Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lukrecja boloneze

stary chomik!!!!co zrobic???

Polecane posty

Gość laminata ata
co racja to racja, starych ludzi się nie usypia więc czemu robić to zwierzętom, one też czują i kochają...

Gość yyyhmyyya
Nie powinnaś mieć żadnych zwierzątek z takim myśleniem, będzie lepiej dla nich. Takie chore ze starości zwierzątka się USYPIA żeby nie cierpiały. Ja uśpiłam papużkę falistą, bo nie mogłam patrzeć na jej męki. Uśpienie takiego małego zwierzaczka kosztuje grosze, a patrzeć jak cierpi... to sadystyczne.

Gość SAME SŁODYCZE
Zlituj się!! :D Chore ze starości???? :O Starość to nie choroba, choroba to nie starość! Można uśpić zwierzę chore ale niekoniecznie-stare...:O

Gość laminata ata
mi np nie szkoda tych groszy ale nie zawiozłabym pieska do uśpienia tylko dlatego że jest stary, to tak jakby mnie kiedyś dziecko zawiozło do uśpienia bo nie mam sił wstać z łóżka i nie widzę

Gość yyyhmyyya
Jasne, samo nie dojdzie do poidełka to się nie napije. Myślisz że śmierć z odwodnienia i głodu jest taka rajcująca? Właścicielka nie bedzie chodziła do pracy itp. tylko będzie stała24/dobę żeby podawać chomikowi jedzenie i wodę :-O kiedy stwierdzi że on zgłodniał. Już to widzę. To jest znęcanie się nad zwierzęciem.

Gość służba zdrowia
yyyhmyyya- uśpij swoich dziadków, bo może są już starzy...

Gość laminata ata
przecież chomiki śpią w dzień!!!

Gość SAME SŁODYCZE
Nie przesadzaj. Stare zwierzę je bardzo malutko i rzadko. Może mu pomóc każdy z domowników dojść do poidełka...U mnie robiły to dzieci i była to dla nich lekcja odpowiedzialności za swoje zwierzątko...

Gość Rensolma
oddaj go do DPSC

Gość SAME SŁODYCZE
To był do yyyhmyyya.

Gość yyyhmyyya
Normalny człowiek który w dzień pracuje, to w nocy śpi, a nie stoi z latarką przy chomiku :-O Co mają moi dziadkowie do tego? Póki są zdrowi to żyją, a jak będą chorzy, to najpewniej umrą. Jeśli jednak mam przed oczami codziennie patrzeć na konającego powoli chomika, to wybieram opcję uśpienia. Wyłacznie dla jego dobra, nie sądzę żeby te ostatnie dni w chorobie miały mu w czymś pomóc.

Gość służba zdrowia
Kłania się czytanie ze zrozumieniem...:D Chomik jest STARY A NIE- CHORY...

Gość yyyhmyyya
To cię oświecę. Żaden stary człowiek czy zwierzę nie umrze. Starość ma to do siebie, że łapią cię choroby, jedne są zdiagnozowane, drugie nie. I dopiero wtedy człowiek umiera.

Gość yyyhmyyya
*Miało być, że żaden stary-zdrowy człowiek nie umrze.

Gość laminata ata
yyyhmyyya a co ze starymi ludźmi którzy umarli z tzw: starości? bez żadnych chorób, ot tak po prostu?

Gość służba zdrowia
"Normalny człowiek który w dzień pracuje, to w nocy śpi, a nie stoi z latarką przy chomiku Co mają moi dziadkowie do tego? Póki są zdrowi to żyją, a jak będą chorzy, to najpewniej umrą. " 1. Można się starym chomikiem zająć rano lub wieczór. 2.Dziadek może być zupełnie zdrowy i kropnąć w jednym momencie...:D Może ciężko i nieuleczalnie chorować i żyć wieeeele lat...:O

Gość yyyhmyyya
Przykład - mam dziadków, babka 82 lata, dziadek 88!!! Są zdrowi i naprawdę dziadek mimo wieku dziarski. No i tak sobie żyją. Babka ze strony mam umarła jak miała 68 lat -niby zdrowa, żwawa, dopiero sekcja wykazała że miała zapalenie otrzewnej. Dziadek ze strony mamy miał mnóstwo chorób, cierpiał przewlekle, żywy trup, niestety nie jest dozwolona u nas śmierć na życzenie, a szkoda, bo wiadomo że tak stary człowiek już nie wyjdzie z ciężkich chorób, może być już tylko coraz gorzej. Taka perspektywa dołuje wszystkich.

Gość yyyhmyyya
służba zdrowia - napisałaś "Może ciężko i nieuleczalnie chorować i żyć wieeeele lat.." To zupełnie inna historia, ja piszę o chorobach starczych, czyli wynikających już ze schyłku życia.

Gość Rensolma
yhmmmya wiesz ,że twoje dziadostwo żeruje na zdrowej tkance narodu? mająć juz po tyle lat wyciągaja tylko kasę z zusu nic nie dając od siebie

Gość yyyhmyyya
laminata ata yyyhmyyya a co ze starymi ludźmi którzy umarli z tzw: starości? bez żadnych chorób, ot tak po prostu? Nikt tak nie umiera. Skutkiem starzenia się organizmu jest nabywanie chorób starczych. Taka śmierć o której piszesz jest pozorna, już pisałam, po prostu choroba nie została zdiagnozowana, bo ludzie uważają że jak ktoś już ma słuszny wiek, to pewnie umarł ze starości :) Jak moja 68 letnia babka, dopiero sekcja wykazała na co umarła. Ale za to płaci się kasę, a ludzie nie potrzebują wydawać pieniędzy na coś, co i tak nie przywróci życia zmarłemu.

Gość koszaaaaatniczkaaaa
chomik jest i STARY I CHORY ,przecież ma zaropiałe oczy, na które nie widzi,wygląda okropnie,ledwo je , nie umie się poruszać to chyba objawy chorobowe? może nie je, bo ma problemy z zębami czy dziąsłami i go bolą? zaropiałe i niewidzące oczy to nie objaw starości tylko choroby :(

Gość służba zdrowia
Moja babcia nigdy nie chorowała i zmarła we śnie, w wieku 98 lat... Po prostu serce przestało bić bez żadnej dodatkowej przyczyny...:(

Gość yyyhmyyya
Rensolma - jakie dziadostwo? Ja rozumiem chyba inaczej znaczenie tego słowa.

Gość Rensolma
no dziadek i babka razem= dzadostwo

Gość yyyhmyyya
służba zdrowia - no to jak miała tyle lat i serce stanęło, to nikomu nie przyszło wtedy do głowy zrobić sekcji zwłok, czy nie? Gdybyście się na to zgodzili, to wyszłoby pewnie z 5 chorób które wykańczały powoli jej organizm. To czysta biologia, żadne cuda.

Gość yyyhmyyya
Rensolma - aha, już rozumiem. Dziadka się nie czepiaj, to dobry gość, ale babka żeruje, nie mówię że nie :D

Gość służba zdrowia
Oczy ropieją z różnych-często- błahych przyczyn. :O Mnie też czasem ropieją i nikt nie chce mnie z tego powodu uśpić...:D

Gość Rensolma
o widzisz ,czyli babka jest szkodnikiem,spisz numer z jej legitymacji ubezpieczeniowej i wstaw tutaj,resztą sie sam zajme

Gość yyyhmyyya
służba - no ja nie wiedziałam że piszę tu z osobą w podeszłym wieku :D

Gość służba zdrowia
I jak ma widzieć przez sklejone ropą ślepka?