Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kameleon_w_pokoju_luster

Problem z obraczka

Polecane posty

Gość kameleon_w_pokoju_luster

Witam, od dluzszego czasu nosze pierscionek zareczynowy. Niedlugo wybieramy sie na przymiarke obraczek i tu mam problem. Otoz podczas dnia pierscionek na palcu serdecznym prawej reki jest idealnie dopasowany, niestety po poludniu i pod wieczor poprostu spada z palca. Rankiem mam tak spuchniete palce ze nie ma szans na sciagniecie pierscionka. Co mam zrobic, jak dopasowac obraczke? Nie chce miec ciaglych obaw ze ja moge zgubic czy zsunie sie z palca podczas mycia chociazby glowy czy naczyn.

Gość poweselna
Dobry jubiler doradzi :)

Obrączkę zwykle zamawia się nieco większą, jednak z wiekiem palce raczej się powiększają, niż chudną.. Chociaż to nie reguła;) A te spuchnięte dłonie rano, to jak dla mnie nie jest problem "kosmetyczny" tylko zdrowotny, albo za mało pijesz, albo jesz za dużo soli, jesz za późno kolację, lub za ciężką, albo problem z nerkami czy wątrobą. Przyczyną mogą być też zaburzenia krążenia, ale to obstawiałabym na szarym końcu, bo chyba młoda jesteś. Spróbuj na początek mniej solić (pamiętaj że w jedzeniu, zwłaszcza tym przetworzonym jest potworna ilość soli), i pić coś moczopędnego - skrzyp, zielona herbata, bratek, nawet mała szklaneczka dobrego piwa na wieczór, jeśli możesz.