Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Katarynka17

MonaVie - jakie są wasze opinie?

Polecane posty

Gość gość
Mózg ci tylko nie odrósł hejterku

Gość gość
Pierwsze co, to piszę do ludzi któzy szukają tu info o MV a nie do sprzedawczyków MV, im juz chyba nic nie pomoże. Nie było mnie tu od ponad 3mcy. 'Szerlok' się kłania (tak nazwał mnie jeden z wyznawców MonaKit). Ten sam waleczny diler MvK dalej myśi, że ja jestem aktywny haha. :) Swoje żale do MonaVie wylałem jeszcze przed 110 stroną ale przypomnę. Napaliłem sie, wtopiłem kasę, zaprezentowałem znajomym, zobaczyłem ich miny na cenę, doznałem załamki, że nikt tego nie chce kupić, odesłałem pakiet za 2500zł, oddali 90% wartości tego co się zwraca, na magazynie wsiąkły 2 butelki z mojego zwrotu, czyli zrobili mnie w jajo na kolejne 200zł. Szanuję znajomych i radzinę więc mamienie bogactwemi i czarowanie gruszkami na wierzbie im oszczędziłem, i dobrze. Dlaczego? Bo mimo swojej skuchy nadal mam tych bliskich, a gdybym wciągnął ich w ten sam kanał, byłbym bez tej aksy i krzywo by na mnie patrzyli. Być może dla tych z dilerów bez morali, etyki i sumienia to głupie bo w tych czasach manipuacja jest ściśle związana z "sukcesem" (cokolwiek to znaczy dla każdego z osobna), ale dobrze, że mam to za sobą i nie umoczyłem kilkunastu tysięcy jak ci bardziej "wierzący", że po roku zaczną się kokosy (halo!? :D ). Przypomnę tylko kilka faktów o napojach (nie sokach!) MonaKit: -na etykiecie Jak byk NAPÓJ.- -na etykiecie jak byk że wysterylizowany w wysokiej temperaturze czyli PASTERYZOWANY. -na etykiecie, że konserwowany BENZOESANEM SODU i SORBINIANEM POTASU i to nie tym z owocó bo gdyby był z nich to nie pisaliby osobno. -na etykiecie (i ogólnie) nie podaje się (tajemnica ;) ) ile wody jest a ile koncentratów (też pasteryzowanych i wcześniej jakoś uzyskanych, również używanych przez innych wytwórcó napojów)w butelce. Kwestia zawartości ORAC i jak bidny jest ten napój opisują str. 114 i 115. Jeśli soki kartonowe z marketów mają tylko 2x mniej wit co ten kompocik a kosztują ko 3zł za szt. to ja wolę wypić szklaneczkę takieg niż kieliszek MV. Zabawna (dla dilera MV) historia w której główna rolę gra suszona śliwka wykazała, że dzienna dawka kompociku MV zawiera tyle ORAC co kilka suszonych śliwek. :) i, że aby dostarczyć organizmowi zalecane przez nich samych +- 4500 ORAC dziennie tym kompocikiem, należałoby wydać +-600zł miesięcznie. Trochę sporo... nie prawdaż? Suszone śliwki w tym samym wydaniu ORAC to koszt 50zł/mc. Może to śmieszane ale śmieszniejsze jest, że w sezonie 1 świeża (marna wg MV) śliwka dostarcza 4500 ORAC. Klikajcie w linki na str. jaki podałem i czytajcie- wiedza nie boli. MonaKit wyorzystuje naiwność, chciwość, ale i dobre chęci omamionych na sprytnie wyreżyserowanej prezentacji potencjalnych jeleni zgarnianych w jak największej liczbie. Nie dajcie się wkręcić na 1 spotkaniu przekonywanie, żeby nie pozwolić wskoczyć komuś innemu przed siebie do 'drzewa'. Btw. to drzewo rośnie do góry korzeniami i dziwnym trafem przypomina piramidę. Znajomy ma ponad 200 jeleni w silnej nodze a w słabej (tak tak, od tej słabej płacą) tylko kilkanaście. Waszym zdaniem, kto na tym zarabia? On? Nie, on nie może zapanować nad dysproporcją bo tak jest zbudowany ten przekręt. Zanim przeznaczycie na ten szemrany interez choćby złotówkę, przeczytajcie dokładnie i cierpliwie ten wątek od początku do 30, max 50 str. a dowiecie się wystarczająco o tym utopijnym chytroplanie, dalsze strony nie przynoszą wiele nowości prucz obelg dystrybutorów pałających złością, że ktoś obnaża prawdę. Na początkowych str. wyjaśniono też, że matematycznie to co wam się mói o zarobkach jest fizycznie nierealne, wręcz niemożliwe, a umowa z MV ustawiona tak, że zawsze mogą ci wjechać na chatę i odebrać wszystko co wypłacili, nawet po latach. Na dzień dzisiejszy polecam przeczytać te pozycje: str. 130 - 1 post, 131- , 132- , 134- , , 135- , , , , , , 136- , , , , , , 137- , (warto). 138- Drodzy. Nie dajcie się nabijać w butelkę. Jedzcie świeże owoce i uprawiajcie sport a zdrowie samo zawita do waszych domów. Wchodząc w MV jesteście zobowiązani płacić miesięczny haracz i wypruwać flaki żeby wręcz wciskać innym oszukane napoje za kosmiczne pieniądze. To wpłynie na wasze subiektywne podejście do zarabianie i będziecie patrzyli przez pryzmat utopionych pieniędzy jakie trzeba odzyskać (a raczej ciężko będzie...). MV to zajęcie dla ludzi wyzutych z zasad, satawiających kasę ponad więzi międzyludzkie. Jeśli nie jesteś taka osobą to podaruj sobie odrobinę godności i podziękuj. Jeśli jesteś niedowiarkiem, poobserwuj a dojdziesz do tych samych wniosków. Z wyrazami żalu dla kolejnych oszukanych. Szerlok.

