Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no mnie wkurzyl

Lekarz powiedzial, ze nie wyraza zgody na cc!

Polecane posty

Gość mamam27
a ja ci napisze że jak chcesz i jesteś przekonana to nie daj się naciągnąć na sn - załatw cc - ja miałam i następną też chce cc - naszczęście miałam wskazania a druga po cc też jest cc u mojej gin

Gość jestem już po
dwóch porodach i więcej dzieci mieć nie będę a poza tym co poród to łatwiej :) Także mnie już nic nie grozi a ty się bój. Bo jak na razie to tylko dogadujesz głupio

Fakaj się :p też już mam jedno dziecko i za drugim razem będzie łatwiej :) a Ty na 200% wpadniesz jeszcze w tym miesiącu więc sie nie ciesz:p

czyzby to byl wilinski?? pogadaj z nim jeszcze, ja powodow do cc nie mialam, ale powiedzial, ze jak cce to ok, w koncu to prywatna klinika. jesli rodzisz w salve, nie szukaj calkiem innego lekarza, jesli nie chcesz tego szukaj innego z tej kliniki. jesli rodzisz w medeorze, to zmien klinike na salve ;]

Gość ooooooooooooooo
ja miałam cc dlatego że musiałam a tak bardzo chciałam rodzić sn... wiec skoro możesz rodzić normalnie zrób to, cc możesz żałować

Gość game off
little ile kosztuje cc w Salve? na stronie nie widze cennika

Gość game off
już znalazłam. 3 900- drogo:O moze mi ktoś wytłumaczyć: "Dla Pacjentek ubezpieczonych poród jest refundowany przez Narodowy Fundusz Zdrowia"- przeciez każda kobieta w ciąży jest ubezpieczona, o co kaman? prawa nie znają?

Ale pieprzycie. CC jest bezpieczniejsze dla dziecka. Sama byłam świadkiem (leżąc pod kroplówką z oxy) jak dziewczyna urodziła synka sn - mały podduszony, ledwo go odratowali, przy mnie go reanimowali. Prawdopodobnie będzie niepełnosprawny do końca życia. Rozmawiałam z nią na położniczym - powiedziała ze łzami w oczach, że gdyby wiedziała, jak się to może skończyć, zapłaciłaby KAŻDĄ CENĘ za cc. Ja miałąm cc, której bardzo chciałam - były wskazania, brak postępu porodu. NAjgorszym momentem było 1 wstanie z łóżka, ale też bez przesady, porównywalne do wizyty u dentysty. Da się przeżyć. Za to ój synek przyszedł na świat bezpieczny. Kolejne poród wyłącznie cc, nawet jak się bedzie dało sn, w nosie to mam. No i co z tego,że trochę dłużej się dochodzi do siebie? Ja po tygodniu od cc już siedziałam u fryzjerki i kosmetyczki, takze bez przesady, że miesiące cierpienia. BZDURA. A bezpieczeństwo dziecka - bezcenne. W dupie mam, ze powinno się sn. Jak się stanie tak, jak w przypadku tej wspomnianej dziewczyny, to ja będę wychowywać niepełnosprawne dziecko - ani nie lekarze - fanatycy sn, ani nie forumki. Słyszałyście o dziecku upośledzonym w wyniku cc? Chyba tylko wtedy, gdy sie na nią za późno zdecydowano. Moje zdanie takie: chcesz cc - zapłać i z głowy. LEkarza masz jakiegoś dupka. Pure nature, a jak się coś stanie, to umyje rączki. Kobieca intuicja też jest ważna. Jedna dygresja: leżałam na sali z tymi po cc i po sn. Te po sn chodziły szybciej, ale większość mówiła, że albo nigdy więcej dziecka, albo cc. Te po cc zgodnie twierdziły, że kolejne wyłącznie cc. Ja tego samego dnia dzwoniąc do rodziców mówiłam, że chcę kolejne i że jest naprawdę nieźle.

ja urodzilam w 31 tc sn, i tylko dzieki sn maluch jest taki silny. cc to za duzy szok dla malucha, on musi przejsc etap przejsciowy. zdarzaja sie wypadki niedotlenienia, podduszenia czy owiniecia pepowina, ale cc tez moze miec komplikacje. co do salve i porodu na nfz - teoretycznie mozna, pod warunkiem ze bedzie wlasnie wolna porodowka, praktycznie nie ma szans, tam teraz jest juz nawet kilkanascie porodow dziennie. no way na darmowy porod.

Gość no mnie wkurzyl
Ja w Salve oczywiscie mam zamiar miec cc:) Co do glupich klotni czy namawiania na sn to zawsze mnie zadziwialo jedno jakos te, ktore planuja cc nie namawiaja nikogo do tej formy porodu zas panie rodzace sn zawsze musza namawiac, wysmiewac, stosowac chamskie odzywki. Nie wiem czy to skutek traumatycznych przezyc z porodu czy po prostu brak kultury.

