Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no mnie wkurzyl

Lekarz powiedzial, ze nie wyraza zgody na cc!

Polecane posty

Gość ja chodzilam prywatnie,
do kkithlp ze skierowaniem od psychiatry bym nie ryzykowala.bo nie dosc ze roznie na to patrza w szpitalu,to i nie wszedzie respektuja.a taki wpis zostaje do konca zycia w papierach. uwierz mi,lepiej poszukac lekarza ktory nie robi wielkiego haloo z cc.ja takiego znalazlam i bylo ok.zreszta sa prywatne kliniki w ktorych bez zadnego ale wykonuja cc bez wskazan medycznych.

Gość Fu Long
Ja miałam rok przed urodzeniem dziecka laparoskopie-wycinano mi torbiele z jajników. Chociaż miałam tylko trzy małe dziurki na brzuchu do funkcjonowanie przez nastepny miesiąc było koszmarem. Kichanie, smiech, wypróżnianie, leżenie, chodzenie-sprawiały mi potworny ból, do łez. Juz wtedy wiedziałam,że nigdy w zyciu nie chcę rodzic poprzez CC. Syna urodziłam sama, trwało to 16 godzin. Byłam zmęczona i obolała, ale juz po 5 dniach mogłam normalnie chodzić, śmiać się i załatwiac bez bólu.

Gość no mnie wkurzyl
zaswiadczenie od psychiatry moze nie pomoc:( Mojej kolezance zakwestionowali zaswiadczenie od okulity i zmusili do porodu sn, a dodam, ze nie bylo to skierowanie za kase:O Po porodzie wzrok jej sie pogorszyl bardzo i slabo widzi. Dlatego ja w panstwowym szpitalu rodzic nie chcialam.

Gość Fu Long
a czy stan twojego zdrowia moze sie faktycznie tak bardzo pogorszyc przy porodzie SN?

autorko nie wiem skad jestes.moze pisalas ale nie doczytalam.ale w wawie sa 2 kliniki,w piasecznie(pod wawa)w gdansku i tam bez problemu robia cc na zyczenie.

do fu long wiesz co,moja koelzanka tez miala laparoskopie i tez ciezko po tym dochodzila do siebie.jak zaszla w ciaze to miala cc i po cc o niebo lepiej sie czula niz po lapo.

Lekarz Ci odmówił, trudno. Widocznie uznał, że Twoje problemy zdrowotne nie wykluczają sn. To, w jaki sposób odmówił świadczy o nim źle, ale przestań rozpamiętywać, bo co Ci da, że się nakręcasz. Pewnych rzeczy nie przeskoczysz, po prostu zapłać za cesarkę i już.

Gość no mnie wkurzyl
to znaczy stan zdrowia mojego zdrowia moze wplynac na porod naturalny jest ryzyko komplikacji, ale wtedy zawsze mozna zrobic cc. Ja jednak sie boje ryzyka, bo to nigdy nic nie wiadomo. Za cc i tak bym zaplacila bo nie mam zamiar miec w prywatnej klinice. Jestem z Lodzi, a cc bede miala w Salve. Od teraz szukam nowego lekarza. Pisano tutaj o dr. Wielnskim, czytalam wiele pochlebnych opinii o nim i wiem, ze w Salve pracuje. To nie on byl moim lekarzem do tej pory:) Moj lekarz nie pracowal w Salve. Zastanawiam sie wlasnie na d Wielnskim, ale kurde czytalam, ze on tez propaguje naturalne porody:D I sie zastanawiam czy nie wpadne z deszczu pod rynne:P

Gość Fu Long
No jak widac -każdy organizm jest inny-ja drugi raz nie chciałabym tez CC-ale to zależy od danej kobiety A z ciekawości-ile trzeba "dac lekarzowi" na CC-moja szwagierka rodzi w tym miesiacu i sie zastanawia nad ta opcja?

Gość Fu Long
A na co chorujesz?

wiesz co,to ja na Twoim miejscu poszlabym osobiscie do tej kliniki.na recepcji poweidzialabym pani,ze chcialabym zapisac sie do gina i czy moglaby mi polecic takiego ktory nie ma nic przeciwko cc.bo tak chcialabys urodzic dziecka.wtedy na pewno dobrze Cie pokieruja.bo przeciez wiedza,ktory jest zwolennikiem sn,a ktory bez problemu zrobi cc:)

fu long zalezy jakie miasto. w mniejszych(rodzila moja kuzynka)dala 1000zl(takie ok.30-40 tys. ja rodzilam w wawie i tutaj ceny wahaja sie od 2500-3500zl.ja dalam 3 tys i bardzo dobry koniak :)

Gość no mnie wkurzyl
ja nie wiem ile lekarzowi sie daje. W tej klinice co ja bede to cc kosztuje ok 4000zl

Gość Fu Long
uszykowała 2500zł-ale nie wie czy starczy, miasto 49tys. mieszkańców

Gość no mnie wkurzyl
ja wlasnie do kliniki wybieram sie we wtorek:) Sledze tu topic o Salve i chce wlasnie wybrac jakiegos lekarza stamtad.

