Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anetalaa18

2 tydzien ciąży-jak wybrać ginekologa?

Polecane posty

Gość Anetalaa18

Witam, jestem Aneta mam 18 lat i jestem w ciąży (tak podejżewam) Po pierwsze kochałam sie z chłopakiem bez zabiezpieczenia w dni płodne(choćnie mam pewnosci ze akurat wtedy były dni płodne bo mam nieregularny cykl) i tak jakoś wyszło, nie wiem co robić. Jak powiedzieć o tym rodzicom??? Moje pytanie brzmi jakiego lekarza mam wybrać, kobiete czy mężczyzne??? To moja pierwsza wizyta, nigdy nie byłam u ginekologa. Czy może mi któraś z was powiedzieć no ze szczegołami jak wygląda taka pierwsza wizyta u ginekologa??? Mam wyubrać poradnie gineklologiczną czy ginekologiczno-położniczą? POMOCY!!! Bardzo prosze odpowiadać na moje pytania. Jestem w szoku. ;/

Gość sadcfajnsbfas
to 2 tyg temu miałaś okres czy 2 tygodnie temu współżyłaś?? bo nie rozumiem 2 tyg ciąży?? a może najpierw powiedz rodzicom oni ci doradzą do kogo iść a wizyta jak wizyta u stomatologa tylko że nie usta otwierasz :P

Gość sadcfajnsbfas
no bo jeśli 2 tyg temu miałaś okres to jeszcze nie jesteś w ciąży ale możesz być jak 2 tyg temu współżyłaś to jesteś w 4 tyg. a jak okres się nie pojawił a powinien się pojawić 2 tyg temu to jesteś już w 6 tyg :)

Gość Anetalaa18
tzn, 2 tyg temu współżyłam i włąsnie wtedy miałam chyba dni płodne wiec na pewno jestem w ciąży, dodatkowo kilka dni temu miałam plamienie, wsztsko wskazuje na to ze mam zarodek. nie znam sie, pomóżcie

Gość Anetalaa18
przyznam ze troche to dziwne jest ze tygodnie ciazy sie liczy od momentu ostatniej miesiaczki a nie od momentu zapłodnienia. czyli najwyrazniej z punktu medycyny jestem w 4 tyg ciąży ;( a wiec co teraz jestemn przerażona, bardzo prosze o rady.

Gość sadcfajnsbfas
jak masz nieregularne to może jeszcze dostaniesz okres zrób test najlepiej w twoim przypadku kilka dni po terminie okresu bo znając życie na pobranie krwi pewnie i tak nie pójdziesz

Gość Anetalaa18
tak, mam bardzo nieregularny okres. ale liczyłam dni płodne na wszytskie sposoby i wychodzi na to ze wtedy gdy to robiłam miałam dni płodne. w dodatku jestem młoda na pewno to ciąża. dzis miałam plamienie... czy to zagnieżdzenie zarodka?

Gość takasee
zapytaj koleżanek gdzie chodzą do gina - mając 18 lat i współżyjąc powinnaś juz dawno jakiegoś mieć. wybierz lekarza który jest ginekologiem-położnikiem najlepiej w jakiejś przyszpitalnej poradni (jeżeli szpital ma oddziel położniczy będziesz mogła wtedy rodzić ze swoim lekarzem prowadzącym) tak z głupiej ciekawości kiedy miałaś ostatni okres a kiedy zaliczyłaś wpadke?

Gość Anetalaa18
wpadka była 27 kwienia a okres 9 kwietnia. cylk mam nieregularny czasami sie zdarza ze przez 3 miesiace mam co 33 dni a raz 26 albo po 29 lub 40.