Gość wolna wola
Ja chciałam rodzic przez cc bo sie zwyczajnie bałam no i tak sie jakos ulozylo ze mimo iz mnie nie bylo stac wrecz wskazana była u mnie cesarka. Jesli byloby mnie stac zorbiłabym sobie druga plus plastyka brzucha odrazu za jednym zamachem :) Skoro cesarke wykonuje sie przy zagrozeniu zycia matki i dziecka tzn ze chyba nie jest ona taka zla

Gość wolna wola
Novomova ja tez byłam swiadkiem moj mały zdorwy moja kolezanka rodziłą naturalnie, dziecko miało nierowna głowe bo wyciagali kleszczami plus im spadło na podłoge, jak zobaczyłam moja kolezanke na sali poporodowej i jej dziecko ktore wygladało jak potwor odrazu sobie pomyslalam ze masakra . Ile ona musiała po tym wszystkim chodzic na rehabilitacje z dzieckiem masakra.Wogole tna krocze czy jest potrzeba czy nie, ciagna za glowke, kleszcze itp narzedzia przy ty ida w ruch okropne.!100% lepsza

Gość hffhgfhftybfggfhyfut
Ja mialam cc na zyczenie i nie zaluje. Jednak bole po cieciu mialam okropne ale rana swietnie sie goila bez problemu

Gość kickaaa
lubię tego lekarza! droga autorko cc to operacja a nie czary mary! skoro uważasz,że sama możesz decydować jak masz urodzić to zrób sobie sama cesarkę i po wszystkim ha ha niektóre puste dziewczyny myślą,że za kasę wszystko mozna a tu takie rozczarowanie wow

Gość oj tam oj tam przesadzacie
A ja powiem tak - nie dziwię się, że lekarz nie chce Ci zrobić CC. Jesteś roszczeniowa i uważasz, że za kasę możesz wszystko. Może gdybyś trochę kulturalniej się zachowała to by nie było problemu. Ja miałam cc ze wskazań medycznych. Nie musiałam nikomu za nic płacić, ale nie miałam też wyboru, bo u mnie sn nie wchodziło w grę. Ale mimo to nigdy na wizycie nie powiedziałam lekarzowi jak ma postępować - choć zanim zaszłam w ciążę było wiadome jakie będzie rozwiązanie. Trzeba z szacunkiem umieć podchodzić do innych i do ich pracy.

jasne. Nalezy zapomnieć języka w gębie i całować każdego lekarza po rękach jako swego dobrodzieja, nawet za kasę, amen.

Nie, ale swoje poglądy należy artykułować w sposób kulturalny i nie narzucając się nikomu. I uwierz mi, że takim postępowaniem zdziałasz dużo więcej, bo po 10 minutach rozmowy, ktoś będzie przekonany, że wpadł na genialny pomysł, a tak naprawdę Ty mu go subtelnie podsuwasz. Odrobina socjotechniki ot co...

Gość no mnie wkurzyl
Kto powiedzial,ze sie kulturalnie nie zachowalam?:O No litosci jak to ludzie lubia sobie wymyslac:O Chodze do tego lekarza nie od wczoraj, jestem zawsze mila, on tez zawsze byl. Normalnie spytalam o ta cesarke, a nie z roszczeniowa postawa. Idz pisac bajki wrozko

Widzę jak się tutaj wypowiadasz, Twój styl wypowiedzi nie świadczy o Tobie najlepiej. Dokonując dogłębnej analizy Twojej postawy odnoszę wrażenie, że jesteś arogancka i konfliktowa i możesz mięć problem z postrzeganiem rzeczywistości. Wydajesz komuś kategoryczny rozkaz, niemal komendę, a w Twoim mniemaniu jest to kulturalna prośba.

Gość Autorko zmień lekarza
Ja miałam cc i poród sn (sesarka jako druga z powodu dużego synka) i mogę powiedzieć że sn był jednym wielkim bólem (okropnym) który trwał włącznie z pierwszymi skurczami 20 godzin by zakończyć się cięciem krocza które do tej pory mnie pobolewa. Cesarkę miałam nagłą nieplanowaną bo prowadził mnie własnie taki lekarz który na siłę chciał bym rodziła naturalnie a gdy okazało się że po kilkunastu godzinach dziecko nawet nie weszło do wchodu miednicy zrobili cc. Cesarka to nic innego jak operacja i późniejsza rehabilitacja w postaci częstego ruszania się, chodzenia oraz ćwiczeń oddchowych. Dzień po cc był najtrudniejszy jeżeli miałam wstać, usiąść czy chodzić ale po kilku godzinach jak sie rozruszałam to było całkiem w porządku:). Ból po cc tak jak pisałam przy zmianie pozycji a tak dostaje sie kroplówki w silną dawka paracetamolu i nie czuje się praktycznie nic. Doszłam do siebie z brzuchem po ok 3 tygodniach. Czy ktoś kto chce miec na zyczenie cc dobrze robi? NIe mnie osądzać a jeżeli nie ma przeciwskazań do cc na życzenie to można zmienić lekarza albo autorko.....weź zwyczjanie epidural ? (ja miałam podany na pół godziny przed decyzją o cc i ból zniknął jak zaczarowany :) ) Gdyż pamiętaj że pocięte mięśnie to niespójne mięśnie i to zarówno macicy jak i brzucha . Blizny praktycznie nie widać po jakims czasie ale decyzja o drugim dziecku moze wiązać się z ponowną cc czy też komplikacjami pod koniec ciąży (rozejście blizny) jak i podczas próby sn. Przemyśl na spokojnie a w razie czego bierz innego lekarza.

