Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaabeceeedaaa

jestem podłą matką

Polecane posty

autorka - matka dizeci lat 5,5 i 3 , chłopiec zdiagnozowany asparger , ojciec wiecznie w pracy . nie jest kobietą znecajacą sienad dizcmi , ale samotna - prawie matką - zostawiona samą sobie . To nie jest usprawiedliwienie - to jest rozeznanie w sytuaacji . Kobieta nie potrzebuje psychologa - tylko kogoś do pomcy i to do pomyocy doraźniej a póżniej przeanalizowania z mężem sposobu na dalsze życie . Wybuch jaki jej sie przydażył nie jest pewnie pierwszy ani ostani - jest tylko symptomem wiecznego zmęczenia , braku palnu wychowawczego i myślenia ,ze jakoś to będize - szczególnie w kwestii dzieci . czy to myślenie sie sprawdza -? wcale . dlatego należy naprawić podstawę a reszta sama wskoczy na miejsce .

Gość lala malowana 2501
ja powiem tyle, że dla mnie karanie dziecka "biciem" jest normalne,może z tego względu iż tak jestem już nauczona. Moje dzieci też będę tak karać oczywiście bez przesady. Klaps i tyle. Ojciec zawsze był taki matka czasem płakała jak mi i bratu przyłożył wtedy była awantura między nimi. Ale ojciec nawet jak będę mieć 40 lat to jest w stanie mi przyłożyc:D byłam niedobrym dzieckiem i nadal jestem. Czasem prowokuje ojca :D ale mimo że nigdy nie usłyszałam od ojca slowa kocham cie (czego nawet bymnie chciala od niego uslyszec bo to jakis dziwne ;p) to wiem ze martwi sie o mnie itd

no wlasnie ujelas tutaj naistotniejszą kwestię, TRZEBA NAPRAWIC POSTAWĘ autorki, ale ktos musi jej w tym pomoc, a czy do bedzie dobry specjalista typu psycholog, czy maż czy sąsiadka, czy fajna ciotka toz to nie ma znaczenia, wazne aby dokonano tej naprawy, bo w preciwnym razie te wybuchy bedą sie zdarzac coraz czesciej

zobacz o ktorej jest pierwszy pos autorki - o 5 rano w sobotę. To dużo mówi o jej dniu .

Gość Ojtylkonirto
A ja tu nawet na matkę nie najeżdżam, bo źle zrobiła, ale żałuje i wie że źle zrobiła. A nie twierdzi że bicie jest cacy.

nie pomoże jej psycholog , bo ona nie ma problemów z dizećmi tylko z ogranizacją czasu pracy . A ma problemy bo jest sama , dzieci jest dwoje a doba ma ciągle 24 godz .

LALA,ale tu w zachowaniu autorki nie ma mowy o klapsach i mialas sie odniesc do glownego postu czy takie zachowanie auorki do wlasnych dzieci jest dla ciebie normalne .O klapsach tutaj nie piszemy bo to daleka odskocznia jak autorka leje dzieci

przecież autroka nie twierdzi ,zę bicie jest cacy - czyli potępiasz ja nawet nie wiesz za co :) to ja twierdzę ,ze kary fizyczne śa cacy :)

Gość lala malowana 2501
tak jest normalne. Bo jak napisała dzieci wrzeszczą, kłócą się między sobą. To muszą wtedy dostać.

nie tylko organizacja czasu, zapewne autorka takze potrzebuje wsparcia psychicznego, chciala by sie komus wygadac, porozmawiac z kims na normalne tematy, wyjsc gdzies a nie tylko dzieci, dzieci, dzieci .Ja bym zajoba dostala jakbym wiecznie dzieci na mnie byly uwieszone

nie zgadzam się , ale jestem ciekawa twojej argumantacji - więć dlaczego musża dostać ?

no i włąsnie autorka dostaje joba , bo jak zna,m życie to i mąż jak wreszcie zjedzie do domu to dla podkreślenia swojej wążności jakieś uwagi do prowadzenia domu zglosi :) a także do wychowania dizeci :D

kazde dziecko wie jesli dostało słusznie klapsa, ze na niego zasłuzyło. nie ma co przezywac, gorsze sa kary psychiczne

Gość Ojtylkonirto
Ja nie potępiam autorki. Ludzie popełniają błędy. Autorka wie że źle zrobiła. Ja się wtrąciłam do tematu, jak większość ją pocieszała i tłumaczyła. Napisałam swoje zdanie na temat bicia dzieci. Moje wywody są ogólne, nie analizuję jej sytuacji. Dla mnie nie powinno być bicia dzieci- to jest moje zdanie ogólne.

