram opcję drugą. Odpowiadam z góry na pytanie: "Skąd wiesz, że tyle zarabiają, przecież sum się nie publikuje". Otóż wiem, bo mam kalkulator, znam plan i łatwo mogę wyliczyć na podstawie punktów ze struktury. Więc sorry. Odpowiem też na kolejne pytanie, czyli: "W tym kraju jest wiele osób, które zarabiają świetną kasę, więc nie pisz bzdur". Zgadzam się, w Polsce są ludzie, którzy zarobili fortunę w MLM. Jednak na ich sukces składa się kilka czynników. Pierwszy: zaczynali w latach 90, kiedy na spotkania potrafiło przyjść 100 osób, z których 80 wchodziło w biznes. Sam pamiętam, bo byłem na spotkaniu Forever i Amwaya. Drugi czynnik: bardzo, ale to bardzo zdeterminowani ludzie, którzy "na biznes" oprócz swoich sąsiadów, przyjaciół i przede wszystkim rodziny, wciągną dodatkowo ich kota, psa, bezdomnego z okolicy, kogokolwiek byle informacja była przekazywana dalej. Rąbią ludzi po 12 godzin na dobę, obiecując im raj na ziemi, byle tylko kupowali sok, kapsułki, czy pudełka śniadaniowe. Kończąc wypowiedź odpowiem z góry na trzecie pytanie, a raczej zarzut: "Byłem w mlm i nic nie zarobiłeś, więc piszesz głupoty aby się zemścić". Tak, byłem w dwóch firmach MLM, zarobiłem niezłe pieniądze. Sumy nie były oszałamiające, ponieważ nie chciałem się upadlać i wciskać towar komu popadnie oraz zmuszać wszystkich by robili to samo co ja. Dziś mam własną działalność, do której założenia zainspirowała mnie jedna z firm mlm. Jestem zadowolony. A czemu piszę w tym wątku? Niedawno odebrałem maila od kolegi z branży finansowej, faceta po 50, który chciał mnie namówić na Monavie. W ten sposób trafiłem na forum. Współczuję niektórym, bo życie nie polega na marzeniach tylko ich spełnianiu. A z takim podejściem, ślepą wiarą i upadlaniem się, mało kto je spełni.

Gość gość
..z takim podejsciem i upodleniem sami wiążecie sobie sznur na szyi..

gościu dystrybutor@tlen.pl ty chyba sobie nie przyswoiłeś cennej wiedzy z tego filmiku bo nie zachowujesz spokoju, o którym Brian Tracy mówi że jest najważniejszy :)) Co wg ciebie wniósł ten wykład do tutejszej dyskusji ? Zlepek ogólników o pozytywnym myśleniu...nic więcej.

Gość gość
widać piotr g. wciąż na fali :(

Gość gość
piotr g.? znam tylko piotra b. slynnego zwycięzce a może mnie coś ominęło?

Gość gość
A taki jeden gość co tu się cały czas udziela .Oczywiscie negatywnie i niestety nie bezinteresownie :(

Gość gość
Pomijając chamską zmianę nazwy wątku przez o2, mam pytanie do lub o dystrybutorów. Wielu dystrybutorów MV poprzechodziło ze swoimi grupami do innych firm. Dlaczego się "przepisali"? Przecież ten biznes jest taki super. Wielu liderów nagrało nawet filmy z opowiastkami jaka ta firma jest świetna, a dziś, po kilku miesiącach lub roku całkowita zmiana..... A przecież biznes miał być na lataaaaa..........

Gość gość
I po co takiemu matolowi tlumaczyc.no jakie ty bzdury piszesz matole.

Gość Leszek Kaczmarczyk
Ja handluję mongplskimi koniobijkami automatycznymi a kasa z tego jak nie przymierzając z iWooWe