Gość miałam też
Powodzenia ci życze z tą "super cesarka" boże jaka jesteś dziwna. Płacic za coś co może cię słona kosztowac!!! Cesarka to nie zabieg tylko operacja w trakcie której wszystko może sie zdarzyc... J a tez jestem po cesarce z przyczyn medycznych . Moja cesarka "robiona" przez 3 lekarzy zakończyła sie na przeciętych jelitach, operacji chirurgów, 15 dniowym pobycie w szpitalu no i najlepsze że w trakcie cesarki puściło mi znieczulenie i wszystko czułam do puki mnie nie uśpili. No ale przecież co tam ... cesarka to super sprawa no nie !!!! Zastanów sie za co chcesz płacic!!!

Gość kickaaa
jestem pod wrażeniem przedmówco! aleś jej pojechałą ale co należało się

Nie ma co roztrząsać, co jest lepsze. Powikłania mogą być i przy sn i przy cc. Autorka ma przekonanie do sposobu w jaki chce urodzić. Ale moim zdaniem sposób jej artykulacji doprowadził do obecnego stanu sfrustrowania...

Gość do miałam też
Matko najmilsza a któż ci robił tą cesarkę dziewczyno i gdzie ? (w podziemiu?). Kiepscy chirurdzy ci się trafili jeżeli przecięli ci jelita już na pierwszej cc (takie przypadki zdarzają się podczas kolejnych cesarek a nie pierwszych tak samo przecięcie pęcherza). Ja miałam dwie cesarki z powodu wąskiej miednicy i praktycznie dowiedziałam sie wszystkiego co tylko mogłam i po wywiadzie u lekarza i chirurga dowiedziałam się że takie przypadki jak przecięcie pęcherza, jelit to rzadkość i świadczy o błędzie lekarskim lub o trudniejszej sztuce cięcia podczas kolejnych cesarek. U mnie przebiegło szybko i sprawnie . Jeszcze żeby pacjent czuł co sie dzieje na początku???? Nie do pomyslenia wogóle . U mnie żadne znieczulenie by nie pusciło bo robi się epidural który non stop jest dawkowany i nie ma szans by czuć ból , ja co najwyżej czułam ucisk i szarpanie (wyciąganie dziecka) ale nie ból.

Gość no mnie wkurzyl
moj sposob dostosowalam do poziomu wypowiadajacych, zobacz jak sie wszyscy na mnie rzucili bo chce miec cc. No dlaczego? Co to kogo obchodzi? Piszac ze sram ze strachu itd to normalne, bo im wolno a mi nie. Bo ja osmielam sie miec cesarke na zyczenie:O Nie wasza sprawa jak urodze, moje dziecko, moj brzuch i moja cipka:) Na codzien jestem mila dla wszystkich

Gość a ja się tylko zastanawiam
skoro poród przez cc jest taki niebezpieczny i bolesny, dlaczego kobiety z rodzin lekarskich praktycznie wszystkie rodzą przez cc

Ale czy ja Ciebie za to krytykowałam? Absolutnie, nie. Wyraziłam opinię jedynie co do sposobu przekazywania przez Ciebie informacji - nie wygląda mi to na postępowanie miłej dziewczynki...

I jeszcze jedno równaj w górę, nigdy w dół... Jeżeli oczekujesz dyskusji na pewnym poziomie, to sama go pokaż, zamiast się zniżać, to sprowokuj innych do myślenia i do tego, aby weszli na wyższy poziom intelektualny.

Gość miałam też
No nie wiem jak u was ale u nas cesarke robią ginekolodzy i to oni mnie cieli a chirurdzy wzywani byli do zszywania jelit!!!Wiem bo wszystko widziałam i słyszałam.I te z czułam to szarpnięcie :) Odnośnie komplikacji cc to każdy lekarz powie że zdarzają się ale rzadko, ale skąd wiesz że akurat nie wypadnie na Ciebie?? Podpisujesz zgode i tam pisze co może się zdarzyc skoro jest napisane to chyba z jakiegos powodu nie???. No ja miałam akurat pecha ... dla mnie dziwne jest to że ktos płaci za cos takiego!!! I odnośnie komplikacji w czasie kiedy ja miałam cc to w tym samym szpitalu innemu ginekologowi tez zdarzyło się przeciąc jelito!!! Więc chyba nie tak rzadko co nie??? No i odnośnie znieczulenia mimo opieki najlepszej pani anestezjolog znieczulenie puściło i trzeba było usypiac mnie narkozą. A i piszesz, że komplikacje zdarzaja się częściej przy następnych porodach więc jeśli dziewczyna raz "kupi" sobie cesarke to nastepnym razem (np z przyczyn medycznych) ma większe szanse na takie atrakcje jakie ja miałam :) No to powodzenia :)