Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teiddddd

czy kasa jest dla was najwazniejsza faceci?

Polecane posty

Gość teiddddd
czyli poslugujac sie twoim sloganem- owa dupa pelni role rzeczy w twojej egzystencji, jest czyms w rodzaju bardziej wymagajacego mebla, i dotad jest dopoki sie nie psuje , tzn spelnia powierzone-oczekiwane przez ciebie zadania

Gość Kabaret_Starszych_Panów
owszem dziwi cię to? silniejszy wygrywa baba jest słabsza z natury więc nie wygra a jak sie postawi to strzał na odlew nauczy ją gdzie jej miejsce

Gość teiddddd
czyli- w dzien w kuchni, w nocy w sypialni, w miedzyczasie w robocie- jak nie za dlugo pracuje- musi przeciez jeszcze dom ogarniac i sensownie zarabia- kase ktora jest na dom, rachunki, a pensja pana jest wlasnie na owe gadzety dodam jeszcze ze intercyza jest wczesniej podpisana samica zawsze piekna i zadowolona jak widzi pana, o nic nie pyta, za wszystko dziekuje jestem zorientowana?

Gość Kabaret_Starszych_Panów
o widzisz... to jest to co tygryski lubia najbardziej :///

Gość teiddddd
naprawde ,dzieekuje postoje , wole byc sama, jesc miske ryzu dziennie ,niz zyc z kims takim

Kasa? Jest ważna. Za coś trzeba kupić jedzenie, opłacić rachunki.

A co do gadżetów - mam komputer do grania, mam telefon i to mi wystarczy.

Gość abrakadabra bum cyk cyk
teiddddd Czyli co? Nie mialabys nic przeciwko temu, zeby mezczyzna przynosil do domu 1500zl byle mial czas dla Ciebie? A jak zachce Ci sie dziecka? Zdajesz sobie sprawe, ze to nie wystarczy, co wtedy? Kopniesz w dupe bo z nim nie mozesz realizowac sie jako matka? Wychodzi na to, ze w ktora strone sie nie obrocisz to i tak dupa z tylu.

Dlatego lepiej nie wchodzić w związki, gdy jest się w złej sytuacji finansowej.

Gość do teiddddd
a w czym ci intercyza przeszkadza? Naprawdę potrzebujesz pieniędzy męża? A raczki ty też chyba masz dwie? prawda? - i pisze to kobieta

Gość teiddddd
mnie intercyza nie przeszkadza akurat- to bylo pisane do pana powyzej ktory ma charakterystyczne dla rozwodnikow podejscie do kobiet a 1500 pln to malo, ale sa takie warunki teraz i tu , ze za chwile moze byc nicc, albo moze maz dostac lepsza prace, tak samo ja, teraz nie mam nic, a potem moze cos znajde, takie jest zycie nieprzewidywalne a dziecko to cud- rozsadniee jedno- i gdy jest wiez , wspolpraca pomiedzy nami to damy rade, zawsze bo naszym celem nie sa kolejne gadzety,ale wspolne zycie w szacunku i milosci

Gość teiddddd
nie mam szacunku do faceta,ktory nie chce powaznie sie wiazac- poznawac pod rodzine, ale ruchac to czemu nie dla zabawy i do takiego ktory powie mi ze nie zalozy rodziny bo nie ma kasy- bo dla mnie to jest zwykly duzy dzieciak ktory boi sie odpowiedzialnosci

"i do takiego ktory powie mi ze nie zalozy rodziny bo nie ma kasy- bo dla mnie to jest zwykly duzy dzieciak ktory boi sie odpowiedzialnosci" A może właśnie jest odpowiedzialny i potrafi przewidzieć konsekwencje?

Gość teiddddd
ale co on jest wrozka? nawet gdyby mial te pieniadze, to zawsze moze zachorowac, byc wojna i je straci jezeli ma postawe operatywna, silnego czlowieka, zawsze bedzie dawal rade- raz lepiej raz gorzej z samotnoscia bedzie mu lepiej? lzej? zwiazek jest jak zespol-pomagamy sobie dla wspolnej dobrej dla nas sprawy -tj,np.dom

"z samotnoscia bedzie mu lepiej? lzej?" Zależy od charakteru. Jedni potrafią żyć w pojedynkę, inni nie - tak już ten świat jest skonstruowany.

Mam wrazenie, ze tutaj chodzi o cos personalnego, wzgledem konkretnej osoby. Bo niby zarzut byl taki, ze ktos za duzo pracuje i nie ma czasu dla partnerki, a od kilku postow ciagle gadzety, samochody i neiepowazne podejscie do zycia. A to akurat jedno z drugiego nei wynika. 1,5zl to malo, ale jak chce sie wiecej to czasami trzeba sie troche bardzioej postarac, douczac po pracy, czy nawet brac nadgodziny zeby umocnic swoja pozycje, pokazac ze nam zalezy i tym samym byc pierwszym na liscie do awansu, i pozniej odcinac od tego kupony...

Gość teiddddd
nie chodzi mi o kwestie umiejetnosci zycia w pojedynke w aspekcie komfortu psychicznego ja potrafie tak zyc, ba czuje sie swietnie sama ze soba, w kwestii mateerialnej bardzo skromnie tez daje rade zyc dlatego tez nie jestem w realcji z bylekim by byc chodzi o tworzenie relacji, budowanie rodziny-czuje taka potrzebe, gotowosc, ale w dojrzaly sposob nie oparty na placeniu,oszukiwaniu, wykorzystywaniu fakt dodatkowy -materialnie jest latwiej w dwojke jesli chodzi o koszty

to chodzi o to, ze ktos za duzo pracuje i nie ma dla Ciebie czasu, czy o to, ze pracuje i wydaje na zabawki?

Gość teiddddd
chodzi o to ze faceci tlumacza niechec przed zalozeniem rodziny brakiem pieniedzy / bo -wola miec je na gadzety np/, niestabilnoscia gospod./zgadza sie-ale to juz sie nie zmieni, dlatego mowa tylko o 1 dziecku i elastycznym dzialaniu/ stawiaja pieniadze /i zabieganie o nie/ -jako wartosc wyzsza /niz relacja z kobieta, dziecko ,dom o to mi chodzi

bzdury tutaj piszesz autorko... nie zgadzam sie z niczym.. co maja wspolnego pieniadze z miloscia?

Gość teiddddd
to poczytaj jeszcze raz wyzej i moze zrozumiesz