Gość gość
INFO na temat benzenu dla "znawców " benzoesan sodu może być szkodliwy (tj. tworzy się szkodliwy benzen) tylko i wyłącznie przy zachowaniu korzystnych temu procesowi warunków: ciśnienia, temperatury oraz czasu. Wszystkie z tych czynników, w drodze opatentowanego procesu produkcji, zostały zminimalizowane tak, by wyeliminować jakiekolwiek ryzyko związane z obecnością tego związku w soku MonaVie. A tu informacja nie ze strony monavie - tylko ogólnie dostępna ze stron "konkurencyjnych "firm Benzoensan sodu wystepuje naturalnie w formie wolnej i wiązanej w wielu roślinach i gatunkach zwierząt. Jest naturalnym produktem przemiany materii u roślin i organizmów. Znaczne ilosci znaleziono w większości jagód (żurawina, borówka czarna). Benzoensan sodu tworzy się także w jabłkach zakażonych grzybem nectria galligena i w sosnach szczepionych przeciwko chorobotworzym nicieniom. Wśród zwierząt benzoensan sodu rozpoznano głównie u zwierząt wszystkożernych w organach wewnętrznych i mięśniach "Lagopus mutus" jak również w gruczołach wydzielania samców "ovibos moschatus" azjatyckich słoni. Dzięki występowaniu w wielu organizmach, benzoensan sodu jest naturalnie obecny w pożywieniu. Kilka typowych przykładów wyszczególniających omawiane zakresy w wybranych produktach (źródło Sieber, 1989) Mleko (śladowo) 6 mg/kg Jogurt 12-40 mg/kg Ser (śladowo) 40 mg/kg Ziemniaki, fasola, zboże, płatki zbożowe (śladowo) 0.2 mg/kg Mąka sojowa, orzechy 1.2-11 mg/kg W miodzie w zależności od kwiatów z których był zbierany znaleziono związki wolnego benzoensanu sodu w stężeniu 10-100mg/kg (Steeg & Montag, 1987)

Gość gergo_via
uwielbiam marketing szeptany :D

Gość gość
Nie , najlepszy jest czarny PR , to działa lepiej niż marketing szeptany , to widać po tym forum

Gość gość
To ile jest tego"naturalnego benzoesanu" w 100ml lob 100g soku?Tylko proszę o konkrety

Gość gość
obrazowo - w całej butelce jest tyle ile w około 40 gramach żurawiny

Gość gość
A ile jest tam żurawiny?40gram?

Gość gość
dopuszczalna dawka dobowa spożycia benzoesanu to 5mg/1 kg masy ciała

Gość gość
No prosze komuna ma sie dobrze :) Cenzura działa wspaniale, admin kafeterii chyba jest dystrubutorem tych kompotów hehe. Ciekawe co na to Katarynka17, którą firma MONAVIE OSZUKAŁA?? Jeszcze 2, 3 miesiące i temat bedzie sie nazywał "Monavie - wspaniała firma, wielkie zatobki"... co za gów no i patologia to brak słów... obyście dostali raka pijąc te soczki lub chociaż ostrej sraczki! Kafeteria.pl - KOMUNA I ZMIENIANIE NAZW TEMATÓW TYLKO U NAS.. TOWARZYSZ URBAN BYŁBY DUMNY :)

Gość gość
chyba napisałem wyrażnie , jest tyle ile w 40 gramach żurawiny , nie napisałem ,że jest 40 gram żurawiny .Gwoli scisłości w Asai też jest benzoesan. Jacy wy jestescie tempi .W czym was monavie oszukało ? Jedno jest pewne , jak piliscie ten sok to na pewno nie pomogło na mózg

Gość gość
jak wam nie pasi , to wpieprzajcie czipsy i popijajccie soczkiem z hortexu .Czy ktoś komuś każe komukolwiek cokolwiek kupować

Gość gość
Chamskie te wpisy dystrybutorów.Słoma z butów.Szukałeminfo a tu od razu foch.Dziecinada.Szkoda bo chciałem zainwestować z klka tysiecy....Pozdrawiam zwolenników i przeciwników mv

Gość gość
Ty madraliński z mv to ile tego jest w butelce mv?w 100ml czy w 100g?podaj jedna odpowiedź to sobie przeliczę madrusiu.

Gość gość
Polska firma sprzedaje 100-procentowe soki z acai pod marką EkaMedica 3x taniej niż MV i nie ładuje tam żadnych konserwantów. 🖐️ Da się? Da. Powodzenia w szukaniu frajerów na MV. :classic_cool:

Gość gość
Fajne te soczki , Akuna Monavie , dzemiki wspaniałe Flavonu a teraz jeszcze duolife . Same magiczne Specyfiki do wyciągania pieniędzy. ,

Gość gość
Ty mądrala od 100 % soku z asai , proponuje kupować ten z tymbarku , jeszcze tańszy za 3 zeta ;) i z syropkiem fruktozowo-glukozowym