Gość danp
Zrob test tak szybko sie nie zachodzi :D "na pewno jestem w ciazy" hhahaha tekst dnia

Gość Anetalaa18
dla was moze to byc śmieszne ale dla mnie to jest straszne ;/ ja mam 18 lat, zła sytacje w domu (rodzice nie toleruja tegotypu akcji) a tu nagle takie cos... duzo rzeczy sie naczytałam na temat w ciąży i juz wszytko sie miesza, wszytko wskazuje na ciąże ale ja wierze w to ze nie bede w ciąży, jeszcze na to nie czas ;(

Gość danp
Wkrecasz sobie ta ciaze, gdybys nie wiedziala testy sa bez recepty , cewke moczowa masz miedzy nogami a szklanki w kuchni. Pisac instrukcje dalej ?

Gość takasee
danp nie pisz jej, że się tak szybko nie zachodzi... ja mialam okres 2 września a 16 zaszłam, ty chyba nie masz pojęcia o czym mówisz... Zaczekaj jeszcze chwile bo test ci może nie wyjść spróbuj za jakiś tydzień zrobić test (polecam taki z rossmana pisze na nim ze 99,9% poprawny wynik czy coś takiego kosztuje cos 12-14zł) jak wyjdzie pozytywny to szukaj tego gina. A nawet jak nie zaszłaś to radze się wybrać i sprawdzić czy wszystko ok no i po tabletki antykoncepcyjne sie wybierz

Gość Anetalaa18
wiem, robiłam juz test na jednym był wynik pozytywny a na drugim negatywny. strasznie sie boje... w dodatku mam jechac za granice na pratyki za 2 tyg i juz praktycznie wszytko załatwione, to moja zyciowa szansa ;(

Gość danp
I tak wypadalo by sie wybrac z takimi nieregularnymi cyklami.

Gość filipinka3
danp- pisz dalej bo robi się zabawnie:))))

Gość Anetalaa18
moja familia uwaza mnie za szara myszke i wgl jak sie dowiedza o ciazy beda w strasznym szoku, tego sie najbardziej boje ;(

Gość danp
Sama jestes zabawna, ma 18 lat , cykle jak kosmitka i nigdy nie byla u ginekologa, dobrze nie wróży .

Gość Anetalaa18
dnap- co masz na mysli mówiac ze to dobrze nie wróży?

Gość takasee
upewnij się najpierw czy to rzeczywiście ciąża a później się martw. nie zwlekaj z poinformowaniem rodziny bo i tak cie to nie ominie a może się okazać, że ci mogą pomóc. Jak chcesz to napisz z jakiego miasta jesteś to Ci może ktoś poleci ginekologa

Gość filipinka3
danp- ło boszzzzzzzzzz, ja nawiązywałam do pisania twojej instrukcji bo mi się podobała, no ale widzę ,że już spoważniałaś aż za bardzo. A ktoś tu was wkręca z taką historią- pewnie dwie trzynastolatki sobie siedzą i wymyślają bzdurne bajeczki.

Gość Anetalaa18
jestem z małej miejscowosci, ale mieszkam kilka km od Jarosławia. a co z tym plamieniem co miałam???

Gość danp
AAaaaaa instrukcja byla dostosowana do poziomu intelektualnego zaainteresowanej :D , to w cale nie musi byc prowo ;p

Gość takasee
ma Cię ogólnie za idiotkę o to jej chodzi. sama pewnie ma super zajebiście regularne cykle bo wpieprza tabletki ale kiedy są dni płodne to wyliczyć nie potrafi.

Gość Anetalaa18
poważnie, strasznie sie boje ;( ja nie oszukuje przysięgam.

Gość Anetalaa18
super ze macie o mnie takie zdanie... ;/ nie mam sie do kogo zwrócić, myślałam, że tu znajdę pomoc i otuche bo nie wytrzymuje juz psychicznie ;/

Gość danp
Za to fizycznie musisz byc w calkiem niezlej kondycji :P

Gość Anetalaa18
danp- nie, niestety nie mam anemie w dodatku zapalenie zatok i bardzo cię prosze, o to, abyś nie drwiła sobie ze mnie, ok?

Gość Anetalaa18
wizyty u lekarza są płatne? ale może kosztować taka wizyta?