Gość lala malowana 2501
Bo to jest metoda by osiągnąć dyscyplinę. Jak inaczej dziecko ma przestac? myslisz ze gadanie typu uspokoj sie wystarczy? W życiu. A jak dostanie to przez jakiś czas spokoj, przez jakis czas bo ono potem zrobi znow to samo mimo ze dostalo. Wiem po sobie

Lala co ty tu dajesz, dziecko drogie, tez swoje dzieci bedziesz lac po glowie plecach, gdzie popadnie??? to nie jest dla mnie normalne i powinno byc to pietnowane.Jesli osoba nie ma nad tym kontroli to niech nie zabiera sie do karania cielesnego bo dziecko moze skrzywdzić. Jest znaczna roznica strzelic w tylek, miec wyczucie, umiar w tym a nie tracąc kontrole, naparzac dziecko gdzie popadnie

Gość Mamuśka007
Też uważam, jak allium, że autorka potrzebuje pomocy, bo jej wybuch jest wyrazem bezsilności. Ojtylkonirto - wskaż mi paragraf, że nie mogę dziecku własnemu dać ręką klapsa w pupę? Konkretnie. Wskaż też paragraf, że Twój facet ma prawo bić kogoś, bo on daje dziecku klapsa. Gdyby każdy tak myślał, to ludzie dokonywaliby samosądu na ulicach. Dla mnie to jest patologia i tłumaczenie, że niby to w obronie dziecka, jest żałosne. Każdy zbir ma usprawiedliwienie dla siebie. A skoro sam nie był bity, to jeszcze gorzej to o nim świadczy. Moje dziecko nie jest na ostatnim miejscu, po obcych dzieciach i psach. Tyle, że cudze dzieci i psy nic mnie nie obchodzą, a konsekwencje ich złego wychowania i tak nie ja będę ponosić.

wierz mi lala - mimo ,ze jestem zwolenniczką i praktykiem kar cielesnych jest cała gama środków do tego ,zęby osiągnąć posłuszeństwo dizeci . A jeśli ty uwazasz ,ze bicie dzieci to jedyna metoda - to ci współczuję.

Gość lala malowana 2501
ja nie mowie ze bede swoje dzieci lac gdzie popadnie co ty chcesz

Gość lala malowana 2501
tak jedyna metoda bo wiem po sobie! tylko to na mnie dzialalo ;/ wiec tak twierdze i zdania nie zmienie

mamuśka 007 - niesteyty takie prawo już funkcjonuje ,niedawno chyba Teleexpress mówił o kłopotach jakich rodziców z zielonej góry , których na policję doniosła pani będąca świadkiem jak w galerii tato strzelił w pupę córkę rzucającą sie po podłodze . 2 lata ciągali sie po sądach ....

to że działało na ciebie nie znaczy , że jest to jedyna metoda rekomendowana dla wszystkich .

LALA ,duzo niespojnosci jest w tobie, baardzo duzo,napisalas ze dla ciebie zachowanie matki jest normalne i takze bedziesz bić tak swoje dzieci. Do tego sie odnioslam,pytając czy to jest normalne jak ta matka karci dzieci, i kilka kortnie napisalas ze reakcja matki jets prawidlowa, niema nic w tym nienormalnego.Baardzo dziwne myslenie,nielogicznie Oczywistym faktem jest że niekoniecznie kazde dziecko trzeba karcic cielesnie.Mozna wychowywać w rygorze i dyscyplinie bez klapsow/lania i tu mówie o takich przypadkach, gdzie kara cielesna powodująe wiekszą agresje i nerwy u dziecka,robi jeszce bardziej na przekór,nie są wcale uspokojone a jeszce bardziej rozjuszane (są takie dzieci które tak ragują na rekoczyny,)wtedy trzeba to wyeliminowac i zastosowac zupelnie inne techniki dyscyplinarne Wiec ja sie trzymam tego co napisalam wczesniej, nie u kazdego dziecka klapsy działają cuda,bywa ze jest odwrotny efekt.To jaki model wychowania stosujemy o wlasnego dziecka nie świadczy o tym że u innego skutek bedzie rowniez pozytywny.I pisze o tym z wlasnego doswidczenia.Nie mozna generalizowac i ropatrywac wychowanie dziecka tylko w jedynie dwoch met wychowawczych,typu albo bic albo nie.To jest koloslany błąd,że ludzie znają tylko te dwie met i nic pozatym, albo klapsy/lanie albo całkowita bezkarna samowolka typu róbta co chceta i na tym sie konczy zakres wychowania.Koszmar

Gość lala malowana 2501
spoko

Gość Mamuśka007
Allium - słyszałam o tym. Tylko, że ta baba przegrała. A co najlepsze, ona wciskała, że ojciec to dziecko pobił. Nie słyszałam o paragrafie zabraniającym dawania klapsa. Zresztą ofiarą zbzikowanej baby każdy paść może. Są przypadki, że ludzie nigdy na dziecko ręki nie podnieśli, a ktoś życzliwy na nich donosi. Także to może zdarzyć się każdemu.

Gość Ojtylkonirto
Allium ci już odpisała. Mój mąż nie zareagował, bo ktoś dał dziecku klapsa tylko je lał. Przykre że dla ciebie to patologia, że bronił bezbronnego. My nie reagujemy jak ktoś daje klapsa, bo świata nie zmienimy, ale obok przemocy na dziecku bezczynnie nie będziemy przechodzić. I jak ktoś będzie mnie bił, to też bym chciała by jakiś przechodzień zareagował i oprawcy przywalił, niż sobie przeszedł czy zadzwonił na policję i stał i by się przyglądał. Wolę być taką patologią. Nie pisz już do mnie , bo nie ma sensu dyskutować, idę na spacer ze swoim niebitym dzieckiem. Pa

no prosze , pani sie nadeła i poszła sobie a ja nawet nie do niej pisałam :) a odpowiadałam na post mamuśki007 :) o paragrafi za bicie dizeci :)

Gość Ojtylkonirto
Nie nadełam się. Mój post był do mamuśki.

znikąd nie wynika że jest do mamauśki , przeciwnie , mój nik jest na pocżaku twojej wypowiedzi :)