Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no mnie wkurzyl

Lekarz powiedzial, ze nie wyraza zgody na cc!

Polecane posty

Gość no mnie wkurzyl

Chodze od niego dawna, mam rodzic w klinice prywatnej gdzie pracuje. Dzis powiedzialam, ze chcialabym cc a on, ze nie ma mowy. Wiecie jak sie wkurzylam:O Ja wiem ze mozna zmienic lekarza i w klinice jak sie placi to i tak zrobia. Tylko to nie o to chodzi. Chodzilam prywatnie tyle kasy wpakowalam w te wizyty a on mi teraz odpowiada nieuprzejmie, ze nie i, ze jak chce cc na zyczenie to on mojej ciazy prowadzil nie bedzie:O No mezecie sobie cos takiego wyobrazic? Jestem taka zla. P.S. Mozecie polecic jakiegos dobrego lekarza w Lodzi?

Gość asweroka
brawo dla lekarza ;) kiedy zrozumiecie kretynki, ze cc to najzwyklejsza w swiecie operacja, wiazrzaca sie z wieloma komplikacjami ;/

Gość ?????????????????????????????
Wiliński???

Gość jak dla mnie to z tych 3 chyba
oj dajcie spokoj wypowiedziami, ze porod sn jest lepszy itd. Nie tego dotyczy temat.

Gość coś cieniutko...
Trzeba być skończona kretynką,żeby na własne życzenie cc sobie fundować:Oczy tym babom wydaje sie,ze cc to takie super rozwiązanie i bez bólu?? masakra....

Lekarz pomimo że przyjmuje prywatnie ma prawo odnowić cc na życzenie ponieważ to jest operacja i wykonuje się ją w przypadku gdy Poród naturalny zagraża życiu i zdrowiu matki i dziecka. Po cesarce są komplikacje z kręgosłupem z rana gorzej się goi są później bolesne miesiączki

Gość wolna wola
Mamy 21 wiek i kobiety powinnna sama decydowac o tym w jaki sposob chce urodzic dziecko no chyba ze sa jakis zdrowotne przecwiskazania ku temu.

Gość no mnie wkurzyl
to moja sprawa jak urodze. Mam powody by rodzic przez cc i kazdy inny lekarz bez marudzenia by mi zaswiadczenie wypisal. Napisalam bo mnie nie zezloscil fakt, ze jest on przeciwniekiem cc ale to jak mnie potraktowal:O

Gość ...A może...
Podaj chociaż jeden sensowny powód dla którego chcesz cc.....Serio nie rozumiem.Mam za sobą 2 porody jeden cc(wskazania przez lekarza,inaczej się nie dało) i drugi sn.....Do końca nie było wiadomo,czy uda mi się urodzić sn,ale dosłownie błagałam lekarza,żeby spróbować.Poród sn to bajka w porównaniu z cc.....

Gość no mnie wkurzyl
ale ja wam nie musze podawac powodow, wy lekarzamni nie jestescie. Temat nie dotyczy czy wybrac cc:O

Gość asweroka
no to moze skoro mamy 21 wiek niech pacjentka sama sie zoperuje ... po co po lekarze, skoro pacjenci wiedza lepiej.

Gość Evvvvvka
mamy 21 wiek ale jesli lekarz nie uzna tego za stosowne nie dostaniesz nawet skierowania do lekarza specjalisty a co dopiero mówić o poważnej operacji. Zadaniem lekarza jest leczyc i minimalizowac ryzyko utraty zdrowia i zycia a nie spełniac zachcianki pacjentek

Gość no mnie wkurzyl
pisalam juz ze dostane skierowanie na cc na pewno, zreszta w prywatnych klinikach robia na zyczenie. Mnie dziwi, ze was bardziej interesuje cc niz zachowanie lekarza:O A potem narzekacie, ze jak zwierzeta was traktuja:O

Gość asweroka
a jak sie zachowal mornonko ? odmowil ci twojej zachcianki, bo nie spelniasz warunkow do cesarki i tyle ... a ty sobie dopowiadasz, ze nieuprzejmie. zawsze jak sie komus odmawia, to strona ktorej odmowiono jes oburzona caly swiat.