Gość Martelixxx
Ludzie, błagam, nie oszukujcie się. Monavie to wyłącznie wyłudzanie kasy od naiwnych, taka jest prawda, wiem, bo działałem tam i zrozumiałem całą strukturę. Ludzie opanujcie się, to jest jak sekta, nikt, nic nie zarobi, tylko płaci, płaci, płaci, a po jakimś czasie przestaje płacić, bo już nie ma pieniędzy.

Gość gość
Za długo cicho było i biedny nie wytrzymal.Hejterku to juz naprawde nie robi na nikim wrazenia.Z debilem nie warto dyskutowac.

Gość gość
Jak widac z tysiaca oszukanych osob coraz wiecej z nich wypowiada sie na forum o swoich tragicznych doswiadczeniach z mvi. Kiedys straszyles mnie pozwami, teraz bedziesz straszyl innych? A moze jestes lub udajesz kretyna i dalej twierdzisz ze piszesz z jedna osoba?!

Gość Martelixxx
Gościu, nie wiem, czy do mnie piszesz, czy do kogoś innego. Jeżeli do mnie, to się ode mnie odczep, wyrażam swoje zdanie, poglądy i wiem z doświadczenia jak to wszystko wygląda, to moje zdanie. Ty możesz jedynie wyrazić taką samą, bądź inna opinię, a wyzywanie kogoś od debila pokazuje jaki jest poziom wyzywającego.

Gość gość
Tak :) a jak tam w konkurencji ? Teraz Synergy starlife czy emgoldex ?

Gość Martelixxx
To pytanie, czy stwierdzenie? Stwierdzasz pytaniem, że jestem w konkurencji? Nawet jej nie znam, wypowiedziałem się o monavie.

Gość gość
Niech żyje szczerość i prawdomówność , hejterzy.

Gość Martelixxx
Z nikim nie chciałem tu dyskutować, tylko wyraziłem swoją, własną, negatywną opinię na temat monavie. A widzę, że popierający monavie, zamiast wyrażać swoją opinię na temat monavie, wyrażają opinię na temat opiniujących. Żenada :)

Gość gość
Martelixxx, nie pisz z tym sprzedawczykiem , bo w ciągnie cię w użeranie się na swoim (jakże niskim) poziomie a potem pokona doświadczeniem. Cwaniak wie, że prawdziwe historie oszukanych przez MonaKit powstrzymują nowych od 'sponsorowania' oszukistów na szczycie piramidy, więc rzuca mięsem. Najlepszy sposób na takiego trola to zagłodzić go, czyli nie odpisywać na zaczepki. Przez takie tłumaczenie się prostakowi przepychane są dobre wątki nowych, oszukanych. A szkoda. Jeszcze raz apeluję do was, ZAGŁODŹMY TROLA MONAVOLA. Szerlok pozdrawia. :)

Gość funa
o co chodzi z ta noga, ze jesli ktosma 200 osob w 1 nodze a w drugiej malo to zarabia tylko z tej w ktorej ma mniejosob, mi powiedziano ze w kazdym tygodniu dostaje po 5% z kazdej nogi

Gość gość
W monavie dobrze się dzieje i pozycjonowanie strony widać spadło to trzeba trochę potrolić hejterki .żenada

Gość gość
Płacą tylko od słabej nogi i obiecują, że jak ta słaba (15 osób) dogoni silną (200 osób) to ci wypłacą to co zarobiła silna. Tylko ta silna musi się zrobić słaba, żeby zaczęli za nią płacić. Ten trik nakręca sprężynę i biedni dystrybutorzy robią wszystko co mogą aby osiągnąć coś co wisi jak marchewka na sznurku przed koniem roboczym. Piszę o zbuforowanej kasie w silniejszej nodze. Tego nie idzie ogarnąć fizycznie, chociaż na prezentacjach maluje się to jako coś tak prostego, zależnego tylko od "twojego zaangażowania". Bzdura i utopia aby ludzie zagonieni w kozi róg robili kasę liderom .