Gość Fu Long
No inaczej gdy jest to jasno określone-ona rodzi w państwowym i nic nie wiadomo

fu long mysle ze 1500-2000 byloby jak najbardziej ok.najlepiej zapytac kogos,kto juz zalatwial sobie cc.ja podpytalam kolezanek i takie ceny mi podaly.tym bardziej ze w Damianie cc na zyczenie kosztuje ok.10tys(plus pobyt w klinice przez 3 dni)

autorko.. a dlaczego tak bardzo Ci zależy na cc ? Boisz się rodzić naturalnie i wolisz urodzić operacyjnie ? Przecież przy porodzie sn możesz mieć znieczulenie ZO ! Brawo dla lekarza ! Jest jednym z nielicznych, którzy pracując w prywatnej klinice nie chce słyszeć o CC ;) Ja tez rodziłam w prywatnej klinice ale nawet nie chciałam słyszeć o cesarce ! I urodzilam bez znieczulenia, ponieważ poród zacząl się w 37 tc i gdy odeszły mi wody to miałam już rozwarcie na 6 cm przy bezbolesnych skurczach i na ZZO było już za pózno ;) Więc nawet jak znajdziesz lekarza, który sie zgodzi na cc to nigdy nie wiesz kiedy zaczniesz rodzić i czy urodzisz w ustalonym terminie cesarki Powodzenia

Gość Fu Long
nie zapłaciłabym tyle...

Gość no mnie wkurzyl
ja mysle ze te 2500zl wystarczy. Najwazniejsze tylko by znalzla dobrego lekarza, ktory tam pracuje no i zeby nie okazal sie taki jak moj:P

Gość Fu Long
a to nie jest tak,ze niejako"rejestrujesz " sie na CC na dany dzień, godzine-stawiasz się badaja i nastół?

Gość no mnie wkurzyl
Despina moj lekarz nie przyjmuje w klinice. Chodzilam do niego prywatnie, on nie pracuje w Salve. Dlaczego chce cc pisalam juz.

fu long ja tez rodzilam w panstwowym.tylko chodzilam do ordynatora w tym szpitalu w ktorym chcialam rodzic.i ja od 20tc wiedzialam na 10000% ze bede miala cc.tylko po 37tc wybralam sobie dzien w ktorym chcialabym urodzic i gin konkretnego dnia kazal stawic mi sie z rana w szpitalu.porobili mi badania,usg i pare minut po 8 wzieli na stół.a kase zanisl maz nastepnego dnia,do jego gabinetu.oczywiscie ani slowa,ze to podziekowanie itp.tylko przesunal mu po biurku torebke z koniakiem i koperta i gadali sobie z 10 min na temat dziecka i neutralne tematy:)

Gość Fu Long
Właśnie z dobrym lekarzem bedzie problem-bo chodziła do lekarza z innego miasta, który nie pracuje w tym szpitalu

Gość Fu Long
aj ci łapówkarze

a i ja nie mialam zadnego skierowania,w ksiazeczce ciazy tez nic nie mialam na temat cc.po prostu przyjechalam rano jak mi kazal(o 7)pobrali mi krew,zrobili usg i lewatywe!!!!!zalozyli cewnik i to wsyztsko.a i wywiad z anestezjologiem.ok.8 byly wyniki krwi,i wtedy wzieli mnie na stół.

Gość Fu Long
a jak było u ciebie z pokarmem-był od razu po CC?

Gość no mnie wkurzyl
a ja zawsze myslalam, ze daje sie kase przed jak sie umawia z lekarzem z panstwowego. No, ale nie znam sie na tym. Ciezko to w sumie nazwac lapowka skoro kasa byla po a nie przed:P

No nie wiem jak to jest w Polsce bo ja w Grecji rodziłam i też chodziłam prywatnie do ginekologa a pozniej ten sam lekarz, który mi prowadził ciążę odbierał poród. Tutaj za sam poród w prywatnej klinice, lekarze biorą od 1200e w górę. Nie ważne czy to CC czy SN bo cene ustala sie z lekarzem.Klinice płaci się około 250 e za znieczulenie i za pobyt(pokój, jedzenie, leki, szczepienia itp)

Gość Francoise
a ja własnie mam miec cc a wcale tego nie chcę!rodziałm wcześniej naturalnie i to bez znieczulenia-3 razy!!!i dziwię ci się autorko widac to twoje 1-wsze dziecko i masz niewielka wiedzę na temat cc cesarka to operacja ,poczytaj o powikłaniach ,problemach z karmieniem,zakażeniach uczuleniach i...zgonach niestety może to cię przekona? ja osobiście bardzo biję sie cc,choc mieszkam we Francji,gdzie mają najlepszy sprzet i będzie to prywatna klinika