Gość no mnie wkurzyl
po pierwsze czytaj ze zrozumieniem, ze sa powody ku cc i nie jest to tylko moja zachcianka:O Po drugie, tak, nagle zrobil sie niemily i nieuprzejmy.

Gość no mnie wkurzyl
zreszta mnie to nie boli ze odmowil, bo ja cc jak bede chciala to i tak bede miala, ale chodzi mi wlasnie o zachowanie. Nie musze sie obrazac, w czasach gdzie cc za kase ci wszedzie zrobia.

Gość asweroka
jakby byly jakies powody to by je lekarz znalazl :D

Gość no mnie wkurzyl
nie musze miec cc koniecznie, ale jak najbardziej moge i wszystko w czasie ciazy moze sie zmienic, bo choruje przewlekle. Ale wyobraz sobie ze to nie ma znaczenia, bo jak zdrowa kobieta chce to moze zaplacic za cc i ma. Boli cie to?

Autorka chce cc bo ma pełne gacie strachu :D to jasne, nie trzeba pytać :D

Gość krem do rak?
Znajdz innego, co bedziesz z nim wojowac? nie chce zrobic to trudno. szkoda ze juz na pierwszej wizycie nie zaznaczylas ze chcesz cc, sama sobie jestes winna.Trzeba bylo zapytac czy w takim razie zna jakiegos lekarza ktory podejmie sie cc. Jesli rodzisz w prywatnej klinice mozesz sobie przeciez zaplacic za cesarkę, koszt chyba ok. 3-5 tys.

Gość a jjaaaa
Ale to nie jest istotne czy ma pełne gacie czy nie To jest jej sprawa i kobieta powinna mieć prawo wyboru!!! Dlatego ja nie urodzę temu państwu podatnika :)

Gość Podobnie
Przepraszam że się wtrącę w temat ale mam pytanie do "...A może...": rozumiem że drugi poród miałaś SN, po ilu latach od CC? dlaczego miałaś CC? Jak dużo czasu lekarze dawali CI na próbę SN? Pytam bo też miałam CC i marzę by za drugim razem znów spróbować SN. Lekarz mi powiedział że małe mam szanse - no ale jednak chcę spróbować.

Gość krem do rak?
a wy przestancie biadolic ze cc jest be skoro dziewczyna chce to niech sobie zalatwia, przecież wszystkie gwiazdy w usa tak rodzą (albo sobie załatwiają surykatkę)

Gość no mnie wkurzyl
ale pieprzycie glupoty:O Nie wszystko mozna kupic- akurat cesarke mozna kupic:D

autorko chcesz zeby ktos poparl twoje oburzenie zachowaniem lekarza...? Skoro lekarz nie zrobi to nie zrobi...Znam pare osob po cc i wiem ze dalyby wszystko by rodzic naturalnie.Moja znajoma rodzila w UK wlasnie przez cc i wyobraz sobie ze po tym dostala krwotoku do brzucha, szybko musieli ja otwierac ponownie.skonczylo sie na bolu i dluzszym lezeniu w szpitalu.Pozatym to moglo skonczyc sie smiercia...Niestety jest duzo ryzyko komplikacji, nawet na zyczenie.Oczywiscie twoja decyzja...

Gość też uważam że każda kobieta
powinna wybrać jak chce urodzić, autorka nie musi podawać powodów bo to jej osobista sprawa. Nie jestem z Łodzi więc nie podpowiem ale możesz udać że jesteś straszną panikarą, że boisz się panicznie porodu , masz fobię co może spowodować że nie będziesz w stanie naturalnie urodzić. Znajomej stwierdzono tokofobie i rodziła przez cesarkę. A tobie Lisabet S. za te durne teksty w stylu "Autorka chce cc bo ma pełne gacie strachu to jasne, nie trzeba pytać" życzę tak trudnego porodu i tak bolesnego żebyś błagała żeby się skończył :P Żebyś pobiła rekord rodzenia i żebyś srała z bólu. Nie tylko tutaj jesteś tak niemiła i arogancka. Zawsze jesteś taka opryskliwa i może w końcu życie da ci popalić