Gość gość
"w monavie dobrze się dzieje " Hehe i zapewne dlatego firemka nie przedstawiła od 2009 r. żadnych wyników porażek i osiągnięć dystrybutorków (z pewnością nie ma się czym pochwalić). Dobrze to już było kilka lat temu a teraz ostatni trollik mvi z najbardziej wypranym mózgiem nie stara się już nawet polemizować tylko wyzywa od "debili" itp. Brawo trolliku dostaniesz medal i ferrari ... na zdjęciu :)

Gość gość
tak wiem , lepiej jest w synergy starlife jak ktoś z was bezinteresownych pisał :) dlatego nie ma z kim polemizować ,sami "bezinteresowni"

Gość gość
Jeden na stu napisal o innym mlm a ty juz twierdzisz ze wszyscy po oszukanstwie mvi polecieli tracic kase i czas do innego mlmu. Na leczenie nigdy nie jest za pozno.

Gość gość
Ten typek się z wami droczy a wy lejecie wode na jego młym głupoty. On sam wie, że to co pisze jest denne ale ma radochę z podpuszczania was. Zagłodzić TROLA MONAVOLA.

Gość gość
Niech żyje synergy

Gość gość
Niech żyje tyrollik mvi podszywający się pod wszystko i wszystkich, żenada... .

Gość gość
Tak ,pewnie podszywa sie tez pod ciebie ,ale masz móżdzek

Gość gość
Powinienes podpisac "podszywam" bo wiemy ze jestes tu sam trolliku mvi. A probujesz nieudolnie podszywac sie pod innych szajbusow mlm.

Weszłam na to forum nie przypadkowo. ale nie bede się wypowiadać na temat czy firma jest rzetelna i czy produkty dzialaja. Przeraza mnie fakt niesamowicie poteznej luzkiej NIESWIADOMOSCI. Widze tu po prostu szarpanine ludzi ktorzy na sile staraja sie udowodnic sobie nawzajem swoja racje. Nie ma sensu porownywanie firmy Monavie do innych, bo kazda firma ma inny produkt, inny plan wynagrodzen i inna idee!!!! Do kazdego z nas nalezy wybor z jaka firma chcemy tworzyc swoja przyszlosc! Dla kazdego to bedzie cos innego. Firma Monavie to cos wiecej niz wpychanie ludziom jakichs soczkow! Tu chodzi o SWIADOMOSC tego co wkladamy do ust!! Nie macie zielonego pojecia jakie swinstwa zjadacie kazdego jednego dnia przez cale zycie!! ( polecam film "korporacyjna zywnosc"). Firma daje wam gwarancje braku pestycydow i srodkow chemicznzch w produktach. I wymagacie dowodow!? Badan?! A moze wspolnie wszyscy zlecmy badania, ktore udowodnia nam ze produkty masowo dostepne, naladowane chemia nie maja i nie wplyna szkodliwie na nasze zdrowie ani teraz, ani nigdy w przyszlosci !(ktos chetny?). Juz widzimy skutki sztucznego zarcia, ale kazdy powie " mnie to nie dotyczy". Przeraza mnie ludzka zawisc i totalna ignorancja. To wy sie nabieracie! To wy bedziecie odczuwac skutki waszej ignorancji! Jestescie "pionkami" systemu, ktory was omamil. Wierzcie slepo w to ze panstwo zapewni wam godna starosc, ze lekarze wylecza (w usa lekarzowi, ktory nie skieruje pacjenta z nowotworem na chemioterapie grozi wiezienie i utrata dyplomu). Rozejzyjcie sie dookola...kazdy z nas jest na tym naszym pieknym swiecie po cos. Kazdy z nas jest w stanie osiagnac w swoim zyciu wszystko!! Tylko trzeba ruszyc d**e niestety i to jest glowny powod tych wszystkich "atakow" na firme. Ja wybralam wlasnie JA firme Monavie i osiagne w niej sukces bo tego chce, nie dlatego ze jest najlepsza, bo tego nie wiem i nie obchodzi mnie to. Spadla mi z nieba i wierze ze to nie przypadek. Nie mam zamiaru, jak wiekszosc z was, siedziec na tylku i narzekac ze sie nie wiedzie, bo to nic nie zmieni. Problem polega na tym ze dla wielu z was wiedza jest niewygodna....bo majac ja, musielibyscie cos z nia zrobic, a zeby pozostac w swojej strefie komfortu i nie miec wyrzutow sumienia, wolicie nic nie wiedziec i szukacie wszystkich mozliwych argumentow zeby udowodnic SOBIE ze robicie dobrze pozostajac w domach, ogladajac oglupiajaca tv i negujac wszstkich, ktorzy chca od zycia troszke wiecej. Wiec skulcie te swoje roztrzepotane ogonki, zwolnijcie i zastanowcie sie co w waszym zyciu dziala, a co nie i w jaki sposob mozecie je zmienic zeby w koncu jakims cudem zaczelo dawac wam szczescie. Mam 24 lata. Ten wpis jest pierwszy i ostatni. Pozdrawiam.

Gość gość
Boże kolejna osoba z tej sekty z wypranym mózgiem sie wypowiada że Monavie spadła jej z nieba hahahaha niesamowite jakie tu rady dajesz.

Gość gość
To twój post jest szokujący. Ale co się dziwić, przecież nie reprezentujesz neutralnego stanowiska bo należysz do sekty MV. Jesteście żenujący i ignoraccy myśląc i zawet wypisując innym, że są trybikami i nie mają wiedzy o żywieniu tylko dlatego, że nie należą do MV. Żyjecie w piramidzie i matrixie MV a innych macie za pionki. Zszokowana- ty czytasz co wypisujasz? Tak bardzo wyprali mózg i tobie?

Gość gość
To zależy z której strony patrzeć , ja uważam że tobie wyprano mózg .Nie jestem ani zszokowaną ani gościem z którym uważasz że konwersujesz .Jak widzisz myślących jest więcej .Nie udzielam się za często bo jak napisał tu ktoś , nie warto konwersować z osobami w większości z konkurencji których jedynym celem jest nieobiektywne plucie w monavie i obrażanie ludzi współpracujących z monavie. Mamy lepsze rzeczy do roboty niż przesiadywanie na forach.To kwestia priorytetów :)

Gość gość
Te "lepsze rzeczy" to szukanie jeleni do comiecięcznej zrzutki na wasze wypłaty? Aha. Każdy ma inne priorytety, to fakt. :) Nie jestem z konkurencji i uważam MLM (każdy) za sprytne wtłaczanie ludzi w bulenie dla tych na górze. :)

Gość zszokowana24
"Gość hejter" skoro odpowiedziales na moj post w taki sposob, to widocznie dotknely cie moje slowa. Teraz juz wiesz jak czuja sie tu wszyscy, ktorzy widzą wartości w tej firmie a tacy jak ty nie potrafia sie z tym po prostu pogodzic. Nie chcialam nikogo obrazic, tylko pokazac problem jaki mamy WSZYSCY, jak jeden maz, bo każdy z nas jest taki sam- nie ma lepszych i gorszych, a są jedynie swiadomi i ignoranci. Mysle ze wam w zrozumieniu istoty i priorytetu firmy przeszkadza wygorowane ego i dusza przepelniona zloscia ze wam sie nie udalo, a prawda jest taka ze po prostu za szybko sie poddaliscie....to problem wiekszosci niestety. I szczerze mam nadzieje ze wypowiadaja sie tu ludzie, ktorzy faktycznie mieli swoją szanse w firmie a nie tacy, ktorzy coś tam od kogos uslyszeli i opowiadaja dalej. Generalnie nie chce sie wdawac w jakies dluzsze dyskusje na ten temat bo kazdy ma swój mozg a nasze wybory i tak beda miały swoje konsekwencje w przyszlosci. Prosze tylko o zwylka ludzką tolerancje i zajecie sie czymś pozytecznym. I na koniec taka zlota myśl "Z wiedzą,która masz, doszedles tam gdzie jestes - a wiec wszystko,co masz, jest wynikiem tego co wiesz". Powodzenia wszystkim;-) pozdrawiam!!!

Gość gość
Wiedze jaka zdobylem w mvi to m.in. taka ze firma nie ma badan na zawartosc antyoksydantow w pasteryzowanych i konserwowanych napojach. Firma nie ma zadnych certyfikatow ze owoce pochodza z upraw ekologicznych. Firma nie ma zadnych wynikow pseudo osiagniec dystrybutorow od roku 2009 ciekawe dlaczego? Firma ma powalona umowe i moze ja rozwiazac kiedy chce a to co zapracowales ZNIKA! Kolezanko wyprali ci mozg a mi nie. Ja odszedlem bo dla mnie to niemoralny biznes. Odpowiedz na moje zarzuty o ile potrafisz.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować